Προς το περιεχόμενο

Η Ε.Ε. ερευνά τη Google για υποβάθμιση ανταγωνιστών στα αποτελέσματα αναζήτησης

gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members

Επίσημη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο η Google υποβάθμιζε την αξιολόγηση των ανταγωνιστών της στα αποτελέσματα αναζήτησης ξεκινά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόθεση της Ε.Ε. είχε γίνει γνωστή ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από σχετικά παράπονα που είχαν διατυπωθεί από ευρωπαϊκούς ιστοχώρους.

Συγκεκριμένα, τα αρχικά παράπονα υποβλήθηκαν από τα EJustice.fr, Foundem.co.uk και την υπηρεσία σύγκρισης τιμών της Microsoft, Ciao. Μαζί με το προαναφερθέν θέμα αναμένεται να εξεταστούν επίσης και ζητήματα που αφορούν τους όρους που επιβάλλει η Google στους διαφημιζομένους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί τα δεδομένα για τις διαφημιστικές καμπάνιες.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν προς το παρόν ισχυρισμούς που μένει να δούμε αν θα αποδειχτούν στην πράξη, ενώ το Engadget αφήνει να εννοηθεί πως η πρόθεση των εταιρειών που υπέβαλλαν τα παράπονα είναι - εκτός των άλλων - το να πέσει φως στον αλγόριθμο υπολογισμού των αποτελεσμάτων της Google.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο η Google υποβάθμιζε την αξιολόγηση των ανταγωνιστών της στα αποτελέσματα αναζήτησης"

"Καλα κανει" δικη της ειναι η μηχανη οτι θελει κανει. εξαλλου σε οποιον δεν αρεσει ας κανει απο αλλου αναζητησεις...

δεν βλεπω που ειναι το κακο ...

Ανταγωνισμος δεν ονομαζεται :P ?

Αθέμιτος... Είναι κάτι σαν τα "εγκλήματα πολέμου". Καταλαβαίνεις... "έγκλημα" μέσα στον πόλεμο, ¨αθέμιτος" ανταγωνισμός στον καπιταλισμό. Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το γεγονός ότι υποβαθμίζει τους ανταγωνιστές της στα αποτελέσματα της αναζήτησής της κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι κακό.άλλωστε και άλλες εταιρείες μηχανών αναζήτησης δεν θα το καναν ή το κάνουν...;;;

Ανταγωνισμός...

Επεξ/σία από Rooters

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αφήνει να εννοηθεί πως η πρόθεση των εταιρειών που υπέβαλλαν τα παράπονα είναι - εκτός των άλλων - το να πέσει φως στον αλγόριθμο υπολογισμού των αποτελεσμάτων της Google.

τι λε' ρε φίλε ??? Μα τόσο μπροστά είναι αυτός ο """αλγόριθμος""" ???

Επεξ/σία από NewProject

Οταν η microsoft μας εβαζε τον ΙΕ με το έτσι θέλω στα windows δεν είδα κανένα να λέει καλα κάνει δικό της είναι το λειτουργικό. Τώρα όλα είναι καλά.....

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Οταν η microsoft μας εβαζε τον ΙΕ με το έτσι θέλω στα windows δεν είδα κανένα να λέει καλα κάνει δικό της είναι το λειτουργικό. Τώρα όλα είναι καλά.....

Sorry, αλλά σε αυτό το μήνυμα νομίζω ότι είσαι λίγο out. Ο ΙΕ είναι της MS, και τα Windows επίσης. Που το πρόβλημα λοιπόν; Δε σου απαγορεύει από εκεί και πέρα να εγκαταστήσεις κάποιον άλλον browser. Ίσα ίσα που τώρα, με τον νέο νόμο που νομίζω θα εφαρμοστεί, από την αρχή θα μας δίνεται δυνατότητα επιλογής Browser. :rolleyes:

Απλά αυτό το γιατί μπορώ είναι που με εκνευρίζει...

οκ κανείς δεν είναι άγιος αλλά ο τρόπος που εξαπλώνεται η google μαζί με τα "συμφέροντά" που θα έχει κάνουν το όλο θέμα ανησυχητικό.

Σε λίγο δεν θα λέμε το ίντερνετ αλλά το google.

και εκει καλα εκανε rolleyes.gif ... ( να εναςlaugh.gif )

ακομα μου φαινεται παραλογο το οτι ειχε γινει με τους brownsers...

σου πουλουσε στα "χ" ευρω καποια σειρα λογισμικου σε ενα πακετο ονοματι windows. αν ηθελες το αγοραζες ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tοσο κακο ειναι ? Ανταγωνισμος δεν ονομαζεται :P ?

"έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο η Google υποβάθμιζε την αξιολόγηση των ανταγωνιστών της στα αποτελέσματα αναζήτησης"

"Καλα κανει" δικη της ειναι η μηχανη οτι θελει κανει. εξαλλου σε οποιον δεν αρεσει ας κανει απο αλλου αναζητησεις...

δεν βλεπω που ειναι το κακο ...

μαλλον δεν βλεπετε γενικοτερα γιατι αν βλεπατε δεν θα λεγατε ετσι απλοικα its ok

αφου λοιπον υπαρχουν υπονοιες οτι το κανει με ανταγωνιστες της ποιος μας λεει οτι αυριο μεθαυριο δεν θα φιλτραρει πχ την αναζητηση σου/μου για vga αναλογως με το αν τα εχει καλα η της τα εχει ριξει η ati η η nvidia

ενα σχετικα ανωδυνο παραδειγμα γιατι μπορω να αναφερω πολυ ποιο επικινδυνες καταστασεις

δεν λεω οτι μαλλον δεν το κανουν και αλλοι,λεω οτι εμεις οι κοινοι θνητοι δεν θα επρεπε να παιρνουμε τοσο αψηφιστα τετοια πραγματα

ps οταν ειχε ανακοινωθει η αλλαγη του αλγοριθμου παλιοτερα εδω στο insomnia ειχα γραψει για τους κινδυνους και ειχατε πεσει να με φατε

Επεξ/σία από million_voices

χε... χρησιμοποιώ google analytics στο website μου... όπως επίσης και τα logs του apache για να βλέπω την κίνηση και τους referrers...

ε το google analytics τέσσερα χρόνια τώρα μου λέει ότι κατά 99,99% έρχονται από google search engine, και ότι ελάχιστες επισκέψεις έχω μέσω yahoo, bing, ...

τα apache logs άλλα όμως λεν καρδιά μου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...