Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το θεμα ειναι πιασαρικο γιατι απλα συνδυαζει την εμφυτη Ελληνικη "ρουφιανο"-φοβια με το apple hating.

Σίγουρα, αλλά: 1ον η ρουφιανοφοβία δεν είναι αποκλειστικά Ελληνική. Έχει λόγο ύπαρξης και καλώς έχει.

2ον ομοίως και πολλές αντιδράσεις εδώ "ε, και τί έγινε" οφείλονται σε Apple-Love, απο "φόβο" μη μας κατηγορήσουν την Apple.

Στο game center κάποιος πιθανότατα μπήκε ως "foufotos17". Αν κάνεις μια αναζήτηση στο google "foufotos17" θα βρείς όλα όσα έχει πει, έχει γράψει, φωτό που έχει ανεβάσει, συζητήσεις που έχει κάνει κλπ αποκαλύπτοντας πράγματα χωρίς να φοβάται, χωρίς να τον νοιάζει, γιατί το nickname δεν συνδέεται με το ονοματεπώνυμό του. Μαθαίνεις πολλά για το ποιός είναι, με τί ασχολέιται, τι τον απασχόλησε κλπ. Θα μπορούσε να ζητάει π.χ συμβουλές για ένα προσωπικό του θέμα. Όλα αυτά αφορούν το nickname. Όχι το πραγματικό ονοματεπώνυμό του.

Άλλους τους αφορά, άλλους όχι. Έπρεπε όμως να ειπωθεί ξεκάθαρα απο την αρχή.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο game center κάποιος πιθανότατα μπήκε ως "foufotos17". Αν κάνεις μια αναζήτηση στο google "foufotos17" θα βρείς όλα όσα έχει πει, έχει γράψει, φωτό που έχει ανεβάσει, συζητήσεις που έχει κάνει κλπ αποκαλύπτοντας πράγματα χωρίς να φοβάται, χωρίς να τον νοιάζει, γιατί το nickname δεν συνδέεται με το ονοματεπώνυμό του. Μαθαίνεις πολλά για το ποιός είναι, με τί ασχολέιται, τι τον απασχόλησε κλπ. Θα μπορούσε να ζητάει π.χ συμβουλές για ένα προσωπικό του θέμα. Όλα αυτά αφορούν το nickname. Όχι το πραγματικό ονοματεπώνυμό του.

Με αυτο τον τροπο ειχα πεισει σε ενα αλλο τοπικ , μελος του insomnia οτι ειμαι πρακτορας της ΕΥΠ. :D :D :P

Αυτα ολα ειναι τα μειον των φορουμ και του google και της αγνοιας προστασιας. Αν καποιος θελει να κανει κακο μπορει και τωρα , η ελλειψη ονοματεπωνυμου ειναι ενα τελευταιο μικρο εμποδιο. Και σιγουρα αυτος που θελει να κανει κακο δεν θα μπει στην χρονοβορα διαδικασια του gamecenter οπου θα αφησει και στοιχεια της ταυτοτητας του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή όπως καταλαβαίνω το πρόβλημα μερικών είναι ότι η εμφάνιση του ονοματεπώνυμου έγινε τώρα και όχι πριν, όταν πρωτοβγήκε το gamecenter... Ρε ακούτε τι λέτε??? Και είπε και κάποιος ότι δήθεν στο Facebook ξέρω από την αρχή ότι θα εμφανίζονται προσωπικά στοιχεία... άρα δεν υπάρχει πρόβλημα, μπαίνω. Τελικά σας πειράζει η εμφάνηση προσωπικών δεδομένων ή ότι αυτό έγινε τώρα και όχι στην αρχή?

Άλλος λέει ότι δήθεν κάποιος μπορεί να πήρε iPhone για να... παίζει παιχνίδια. Άνθρωπος που δίνει 680 ευρώ για να πάρει κινητό μόνο για να ανεβάσει τα σκορ του στο GameCenter (γιατί περί αυτού πρόκειται στη ουσία) θα έπρεπε να του κρεμάσει η Apple και μια ταμπέλα ''μ_λ_κ_ς'', όχι μόνο να του εμφανίζει το όνομα...

