ColdFusion Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Πόσο διαφορά πιστεύεις ότι θα δει από της μνήμες που λες φίλε μου? Εγώ σκέφτηκα να βάλω στο δικό μου 2 dimm των 4GB έκαστο, ώστε να μπορέσω στο μέλλον να αναβαθμίσω τη μνήμη χωρίς να πετάξω αυτές που θα έχω. Αυτή τη λογική προτείνω και στο παλικάρι. Ας σκεφτεί τι θέλει και ας αποφασίσει ο ίδιος. αστο μλκ μου τωρα ειδα οτι ειναι 2 dimm των 4 gb.... εχεις δικιο μετα μπορει να θελει να αγορασει αλλα 2 dimm μην πανε χαμενα τα slots....
Rockwave Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες που μου δώσατε Προσπάθησα να τις συνδιάσω και έφτιαξα το παρακάτω Uploaded with ImageShack.us Στην κάρτα γραφικών έβαλα Asus γιατί και η μητρική είναι asus και ίσως να συνεργάζονται καλύτερα. Για τις μνήμες συμφωνώ στα 2x4gb, για αυτό και επέλεξα το ζευγάρι αυτό Αλλά οι μνήμες που επέλεξα είναι 1333 και σκέφτομε εαν είναι καλύτερα να πάω σε 1600 όπως είπε ο ColdFusion και ας είναι 2x2gb Οι μνήμες 2x4gb 2000hz αποκλείονται λόγω τιμής
vtecakias Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μια χαρά σε εξυπηρετεί και η παραπάνω σύνθεση, μην αλλάζεις τίποτα.
TEOKOS Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες που μου δώσατε Προσπάθησα να τις συνδιάσω και έφτιαξα το παρακάτω Uploaded with ImageShack.us Στην κάρτα γραφικών έβαλα Asus γιατί και η μητρική είναι asus και ίσως να συνεργάζονται καλύτερα. Για τις μνήμες συμφωνώ στα 2x4gb, για αυτό και επέλεξα το ζευγάρι αυτό Αλλά οι μνήμες που επέλεξα είναι 1333 και σκέφτομε εαν είναι καλύτερα να πάω σε 1600 όπως είπε ο ColdFusion και ας είναι 2x2gb Οι μνήμες 2x4gb 2000hz αποκλείονται λόγω τιμής Αφού το παληκάρι παραπάνω που είναι και συνάδελφός σου σου εξηγεί ότι οι παραπάνω πυρήνες του 1075 κάνουν την διαφορά στα προγράματα που χρησιμοποιείς γιατι σώνει και καλά κώλησες στον 760 που είναι τετραπύρηνος και στα ίδια λεφτά.Καλός δεν λέω τον έχω και εγώ στα παιχνιδια δεν φτάνεται, αλλά εσύ τον θές για άλλα πραγματα που εκει είναι υποδεέστερος. Στις μνήμες τι 1333 τι 1600 η 2000 για σενα το ίδιο θα είναι η ποσότητα παίζει ρόλο στην περίπτωσή σου
zanzavar Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Έλα ντε.... ούτε εγώ μπορώ να τον καταλάβω! Η κάρτα γραφικών δεν έχει σημασία αν θα είναι ίδια μάρκα με την μητρική. Σου είπα ότι η 460 είναι στα όρια του περιττού, σχεδόν και η 450. Τζάμπα λεφτά χωρίς καμία δόση υπερβολής. Ο i5 760 είναι πολύ πίσω από τον 1075 που σου λέω εγώ. Ο 1075 είναι πιο γρήγορος από τον i7 920 χρονισμένο στα 2,8 κατά 2 σχεδόν λεπτά σε render συνολικής διάρκειας 14 λεπτά. Ενώ ο τετραπύρηνος Intel Q6600 χρονισμένος στα 2.8 είναι πολύ πιο αργός καθώς θέλει για την ίδια εικόνα 27 λεπτά. Δοκιμασμένο από εμένα στο γραφείο που τους έχω και τους 3 στην ίδια σκηνή, με τις ίδιες ρυθμίσεις. Συμπέρασμα 1: περισσότεροι πυρήνες >>> λιγότεροι πυρήνες, ανεξάρτητα χρονισμού. Συμπέρασμα 2: 6 φυσικοί πυρήνες >>> 4 φυσικοί + 4 λογικοί πυρήνες. Αν επιμένεις σε Intel, και θες κάτι πιο γρήγορο από 1075, τότε μετά λύπης μου σου λέω ότι δεν έχεις τα χρήματα και ότι θα χαλάσεις τα διπλάσια λεφτά για να πάρεις ένα pc που θα είναι 5-10% πιο γρήγορο από το αντίστοιχο της AMD. Και όχι! Οι μνήμες δεν θα σου δώσουν τίποτα σε χρόνους render και στη δουλειά με το archicad. Καλά για aytocad δε το συζητάω καν, το πρόγραμμα είναι πίσω αιώνες σε σχέση με το hardware οπότε μη συζητάμε καν! Και συνεχίζεις να μην διαβάζεις αυτά που γράφω: η μητρική σου πρέπει να έχει ενσωματωμένα γραφικά, ας μη τα χρησιμοποιείς καθόλου, μία φορά θα σου κάτσει η στραβή και τότε θα είναι ότι πιο ευχάριστο να μπορείς να δουλεύεις ενώ η κάρτα γραφικών έχει πάει για RMA...
