Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή Cpu και ρυθμίσεις motherboard

jimakos00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις άλλαξα τον Athlon Thunderbird 800 με τον Duron 1300 και παρατηρώ ότι στο Bios μου βγάζει ότι έχω Athlon 13x100.

Ξέρετε μήπως τι συμβαίνει ή είναι φυσιολογικό αυτό;

Μετά την αλλαγή παρατηρώ και κολλήματα όταν κάνω encoding καμιά ταινία και στο burn in wizzard του Sandra.

Από θερμοκρασία πάντως είμαι OK < 25 C .

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ποια μητρική έχεις; Δοκίμασες μια αναβάθμιση BIOS;

Δημοσ.

Μητρική "μέκαπσες" με το KT133.

Δούλευε μια χαρα με τον προηγούμενο CPU.

Θα κάνω αναβάθμιση το βραδάκι και θα τα πούμε.

Επισκέπτης
Δημοσ.

To 'μεκαψες' που μας λες δεν μας βοηθάει να σε βοηθήσουμε πάντως...

Δημοσ.

Η μητρική είναι η Supergrace SG-AKT133SSA3 .

Στο site της www.supergrace.com δεν την έχει πλέον, παρά μόνο την SG-AKT133ASSA3 με το KT133A chipset.

Έβαλα και το τελευταίο BIOS, που δεν υπάρχει πλέον στην ιστοσελίδα τους, αλλά πάλι τίποτα.

Μου βγάζει πάλι Athlon 13x100.

To wcpuid πάντως τον αναγνωρίζει σωστά.

Λέτε να είναι αυτό η αιτία για τα κολήματα ή να είναι θέμα windows2000 ?

Δημοσ.

Τελικά παρατηρώ ότι ο υπολογιστής κολλάει μετά από κάποιο διάστημα όταν ο επεξεργαστής δουλεύει στο 100%.

Α ρε τι πάθαμε, και περίμενα μια εβδομάδα για να τον πάρω.

Ελπίζω να μην πάνε και τζάμπα τα λεφτά.

Δημοσ.

Έχω μια ψύκτρα χρυσαφί χρώμα με 2 ανεμιστήρες πάνω της στις 6000 στροφές και έχω βάλει και arctic silver 3.

Αυτή τη στιγμή έχω 23 C στον επεξεργαστή.

Έχω βάλει το ΜΒΜ να μετράει τη θερμοκρασία κάθε δευτερόλεπτο, και τη στιγμή που θα κολλήσει ο Η/Υ η θερμοκρασία δεν είναι παραπάνω από 25.

ʼρα προσωπικά αποκλείω την υπερθέρμανση.

Ούτε και ότι το Bios τον βλέπει σαν Αthlon 100χ13 πρέπει να φταίει γιατί ψάχνοντας στο νετ βρήκα ότι και κάποιοι άλλοι που είχαν παρόμοιο πρόβλημα αναγνώρισης cpu,λόγω παλαιότητας bios, δεν είχαν παρόμοια κολλήματα.

Για να πω την αλήθεια έχω μια υπόνοια για το λειτουργικό, γιατί και με τον Athlon είχα προβληματάκια τα οποία όμως είχαν εξαφανιστεί τον τελευταίο μήνα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλύτερα μην κάνεις update στην μητρική. Στα properties του λειτουργικού τον εμφανίζει σαν Duron ή Athlon;

Είμαι σίγουρος ότι έχεις ρυθμίσει το ΜΒΜ να ελέγχει την θερμοκρασία του επεξεργαστή βλέποντας την θερμοκρασία της μητρικής!

Τι επιλογές σου δίνει στους σένσορες; Και τι θερμοκρασίες δίνει ο καθένας;

Δημοσ.

Στα properties του λειτουργικού τον εμφανίζει σαν Athlon γιατί μάλον κοιτάζει στο Bios για να βρει τι επεξεργαστής είναι.

Οι θερμοκρασίες που δείχνει το ΜΒΜ αυτή τη στιγμή είναι 22, 23, 22 και υποθέτω ότι το 23 είναι του επεξεργαστή.

cpu.gif

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε εξελίξεις με το θέμα μου.

Βρήκα καινούργιο Bios και ο επεξεργαστής αναγνωρίζεται σωστά. Εκτός από αυτό μπορώ να τρέχω και τη μνήμη μου στα 133 ενώ με το προηγούμενο έτρεχε μόνο στα 100.

Αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε ακόμα.

Ο υπολογιστής κολλάει όταν ο επεξεργαστής δουλεύει για 1-2 λεπτά στο 100% π.χ. mpeg encoding, ενώ με κοινή χρήση δουλεύει μια χαρά.

Θα τρελαθώ μου φαίνεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...