Βγήκαν καινούργιοι όροι χρήσης, επιλέγεις αν τους δέχεσαι. Αν όχι, άντε γεια. Το iPhone θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και τα παιχνίδια επίσης.

Πάω στοίχημα τώρα ότι όλοι αυτοί που μπήκαν να κράξουν την κακιά Apple και τα Fanboys:

α) Έχουν λογαριασμό στο Facebook με κανονικά στοιχεία, όπως ημ. γέννησης, σχέση, φύλλο, επάγγελμα, συζήγους, συγγενείς, παιδιά, σκυλιά κ.α.

β) Δεν ξέρουν καν τι είναι το GameCenter

Και το κυριότερο:

γ) Δεν έχουν πιάσει ποτέ γενικά στη ζωή τους iPhone αλλά απλώς βρήκαν μια ευκαιρία να ποστάρουν κάτι κατά της Apple (για να νιώσουν.... ικανοποίηση??? Δεν ξέρω, είναι αδύνατον να καταλάβω τέτοιους ανθρώπους)

Αλλά είπαμε, θα σας 'κάτσουμε' ετσι κι αλλιώς αλλά πείτε το από την αρχή να το ξέρουμε... τότε κανένα πρόβλημα. Το είπε και ο φίλος με το facebook πιο πάνω...

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.
Άνθρωπος που δίνει 680 ευρώ για να πάρει κινητό μόνο για να ανεβάσει τα σκορ του στο GameCenter (γιατί περί αυτού πρόκειται στη ουσία) θα έπρεπε να του κρεμάσει η Apple και μια ταμπέλα ''μ_λ_κ_ς'', όχι μόνο να του εμφανίζει το όνομα...

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ γέλασα πολύ με το παραπάνω. :lol: :lol:

Δημοσ.

Luffy μη βάζεις στοιχήματα θα τα χάσεις (0 / 3 = πάς κουβά).

Άντε να παίξω και εγώ ένα:

Οι περισσότεροι που λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα κολώνουν να βάλουν το ονοματεπώνυμό τους στην υπογραφή τους (εδώ στο προφίλ τους στο insomnia).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Luffy μη βάζεις στοιχήματα θα τα χάσεις (0 / 3 = πάς κουβά).

Άντε να παίξω και εγώ ένα:

Οι περισσότεροι που λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα κολώνουν να βάλουν το ονοματεπώνυμό τους στην υπογραφή τους (εδώ στο προφίλ τους στο insomnia).

Φράγκος Θεόδωρος, 03/12/84, κάτοικος Αγγλίας, ηλ. μηχανικός.

Ορίστε. Δεν είμαι ο Μπιν Λάντεν ούτε ζω σε σπηλιά για να φοβάμαι. Είναι δικαίωμα μου, όπως είναι και δικαίωμα να μην δεχτώ τους όρους χρήσης που μου θέτει μια εταιρία για να χρησιμοποιήσω μια υπηρεσία η οποία αισθάνομαι ότι προσβάλλει το προσωπικό μου απόρρητο. :)

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπενθυμίζουμε ότι σχεδόν παρόμοια τακτική προσπάθησε να ακολουθήσει η Blizzard... προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις αναγκάζοντας την τελικά να ακυρώσει την αρχική της απόφαση.

Η εταιρία κάνει επαρκής ενημέρωση για την κίνηση της και ευθέως δεν μπορώ να την κατηγορήσω για κάτι. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί παραλληλισμοί με φέισ-μπουκ αφού υπάρχει εντελώς ανάλογο παράδειγμα.

Άλλο μια πλατφόρμα εξορισμού κοινωνικής δικτύωσης και άλλο μια πλατφόρμα για δικτύωση καθαρά των gamers.

Το ότι υπήρχαν αντιδράσεις ικανές να αναγκάσουν την μπλίζαρντ να ακυρώσει την απόφαση της κάτι μου λέει. Το δείγμα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό του game center οπότε ένα -αναμενόμενο- συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν να δίνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεξιά και αριστερά.

