Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξεχασες και το bubuntubuntu

εκει ειναι

>sudo εντολη

και οχι

>su 

αμα καποιος βαριεται για να γινει root μπρορει να κανει και το

>su -c "command"

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ξεχασες και το bubuntubuntu

εκει ειναι

>sudo εντολη

και οχι

>su 

αμα καποιος βαριεται για να γινει root μπρορει να κανει και το

>su -c "command"

οκ εκανα την σχετικη αναφορα.Thanks! :rolleyes:

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Eυχαριστουμε θερμα τον χρηστη sadako για την προσθηκη τονων και καποιων διορθωσεων.

Πως θα κανω edit το αρχικο post ?

Η επεξεργασια απενεργοποιειται μετα απο καποιο χρονικο διαστημα?

Δημοσ.

Θα έλεγα στην παράγραφο που μιλάς για τα πλεονεκτήματα του GNU/Linux στο σημείο Ζ να το αλλάξεις από "Δωρεάν" σε "Ελεύθερο" που είναι το σωστό. Όπως είναι στα Αγγλικά "Free as in speech, not free as in beer". Το οτι αυτή η ιδιότητά του τις περισσότερες φορές οδηγεί και σε δωρεάν λογισμικό είναι extra bonus, δέν είναι αυτός όμως ο σκοπός του Open Source Software.

Γίνομαι σπαστικός το ξέρω αλλά θα έλεγα να το αλλάξεις ειδικά για τον καινούργιο χρήστη που ψάχνει για μιά πρώτη ενημέρωση για το θέμα.

Δημοσ.

Έχω κάποιες προτάσεις για το thread, ώστε να γίνει καλύτερο:

1) Να γραφτεί στο wiki και το thread να υπάρχει μόνο για συζήτηση, ώστε να είναι πιο οργανωμένο.

2) Να προστεθεί κατηγορία για τα 3 βασικά Desktop Environment που χρησιμοποιούνται από νέους χρήστες(Gnome,KDE,XFCE)

3) Κάποιες βασικές προτάσεις για multimedia (π.χ. kaffeinne για ψηφιακή τηλεώραση, amarok για μουσική κ.α.)

4) VGA drivers, που είναι ένα συχνό ερώτημα.

Έτσι το άρθρο σταδιακά να γίνει το "ευαγγέλιο" του νέοπα/noob.

Δημοσ.
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Τρίτων.......,

είσαι τεράστιος !!!!!!!

πολυ ενδιαφερον thread ,

ευχαριστούμε εσένα και κάποιους άλλους, που μοιράζεστε και δίνετε τα φώτα σας ,μπράβο

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

γεια σας.θα ηθελα τη βοηθεια σας.εχω κανει ντουαλ μπουτ το λαπτοπ μου και εχω windows 7 kai linux ubuntu.εαν θα ηθελα να αλλαξω τα λινουξ με καποια αλλα λινουξ πως γινετε χωρις να πειραξω τα γουιντοους;;;;η αν θελησω να βγαλω ενα απο τα δυο χωρις να πειραχτει το αλλο πως γινεται;;;;χωρις να χρειαστει να κανω φορματ.γιατι ετσι ξερω οτι γινεται....επισεις μια ακομα ερωτηση ειναι οτι η εγκατασταση προγραμματων που προειπατε με εντολες χωρις δηλαδη να εγκαταστησω κατι απο το λογισμικο εφαρμογων δεν μπορβω να το κανω ....κατι πρεπει να κανω λαθος,αν μπορειτε σας παρακαλω ξαναγραψτε τα οπως ακριβως πρεπει να τα γραψω και για απεγκατασταση γιατι μερικα προγραμματα δεν βγαζουν κουμπι απεγκαταστασεις.και κατι τελευταιο,θα ηθελα να μου πειτε ποια εκδοση λινουξ ειναι τα καλυτερα......;;;;;;;  εχουν διαφορες μεταξυ τους η μονο το γραφικο περιβαλλον αλλαζει;;;; απο οτι καταλαβατε ειμαι αρχαριως ακομα και θελω οπωσδηποτε πληροφοριες,σας ευχαριστω προκαταβολικα και περιμενω συντομα νεα σας.

Δημοσ.

Τοτε δεν γινεται γιατι δεν το εχεις σε ξεχωριστο partition, γιατι κρεμεσαι απο τον bootloader των windows κλπ. Μουφα dual boot ειναι δηλαδη.

Και ελεος με το "απο τη σελιδα του λινουξ". Λινουξ δεν ειναι μονο το ubuntu.

• Like 1
Δημοσ.

εννοειτε πως δεν ειναι μονο τα ουμπουντου εχεις δικιο και καταλαβα τι εννοεις οτι κρεμομαι απο τα γουιντοους ξερω και τον αλλο τροπο αλλα δεν ηθελα να το κανω ποιο απλα.ποια εκδοση λινουξ ειναι καλυτερη......;;;;;;;  εχουν διαφορες μεταξυ τους ή μονο το γραφικο περιβαλλον αλλαζει;;;;επισεις μια ακομα ερωτηση ειναι οτι η εγκατασταση προγραμματων που προειπατε με εντολες χωρις δηλαδη να εγκαταστησω κατι απο το λογισμικο εφαρμογων δεν μπορβω να το κανω ....κατι πρεπει να κανω λαθος,αν μπορειτε σας παρακαλω ξαναγραψτε τα οπως ακριβως πρεπει να τα γραψω και για απεγκατασταση γιατι μερικα προγραμματα δεν βγαζουν κουμπι απεγκαταστασεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...