osakis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 γεια σας, εχω ενα προβληματακι και θα παρακαλουσα αν καποιος ξερει να με βοηθησει. στο προγραμματακι το speed fan (αυτο που μας δειχνει θερμοκρασιες) το βελακι που βρισκεται αριστερα απο την ενδειξη HDO μερικες φορες κοκκινιζει. φτανει 45,46 βαθμους περιπου δεν θυμαμαι τωρα. τι μας δειχνει το HDO και τι πρεπει να κανω μην ανεβαζει την θερμοκρασια του?
nikos903 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Το HD0 κανονικά είναι ο πρώτος δίσκος του συστήματος. Για να πέσουν οι θερμοκρασίες πρέπει να καθαρίσεις τους αγωγούς του αέρα των ανεμιστήρων και γενικά οτι σκόνη εμποδίζει... Άμα δεν έχεις ανεμιστήρα μπορείς να βάλεις έναν ή καλύτερα 2, έναν να βάζει απο πρός και ένα να βγάζει απο πίσω. Υ.Γ Ποιο κουτί έχεις;
osakis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 εχω ενα αρχαιο κουτι 10 χρονων. απλα οταν αγορασα τα καινουρια πραγματα για τον υπολογιστη, κρατησα μονο το κουτι για οικονομια. τωρα το εχω ανοιχτο και απο τις δυο μεριες. παιζει σημαντικο πολο το κουτι για τις θερμοκρασιες? και αυρο που λες Νικο το να βαλω δηλ. ανεμηστηρες, εννοεις στο κουτι?
nikos903 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 εχω ενα αρχαιο κουτι 10 χρονων. απλα οταν αγορασα τα καινουρια πραγματα για τον υπολογιστη, κρατησα μονο το κουτι για οικονομια. τωρα το εχω ανοιχτο και απο τις δυο μεριες. παιζει σημαντικο πολο το κουτι για τις θερμοκρασιες? και αυρο που λες Νικο το να βαλω δηλ. ανεμηστηρες, εννοεις στο κουτι? Ανοικτό το κουτί και απο τις 2 μεριές και ακόμα ανεβάζει θερμοκρασίες ο δίσκος; Που τον έχεις; Κατέβασε τον κάτω κάτω να παίρνει αέρα. Ποιος είναι ο δίσκος; (Αν και μόνο για ράπτορ θα τις έλεγα απόλυτα φυσιολογικές τις θερμοκρασίες αυτές και οι κανονικοί ανεβαίνουν εκεί μερικές φορές αναλόγως περιβάλλοντος). Ανεμιστηράκια μπορείς να βάλεις ένα για είσοδο και ένα για έξοδο (αλλα τώρα που τα λέμε με ανοικτό κουτί μόνο οτι χτυπάνε θα είναι οκ). Μπορείς να πάρεις ανεμιστήρα που μπαίνει απάνω στον δίσκο αλλα και πάλι ο δίσκος πρέπει να είναι σε μέρος που δέχεται νέο αέρα γιατί το να τον χτυπάει συνέχεια με τον ζεστό δεν σου προσφέρει και τπτ.... Όσο για το αν παίζει το κουτί ρόλο στις θερμοκρασίες εγώ πιστεύω οτι παίζει πολύ μεγάλο, άλλοι λένε λιγότερο... Το καλύτερο θα ήταν να έμπαινε κρύος αέρας απο την μία και να κάνει ένα ρεύμα μέσα στο κουτί έτσι ώστε να βγαίνει συνέχεια ο ζεστός απο την άλλη, άμα είναι ανοικτό το κουτί δεν νομίζω να γίνεται αυτό... Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία του κουτιού που να φαίνεται και ο δίσκος και γενικά πως το έχεις το κουτί να δουλεύει; Και κοίτα αμα έχει βάσεις για ανεμιστήρες μπρος και πίσω.