Για μένα το θέμα είναι, κρίνοντας από πολλές απαντήσεις στο παρών thread είναι πόσο εύκολο είναι για πολλούς προκειμένου να υποστηρίξουν την απόφαση αυτή της εταιρίας υποβιβάζουν προσωπικά δεδομένα σε κάτι τόσο ευτελές.

edit

Δηλαδή όπως καταλαβαίνω το πρόβλημα μερικών είναι ότι η εμφάνιση του ονοματεπώνυμου έγινε τώρα και όχι πριν, όταν πρωτοβγήκε το gamecenter... Ρε ακούτε τι λέτε???

Τώρα αναγκάζουν χρήστες για να εξακολουθούν να έχουν την υπηρεσία, σε αυτή τη ρύθμισή. Αν υπήρχε εξαρχής δεν θα υπήρχε διαφορά στον αριθμό τον χρηστών νομίζεις ? Δεν θα το σκεφτόταν ο άλλος δύο φορές αν α ήξερε ότι θα εμφανιζόταν το όνομα του ?

Επεξ/σία από Mr.Hartnoll
Δημοσ.

Δηλαδή αν εγώ ανεβάζω τα στοιχεία μου στο facebook, είναι υποκριτικό να μην θέλω να τα ανεβάσω π.χ στο ινσόμνια;

Γιατί θεωρώ ότι για να δώσω πρόσβαση σε κάποιον στις φωτό μου στο face θέλω πρώτα να δω το αληθινό του όνομα, ενώ για να διαβάσω ένα ποστ στο ινσόμνια δεν με ενδιαφέρει πως λέγεται στην πραγματικότητα ο hal9000 !?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα αναγκάζουν χρήστες για να εξακολουθούν να έχουν την υπηρεσία, σε αυτή τη ρύθμισή. Αν υπήρχε εξαρχής δεν θα υπήρχε διαφορά στον αριθμό τον χρηστών νομίζεις ? Δεν θα το σκεφτόταν ο άλλος δύο φορές αν α ήξερε ότι θα εμφανιζόταν το όνομα του ?

Φίλε μου εδώ τα έχεις μπερδέψει. Κανένας δεν αναγκάζει τίποτα. Δεν δέχεσαι τους όρους χρήσης και ο λογαριασμός σου κλειδώνεται ωραία και καλά σαν να μην τον άνοιξες ποτέ και όλοι είναι χαρούμενοι. :)

Ο εξαναγκασμός που αναφέρεις θα ίσχυε αν περνούσαν την συγκεκριμένη ρύθμιση χωρίς την συγκατάθεσή σου. Αφού δεν έγινε αυτό, δεν τίθεται και κανένα θέμα.

Τέλος, η πολιτική που θα ακολουθήσουν οι εταιρίες με τις υπηρεσίες τους δεν έχει καμιά σχέση με εμάς τους καταναλωτές. Δεν νομίζω η Vodafone πχ να σου στέλνει χαρτί για να εγκρίνεις τι αλλαγές θα γίνουν στην επιχείρηση και στα προιόντα της. Ζητάνε μόνο την συγκατάθεση σου και αν δεν συμφωνείς τα μαζεύεις και φεύγεις όμορφα κι ωραία.

H Blizzard βγάζει τα λεφτά της από την online υπηρεσία, η Apple χέστηκε πόσοι θα γραφτούν στο GameCenter, είναι έξτρα feature.

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο μια πλατφόρμα εξορισμού κοινωνικής δικτύωσης και άλλο μια πλατφόρμα για δικτύωση καθαρά των gamers.

Διαφωνώ. Εφόσον και στις δυο περιπτώσεις δίνεις κάποια στοιχεία, είναι το ίδιο. Και η δικτύωση μεταξύ gamers είναι κοινωνική δραστηριότητα γι αυτό το σκοπό γίνεται.

Το ότι υπήρχαν αντιδράσεις ικανές να αναγκάσουν την μπλίζαρντ να ακυρώσει την απόφαση της κάτι μου λέει. Το δείγμα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό του game center οπότε ένα -αναμενόμενο- συμπέρασμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν να δίνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεξιά και αριστερά.

Έστω ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν να δίνουν τα στοιχεία τους αριστερά και δεξιά, συμφωνώ. Αυτό τι σχέση έχει όμως? Αυτό θα έπρεπε να ενδιαφέρει την εταιρία η οποία θέλει να έχει κέρδος. Το να κατηγορείς την Apple για χαζή ή λάθος κίνηση οικονομικά συμφωνώ, το να κατηγορείς όμως για παραβίαση προσωπικών στοιχείων είναι ανόητο όταν σου δίνει επιλογή να μην ακολουθήσεις.

