FILIM0N Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Εχω ενα προβληματικο LG Drive. Εδω και καιρο επαψε να γραφει και να διαβαζει dual layer δισκακια. Ακομη διαβαζει αλλα δεν γραφει CD. Τα μονα που ειναι απροβληματιστα και στην εγγραφη και στο διαβασμα ειναι τα μονης στρωσης DVD. Χρησιμοποιει διαφορετικα laser για τα DL-DVD απο τα μονης στρωσης? Αν ναι να υποθεσω οτι το ενα εχει παθει βλαβη? Ακομα πως εξηγειται οτι διαβαζει αλλα δεν γραφει CD? Μπορει να ειναι καποια ασυμβατοτητα? Υ.Γ. Με βλεπω για καινουριο...
phanispal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Κανα firmware update μπας και; Αν και στην τελική, ούτε 20€ δεν έχουν πλέον.
FILIM0N Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Το ξερω οτι το πιο απλο ειναι να το αλλαξω, ομως πριν ειχα ενα ΝΕC (της υπογραφης) το οποιο και αυτο αρχισε να μου κανει νερα και το αλλαξα. Επειδη σταδιακα προεκυψε το προβλημα ή ειμαι καντεμης και χαλασανε και τα 2 ή καποιο αλλο προβλημα (ισως ασυμβατοτητας) υπαρχει. Ακομα θα με ενδιεφερε η φυση του προβληματος οσων αφορα τα laser.
mvaggel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Έχω παρόμοιο πρόβλημα με ένα NEC και ένα ASUS... Κατέληξα ότι φταίνε τα δισκάκια, καθότι αν πάρω καινούρια, συνήθως δεν έχω πρόβλημα. Αντίθετα, αμα μείνουν κανα 2μηνο στο συρτάρι, μετά αρχίζουν και ΔΕΝ... Ίσως συμβαίνει κάποιου είδους αλλίωση στο αδειο δισκάκι και βγάζουν προβλήματα μετά.
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ότι αλλοιώνονται όλα τα δισκάκια με το πέρας του χρόνου είναι σίγουρο, αλλά δε μπορεί να είναι αποκλειστικά αυτό και να μη γράφει αποκλειστικά dual layer disks.
FireFoxGr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Έχω ένα DVD Recorder NEC το οποίο ενώ μπορεί και γράφει δεν μπορεί να διαβάσει όλα τα δισκάκια Για να καταλάβεις πόσο τραγικό είναι, γράφω ένα δισκάκι και μόλις τελειώσει το βάζω στο ίδιο για να το διαβάσει και δεν βγάζει τίποτα... Με τον καιρό αυτές οι συσκευές χαλάνε δυστυχώς, δοκίμασες (για καθάρα ψυχολογικούς λόγους μάλλον) να το φυσήξεις;
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 E με <20€ που κοστίζουν (και μιλάμε για τον τελικό καταναλωτή) τι περιμένετε; Κάποτε δίναμε 100.000δρχ. για CD recorder με τις υπέρτατες ταχύτητες των 4-4-24 αλλά δε μάσαγαν, κρατούσαν χρόνια.
globalpeace Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ναι αλλά με τα τότε λεφτά παίρνουμε σήμερα 15 τέτοια! Και βάλε και την εγγύηση στην μέση! Προτιμώ τα 20 ευρώ προσωπικά!
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ναι εντάξει, δεν είπα ένα DVD Recorder να έχει σήμερα 300 και 500€ (που είναι και πολύ πιο γρήγορα), απλά ότι είναι λογικό όταν κοστίζουν τόσο λίγο πλέον να μην είναι τόσο αξιόπιστα (και φυσικά υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που δικαιολογούν τις χαμηλές τιμές).
vtecakias Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Θα συμφωνήσω με τα παιδιά ότι τα δισκάκια αν παραμείνουν για διάστημα δυο μηνών στο συρτάρι, αλλοιώνονται κατά πολύ και ίσως οφείλεται σε αυτό το πρόβλημά σου. Μην ξεχνάμε όμως ότι τα φθηνά dvd recorder έχουν μειωμένο αριθμό εγγραφών και από εκεί και πέρα βγαίνουν off.
FILIM0N Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Με τον καιρό αυτές οι συσκευές χαλάνε δυστυχώς, δοκίμασες (για καθάρα ψυχολογικούς λόγους μάλλον) να το φυσήξεις; Σαν παιδι με καταλοιπα απο NES οπου φυσουσαμε τη δισκετα, ε ναι το εκανα και αυτο, αλλα το laser αταραχο! Θα συμφωνήσω με τα παιδιά ότι τα δισκάκια αν παραμείνουν για διάστημα δυο μηνών στο συρτάρι, αλλοιώνονται κατά πολύ και ίσως οφείλεται σε αυτό το πρόβλημά σου. Δοκιμασα και με καινουρια που ναι μεν ηταν μηνες στο συρταρι αλλα σφραγισμενα σε 25αδα αλλα τιποτα.
washcloud Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ακομα θα με ενδιεφερε η φυση του προβληματος οσων αφορα τα laser. ...."μπακάλικα", ας πούμε ότι "εξασθενεί" η φωτεινή δέσμη, με αποτέλεσμα όσο πιο βαθειά "σκαμμένη" στο δισκάκι είναι η πληροφορία (DL->SL-CD), τόσο πιο δύσκολα την "τσιμπάει". Εξ ου και η συνδρομή της "με τον καιρό αλλοίωσης" της επιφάνειας των δισκακίων (γρατζουνιές -έστω και "ψιλές"-, αλλοιώσεις υλικού λόγω θερμοκρασιακών μεταβολών). Δεν έχεις (πριν την αντικατάσταση) παρά να δοκιμάσεις : α) Firmware update (έτσι για το γαμώτ, βασικά) β) Άνοιγμα του drive και καθαρισμό των κεφαλών με λίγο βαμβάκι τυλιγμένο χαλαρούτσικα σε οδοντογλυφίδα, νοτισμένο με μισή σταγόνα νερό)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.