Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ το βρήκα πολύ καλό

Καλός ο Drogo, αλλά οι δράκοι ακόμα καλύτεροι. Οπότε βγήκε κάτι καλό από τη θυσία του.

Επίσης βρήκα εξαιρετική τη σκηνή με τη μάγισσα να εξηγεί γιατί έκανε ό,τι έκανε.

Μετά ήταν και η σκηνές με την Sansha και τον Joffrey που είχαν ενδιαφέρον (που θα πάει τελικά θα τον ξεκάνει, πάνω στο σεξ πχ).

Και προετοιμάζεται και πρόσθετος πόλεμος στο Τείχος με τα ζόμπι και τους Walker, οπότε αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

Τέλος, υπάρχει και το θέμα με τα δύο μικρά Stark που είδαν και τα δύο τον πατέρα τους (θα έχουμε τον Sean Bean στη 2η season?) και το τί θα γίνει με την Arya που φυγαδεύεται.

Έχει πολλές ιστορίες για το ξεκίνημα της 2ης season.

Και θα έχουμε και τα βιβλία να διαβάσουμε (πιθανότατα) μέχρι τότε.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ, έκλεισε νομίζω ωραία τη σεζόν θεματικά, καλύτερα που

δεν τελείωσε με κάποιο ιδιαίτερο cliffhanger. Χαίρομαι με τα δρακάκια γιατί τα περίμενα πολύ αργότερα. Θεωρώ όλο το επεισόδιο είχε και σκοπό να είναι είναι aftermath του θανάτου του Νεντ Σταρκ που θα ήταν κρίμα να υποβαθμιστεί στη φούρια των αντιπαραθέσεων. Η βασική μου ένσταση για τη σειρά είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να έχει μάχες, αλλιώς θα καταλήξει ένα επικό και μυθικό Τόλμη και Γοητεία. Ξενέρωσα απίστευτα στο προτελευταίο επεισόδιο που από δύο συμπλοκές δεν έδειξε ΤΙΠΟΤΑ, στο κάτω κάτω όπως είπε και ο άρχοντας Dknairis, ας κάνουν CGI για μακρινές σκηνές και ας γυρίσουν πραγματικές σκηνές μόνο για μονομαχίες in battle. Είναι κρίμα να μαζεύονται οι στρατοί και μετά, cut, "ο νικητής ήταν...".

Ως γενική άποψη για την 1η σεζόν, η σειρά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, όλες οι ερμηνείες είναι καταπληκτικές - και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια σειρά φαντασίας, θα ήταν πολύ εύκολο να γίνει γελοίο πανηγύρι, η σκηνοθεσία και γενικά η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι άριστες και σημείο αναφοράς για το επίπεδο των τηλεοπτικών παραγωγών, ενώ και η ιστορία είναι άκρως ενδιαφέρουσα (π.χ. μου άρεσε πάρα πολύ το ότι ο Νεντ Σταρκ αντί να πεθάνει περήφανος έχασε την τιμή του προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του, είναι κάτι ανθρώπινο και αντιηρωϊκό, και σ' αυτό με ξενέρωνε π.χ. ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών όπου κανένας δε λύγιζε και κράταγε την τιμή του και πέθαινε με ψηλά το κεφάλι (αυτοί οι ελάχιστοι σημαντικοί τουλάχιστον που πέθαναν). Όλα αυτά όμως με δεδομένο ότι στη 2η σεζόν θα δούμε επιτέλους ΜΑΧΕΣ. Αλλιώς θα έχουμε μια μυθική και επική σαπουνόπερα. Αρκετά με τις ιστορίες και τις αναφορές σε πολεμιστές, μάχες, θρόνους και πισώπλατα μαχαιρώματα. Θέλουμε να τα δούμε live στη συνέχεια.

Α, και κρίμα που δε θα χουμε Sean Bean στη συνέχεια, respect στο dragon chick που ενώ στη αρχή δε μου γέμιζε το μάτι εξελίχθηκε σε top χαρακτήρα, και, επιτέλους, να δούμε λίγο και τους υπόλοιπους Baratheon (στο επιτραπέζιο ήταν ο αγαπημένος μου οίκος :-)).

