Προς το περιεχόμενο

Τεχνολογια Ισοθερμικων

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει καποιος να κανη μια συντομη αναφορα στο πως ακριβως λειτουργουν τα ισοθερμικα υποδηματα? Με ενδιαφερει κυριως γιατι κυκλοφορω πολυ με μηχανακι, και δεν θελω να πλακωνομαι στα ρουχα για να κυκλοφορω. Ακομα και οταν φοραω μαλλινο πουλοβερ κρυωνω μερικες φορες αν ειναι βραδυ και φυσαει πολυ και κανει κρυο. Επισης με ενοχλει το βραδυ οταν κοιμαμαι, επειδη η πυτχαμα που φοραω πανω βγαινει απο το παντελονι πυτζαμας και εκτιθεται η μεση μου και ξεπαγιαζω. Κυριως να αποφυγω τυχον κρυολογηματα θελω, η θερμοκρασια κουτσα-στραβα παλευεται. Δεν πιανουν και μεγαλα κρυα πλεον αλλωστε.

Το μονο που ξερω για τα ισοθερμικα ειναι οτι αποβαλλουν τον ιδρωτα. Απο κει και περα τι αλλο ισχυει? Ειναι ζεστα? Πως μπορω να τα αξιοποιησω ωστε να μην κρυωνω και να μην φοραω και πολλα αλλα ρουχα απο πανω?

Δημοσ.

Καταρχας αμα οδηγας μηχανακι πανε αγορασε με 150-200ε ενα καλο μπουφαν για μηχανες και θα ξεχασεις το κρυο. Εγω πριν 3 χρονια αγορασα ενα bering και λεω τι μαλακια εκανα και δεν το ειχα παρει νωριτερα. Το φοραω με ενα απλο πουκαμισακι στους 0 βαθμους και δεν περναει τιποτα, αν και κρυωνουν τα ποδια μου.

Τα ισοθερμικα δεν προσφερουν ζεστη, απλα δεν σε αφηνουν να ιδρωσεις οταν κανεις μια δραστηριοτητα, γιατι ο ιδρωτας φερνει παραπανω κρυο. Στο κρυο αυτο που χρειαζεσαι ειναι 3 στρωσεις, 1 ισοθερμικο για να μην ιδρωνεις, ενα φλις-μαλλινο για να εχεις ζεστη και ενα καλο μπουφαν με ειδικες μεμβρανες για να μην περναει το κρυο μεσα αλλα να αναπνεει το σωμα σου ωστε να μην ιδρωνεις. Αν απο την αλλη φορας οτι εχεις στην ντουλαπα σου σε 5-6 στρωσεις δεν κανεις τιποτα γιατι και ιδρωνεις και το κρυο εισχωρει μεσα με αποτελεσμα να γινεται χειροτερο.

Οσο για το κρεβατι, η παλια καλη σκελεα του στρατου με το κορδονι θα σε εσωζε!

Δημοσ.

Κοιτα εχω ενα Dainese δερματινο με τιμη καταλογου 520 ευρω, αλλα δεν κανει τρελα πραγματα για το κρυο. Διωχνει λιγο αερα, αλλα αμα εχει πολυ κρυο την ακουω. Απο κει και περα το θεμα ειναι οτι θελω να φοαρω κατι για να βγω, και εχω να βγαινω για βραδυ και να βγαζο το μπουφαν και απο κατω να φοραω μαλλινα πουλοβερ και αθλητικα fleece, καιδεν ξερω γω τι...

Δημοσ.

Ισως να δοκιμασεις κατι σε condura ,3/4 δηλαδη σχετικα μακρυ με μια καλη εσωτερικη επενδυση, αφαιρουμενη. Εμενα εχει κατι σαν επενδυση αλουμινιου και κανει πολυ καλη δουλεια ενω ειχε και επιλογη να εχει ακομα ποιο χοντρη. Μαζι με καλα γαντια κρανος και ισως κατι για τον λαιμο και μειωνεις πολυ τις απωλειες.Το να φορας πολλα ρουχα ειναι χειροτερο γιατι καποια στιγμη θα ιδρωσεις και θα κρυωνεις περισσοτερο. Μονο εκει θα σε βοηθησει το ισοθερμικο, στον ιδρωτα.

Τωρα αναγκαστικα σε μηχανακι παντα θα κρυωνεις, οπως και αμα κανεις σκι στο βουνο, δεν γινεται να εισαι ζεστα οταν εξω εχει -5, απλα ο σκοπος ειναι το κρυο να ειναι υποφερτο, εγω προσωπικα και με -5 την παλευω ανετα 15-20 λεπτα επανω στο μηχανακι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...