Προς το περιεχόμενο

seagate barracuda 7200.11 προβλημα

djnight

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια οπως λεει και ο τιτλος του θεματος κατι επαθε ο σκληρος ο ρημαδης.βασικα εχει κανα 6 μηνο που ειναι ετσι τον ειχα αφησει λογω στρατιωτικων υποχρεωσεων.εχω το μοντελο seagate baraccuda 7200.11 p/n 303.απο οτι μου ειχε πει ο αδερφος μου ηταν ανοιχτο το πισι και το πρωι που ξυπνησε ειχε κανει restart.απο τοτε δεν βλεπει το σκληρο ουτε στο bios ουτε στο device manager.εχω αλλαξει θεσεις και καλωδια αλλα τπτ .οταν τον εχω συνδεδεμενο το κοκκινο λαμπακι απο το πισι εινια συνεχεια αναμενο σαν να σκαναρει η να τρεχει βαρια εφαρμογη.ειχα διαβασει για προβληματικη σειρα και με το firmware θα εφτιαχνε .ο σκληρος δουλευει κανονικα ,ζεστενεται κανονικα αλλα δεν το βλεπει με τπτ.δεν το δοκιμασα σε αλλο πισι.μπορειται να μου πειτε τι να κανω?αν τον στειλω με rma sthn εταιρια? 750giga einai .και ειναι σχεδον γεματος δεδομενα κριμα ειναι να χαθουν!!

ευχαριστω!!

Δημοσ.

Mάλλον πέθανε ο δίσκος. Κατέβασε το seatools απο seagate, τρέξε το short πρώτα και μετά το long test, και λογικά θα σου βγάλει ότι ο δίσκος πεθανε. Τώρα για τα δεδομένα, κατεβάζεις getdataback, recuva, κλπ και αποθηκεύεις σε άλλο δίσκο ό,τι μπορεις. Αν τα δεδομένα αξίζουν τα λεφτά τους υπάρχουν και εταιρείες που αναλαμβάνουν να στα ανακτήσουν αφου τους δώσεις αρκετες εκατοντάδες ευρώ.

Την επομενη φορά να κρατας backup.

Δημοσ.

εβαλα το serial και μου λεει οτι δεν υπαρχει κατι για αυτο .no download for this serial. τι να πω?αλλα το firmware ειναι το sd15.το seatools πως να το χρησιμοποιησω αφου δεν βλεπει καν το σκληρο !!διαβασα και το thread που παρεθεσε ο elf αλλα παει πολυ περα με τα jumpers και με τις συνδεσμολογιες.καποιος που να εχει το ιδιο προβλημα και να το ελυσε δεν υπαρχει?

Δημοσ.

βάλε εδώ το serianl number να δεις αν είναι από την προβληματική σειρά, που μάλλον είναι

Aκόμα πάντως και να ναι στην προβληματική σειρά, η πιθανότητα να ναι το firmware είναι μηδενική, απλώς του χάλασε ο δίσκος. Το πρόβλημα το κατάλαβαν με την κυκλοφορια των 1,5tb και μετά είδαν ότι μπορουσε να συμβεί και στους υπολοιπους , οι οποιοι κυκλοφορούσαν αρκετούς μήνες πριν. Επίσης το πρόβλημα δημιουργείτε οταν κατα τη διαρκεια που κλείνει ο δίσκος και αδειαζει το buffer, ενας μετρητης του δίσκου, βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο νουμερο απο τα χιλιάδες που μπορεί να πάρει, και στην επομενη εκκίνηση ο δίσκος δεν φαίνεται. Απλώς το θέμα μεγενθύνθηκε καθώς ο κάθε δίσκος που χάλαγε o κόσμος τα ρίχνε στο firmware.

Δημοσ.

εβαλα το serial και μου λεει οτι δεν υπαρχει κατι για αυτο .no download for this serial. τι να πω?αλλα το firmware ειναι το sd15.το seatools πως να το χρησιμοποιησω αφου δεν βλεπει καν το σκληρο !!διαβασα και το thread που παρεθεσε ο elf αλλα παει πολυ περα με τα jumpers και με τις συνδεσμολογιες.καποιος που να εχει το ιδιο προβλημα και να το ελυσε δεν υπαρχει?

Για το seatools , μην το τρέχεις απο win, αλλα απο bootable cd. Aν ούτε εκεί μπορείς, δοκίμασε τον σαν εξωτερικό, και αν δεν τον βλέπουν ουτε προγραμματα όπως το hd sentinel για να δεις την κατασταση του, τοτε είναι δύσκολα τα πραγματα, και μόνο σε διαφορες εταιρειες που σου είπα πιο πάνω μπορείς να απευθυνθείς. Με recuva και getdataback δεν βλέπουν ουτε αυτα το δίσκο?

Δημοσ.

δεν το βλεπουν τα προγραμματα το σκληρο eddie.καποιος που να εχει παρομοιο προβλημα και να το εχει λυσει? αν ναι να μου πει τα βηματα .

δεν μπορω να καταλαβω αφου ο σκληρος δουλευει δεν ειναι οτι σταματησε ,ζεσταινεται κανονικα τι να πω ? seagate στην μαυρη λιστα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...