Δημοσ.

Φαινεται φιλε μου οτι δεν εχεις διαβάσει τα βιβλία γιατι βρισκεις σχεδόν όλα τα γεγονότα ανούσια. Θα δείς στην πορεία πως το καθένα έχει ακριβώς λόγο ύπαρξης. ειδικά μερικά απο αυτά δεν μπορουν να παραληφθούν με τιποτα. Άλλωστε αυτο το επεισόδιο κανει ουσιαστικά το setup των χαρακτήρων για την επομενη σεζόν. Και να είσαι σιγουρος πως τα περισσότερα γεγονότα δεν θα τα ξεχάσεις καθόλου. ;)

δεν χρειαζεται να φανει κατι, το γραφω στο κατω κατω. Δεν καταλαβες πως το ειπα. δεν ειπα οτι ειναι αυτα καθ' αυτα ανουσια, αλλα ο τροπος που γινονται ειναι παγερα αδιαφορος. να σου δωσω ενα παραδειγμα.

η σκηνη με

την ψηφοφορια για την αναδειξη του βασιλια του βορρα

, ειναι σιγουρο οτι ειναι σημαντικη για την εξελιξη, οχι σαν συγκεκριμενη σκηνη, αλλα σαν ενα γεγονος που εγινε. Τωρα το που πως ποτε και γιατι εγινε, μας αφηνει αδιαφορους.

Αν το δεις ετσι οπως το λεω, θα καταλαβεις οτι ενα SEASON FINALE περασε καθαρα στην αφανεια, με καταστασεις σημαντικες μεν, αλλα τελειως μεταβατικες στην συνεχεια της σειρας.

Δημοσ.

@@. Κάνανε σειρά με τα ψέματα. Με διαλόγους , απειλές και χωσίδια την γκόμενα. Καμοιά μάχη δεν είδαμε. Ας ελπίσουμε season 2 κάτι να γίνει.

Δημοσ.

Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ, έκλεισε νομίζω ωραία τη σεζόν θεματικά, καλύτερα που

δεν τελείωσε με κάποιο ιδιαίτερο cliffhanger. Χαίρομαι με τα δρακάκια γιατί τα περίμενα πολύ αργότερα. Θεωρώ όλο το επεισόδιο είχε και σκοπό να είναι είναι aftermath του θανάτου του Νεντ Σταρκ που θα ήταν κρίμα να υποβαθμιστεί στη φούρια των αντιπαραθέσεων. Η βασική μου ένσταση για τη σειρά είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να έχει μάχες, αλλιώς θα καταλήξει ένα επικό και μυθικό Τόλμη και Γοητεία. Ξενέρωσα απίστευτα στο προτελευταίο επεισόδιο που από δύο συμπλοκές δεν έδειξε ΤΙΠΟΤΑ, στο κάτω κάτω όπως είπε και ο άρχοντας Dknairis, ας κάνουν CGI για μακρινές σκηνές και ας γυρίσουν πραγματικές σκηνές μόνο για μονομαχίες in battle. Είναι κρίμα να μαζεύονται οι στρατοί και μετά, cut, "ο νικητής ήταν...".

