Προς το περιεχόμενο

Ευκολη δημιουργια forum 'εντελως' online ως υπηρεσια

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να δημιουργησω ενα forum!

Δεν ειναι και πολυ πρωτοτυπο θεμα (εκανα αναζητηση βεβαια, δεν καλυφθηκα...), αλλα τελικα εχει κατι το διαφορετικο νομιζω γιατι θελω τα εξης:

- κατι που να ειναι εξαρχης online, δηλαδη να παρεχετε η δημιουργια και το στησιμο-παραμετροποιηση forum online απο καποιο αλλο site/υπηρεσια, δωρεαν. Αυτοματως καταλαβαινετε οτι δεν μιλω για λυσεις τυπου 'phpbb' αν το λεω καλα, που κατεβαζεις το πακετο, το σεταρεις και μετα το ανεβαζεις. Μιλω σεταρισμα κατευθειαν online, μεσω καποιας ιστοσελιδας που επιτρεπει τη δημιουργια φορουμ.

- ευκολο στησιμο και παραμετροποιηση, που σημαινει δεν με πειραζει να εχει ΄λιγες' δυνατοτητες, αρκει να μπορω να το στησω ταχυτατα και ευκολα.

Οπως καταλαβαινει κανεις, δεν θελω/δεν εχω σοβαρες απαιτησεις, θελω να στηθει κατι γρηγορα, ευκολα, αμεσα, διχως κατεβασμα αρχειων και editing, ουτε ιδιαιτερες απαιτησεις.

Τι προτεινετε;

Δημοσ.

Οι περισσότερες εταιρίες που προσφέρουν φιλοξενία σελίδων, σου δίνουν έτοιμη επιλογή για κατασκευή φόρουμ - με το phpbb να είναι φυσικά στο background. Προφανώς βέβαια, το σετάρισμα κατηγοριών και θεμάτων θα το κάνεις εσύ!

Δημοσ.

To δικο μου πακετο στην forthnet, δεν εχει τετοια υπηρεσια. Και να ειχε βεβαια, δεν ειμαι σιγουρος αν θα τη χρησιμοποιουσα γιατι δεν ξερω ποσο 'δοκιμασμενη' ειναι. Κοινως αν στη forthnet ειμαι εγω που θα εστηνα forum, δεν θα ανακαλυπτα τον τροχο μαζι τους...

Οποτε μιλαμε για κατι free, third party, στο ιντερνετ.

Εχεις να προτεινεις καμια τετοιου ειδους υπηρεσια, κατι καλο/δοκιμασμενο που να χει καλη φημη στην αγορα;

Δημοσ.

Δοκιμασμένο από μένα: http://www.freehostia.com. Τζαμπέ, και έχω παρατηρήσει ότι το προτείνουν κι άλλοι. Δεν έχεις και τίποτα να χάσεις!

Δεν βλεπω στο site τους να εχει καπου σχετικα με δημουργια δωρεαν φορουμ.

Τους εστειλα και mail αλλα με παρεπεμψαν στην ιστοσελιδα, πολυ ασαφης απαντηση.

Απο που γινεται? Μηπως υπηρχε παλια η δυνατοτητα και τωρα οχι?

Δημοσ.

Δεν βλεπω στο site τους να εχει καπου σχετικα με δημουργια δωρεαν φορουμ.

Τους εστειλα και mail αλλα με παρεπεμψαν στην ιστοσελιδα, πολυ ασαφης απαντηση.

Απο που γινεται? Μηπως υπηρχε παλια η δυνατοτητα και τωρα οχι?

Γενικά έχεις δυο δυνατότητες. Είτε χρησιμοποιείς μια υπηρεσία δημιουργίας forum είτε πας σε ενα πακέτο Hosting (επι πληρωμή ή δωρεαν) και χρησιμοποιείς κάποιο ενσωματωμένο script. Για το πρώτο υπάρχουν διάφορα sites, αλλά το μόνο που θυμάμαι τώρα (αλλά ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει προσωπικά) ειναι το forumup. Για το δεύτερο θα συμφωνήσω με τον dewn75 και θα σου προτείνω και εγώ το δωρεαν πακέτο του freehostia. Αφου κάνεις εγγραφή, μπαίνεις στον πίνακα ελέγχου όπου έχει δωρεάν το πακέτο Elefante στο οποιο συμπεριλαμβάνονται τα phpbb και smf (διάλεξε οτι θες).

Δημοσ.

Κάποιοι hosters σου δίνουν τι δινατοτητα να το κάνεις αυτόματα μέσω ενός 'λογισμικού' ονόματι fantastico.

Σωστά. Το fantastico και το elefante καθώς και άλλες ανάλογες συλλογές εμπεριέχουν κάποιο forum

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...