Για μένα το θέμα είναι, κρίνοντας από πολλές απαντήσεις στο παρών thread είναι πόσο εύκολο είναι για πολλούς προκειμένου να υποστηρίξουν την απόφαση αυτή της εταιρίας υποβιβάζουν προσωπικά δεδομένα σε κάτι τόσο ευτελές.

Ποιο πράγμα είναι ευτελές? Να εμφανίζεται το όνομα σου όταν προσθέτεις φίλους στην λίστα? Νομίζω ότι γίνεσαι υπερβολικός, δεν ζητάνε να μοιραστείς το βρακί σου... Αν το ζητήσουν στο μέλλον τίθεται άλλο θέμα βέβαια. Σε όλα πρέπει να υπάρχει κάποιο όριο.

Τέλος, κανείς δεν υποστηρίζει κανέναν εδώ πέρα. Ακόμα όμως και αν το υποστήριζαν, είναι και αυτό δικαίωμα τους.

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@D.Luffy

έχω mac mini και ναι στο κωλοχώρι μου βρήκα μερικά iphone και με άφησαν οι ιδιοκτήτες τους να τα "πιάσω".

επίσης δεν έχω facebook.

καλή συνέχεια στα ξένα που σπουδάζεις τη τέχνη του μυαλού και μας γειώνεις όλους έτσι.

Δηλαδή όπως καταλαβαίνω το πρόβλημα μερικών είναι ότι η εμφάνιση του ονοματεπώνυμου έγινε τώρα και όχι πριν, όταν πρωτοβγήκε το gamecenter... Ρε ακούτε τι λέτε???

ναι αυτό μου φαίνεται ύπουλο.

@mdr21 το πρόβλημα δεν είναι η ρουφιανιά το πρόβλημα είναι οτι οι εταιρείες και το μάρκετινγκ τους έχουν πλέον ξεφύγει και έχει γίνει πολύ επιθετικό και πρόστυχο.

αυτό είναι γεγονός, όλα τα υπόλοιπα γαρνιτούρα για να σχολιάζουν οι αργόσχολοι.

Επεξ/σία από Lomar
Δημοσ.

ναι αυτό μου φαίνεται ύπουλο.

φυσικά και είναι το λένε bait and switch !

Και η δικτύωση μεταξύ gamers είναι κοινωνική δραστηριότητα γι αυτό το σκοπό γίνεται.

Η δικτύωση μεταξύ gamers γίνεται για αυτή ακριβώς την ιδιότητα τους, του gamer. Γιαυτό θεωρώ η αναφορές στο facebook δεν είναι εύστοχες.

Νομίζω ότι γίνεσαι υπερβολικός, δεν ζητάνε να μοιραστείς το βρακί σου...

για να μην αρχίσουμε να συζητάμε ποια δεδομένα είναι πιο ευαίσθητα από άλλα θα ήθελα να μην αρχίσουμε να το διαπραγματευόμαστε καν. Στο επόμενο βήμα που ίσως να είναι η θέση σου του σπιτιού σου στο googlemap το ίδιο θα λες ? Γιατί αν το όνομα δοθεί τόσο αβίαστα θα υπάρξει και συνέχεια.

Δημοσ.

Αν μας υποχρεωνε το insomnia ολους να χρησιμοποιουμε το αληθινο μας ονοματεπωνυμο , τοτε ναι δεν θα ειχαμε προβλημα , γιατι οπως θα ξερεις εσυ πχ το ονομα μου , ετσι θα το ξερω κι εγω.

Βασικα αν γινοταν αυτο θα εβλεπες ξαφνικα ενα φορουμ με λιγοτερους τσαμπουκαδες και παρεξηγησεις και περισσοτερες καλοπροαιρετες αντιπαραθεσεις. Οπως και στην πραγματικη ζωη αλλωστε. Αν βγει καποιος και πει οτι το iphone ειναι το καλυτερο κινητο , τα ιδια ατομα που στο φορουμ θα τον στολιζαν με οτι κοσμητικο επιθετο υπαρχει , στο live οπως ειναι και φυσιολογικο , θα ηταν πιο ευγενικα , απλα θα δηλωναν ηπια την αντιθεση τους και το πολυ-πολυ πισω απο την πλατη του να τον εθαβαν σε ομοιους τους.

