benign Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Καλησπερα παιδια και ζητω συγνωμη για το ειδικο του θεματος που βαζω.Αλλα μερικες φορες ,εστω και αν κανουμε καλες αιματολογικες εξετασεις με ικανοτατους γιατρους,καποια αποτελεσματα ισως δεν διευκρινιζονται αρκετα.Μπορει ομως αν τα καταλαβαιναμε να μπορουσαμε να βελτιωσουμε την υγεια μας με διατροφικες αλλαγες προς το καλυτερο.Επισης γενικα οι γιατροι δεν σου δινουν συμβουλες και εξηγησεις για ολα τα αποτελεσματα των εξετασεων εκτος και αν υπαρχει σοβαρο θεμα θα ηθελα να εχουμε αυτο το νημα εδω ωστε να ανταλλασουμε αποψεις και να γινονται καποιες χρησιμες διευκρινησεις. Λοιπον κανω την αρχη.Χτες εκανα καποιες εξετασεις αιματος γιατι δεν αισθανομουν πολυ καλα αλλα βγηκαν ολες ενταξει.Οι γιατροι απεδωσαν το ολο θεμα σε στρες.Πλην ομως μια εξεταση δεν ηταν στις νορμαλ ποσοτητες αλλα δεν εχω ιδεα σε τι αναφερεται! Μηπως καποιο μελος του insomnia που ειναι γιατρος η φαρμακοποιος μπορει να μου απαντησει? Συγκεκριμενα το CKL : 406 U/L ενω οι νορμαλ τιμες ειναι απο 26-174 U/L. (Πρεπει να ειναι καποιο καρδιακο ενζυμο αλλα δεν γνωριζω σιγουρα,ουτε και τις επιπτωσεις της τιμης που ειχα.)
thes1os Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 H CK ανεβαίνει και όταν έχεις την προηγούμενη ασκηθεί (γυμναστήριο , τρέξιμο) ή ακόμη και απο κάποιο χτύπημα σε μύς. Το CK-MB είναι της καρδιάς που ανεβαίνει σε εμφράγματα και φυσικά υπάρχουν και πιο ειδικά ένζυμα για την καρδιά. Μην ανησυχείς καθόλου. Άλλα φάρμακα παίρνεις για κάποιο λόγο?
freedubus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 ^+ Το CPK είναι (μεταξύ κι εγώ δε ξέρω τι άλλων) δείκτης μυικής φθοράς. Ανεβαίνει μετά από υπερπροπόνηση, έντονη μυική κόπωση κτλ. Είναι αρκετά συχνά ανεβασμένο. Εμένα ανά περιόδους έχει χτυπήσει και >1000. Αλλά να ρωτάς το γιατρό σου.
benign Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 H CK ανεβαίνει και όταν έχεις την προηγούμενη ασκηθεί (γυμναστήριο , τρέξιμο) ή ακόμη και απο κάποιο χτύπημα σε μύς. Το CK-MB είναι της καρδιάς που ανεβαίνει σε εμφράγματα και φυσικά υπάρχουν και πιο ειδικά ένζυμα για την καρδιά. Μην ανησυχείς καθόλου. Άλλα φάρμακα παίρνεις για κάποιο λόγο? thes1os Ναι οντως επαισες μεσα! Κανω ερασιτεχνικο,φυσικο bodybuilding και για τον μεσο ορο αθλουμενου,σηκωνω ομολογουμενως μεγαλα βαρη.Προπονηση 5 φορες την μερα,αεροβικη 40 λεπτα καθε μερα μετα τα βαρη.Ολα αυτα το πρωι. Παιρνω milk thistle που ειναι ενα φυσικο σκευασμα για την προστασια του συκωτιου,χωρις να εχω προβλημα ,ετσι προφυλακτικα επειδη πινω αρκετη whey.Επισης παιρνω πολλων ειδων αντιοξειδωτικα,ολα φυσικα(τιποτε χημικο),απο καταστηματα συμπληρωματων και απο το φαρμακειο της γειτονιας μου.