Ως γενική άποψη για την 1η σεζόν, η σειρά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, όλες οι ερμηνείες είναι καταπληκτικές - και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια σειρά φαντασίας, θα ήταν πολύ εύκολο να γίνει γελοίο πανηγύρι, η σκηνοθεσία και γενικά η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι άριστες και σημείο αναφοράς για το επίπεδο των τηλεοπτικών παραγωγών, ενώ και η ιστορία είναι άκρως ενδιαφέρουσα (π.χ. μου άρεσε πάρα πολύ το ότι ο Νεντ Σταρκ αντί να πεθάνει περήφανος έχασε την τιμή του προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του, είναι κάτι ανθρώπινο και αντιηρωϊκό, και σ' αυτό με ξενέρωνε π.χ. ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών όπου κανένας δε λύγιζε και κράταγε την τιμή του και πέθαινε με ψηλά το κεφάλι (αυτοί οι ελάχιστοι σημαντικοί τουλάχιστον που πέθαναν). Όλα αυτά όμως με δεδομένο ότι στη 2η σεζόν θα δούμε επιτέλους ΜΑΧΕΣ. Αλλιώς θα έχουμε μια μυθική και επική σαπουνόπερα. Αρκετά με τις ιστορίες και τις αναφορές σε πολεμιστές, μάχες, θρόνους και πισώπλατα μαχαιρώματα. Θέλουμε να τα δούμε live στη συνέχεια.

Α, και κρίμα που δε θα χουμε Sean Bean στη συνέχεια, respect στο dragon chick που ενώ στη αρχή δε μου γέμιζε το μάτι εξελίχθηκε σε top χαρακτήρα, και, επιτέλους, να δούμε λίγο και τους υπόλοιπους Baratheon (στο επιτραπέζιο ήταν ο αγαπημένος μου οίκος :-)).

Εγώ το βρήκα πολύ καλό

Καλός ο Drogo, αλλά οι δράκοι ακόμα καλύτεροι. Οπότε βγήκε κάτι καλό από τη θυσία του.

Επίσης βρήκα εξαιρετική τη σκηνή με τη μάγισσα να εξηγεί γιατί έκανε ό,τι έκανε.

Μετά ήταν και η σκηνές με την Sansha και τον Joffrey που είχαν ενδιαφέρον (που θα πάει τελικά θα τον ξεκάνει, πάνω στο σεξ πχ).

Και προετοιμάζεται και πρόσθετος πόλεμος στο Τείχος με τα ζόμπι και τους Walker, οπότε αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

Τέλος, υπάρχει και το θέμα με τα δύο μικρά Stark που είδαν και τα δύο τον πατέρα τους (θα έχουμε τον Sean Bean στη 2η season?) και το τί θα γίνει με την Arya που φυγαδεύεται.

Έχει πολλές ιστορίες για το ξεκίνημα της 2ης season.

Και θα έχουμε και τα βιβλία να διαβάσουμε (πιθανότατα) μέχρι τότε.

Συμφωνώ και με τους 2.

Επίσης να περιμένουμε να δουμε και το σιδερα με το περιεργο κράνος που ειναι γιος του Ρομπερτ και ο αληθινος διαδοχος του ;)

H σειρά οπως είπε κ ο praet μας προετοιμάζει να δουμε:

Την εξέλιξη των χαρακτηρων της Αρια και του γιου του Ρομπερτ (το κρανος θα παιξει καποιο ρολο γιατι ειναι αρκετα ιδιαιτερο).

Το Τζον Σνοου να ηγείται των nightwatch.

Τον μεγαλο γιο του Σταρκ να παιζει το ρόλο του εναντιον των Λανιστερ.

Τα αδερφια του Ρομπερτ κ κυριως τον Στανις.

Τη μικρή με τα δρακακια. Εχει να εκδικηθει πολλους θανάτους και ενα στρατο να μαζεψει.

Τη Σανσα που ηταν απο τους χαρακτηρες που αντιπαθησα να κανει καποια κινηση είτε να σκοτώσει τον Τζοφρι ή να παιξει ενα ρόλο τελοσπάντων.

Το νανο να διαπρέπει σε ένα παιχνιδι που ξέρει καλα, όπως αυτό της αυλης.

Τα 2 μικρά και τα οράματα του πατερα τους. Λογικα θα παιξουν σπουδαίο ρόλο στη συνεχεια.

Σε 2ο ρόλο θα δουμε και τους αγριους του 9ου επεισοδιου να προσπαθουν να κυριαρχησουν στη κοιλαδα.

