islandero Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ασχολουμαι πολλα χρονια με υπολογιστες, ιντερνετ, παλιοτερα με προγραμματισμο και εχω αρκετη ορεξη αλλα και χρονο να μπω στον κοσμο του web design. Προσφατα γνωστος μου, μου ζητησε αν μπορω να του φτιαξω ενα site για προβολη της επιχειρησης του, οχι οτι το χρειαζεται δηλαδη αλλα απλα για να πειραματιστω. Ηθελα να ρωτησω λοιπον απο που αρχιζουμε. Κατεβασα το joomla για να ξεκινησω με αυτο αλλα βλεπω οτι πρεπει να εχεις χωρο σε web server. Δεν γινεται να το δουλεψεις local χωρις να αγορασεις χωρο και οταν ετοιμασεις αυτο που θελεις να το ανεβασεις στον σερβερ? Επειδη εχω αγορασει ηδη το domain, γινεται να φτιαξω ενα προχειρο site για αρχη σε blogspot h worldpress και να γινεται ανακατευθυνση απο το domain μου? Ειναι πολυ μπερδεμα το joomla γενικα? To Dreamweaver δυσκολοτερο?
danaos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Βεβαίως και μπορείς να δουλέψεις τοπικά. Απλά πρέπει πρώτα να διαβάσεις σχετικά...
dark_banishing Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Έχεις μπλέξει τα μπούτια σου. 1) Το joomla είναι ένα από τα πολλά cms που κυκλοφορούν. Είναι ένας σκελετός που παρέχει κάποιες must λειτουργίες για το site σου έτοιμες. 2) Μπορείς να δουλέψεις local. Αφού ξεκίνησες με Joomla κατέβασε π.χ το easyphp Δεν είναι καθόλου μπέρδεμα. Όλα τα άλλα που είπες ξέχνα τα προς το παρόν.
danaos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Διαβάζεις το "εισαγωγή στο joomla" http://www.keplinet-chanion.gr/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=104&Itemid=139 Για τον τοπικό σέρβερ, http://forum.joomla.gr/viewtopic.php?f=6&t=2722
merianos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Εναλλακτικά μπορείς να δεις και αυτό το Video Tutorial που είναι στα Ελληνικά για να δεις πως μπορείς να δημιουργείς πολλαπλούς Web Servers τοπικά, με διαφορετικά domain ο κάθε ένας πάνω στο XAMPP. Link: http://www.web-resources.eu/archives/apache-virtualhost-greek-video-tutorial
forgotten Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 λοιπον βρες ενα web host με cpanel και fantastico me αυτο μπορεις να εγκαταστησεις οτι χρειαζεσαι για το domain απλα και ευκολα αυτα απο μενα
islandero Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 ...Εντελη δεν ειναι και τοσο μπερδεμα! Εγκατεστησα στο joomla πρωτα σε τοπικο σερβερ με XAMPP και μετα σε web server σε free host. Ευκολο ηταν τελικα! Αυτο που με απασχολει ειναι η δυσχρηστια στο να διαμορφωσεις το template. Καταφερα να αλλαξω εικονες, backround κτλ αλλα οσο να ειναι για να φτιαξω την σελιδα οπως θελω εγω δυσκολευομαι. Μονο μεσω css editing διαμορφωνεται? Εγω που δεν εχω ιδεα απο html και css τι κανω? Δεν υπαρχει καποιος editor ας πουμε σε γραφικο περιβαλλον να φτιαχνεις το template οπως θελεις?
orotoi Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 τρελό web desing/developing θα μάθεις με το Joomla.. Εγω που δεν εχω ιδεα απο html και css τι κανω? ξεχνάς το joomla και μαθαίνεις html/css (για αρχή)
TheELF Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 τρελό web desing/developing θα μάθεις με το Joomla.. ξεχνάς το joomla και μαθαίνεις html/css (για αρχή) Πες και την σελίδα όμως w3schools.com όχι ότι είναι η μόνη που υπάρχει,αλλά είναι μια χαρά και καλά οργανωμένη.
weber122 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 w3schools.com....Συμφωνώ και εγώ να αρχίσεις πρώτα να μάθεις να γράφεις html....Τα προγράμματα που σου δίνουν έτοιμα τα site είναι μούφα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.