Hirundo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Το συγκεκριμένο αναφέρεται στα ηπατικά ένζυμα.Έχεις και κάποια άλλα ανεβασμένα?(AST,ALT,LD) Αν ναι,είναι όντως δείκτης μυϊκής φθοράς,αλλά όπως και να έχει πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό σου.
benign Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 ^+ Το CPK είναι (μεταξύ κι εγώ δε ξέρω τι άλλων) δείκτης μυικής φθοράς. Ανεβαίνει μετά από υπερπροπόνηση, έντονη μυική κόπωση κτλ. Είναι αρκετά συχνά ανεβασμένο. Εμένα ανά περιόδους έχει χτυπήσει και >1000. Αλλά να ρωτάς το γιατρό σου. freedubus Ευχαριστω για την απαντηση.Ωστε ειναι τυπικη τιμη σε οσους κανουν βαρη η γενικα εντονη προπονηση ετσι?Γενικα παντως ολες οι εξετασεις που κανω βγαινουν πολυ καλες. Εσυ φανταζομαι αθλεισαι επισης ετσι?Σου ειπε τιποτε ο γιατρος σου οταν ειδε την χιλιαρα που ανεφερες? Γιατι καπου διαβασα οτι σε σπανιες περιπτωσεις μπορει να μας δημιουργησει θρομβο και οτι μερικοι παθολογοι συνιστουν μειωση βαρων στην προπονηση.Βεβαια απο ενα σημειο και περα,οταν ξεφυγει κανεις απο τον μεσο ορο προπονουμενου,αρχιζει το ιατρικο χαος και αναφερομαι σε αποψεις γιατρων που διιστανται ακομη και σε βασικα θεματα.
dermitzos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Επειδή ποτέ δεν ξέρουμε ποιος ανίδεος/ηλίθιος θα κάνει την αρχή, προτείνω να κλειδωθεί το θέμα και να ρωτάτε τους γιατρούς σας συγκεκριμένα. Χωρίς παρεξήγηση με τους από πάνω.
benign Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Το συγκεκριμένο αναφέρεται στα ηπατικά ένζυμα.Έχεις και κάποια άλλα ανεβασμένα?(AST,ALT,LD) Αν ναι,είναι όντως δείκτης μυϊκής φθοράς,αλλά όπως και να έχει πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό σου. Hirundo Ναι εχω ανεβασμενα κι αλλα. ASTL: 57.1 ενω η καθιερωμενη τιμη ειναι 34 CKMBL: 32 αντι για 24 Τελικα ο γιατρος ανησυχησε λιγο και μου εκανε προσθετη εξεταση τροπονινης για να δει αν εχω κινδυνο για εμφραγμα αλλα ευτυχως ηταν αρνητικη,οποτε ολα καλα. Αλλα απο οτι λετε και απο οτι περιδιαβαζω στο ιντερνετ πολλοι γιατροι αγνοουν οτι η εντονη προπονηση ανεβαζει τις υπατικες τιμες και φοβουνται.Ετσι καταλαβα απο τις αντιδρασεις του.
thes1os Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Και εγώ προτείνω να κλειδωθεί το θέμα γιατί ήδη άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες μαλακίες και θα προκαλούν τζαμπα πανικό. Εγώ μιλάω ως Ιατρός καί όχι στην τύχη ή απο αυτά που βρήκα στο google.
