Προς το περιεχόμενο

Νέο Pc για αρχιτέκτονα

Rockwave

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι νέος αρχιτέκτονας και σκέφτομε να αγοράσω ένα καινούργιο Pc. Το θέλω για προγράμματα όπως AutoCad-3dsmax-Archicad.

Να πάρω Intel ή Athlon??

Θα μπορόυσε κάποιος να μου προτείνει ένα σετάκι Μητρικής-Επεξεργαστή-Μνήμης-Κάρτας γραφικών-Τροφοδοτικού. Δεν θέλω να υπερβαίνει τα 800e

Ευχαριστώ

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Sandy Bridge(300-350) + SSD 80GB(180) + 8Gb DDR3 @ 1600 (150) + Τροφοδοτικο ενα καλο 550 corsair/enermax/seasonic 80+ + 460gtx (150)

Με κακους υπολογισμους γυρω στα 7.5-8 κατοσταρικα και εισαι γιγαντας. Καινουριο socker + SSD + μνημη + CUDA

Προυποθεση αναμονη μεχρι της 15 Γεναρη

Δημοσ.

δυστυχώς δεν μπορώ να περιμένω, πρέπει να το έχω πάρει μέχρι το τέλος του 2010

Καμία άλλη πρόταση???

Intel ή Athlon

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ θα σου πρότεινα κάτι σαν αυτό που πόσταρε στο Νο 15 ο pano. http://www.insomnia.gr/topic/390374-hello-pc-no-2/

Eάν έχεις windows γλιτώνεις 100 ευρώ και βάζεις άλλα 4gb μνήμης που θα σου χρειαστούν στην δουλειά σου.Από προσωπική εμπειρία θα απέφευγα την asrock και θα έβαζα κάτι σε msi με το 870 chipset.

Δεν ξερω για την δουλειά σου αν θα πρέπει να πήγαινες και σε κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519309

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με βοηθήσατε πολύ

Για αυτό εδώ τι λέτε?

Έχω πάρει ASUS μητρική κάρτα και έχω μείνει πολύ ευχαριστιμένος και σκέφτομε να ξαναπάρω

Με τις μνήμες που έβαλα θα έχω κάποιο πρόβλημα??

captureje.png

Uploaded with ImageShack.us

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με βοηθήσατε πολύ

Για αυτό εδώ τι λέτε?

Έχω πάρει ASUS μητρική κάρτα και έχω μείνει πολύ ευχαριστιμένος και σκέφτομε να ξαναπάρω

Με τις μνήμες που έβαλα θα έχω κάποιο πρόβλημα??

captureje.png

Uploaded with ImageShack.us

η μητρικη που εχεις βαλει υποστιριζει quad crossfire πιστευεις πως θα σου χρειαστει αυτο για να πληρωσεις 70 ευρω πιστευεις δηλαδη οτι θα βαλεις 4 καρτες γραφικων????

Εχεις βαλει μονο 4 gb μνημη που για την δουλεια που το θελεις πρεπει να εχεις 8gb!!!!,εχεις ενα σκληρο πιστευεις πως ειναι αρκετος? δεν πρεπει να εχεις δυο δισκους σε raid ετσι αν παει κατι στραβα να εισαι καλυμενος?????

Εβαλες καρτα γραφικων που κοστιζει 200 ευρω....το cuda το εχεις εξαλλου( παω πασο αν παιζεις παιχνιδια!)

Θεωρω πως για την δουλεια που το θελεις εκανες χειροτερο μηχανημα σε σχεση με την συνθεση που σου προτεινα και εβαλες και 100 ευρω παραπανω.

Δημοσ.

Έλα ρε συνάδελφε, εδώ είσαι. Έχω το ίδιο σχεδόν pc στο γραφείο, και είναι πιο γρήγορο από τον i7 920 που είναι δίπλα του!

8GB + 6 cores

μερικές συμβουλές μόνο:

1) Μην πάρεις κάρτα γραφικών ΑΤΙ (αναφέρομαι στην σειρά HD, όχι τις FireGL) αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς σαν επάγγελμα ή χόμπυ με 3ds MAX σοβαρό! και όταν λέω σοβαρό μιλάω για μοντέλα με πολλά πολύγωνα, πάνω από 2 μύρια! Στα μικρά μοντέλα (από μία κατοικία έως πολυκατοικία) δε θα έχεις καμία διαφορά ότι κάρτα και να δουλεύεις, ακόμα και η ενσωματωμένη στη μητρική σου κάνει στην αρχή. Τεχνολογίες όπως Cuda και τα αντίστοιχα της ATI σου είναι 99.99% αδιάφορα!

2) Η μητρική σου να έχει επάνω κάρτα γραφικών! Είναι πολύτιμο πράγμα που εύχομαι να μη το καταλάβεις ποτέ, αλλά πράγματα χαλάνε, η κάρτα γραφικών μπορεί να αποδημήσει εις κύριο αλλά η δουλειά πρέπει να προχωράει!

3) Τα προγράμματα, όπως το 3ds MAX, δουλεύουν πολύ πιο καλά (κοινώς γρήγορα) με περισσότερους πυρήνες παρά με πιο γρήγορους πυρήνες! Έτσι προτίμησε 6-core (σχετικά υψηλούς) από πιο υψηλά χρονισμένους 4-core.

