papars Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο. Γιατί το amazon αποδίδει το ΦΠΑ στην Ελλάδα; Παράξενο μου φαίνεται.
jobous Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο. Θα μπορούσε. Το ΦΠΑ που έχουν στην Αγγλία. Δεν έχει σημασία που το στέλνουν. 17,5% τώρα και 20% από αρχές του 2011
Moderators matrixxx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Γιατί το amazon αποδίδει το ΦΠΑ στην Ελλάδα; Παράξενο μου φαίνεται. http://www.insomnia.gr/topic/386704-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%b1-e-shops-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%80%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84/
Moderators matrixxx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Θα μπορούσε. Το ΦΠΑ που έχουν στην Αγγλία. Δεν έχει σημασία που το στέλνουν. 17,5% τώρα και 20% από αρχές του 2011 Κοιτα το παραπανω λινκ. Δεν θα μπορουσε λοιπον.
kanesaxo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Γιατί το amazon αποδίδει το ΦΠΑ στην Ελλάδα; Παράξενο μου φαίνεται. Kαι ορθως σου φαινεται παραξενο. Απλως οι αγγλοι τον τελευταιο χρονο μαθανε τι γινεται στην ελλάδα με την τρελη αυξηση του ΦΠΑ, κι ενω πληρωνες στα σαιτ τους μεχρι προτινος το αγγλικο ΦΠΑ, σε περιπτωση πλεον αγοραστων απο ελλάδα ανεβαζουν το φπα αυτοματα για να βγαλουν ΑΥΤΟΙ μεγαλυτερο κερδος. ΟΧΙ για να το αποδώσουν στο κράτος μας. Το γεγονος παρατηρηθηκε πρωτα στο σαιτ demon tweaks με προιοντα αυτοκινητου αγωνιστικα και tuning και βουηξε ο τοπος... Πλεον μας πηρανε χαμπαρι και οι ξενοι οτι ειμαστε θυματα. Οπως και να χει,καποια εξακολουθουν ναναι φθηνοτερα εξω.
Moderators matrixxx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Kαι όλα αυτά για κέρδος σχεδόν 10 ευρώ και έως 10 εργάσιμες ημέρες αναμονή? http://www.computers...=SHOW_PROD14558 Πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο ούτε το θεωρώ ευκαιρία ... αλλά γούστα αυτα anyway. Αν πληρωσεις σε λιρες (μετατροπη νομισματος στην τραπεζα σου) η τελικη τιμη ειναι 48-49 ευρω στο αμαζον. Στο λινκ που δινεις το καταστημα βρισκεται Χαλκιδα. ΔΕΝ εχει ετοιμοπαραδοτους σχεδον ποτε τους δισκους ωστε να περασεις απο εκει να τους παρεις. 3-5 μερες παραδοση αναφερει. Μεταφορικα με αντικαταβολη στοιχιζουν 9 ευρω για Αθηνα. Οποτε η διαφορα ειναι 15€ και η αναμονη ειναι 2-3 μερες διαφορα. Δεν ειναι και η τρομερη ευκαιρια, αλλα υπαρχουν καλυτερες περιπτωσεις και λογοι πχ ανυπαρξια μοντελων στην Ελλαδα που το αμαζον ειναι μονοδρομος (οπως στον 2ΤΒ F4).
lionheart75 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Αν πληρωσεις σε λιρες (μετατροπη νομισματος στην τραπεζα σου) η τελικη τιμη ειναι 48-49 ευρω στο αμαζον. Στο λινκ που δινεις το καταστημα βρισκεται Χαλκιδα. ΔΕΝ εχει ετοιμοπαραδοτους σχεδον ποτε τους δισκους ωστε να περασεις απο εκει να τους παρεις. 3-5 μερες παραδοση αναφερει. Μεταφορικα με αντικαταβολη στοιχιζουν 9 ευρω για Αθηνα. Οποτε η διαφορα ειναι 15€ και η αναμονη ειναι 2-3 μερες διαφορα. Δεν ειναι και η τρομερη ευκαιρια, αλλα υπαρχουν καλυτερες περιπτωσεις και λογοι πχ ανυπαρξια μοντελων στην Ελλαδα που το αμαζον ειναι μονοδρομος (οπως στον 2ΤΒ F4). Το κατάστημα που έβαλα έχει έξοδα αποστολής με κατάθεση 5 ευρώ για την Αθήνα. Το συνολικό κόστος για τον δίσκο ανέρχεται στα 60 ευρώ με τα μεταφορικά. Στο amazon στα ~50 ευρώ με τα μεταφορικά. Η διαθεσιμότητα είναι απο 3 έως 5 εργάσιμες max και όχι 3 έως 10 εργάσιμες max που είναι στο amazon. Και ξαναλέω, γνώμη μου πάντα, αξίζει για δέκα ευρώ παραπάνω αυτή η διαδικασία? Προσωπικά, σε καμμία περίπτωση.