benign Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Επειδή ποτέ δεν ξέρουμε ποιος ανίδεος/ηλίθιος θα κάνει την αρχή, προτείνω να κλειδωθεί το θέμα και να ρωτάτε τους γιατρούς σας συγκεκριμένα. Χωρίς παρεξήγηση με τους από πάνω. Φιλε Δερμιτζος, Συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω τι εννοεις.Αν δεν σου αρεσει το θεμα ,κανεις δεν σε αναγκαζει να παρακολουθησεις.Εδω μιλαμε για ενα ενδιαφερον ιατρικο θεμα που η βαση του ειναι πως πολλες φορες οι γιατροι δεν μας δινουν κατατοπιστικες αναλυσεις των αιμοτολογικων εξετασεων μας ειτε γιατι δεν εχουν τον χρονο,ειτε για βλεποντας τις τιμες λογικες δεν θεωρουν οτι χρειαζεται να μας εξηγησουν.Κανουμε μια λογικη συζητηση για ενα τυπικο ιατρικο θεμα.Δεν καταλαβαινω την ενσταση σου και εχοντας διαβασει αναλυτικοτατα τους κανονες του insomnia σε διαβεβαιω οτι δεν υπαρχει λογος κλειδωματος του νηματος..
freedubus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 freedubus Ευχαριστω για την απαντηση.Ωστε ειναι τυπικη τιμη σε οσους κανουν βαρη η γενικα εντονη προπονηση ετσι?Γενικα παντως ολες οι εξετασεις που κανω βγαινουν πολυ καλες. Εσυ φανταζομαι αθλεισαι επισης ετσι?Σου ειπε τιποτε ο γιατρος σου οταν ειδε την χιλιαρα που ανεφερες? Γιατι καπου διαβασα οτι σε σπανιες περιπτωσεις μπορει να μας δημιουργησει θρομβο και οτι μερικοι παθολογοι συνιστουν μειωση βαρων στην προπονηση.Βεβαια απο ενα σημειο και περα,οταν ξεφυγει κανεις απο τον μεσο ορο προπονουμενου,αρχιζει το ιατρικο χαος και αναφερομαι σε αποψεις γιατρων που διιστανται ακομη και σε βασικα θεματα. Γενικά γνωρίζω οτι η τιμή αυτή είναι αυξημένη σε όσους κάνουν έντονη προπόνηση, αλλά όπως σου είπα κ παραπάνω αποτελεί ένδειξη υπερπροπόνησης. Χιλιάρες χτυπούσα όταν έκανα κι εγώ μπάσκετ και γυμναστήριο 6d/w με αρκετά βάρη (όχι bb). Μόλις ηρεμούσα κ ξεκουραζόμουν λίγο το CPK έπεφτε. Ενδεικτικά, την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά ξεκούραστος πήγα γύμναστήριο, έκανα χαλαρή προπόνηση, απλά ζόρισα ελάχιστα παραπάνω τους δικέφαλους και ψιλοπιάστηκα. Έ, την άλλη μερα το πρωί έκανα εξετάσεις αίματος και το CPK ήταν 241! Φαντάσου. Θέλει ξεκούραση και αποχή από βάρη 4-5 μέρες πριν τις εξετάσεις αίματος για να φανεί η νορμάλ τιμή. Πάντως στο γυμναστήριο κάτι μπιλντέρια μου έλεγαν οτι έχουν σταθερά 2500-3000, κι ένα παιδί στο μπάσκετ που παίζει επαγγελματικά + βάρη, οτι έχει σταθερά >7-8000! Παραπάνω δεν ξέρω. Ούτε για τα σκευάσματα που παίρνεις και τους δείκτες του συκωτιού ξέρω, δεν ασχολούμαι καν. Σε κάθε περίπτωση, να ρωτήσεις το γιατρό σου.
benign Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Και εγώ προτείνω να κλειδωθεί το θέμα γιατί ήδη άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες μαλακίες και θα προκαλούν τζαμπα πανικό. Εγώ μιλάω ως Ιατρός καί όχι στην τύχη ή απο αυτά που βρήκα στο google. Δεν νομιζω οτι πρεπει να κλειδωθει το θεμα και η χρησιμη παροχη πληροφοριων σαν αυτες που δινεις εσυ σαν γιατρος επειδη καποιος χρηστης μπορει να μην εχει κοινη λογικη.Αυτο θα σημαινε πληροφοβια. Δεν φερει το insomnia ευθυνη αν καποιοι τρομαζουν ευκολα η οχι,η αν δεν σκεφτονται σωστα απο την στιγμη που ειναι ενηλικες. Για ποιον λογο να μην κανουμε διαφωτιστικες συζητησεις?Ειδικα οταν υπαρχουν ανθρωποι με γνωσεις στι θεμα οπως εσυ,ωστε να μπορεις να ενημερωσεις? (Δεν καταλαβα ποιος ειπε βλακειες που λετε παιδια?)