Rockwave Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Παραδέχομε ότι είμαι λίγο κομπλεξικός με τους Athlon.Δεν ξέρω γιατί ούτε μπορώ να το δικαιολογίσω Αλλά αρχίζω να το σκέφτομε Ευχαριστώ πολύ και πάλι
zanzavar Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 μμμμμμ.... μη μου τα χαλάς! Δεν είναι θέμα κόμπλεξ αλλά συμφέροντος! Και για το θέμα render αυτό που συμφέρει είναι Intel i7 970, μετά AMD Χ6 1075- 1100, μετά οι περισσότεροι i7, i5 και μετά το χάος αφού είναι όλοι ίδιοι σχεδόν. Τους Xeon και τους Opteron αντίστοιχα λέω να μη τους βάλω στο παιχνίδι γιατί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
rafail1994 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Παραδέχομε ότι είμαι λίγο κομπλεξικός με τους Athlon.Δεν ξέρω γιατί ούτε μπορώ να το δικαιολογίσω Αλλά αρχίζω να το σκέφτομε Ευχαριστώ πολύ και πάλι Και μια παρατήρηση δεν είναι Athlon αλλά amd η εταιρία .Και συμφωνώ απόλυτα με το συνάδελφο σου πάνε στον 1075Τ δεν θα το μετανιώσεις
zanzavar Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Κοίτα αυτά τα αποτελέσματα και θα δεις διαφορές σε θεωρητικό επίπεδο, όταν παίζεις με αντιστοιχία πυρήνα στους επεξεργαστές που μιλάμε τόση ώρα, ο i5 760 είναι πιο γρήγορος, αλλά όταν μπαίνουν όλοι οι πυρήνες του 1075 ο i5 απλά δεν μπορεί να ακολουθήσει. Είναι λογική απλή. (αν και εγώ αμφισβητώ τα συγκεκριμένα νούμερα, καθώς έχω την αίσθηση ότι είναι πιο μεγάλη η διαφορά μεταξύ τους αλλά δε μπορώ να πω τίποτα περισσότερο γιατί δεν έχω τον 760 στη διάθεσή μου) Όπως και να έχει όμως, εγώ είπα τη γνώμη μου και εσύ έχεις την κρίση σου. Αποφάσισε και πράξε, για όποια άλλη ερώτηση εδώ είμαστε.
dionysg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Βαλε ενα Quad core και μια καλη μητρικη που να υποστηριζει πανω απο 2 καρτες γραφικων και 6 με 8 Gb ram. Μεσα δεκεμβρη βγαινει το Vray GPU (δλδ χρησιμοποιει την καρτα γραφικων για render οχι την cpu) πλεον ενας 6πυρηνος επεξεργαστης ειναι αχρηστος. Autocad,3dsmax τρεχουν ακομα και σε pentium 4 και ενσωματομενες καρτες γραφικων. Επειδη εμαι και εγω αρχιτεκτονας που ασχολουμαι με φοτορεαλισμους απο την εμπειρια μου σου λεω μην χαλασεις τα λεφτα σου σε μλκιες. Μια καλη ο8ονη και ενα μετριο pc ειναι υπεραρκετα, αν 8ες να ασχολιει8εις σοβαρα με το φοτορεαλισμο παρε μια καλη καρτα γραφικων και βλεπεις αν 8α κανεις μετα upgrade σε περισοτερες. Το μελλον ειναι gpu based render και οι 2 εταιριες ειναι μεσα στο παιχνιδι αφου 8α ειναι openCL based. Οποτε παρε την πιο φτηνη καλη καρτα. Αυτα απο εμενα ελπιζω να σε βοη8ησα. Edit eιμαι beta tester του Vray RT GPU Δες και εδω ενα demo http://www.youtube.com/watch?v=XGtnGYiGTy4
zanzavar Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Φίλε Διονύση στο ίδιο σύστημα καταλήγουμε ουσιαστικά. 4-core δε λέει να αγοράσει τώρα όταν αγοράζει 6-core με τα ίδια λεφτά. Και για να μη λέμε τη μισή αλήθεια, gpu based render engines υπάρχουν πολύ πριν την προσπάθεια του vray. Αλλά μετά πάμε στη κουβέντα περί renderer και όχι για το 3ds max.