Επισης ο Billdanos εχω παρατηρησει ειναι ενα μελος που χρησιμοποιει το ονοματεπωνυμο του και ακομα πιο επικινδυνα βαζει και την πραγματικη του φωτο. Παρολο που εχει αντιμετωπισει κατα καιρους ασχημες αντιπαραθεσεις και τσαμπουκαδες με αλλα μελη , τελικα η χρηση της αληθινης του ταυτοτητας φαινεται να μην του εχει δημιουργησει καποιο σημαντικο προβλημα. (για να συνεχισει να ειναι μελος του φορουμ ετσι).

Τελος πολλα online παιχνιδια στο iphone/ipad σου δινουν την δυνατοτητα να κανεις log in με το facebook id σου και πολλοι το κανουν αφου ετσι ειναι πιο ευκολο να βρεις φιλους σου αντιπαλους online. Πολλες φορες σε αυτα τα παιχνιδια λοιπον Σκοπιανοι και Αλβανοι , μολις αντιληφθουν οτι ειμαι Ελληνας απο το ονομα αρχιζουν στα καλα καθουμενα τις βρισιες και τις απειλες οτι θα στειλουν ξαδερφια τους απο την Ελλαδα να με βρουν κλπ. Ακομα τους περιμενω...

Δεν λεω οτι δεν μπορει να γινει η στραβη , απλα λεω οτι ειναι πιο ευκολο να γινει σε ενα ανωνυμο φορουμ , παρα στο κλειστο και ελεγχομενο περιβαλλον της apple και σιγουρα οτι η στιγμιαια χρηση ονοματεπωνυμου σε μια υπηρεσια highscore δεν αποτελει επιχειρημα παραβιασης προσωπικων δεδομενων , κατα της apple... :rolleyes:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mdr21 τα προσωπικά δεδομένα, δεν είναι για όλους όσους είναι "κατά της συγκεκριμένης ενέργειας της apple", το επιχείρημα τους. μαζί και το δικό μου.

το πρόβλημα είναι, όπως ακριβέστατα το χαρακτήρισε ο Mr.Hartnoll, το "bait and switch".

άρα είναι άστοχα τα περi facebook. σε παρακαλώ μείνε στο σημείο που επισημάναμε ως πρόβλημα, αν πιστεύεις οτι όντος μπορείς να μας αποδείξεις οτι η τακτική "bait and switch" είναι feature και όχι bug για την ηθική ή το management της apple, αντί να απαντάς με επιχειρηματολογία για άλλες θέσεις που δεν έχουμε εκφράσει - τουλάχιστον όχι όλοι μας.

επαναλαμβάνω το πρόβλημα δεν είναι τα προσωπικά δεδομένα (και πιο συγκεκριμένα μια απλή αναφορά στο ονοματεπώνυμο) και αν ενα 15χρονο apple fan boy, έρθει το βράδυ σπίτι μου να κολλήσει αυτοκόλλητα με μήλα στη πόρτα μου, αλλά κατα πόσο είναι θεμιτό (γιατί αν είναι και νόμιμο τότε ξέρω πως δε θα είμαι ποτέ πραγματικά ελεύθερος στη ζωή μου) μια εταιρεία να αλλάζει τη πολιτική της για την εμφάνιση προσωπικών στοιχείων/features/whatever μετά την αγορά του προϊόντος.

και όχι σαν ανταπάντηση δε μπορώ να δεχθώ το "σιγά και τι έγινε που θα δούνε το όνομά σου" ή "γιατί τι έχεις να κρύψεις" κ.α. γιατί πολύ απλά είναι άσχετες με αυτό που πολλοί ρωτάμε εδώ.

Επεξ/σία από Lomar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εμφάνιση του πραγματικού ονόματος πώς επαληθεύεται?.Δηλαδή με πιο τρόπο θα γίνει η ταυτοποιηση του ονόματος που εμφανίζεται στο game center?

Επεξ/σία από atheatos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...