Moderators matrixxx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 ... Και ξαναλέω, γνώμη μου πάντα, αξίζει για δέκα ευρώ παραπάνω αυτή η διαδικασία? Προσωπικά, σε καμμία περίπτωση. Σιγουρα ειναι προσωπικο θεμα του καθενος, με βαση το πως ζυγιζει διαφορα πραγματα παιρνει και τις αποφασεις του. Καμια "διαδικασια" δεν υπαρχει για να το παρεις απο αμαζον, παρα μονο οτι ισως περιμενεις λιγο παραπανω (2 φορες μου εχουν ερθει και με UPS που σημαινει παρηγγειλα Τεταρτη 11.30 το βραδυ και παρελαβα 2 η ωρα το μεσιμερι της Παρασκευης, με λιγη τυχη μπορει δλδ να παραλαβεις και πολυ πιο γρηγορα απο οτι απο Ελλαδα). Περα απο αυτο εχω πολυ μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στο αμαζον απο καποιο μαγαζι που δεν γνωριζω. (και απο οσα γνωριζω μπορω να πω!!) Οι ανθρωποι ειναι επαγγελματιες. Παραδειγμα απο χθες βραδυ εχουν βγαλει στην πρωτη σελιδα τους αυτο πρωτη μουρη πανω πανω: και ψαχνω τωρα και βλεπω αυτο http://news.in.gr/wo...?aid=1231069461 Ποιο Ελληνικο μαγαζι σε ενημερωνει για κατι αντιστοιχο; Ποιο Ελληνικο μαγαζι θα το εβαζε πρωτη σελιδα με φοβο να χασει πελατες αφου ξερεις οτι μπορει να αργησει μια παραδοση λογω καιρου; Ειναι τελειως διαφορετικο το επιπεδο! Ενας μηνας ειναι που τολμησα να παραγγειλω κατι απο αμαζον και απο εκεινη την ωρα δεν εχω ψωνισει τιποτα απο πουθενα αλλου. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος προσωπικα, και εγω απο αναγκη εκανα την πρωτη μου αγορα αφου δεν εβρισκα τον F4 2TB Αθηνα και αρχισα να την ψαχνω με παραγγελεια απο εξω, http://www.insomnia....d-hdds-samsung/ http://www.insomnia....b9%ce%b1%cf%82/ , αλλα να ειναι καλα τα Ελληνικα μαγαζια που μου ανοιξαν τα ματια!!
anivas11 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Συγκρίνεται το Amazon με ένα ελληνικό κατάστημα ? Έχει καμία σχέση ο τζίρος και η οργάνωση του ενός με το άλλο ? Εδώ σε λίγο καιρό θα μας τα στέλνουν κατευθείαν απο τις αποθήκες των εργοστασίων (αν δεν τα στέλνουν ήδη) περιορίζοντας στο ελάχιστο κάθε κόστος μεσολάβησης. Λίγο ακόμα να αυξηθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο και να το χρησιμοποιεί περισσότερος κόσμος, θα τα μαζέψουν όλα 2- 3 μεγάλοι. Κάτι σαν το google δηλαδή. Όπως δεν βλέπετε ελληνική μηχανή αναζήτησης, έτσι σε λίγα χρόνια δεν θα βλέπετε και ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα.
