giorkarapas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα! Η εταιρεία μου, θέσπισε έναν νέο θεσμό, το θεσμό των καινοτομικών παρεμβάσεων από εργαζομένους.. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε ομάδα εργαζομένων μπορεί να προτείνει κάποια ιδέα στο ΔΣ, καινοτομική και όχι σε σχέση με το αντικείμενο τους και αν η ιδέα αυτή προκριθεί, τότε θα αναλάβει να την υλοποιήσει..και κυρίως να εισπράξει ζεστά τα 1000 Ευρουλάκια του χρηματικού επάθλου... Έχετε κάποια ιδέα?? Ή έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο να έχει εφαρμοστεί αλλού? μπορεί να είναι οτιδήποτε αρκεί να είναι εφαρμόσιμο και σχετικά φθηνό...
cosmos000 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δεν το πολυκατάλαβα.Να προτείνετε ιδέες άσχετες?Για τί πράγμα?
goodMan Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα! Η εταιρεία μου, θέσπισε έναν νέο θεσμό, το θεσμό των καινοτομικών παρεμβάσεων από εργαζομένους.. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε ομάδα εργαζομένων μπορεί να προτείνει κάποια ιδέα στο ΔΣ, καινοτομική και όχι σε σχέση με το αντικείμενο τους και αν η ιδέα αυτή προκριθεί, τότε θα αναλάβει να την υλοποιήσει..και κυρίως να εισπράξει ζεστά τα 1000 Ευρουλάκια του χρηματικού επάθλου... Έχετε κάποια ιδέα?? Ή έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο να έχει εφαρμοστεί αλλού? μπορεί να είναι οτιδήποτε αρκεί να είναι εφαρμόσιμο και σχετικά φθηνό... Νομιζω οτι διακαιοτερο θα ηταν να λαμβανει μεριδιο απο τα εσοδα της δικης του καινοτομιας ανω του 35% επι των κερδων στην ΔΙΚΗ ΣΟΥ εταιρια και οχι να δινεις ενα απλο bonus.Δεν γινετε αυτος να εχει μια ιδεα η οποια μπορει να σου προσφερει ( η και οχι ) αρκετες χιλιαδες ευρω και να πλουτιζεις εσυ ( λεμε! ).Αν δεν γινει το παραπανω τοτε η θα πρεπει να τον αναβαθμισεις δινοντας του πολλα περισσοτερα χρηματα / μηνα η να τον απολυσεις οταν θα τρεξει δικαιως ( απο την στιγμη που θα κερδισεις πολλα ) να διεκδικησει πνευματικα δικαιωματα κ.τ.λ ( τρεχα γυρευε... )( καπως ετσι ξεκιναει και η τρομοκρατια......... ) Μην ξεχνας πως οτι πολυτιμοτερο εχεις στην εταιρια σου ειναι οι ανθρωποι , αν δεν τους δινεις αυτο που αξιζουν μετα σου φταινε οι ιδιοι!
kfyros Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Τι αντικείμενο έχει η εταιρία, και σε τι τομείς αφορούν οι καινοτόμες ιδέες; Αν μιλάμε για εσωτερική λειτουργία, τότε okay είναι σωστός και έξυπνος τρόπος να βελτιώσεις τη λειτουργία χωρίς να πληρώνουν κερατιάτικα σε συμβούλους που συνήθως σου λένε αυτά που ήδη ξέρεις. Αν μιλάμε για ιδέες που αφορούν προϊόντα - υπηρεσίες και θα φέρουν πωλήσεις και κέρδη στην εταιρία, τότε παίρνεις την ιδέα σου και την κάνεις μπίζνα , και δεν τους την χαρίζεις αντί πινακίου φακής. Αν βέβαια μπορείς να τη χρηματοδοτήσεις.
giorkarapas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Χεχεχε μάλλον δεν το έγραψα καλά.. όταν λέω εταιρεία μου δεν εννοώ δική μου εταιρεία αλλά σε αυτήν που δουλεύω. Αν είχα δική μου εταιρεία θα κερνούσα όλο το ινσομνια :Ρ Όταν λέω καινοτόμες ιδέες εννοώ κάτι που να μην έχει να κάνει με τη δουλειά, π.χ. μια σκέψη είναι να οργανώσουμε μια ομάδα και να συμμετάσχουμε σε πρωτάθλημα επιχειρήσεων (καθόλου πρωτότυπη σκέψη, απλά το φέρνω σαν παράδειγμα…). Οφέλη? Άθληση εργαζομένων και bonding… (για τις γυναίκες του φόρουμ… μπορεί να μην έχω εταιρεία, αλλά έχω κότερο χεχεχε)
kfyros Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 να μια καινοτόμα ιδέα. κάθε παρασκευή απόγευμα να οργανώνετε μια ενδοεταιρική πα......ζα μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων . Θα μου πεις αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα αφού οι προϊστάμενοι πηδ.....ε τους υφισταμένους.. Ιδού λοιπόν και η καινοτομία. Θα γίνεται με σβηστά τα φώτα!!! Και η δεύτερη καινοτομία. Θα υπάρχει ξεχωριστή αίθουσα για τους gay για να μην υπάρχει κοινωνικός αποκλεισμός....
willysyros Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 1)Να βγείτε να πείτε τα Κάλλαντα!!! ούτε τα 1000 ευρώ θα έχετε ανάγκη, ούτε τίποτα!! εκεί να δεις λεφτά!! Αν θέλεις πάρε και ένα πανό της εταιρίας μαζί για διαφήμιση. 2)Να κατεβείτε για κόντρες στα λιμανάκια με dragster αμάξι της εταιρίας.. στο πλάι το λογότυπο κλπ.. Εκεί να δεις περισσότερα λεφτά!!! 3)Να διοργανώσετε φιλανθρωπικό gala.. Οτι παλιά αντικείμενα της εταιρίας έχετε (παλιά ράφια, γραφεία, υπολογιστές κλπ) τα βγάζετε στο σφυρί για φιαλνθρωπικό σκοπό.. καλείτε και τα κανάλια.. τσάμπα διαφήμιση 4)Ντύνεστε αγιοι Βασίλιδες, παίρνετε γύρα γηροκομεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς και μοιράζετε δωράκια.. αφήνετε και διαφημιστικό της εταιρίας.. 5)Kάνετε λαχειοφόρο αγορά και κληρώνετε δωράκια.. τη στήνετε στο Σύνταγμα, και σε ένα Σ/Κ έχετε βγάλει πολλά περισσότερα από τα 1000 ευρώ του bonus!!! Αντε, σκεφτείτε και εσείς κάτι.. όλα εγώ θα σας τα λέω?? χαχα!! Καλή επιτυχία στην ομάδα σου, ότι και ανα αποφασίσετε!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.