dionysg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Φίλε Διονύση στο ίδιο σύστημα καταλήγουμε ουσιαστικά. 4-core δε λέει να αγοράσει τώρα όταν αγοράζει 6-core με τα ίδια λεφτά. Και για να μη λέμε τη μισή αλήθεια, gpu based render engines υπάρχουν πολύ πριν την προσπάθεια του vray. Αλλά μετά πάμε στη κουβέντα περί renderer και όχι για το 3ds max. Δεν διαφωνω σε αυτα που λες απλα λεω στον φιλο να μην χαλασει πολλα λεφτα για ενα pc που τα 99,9% τον προγραμματων που χρησιμοποιουμε τρεχουν και στην παλιατζουρα 10 ετων. Μεταξυ μας και ο φοτορεαλισμος ειναι μονο για χομπυ αφου κανεις δεν 8ελει να πληρωσει αυτη την δουλεια αλλα αυτο ειναι αλλο 8εμα.
zanzavar Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Αλλά πλέον όλο και περισσότεροι την ζητάνε χωρίς φυσικά να γνωρίζουν το πόσες ώρες θέλει για γίνει μία εικόνα! Και φυσικά δε πληρώνουν. Αυτό που θέλω να πω όμως στο παλικάρι που ζήτησε την γνώμη μας είναι να μην στηριχτεί σε λύσεις που ΘΑ ΒΓΟΥΝ για πολλούς λόγους. Όταν βγει με το καλό ο vray gpu based θα τον δοκιμάσουμε και θα δούμε τι κάνει, αλλά αυτό αφορά όσους δουλεύουν vray! Αποκλείει όσους δουλεύουν mental ray, brasil, artlantis, maxwell και άλλους. Είναι άλλη κουβέντα αυτή όμως και νομίζω ότι συμφωνείς και εσύ!
r3ptile Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 @ dionysg έχω δει μια σχετική μουρμούρα για το gpu based RT , είναι όντως αργό (σε σχέση με το octane πχ)? η cpu έκδοση πάντως προσωπικά με έχει βολέψει αρκετά ... @ rockwave εγώ θα πρότεινα minimum intel 930 (λόγω HT), και καρτούλα 460gtx (ή 470) , εξαρτάται βέβαια πόσο πολύ ασχολείσαι με τα 3d...
kanesaxo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Φιλτατε τοπικ σταρτερ, εφοσον υπαρχει ηδη εδω μεσα συναδελφος σου, ο οποιος ασχολειται με το αντικειμενο επακριβώς, σου προτείνω να τον ακουσεις στη σύνθεση που σου προτείνει. Το χει δοκιμασει αλλος για σένα ήδη. Δεν χρειάζονται περιττά πράγματα πάντως,επειδή ειναι υπολογιστής για 3d render φωτό επειδή ακριβώς είσαι αρχιτέκτων.Εννοω ποση παραγωγή ποιά θα έχεις? εκτος αν εκπονείς 150 μελέτες οικ.αδειων ετησιως! Η φυσικά ασχοληθείς μονο με το 3d κομμάτι,παιρνοντας δουλειές απο άλλους, που παρεπιμπτοντως δεν πληρώνονται! Στο θεμα μας ξανα,απλα να σου θυμισω/τονισω, πως ανγκαστικα με τοση μνημη πας για 64μπιτ, οπου "αγοραζεις" autocad 2010 για να μην μπλεκεις με παλιοτερα και patch.Για archicad δε γνωριζω δυστυχως. Περι μνημών θα συμφωνήσω,στο render δεν παιζουν κανενα τρελό ρόλο, και το autocad (τουλ το 07 που χω εγω) δεν την χρησιμοποιεί σωστά...Προφανως το προγραμμα ειναι "πισω" σε σχεση με την τεχνολογια. Οπως λοιπον αναφερει ο zanzavar , το πισι προκεται για εργασια,που σημαινει θα βγαζει χρηματα,πρεπει να ειναι παντα ονλαιν...Οποτε προτιμησε μητρικη με ενσωματωνη καρτα και προσοχη...αγορασε το απο ΜΕΓΑΛΟ καταστημα για να μην εχεις θεμα με το ΡΜΑ. Κι ας το πληρωσεις λιγο παραπανω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.