4) Αν σου έρθει η μανία να πάρεις έναν SSD, σου λέω το εξής απλό: συγκρατήσου! Είναι πολύ λίγα ακόμα τα GB και δε σε παίρνουν πουθενά!Και ούτε πρόκειται να δεις διαφορές στο Αytocad/3ds Μax. Μόνο στους χρόνους που θα φορτώνουν οι βιβλιοθήκες του Αrchicad αλλά αυτό θα γίνει μία φορά τη μέρα μόνο, άντε δύο.

edit: δε γνωρίζω αν η υλοποίηση της κάρτας γραφικών που προτείνω έχει ήσυχο σύστημα γενικά! Δε θα δουλεύει σχεδόν ποτέ η κάρτα full οπότε αναφέρομαι στα επίπεδα θορύβου σε idle κυρίως καταστάσεις! Αν γνωρίζει κάποιος ας πει, ή ας προτείνει κάποια άλλη αντίστοιχή. Η GT460 πάντως είναι στα όρια του περιττού οπότε ας μείνουμε προσγειωμένοι γενικά!

edit2: Αν θεωρείς ότι το 1GB σου είναι λίγο ή ανασφαλές, τότε κόψε από κουτί/μητρική και δώστα σε ακόμα έναν ίδιο σκληρό! Μην κόψεις από μνήμες και επεξεργαστή.

post-147438-0-30685200-1291074648_thumb.jpg

Δημοσ.

Έλα ρε συνάδελφε, εδώ είσαι. Έχω το ίδιο σχεδόν pc στο γραφείο, και είναι πιο γρήγορο από τον i7 920 που είναι δίπλα του!

8GB + 6 cores

μερικές συμβουλές μόνο:

1) Μην πάρεις κάρτα γραφικών ΑΤΙ (αναφέρομαι στην σειρά HD, όχι τις FireGL) αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς σαν επάγγελμα ή χόμπυ με 3ds MAX σοβαρό! και όταν λέω σοβαρό μιλάω για μοντέλα με πολλά πολύγωνα, πάνω από 2 μύρια! Στα μικρά μοντέλα (από μία κατοικία έως πολυκατοικία) δε θα έχεις καμία διαφορά ότι κάρτα και να δουλεύεις, ακόμα και η ενσωματωμένη στη μητρική σου κάνει στην αρχή. Τεχνολογίες όπως Cuda και τα αντίστοιχα της ATI σου είναι 99.99% αδιάφορα!

2) Η μητρική σου να έχει επάνω κάρτα γραφικών! Είναι πολύτιμο πράγμα που εύχομαι να μη το καταλάβεις ποτέ, αλλά πράγματα χαλάνε, η κάρτα γραφικών μπορεί να αποδημήσει εις κύριο αλλά η δουλειά πρέπει να προχωράει!

3) Τα προγράμματα, όπως το 3ds MAX, δουλεύουν πολύ πιο καλά (κοινώς γρήγορα) με περισσότερους πυρήνες παρά με πιο γρήγορους πυρήνες! Έτσι προτίμησε 6-core (σχετικά υψηλούς) από πιο υψηλά χρονισμένους 4-core.

4) Αν σου έρθει η μανία να πάρεις έναν SSD, σου λέω το εξής απλό: συγκρατήσου! Είναι πολύ λίγα ακόμα τα GB και δε σε παίρνουν πουθενά!Και ούτε πρόκειται να δεις διαφορές στο Αytocad/3ds Μax. Μόνο στους χρόνους που θα φορτώνουν οι βιβλιοθήκες του Αrchicad αλλά αυτό θα γίνει μία φορά τη μέρα μόνο, άντε δύο.

edit: δε γνωρίζω αν η υλοποίηση της κάρτας γραφικών που προτείνω έχει ήσυχο σύστημα γενικά! Δε θα δουλεύει σχεδόν ποτέ η κάρτα full οπότε αναφέρομαι στα επίπεδα θορύβου σε idle κυρίως καταστάσεις! Αν γνωρίζει κάποιος ας πει, ή ας προτείνει κάποια άλλη αντίστοιχή. Η GT460 πάντως είναι στα όρια του περιττού οπότε ας μείνουμε προσγειωμένοι γενικά!

edit2: Αν θεωρείς ότι το 1GB σου είναι λίγο ή ανασφαλές, τότε κόψε από κουτί/μητρική και δώστα σε ακόμα έναν ίδιο σκληρό! Μην κόψεις από μνήμες και επεξεργαστή.

ωραιος μπραβο!!

βαλε μονο αυτες τις μνημες http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16595&cat=4&sub=244&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

εχουν υψηλοτερη συχνοτητα ... το δευτερο σκληρο ας τον αγορασει αργοτερα........

Δημοσ.

Πόσο διαφορά πιστεύεις ότι θα δει από της μνήμες που λες φίλε μου? Εγώ σκέφτηκα να βάλω στο δικό μου 2 dimm των 4GB έκαστο, ώστε να μπορέσω στο μέλλον να αναβαθμίσω τη μνήμη χωρίς να πετάξω αυτές που θα έχω. Αυτή τη λογική προτείνω και στο παλικάρι.

Ας σκεφτεί τι θέλει και ας αποφασίσει ο ίδιος. Αν τον πέρνει να το κάνει τώρα ας το κάνει και ας μείνει με 12/16GΒ! Και μη μας φαίνονται πολλά γιατί ο υπολογιστής είναι για μείνει και όχι για ένα-δυο χρόνια. Και εγώ αγόρασα πριν μερικά (3) χρόνια υπολογιστή με 2x1GB και μετά από 1 χρόνο σχεδόν έπρεπε να πάω στα 4GB και έτσι μου έμειναν οι παλιές μνήμες για μπρελόκ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...