osakis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 σε χαμηλο μερος τον εχω αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι μαλλον θα φταιει ο δισκος γιατι εκτος απο το κουτι, κρατησα και τον παλιο δισκο, αυτον που ανεβαζει την θερμοκρασια. απλα δεν ειχα καταλαβει οτι ειναι θερμοκρασια του δισκου(HD0) γι αυτο ζητησα βοηθεια. σ' ευχαριστω παντως.. μια τελευταια ερωτηση αν εχεις την καλοσυνη.. εχω αυτον τον επεξεργαστη: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559593 το μονο που με πειραζει οσον αναφορα τον θορυβο ειναι ο θορυβος που κανει η ψυχτρα του. πολυ σπανια μετα απο ωρες λειτουργειας μπορει να ανεβασει και λιγο θερμοκρασια. μηπως μπορεις να προτεινεις μια ψυχτρα που να παρεχει καλυτερη ψυξη αλλα να ειναι εντελως αθορυβη?(αν γινεται μονο απο e-shop η multirama)
nikos903 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Παλιός δίσκος; Και ανεβάζει τόσο;; Τεσπα.... Χωρίς κουτί-θέση και αέρα δεν μπορώ να υπολογίσω πόσο πρέπει να τρέχει κανονικά... Πρόσεχε τον όμως, μην βάζεις σημαντικό πράμα μέσα... Όσο για την ψήκτρα, για πρώτο βήμα θα έλεγα να αλλάξεις πάστα και να καθαρίσεις την ήδη υπάρχουσα αλλιώς πρέπει να πεις το κουτί και την μητρική που έχεις για να μην σου μείνει η νέα ψήκτρα στο ράφι απο τυχόν ασυμβατότητα. Πες όλη την σύνθεση να δούμε. Υ.Γ Άμα βάλεις ένα ανεμιστήρα ακριβώς πίσω απο τον επεξεργαστή θα ξεκουράσεις πολύ τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή και θα στρώσει λογικά... Για στείλε να δούμε πως είναι μέσα το κουτί αμα είναι να δούμε και ποια είναι η ψήκτρα που έχει τώρα.
osakis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200011631 ΜΗΤΡΙΚΗ το κουτι δεν ξερω τι ειναι...
osakis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 τι εννοεις να αλλαξω παστα? τι ειναι ειναι η παστα? παντως πριν 2 μηνες τον αγορασα
nikos903 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Αφού είναι πρόσφατη άστην την πάστα(Πάστα είναι αυτό που μπαίνει ανάμεσα στον επεξεργαστή και την ψήκτρα για να μεταφέρεται περισσότερη θερμότητα απο τον επεξεργαστή στην ψήκτρα. Ένα πράγμα σαν οδοντόκρεμα φαντάσου οτι είναι και καλύπτει τα τυχόν κενά του μετάλλου) και βάλε μόνο έναν ανεμιστήρα πίσω απο τον επεξεργαστή να τραβάει τον ζεστό αέρα που έχει εκεί και να τον πάει πίσω. Βάση έχει εκεί λογικά, ακόμα και τα παλιά κουτιά είχαν (εκτός και αμα μιλάμε για πολύ παλιά ). Όσο για ψήκτρα το eshop δεν έχει για σένα κάποια αξιόλογη άρα πας multirama. Έχει μια με 34 εκεί καλή (η άλλη με τα 15.99 δεν ξέρω αμα είναι τόσο καλή)(Link) αλλά δοκίμασε με έναν ανεμιστήρα πίσω πρώτα που λογικά θα σε καλύψει και μετά βλέπουμε. Περίμενε 2-3 μέρες αμα το έχεις πάει οπωσδήποτε για ψήκτρα μπας και μπει κανένας που έχει πάρει κάποια απο τις 2 να ακούσεις γνώμες.
osakis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 θα το κοιταξω με τον ανεμηστηρα αλλα δεν τον βλεπω.. ασε που δεν εχει και πολυ χωρο δεν νομιζω να χωραει. σ' ευχαριστω πολυ να σαι καλα...
nikos903 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Καλή τύχη τότε Άμα δεν σου έρθει φτηνή με τον ανεμηστήρα πας για παραπάνω με για την ψύκτρα... Καλού κακού αμα πας για ψύκτρα κάνε ένα νέο θέμα με την περιγραφή του προβλήματος στο "Hardware Γενικά" για να σου πούνε τι υπάρχει και να δεις τι σε βολεύει. Καληνύχτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.