papars Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μα πως να επιζήσει ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα; Και την ίδια τιμή εργοστασίου να έχουν και τα ίδια έξοδα να έχουν με κάποιο ξένο, η διαφορά του ΦΠΑ και μόνο είναι αρκετή. Στην πραγματικότητα έχουμε μεγάλη φορολόγηση σε σχέση με το εξωτερικό οπότε εκ των πραγμάτων είναι αδύνατος ο ανταγωνισμός σε κατάστημα που έχει έδρα την Ελλάδα. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο ουκ ολίγα έχουν μεταφέρει την φορολογική (και άλλη) έδρα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Πως διάολε να κάνεις τιμολογιακή πολιτική όταν έρχονται 10 χρόνια μετά και σου ζητάνε περαίωση / έκτακτη εισφορά και άλλα...; Για το θέμα του ΦΠΑ που αναφέρεται παραπάνω. Κάθε μαγαζί κόβει τον ΦΠΑ βάση το που είναι η έδρα που κόβει την απόδειξη και όχι το που στέλνουν το προϊόν. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα με μαγαζιά που έχουν έδρα σε περιοχές με μειωμένο ΦΠΑ. Σε περιπτώσεις μεγάλων εταιριών ίσως συμφέρει να έχουν "έδρες" σε πολλές χώρες ώστε να μοιράζονται τα κέρδη / ζημιές. Π.χ. πολυεθνική συστηματικά μεταφέρει έξοδα σε εργοστάσιο κερδοφόρο ώστε να έχει μόνιμα ζημιές! π.χ. μπορεί να βάζει στην μισθοδοσία του υπαλλήλους από άλλες χώρες και να πετυχαίνει αυτό που θέλει. Από ότι κατάλαβα το Amazon όταν κάνει αποστολή Ελλάδα κόβει απόδειξη με ελληνικό ΑΦΜ, δηλαδή ελληνικής εταιρίας. Άρα έχει ΦΠΑ 23%. Σε περίπτωση μεταπώλησης δηλ τιμολογίου, οι ενδοκοινοτικές πωλήσεις δεν έχουν ΦΠΑ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μα πως να επιζήσει ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα; Και την ίδια τιμή εργοστασίου να έχουν και τα ίδια έξοδα να έχουν με κάποιο ξένο, η διαφορά του ΦΠΑ και μόνο είναι αρκετή. σιγά την διαφορά, 5% το πολύ, αν τιμές μας διέφεραν μόνο λόγω τους διαφορετικού ΦΠΑ θα ήταν μια χαρά και δεν πρόκειται να αγοράζαμε από εξωτερικό, έλα όμως που είναι αρκετά υψηλότερες
kokotas kokos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Οι δισκοι ειναι πολυ ευαισθητοι οταν λειτουργουν. Οταν δεν δουλευουν, οι κεφαλες ειναι παρκαρισμενες και δεν υπαρχει ιδιαιτερο θεμα. Αλλωστε απο οπου και να τον παρεις την μεταφορα του την εχει υποστει, εκτος αν πας μια βολτα απο το εργοστασιο. Οσοι πηραν απο αμαζον παντως δεν ειχαν κανενα προβλημα. (εχω υποψη μου τουλαχιστον 10 περιπτωσεις).Τα προβληματα τα διαβαζουμε απο αγορες απο Ελληνκα καταστηματα. (σαφως πολυ περισσοτερα δειγματα βεβαια) Στατιστικα παντου θα τυχει το ελαττωματικο παντως. Φίλε matrixxχ οι σκληροί είναι σχεδόν το ίδιο ευαίσθητοι και εκτός λειτουργίας. Μου έχει τύχει από ελληνικό κατάστημα "click of death" σε καινούριο δίσκο από χτύπημα κατά τη μεταφορά με κούριερ. Δεν διαφωνώ οτι μπορεί να τύχει παντού αυτό, αλλά από Ελλάδα τον αλλάζεις πολύ ευκολότερα. Τεσπά τον παράγγειλα κι εγώ από amazon μια που τελευταία έχει εκπληκτικές προσφορές και φυσικά δωρεάν παράδοση (τις 2 τελευταίες φορές την επόμενη ημέρα!!!!!)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 το ίδιο δεν είναι, έχω ξεσκιστεί να χτυπάω δίσκο κλειστό και να μην καταλαβαίνει τπτ και μόλις τον έβαλα σε λειτουργία με 1-2 χτυπήματα χάλασε...
kokotas kokos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 το ίδιο δεν είναι, έχω ξεσκιστεί να χτυπάω δίσκο κλειστό και να μην καταλαβαίνει τπτ και μόλις τον έβαλα σε λειτουργία με 1-2 χτυπήματα χάλασε... Τι να πω... μακάρι, μπορεί απλά να ήταν ελαττωματικός. Πάντως και άλλη φορά, μου έπεσε σκληρός (εκτός λειτουργίας βέβαια) από τα 2 μέτρα στο πάτωμα και όταν τον έβαλα στο σύστημα.... πάπαλα.
Intruder7s Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Εγω δεν ξερω...ο δισκος ειναι καλος; Γιατι στην κανονικη τιμη του και οχι στην τιμη προσφορας βρισκω και WD και Seagate και δεν ξερω....εχει κατι το καλυτερο αυτος Η απλα το συζηταμε λογω προσφορας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.