Προς το περιεχόμενο

overclockin cpu: E8400 3.00ghz

dimig23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες καλησπερα,

Ξεκινησα αυτο το thread γιατι θα ηθελα να ασχοληθω με οverclocking και επειδη ειμαι αρχαριος θα ηθελα την βοηθεια σας!!!

Καταρχας το συστημα αποτελειται απο:

1)motherboard :evga 780i sli

2)cpu:core 2 duo E8400 3,00ghz

3)memory:(2x1GB)GEIL DDR2-800MHZ CL με χρονισμους 4-4-4-12 GX22GB6400UDC

4)ψηκτρα ζαλμαν(δεν θυμαμαι μαρκα) αλλα ειναι αρκετα καλη!

Τωρα,διαβαζοντας και αλλα θεματα γενικοτερα εχω καταλαβει καλα οτι οσο πολλ/στη σου δινουν τα bios(σε μενα μαματο ειναι 9χ) τοσο πρεπει να το πολλ/σεις για να πετυχεις την επιθυμητη συχνοτητα!!ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ,ΑΠΟ 3.00ghz ΘΕΛΩ 3.6-3.8ghz(αν γινεται το τελευταιο)...

το αλλο με την μνημη αν μπορω να καταλαβω σωστα ειναι οτι πρεπει να εχουν την ιδια συχνοτητα fsb & memory????

Τα υπολοιπα με τις αναλογιες της μνημης κτλ και κυριως βολτ δεν ακουμπαω ακομα!

Παιδες παρακαλω βοηθεια!!! :lol:

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Υπάρχουν σε αυτήν την ενότητα ουκ ολίγα threads που ασχολούνται με το κλοκάρισμα του εν λόγω επεξεργαστή.Κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις λεπτομερείς οδηγίες για να τον φέρεις στα μέτρα σου.Για ενα γρήγορο απλα άλαξε το fsb από το bios σε 400 και θα εχεις τον 8400 στα 3600 χωρίς προβλήματα και θερμοκρασίες μεγάλες.Νομίζω μέχρι εκεί όλοι οι 8400 το έχουν και ας είναι μπανάνα κομάτι.Για περισότερα ψάξε και διάβασε ότι έχουν γράψει παλιότερα τα παιδια

Δημοσ.

Υπάρχουν σε αυτήν την ενότητα ουκ ολίγα threads που ασχολούνται με το κλοκάρισμα του εν λόγω επεξεργαστή.Κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις λεπτομερείς οδηγίες για να τον φέρεις στα μέτρα σου.Για ενα γρήγορο απλα άλαξε το fsb από το bios σε 400 και θα εχεις τον 8400 στα 3600 χωρίς προβλήματα και θερμοκρασίες μεγάλες.Νομίζω μέχρι εκεί όλοι οι 8400 το έχουν και ας είναι μπανάνα κομάτι.Για περισότερα ψάξε και διάβασε ότι έχουν γράψει παλιότερα τα παιδια

Καλησπερα teokos και σε ευχαριστω για την απαντηση σου!πειραματιστηκα χθες και εβαλα το fsb 1600 για να μου δωσει 3,6ΜΗΖ αλλα οι μνημες απο 4-4-4-12 πηγαν 5-5-5-15 και τις ξαναεβαλα οπως ηταν.στη συνεχεια πειραξα τα βολτ απο 1,2περιπου που ηταν τα πηγα 1,312V.ελπιζω να μην εκανα κατι χαζο!!

post-209264-0-03051400-1291130720_thumb.jpg

Δημοσ.

Γιατί ανέβασες το v-core,δεν ήταν σταθερός?Ξαναβάλε το ρεύμα στο 1.2 και τρέξε ενα occt για κανα 2ωρο να δεις τι γίνεται αν και δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα σε τόσο χαμηλό o/cing με αυτά τα ρεύματα.Αξίωμα είναι ότι όσο χαμηλότερο ρεύμα δίνεις στην cpu τόσο καλύτερες θερμοκρασίες θα έχεις σε αυτήν.

Τώρα όσο αφορά τις μνήμες χωρίς να πειράξεις την τάση σε αυτές αν μετά από κάνα 5ωρο memtest είσαι εντάξει με 4-4-4-12 timings όλα είναι οκ και έχεις ένα ακίνδυνο αλλά αρκετά χρήσιμο o/cing πού θα δώσει μπόλικη ώθηση στις επιδόσεις του pc σου

Αληθεια με τι θερμοκρασίες παίζεις??

Δημοσ.

Οταν δουλευε το occt για μια ωρα ηταν σταθερα στους 50-56(το παρα πολυ)βαθμους!βασικα επειδη διαβασα και ενα αλλο θεμα αμα το ανεβασω στο 3,8 στην ιδια vcore που εχω τωρα και δεν πειραξω τους χρονισμους αξιζει να βαλω το prime95 η τσαμπα προσπαθεια θα κανω!!

α!δυστυχως δεν θυμαμαι την ακριβη ταση που ειχε πριν το ο/c!να την βαλω λες 1,2?

Δημοσ.

Ναι ρε συ πειραματίσου.Συνήθως ένα καλούτσικο κομάτι τα έχει τα 4κ με καλές θερμοκρασίες και ρευματα stable για 24/7

Δημοσ.

ανοιξα ενα νεο θεμα με αποτελεσματα και ρυθμισεις για τον Ε8400!!αν θελεις να τα κοιταξεις και να μου πεις την γνωμη σου θα ημουν ευγνωμων!

Ευχαριστω φιλε μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...