Σχετικά με τη σαιζόν που πέρασε:

Βαζω 9.5/10, η καλύτερη σειρά που έχω δει ποτε! Πιο πάνω και από το ΒοΒ με μοναδικό μειονέκτημα την έλλειψη μαχων :-( Οπως είπε κ ο Κοννακ κάτι πρέπει να κανουν, ας βάλουν CGI και ας πέσει λίγο η ποιότητα δεν πειράζει... Δεν μπορεί να μας προετοιμάζει για μάχη 2 επεισόδια και ξαφνικά να μας λένε τι εγινε.. Ειναι σαν να ετοιμαζεσαι να παρακολουθήσεις εναν αγωνα και να μαθαίνεις από τις ειδησεις το αποτελεσμα χωρίς να τον δεις.. ΔΕ ΛΕΕΙ!!!

Παντως έχει εξαιρετική πλοκη, χαρακτήρες που αποκλείνουν από το ιδανικό που ακολουθούν πολλοι συγγραφεις όπως σωστα παρατηρήθηκε.. Ολοι έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως ενας απλός ανθρωπος, αυτό τους κάνει προσιτούς και αγαπητούς ή οχι.

Κατι που δεν μ'αρεσε είναι ότι 8 επεισόδια περιμέναμε τους Ντοθράκι να εισβάλουν και να κάψουν τα παντα και μετα σκότωσαν το Ντρογκο (που ήταν απο τους πολύ αγαπητους χαρακτήρες).. Όλα αυτά ανέδειξαν βέβαια τη Καλήσι (η οποία δείχνει σημάδια παράνοιας σιγα σιγα) και βοηθησαν να εξελιχτεί ο χαρακτήρας της αλλά περιμένα περισσότερα.

Καταπληκτικό soundtrack! Για μένα ειναι ήδη μέσα στα 10 αγαπημένα μου από σειρες και ταινίες.

Βρηκα εξαιρετική επίσης τη φωτογραφία και τα σκηνικά που επιλέχτηκαν.

Αν βάλουν μάχες θα γράψει ιστορία σαν σειρα.

Δημοσ.

Φαινεται φιλε μου οτι δεν εχεις διαβάσει τα βιβλία γιατι βρισκεις σχεδόν όλα τα γεγονότα ανούσια. Θα δείς στην πορεία πως το καθένα έχει ακριβώς λόγο ύπαρξης. ειδικά μερικά απο αυτά δεν μπορουν να παραληφθούν με τιποτα. Άλλωστε αυτο το επεισόδιο κανει ουσιαστικά το setup των χαρακτήρων για την επομενη σεζόν. Και να είσαι σιγουρος πως τα περισσότερα γεγονότα δεν θα τα ξεχάσεις καθόλου. ;)

αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ δεν λέγαμε και στο lost? :P

Δημοσ.

Απ' ότι φαίνεται το HBO είτε δεν θέλει να δείξει μάχες ή δεν μπορεί (για διάφορους λόγους).

Το έχω ξαναγράψει (δεν θυμάμαι αν ήταν εδώ ή σε άλλο forum) ότι και το Rome δεν είχε καθόλου μάχες, αλλά η σειρά ήταν και είναι μία από τις καλύτερες που έχουν γυριστεί ποτέ, και στο τέλος όσοι Αμερικάνοι την παρακολουθούσαν ζητούσαν να συνεχιστεί (αν και ήταν χαζό, μιας και η σειρά από άποψη ιστορικών γεγονότων είχε ολοκληρωθεί).

Οπότε προσωπικά, δεν μ' ανοχλεί που δεν υπάρχουν καθόλου μάχες. Πιστεύω ότι ούτε στη 2η σεζόν θα δούμε κάποια, ούτε και στις επόμενες σεζόν (με το καλό πρώτα να ανακοινωθούν), εκτός και αν το HBO ακούσει τα παράπονα και πράξει ως άλλη HTC (η οποία ανακοίνωσε ότι δε θα δώσει μία αναβάθμιση σε μία από τις συσκευές της, άκουσε ΤΟ κράξιμο από χρήστες στο Facebook και αναγκάστηκε εντός λίγων ημερών να βγάλει νέα ανακοίνωση ότι τελικά θα δώσει την αναβάθμιση :ph34r:)

Δημοσ.

αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ δεν λέγαμε και στο lost? :P

αχχχχχχχχχχχ τι καλος που εισαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τα ιδια βλεπουμε ακριβως.. αν διαβασεις προσεκτικα τα σχολια εως τωρα, η θα δεις... το δικο μου που τα χωνω, η αλλα εμφανως ευχαριστημενα, αλλα δεν ξετρελαθηκαν π.χ.

γενικα το επεισοδιο ηταν σαν ενα απλο επεισοδιο, θα μπορουσε να ειναι το 5ο 6ο και να λεγαμε απλα ωραιο επεισοδιο..

Φυσικα και στο λοστ ετσι λεγαμε, οπως λες.. μας πετουσαν κατι μπαρουφες σε 45-90 λεπτα τελευταιου επεισοδιου, και με ενδιαφερουσα τελευταια σκηνη, και εβγαιναν κλασσικα οι μισοι και τα εχωναν, και οι υπολοιποι πορωμενοι, που ακομα και τον χειλι να εβλεπαν στο δασος να περπαταει μαζευοντας μπανανες εξστασιαζοταν, να τρελενονται..

Δημοσ.

που κολαει το λοστ σε μια σειρα επικης φαντασιας, πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω...

τωρα για τις μαχες, στο 1ο βιβλιο δεν ειχε μαχες...η μαχη του ρομπ με τον τζειμι παρουσιαζεται περιπου οπως και στη σειρα και με την απουσια ενος σχετικα σημαντικου χαρακτηρα για το βιβλιο απο τη σειρα δεν ειχε κανενα νοημα να τη δειξουν...

η ανιση μαχη των λανιστερ με την στρατια αντιπερισπασμου των σταρκ παρουσιαζεται απο την οπτικη του τυριον και πραγματικα πιστευω οτι δεν θα εδειχνε καλα στην τιβι...

αν θυμαμαι καλα το βιβλιο, στη 2η σεζον θα εχει μαχες...

Δημοσ.

που κολαει το λοστ σε μια σειρα επικης φαντασιας, πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω...

τωρα για τις μαχες, στο 1ο βιβλιο δεν ειχε μαχες...η μαχη του ρομπ με τον τζειμι παρουσιαζεται περιπου οπως και στη σειρα και με την απουσια ενος σχετικα σημαντικου χαρακτηρα για το βιβλιο απο τη σειρα δεν ειχε κανενα νοημα να τη δειξουν...

η ανιση μαχη των λανιστερ με την στρατια αντιπερισπασμου των σταρκ παρουσιαζεται απο την οπτικη του τυριον και πραγματικα πιστευω οτι δεν θα εδειχνε καλα στην τιβι...

αν θυμαμαι καλα το βιβλιο, στη 2η σεζον θα εχει μαχες...

βαλε spoiler

Δημοσ.

Που κολάει το Lost που γραφόταν όσο προβαλλόταν με το Game of Thrones που είναι γραμμένο και δεν αλλάζει; Ποιος περιμένει ένα χρονο τώρα......

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου η σειρά είναι ότι καλύτερο και ποιοτικότερο έχει δείξει ποτέ η μικρή οθόνη.

Το 10ο ήταν epic.

Προσωπικά δεν περίμενα σε καμιά περίπτωση ότι τα αυγά θα εκκολάπτονταν. Δεν ξέρω πως το θεώρησαν αναμενόμενο μερικοί πάντως εγώ έμεινα μ@λ@κ@ς...

Πράγματι πάντως, Drogo και Stark ήταν αγαπημένοι χαρακτήρες και κρίμα που πέθαναν, αλλά αυτό και μονό δείχνει πόσο μη προβλέψιμη και πέρα από αυτό που έχουμε συνηθίσει είναι η σειρά.

Απλά EPIC!!! :wub:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...