benign Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Γενικά γνωρίζω οτι η τιμή αυτή είναι αυξημένη σε όσους κάνουν έντονη προπόνηση, αλλά όπως σου είπα κ παραπάνω αποτελεί ένδειξη υπερπροπόνησης. Χιλιάρες χτυπούσα όταν έκανα κι εγώ μπάσκετ και γυμναστήριο 6d/w με αρκετά βάρη (όχι bb). Μόλις ηρεμούσα κ ξεκουραζόμουν λίγο το CPK έπεφτε. Ενδεικτικά, την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά ξεκούραστος πήγα γύμναστήριο, έκανα χαλαρή προπόνηση, απλά ζόρισα ελάχιστα παραπάνω τους δικέφαλους και ψιλοπιάστηκα. Έ, την άλλη μερα το πρωί έκανα εξετάσεις αίματος και το CPK ήταν 241! Φαντάσου. Θέλει ξεκούραση και αποχή από βάρη 4-5 μέρες πριν τις εξετάσεις αίματος για να φανεί η νορμάλ τιμή. Πάντως στο γυμναστήριο κάτι μπιλντέρια μου έλεγαν οτι έχουν σταθερά 2500-3000, κι ένα παιδί στο μπάσκετ που παίζει επαγγελματικά + βάρη, οτι έχει σταθερά >7-8000! Παραπάνω δεν ξέρω. Ούτε για τα σκευάσματα που παίρνεις και τους δείκτες του συκωτιού ξέρω, δεν ασχολούμαι καν. Σε κάθε περίπτωση, να ρωτήσεις το γιατρό σου. Ευχαριστω πολυ φιλε μου για το input.Μην ανησυχεις παντα ρωταω εναν παθολογο που ειναι πολυ καλος γιατρος και φιλος μου(αυτην την στιγμη λειπει Αμερικη) και καθε εξι μηνες κανω εξετασεις ετσι προληπτικα χωρις να εχω καποιο προβλημα.
dermitzos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Φιλε Δερμιτζος, Συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω τι εννοεις.Αν δεν σου αρεσει το θεμα ,κανεις δεν σε αναγκαζει να παρακολουθησεις.Εδω μιλαμε για ενα ενδιαφερον ιατρικο θεμα που η βαση του ειναι πως πολλες φορες οι γιατροι δεν μας δινουν κατατοπιστικες αναλυσεις των αιμοτολογικων εξετασεων μας ειτε γιατι δεν εχουν τον χρονο,ειτε για βλεποντας τις τιμες λογικες δεν θεωρουν οτι χρειαζεται να μας εξηγησουν.Κανουμε μια λογικη συζητηση για ενα τυπικο ιατρικο θεμα.Δεν καταλαβαινω την ενσταση σου και εχοντας διαβασει αναλυτκοτατα τους κανονες του insomnia σε διαβεβαιω οτι δεν υπαρχει λογος κλειδωματος του νηματος.. Δεν είπα αυτό, απλώς πιστεύω πως πρώτα πρέπει να ρωτάμε τους γιατρούς μας και με τέτοια σοβαρά θέματα να μην χρησιμοποιούμε το Internet ως μέσο επίλυσής τους. Ίσως με λάθος οδηγίες μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο κάποιος.
benign Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δεν είπα αυτό, απλώς πιστεύω πως πρώτα πρέπει να ρωτάμε τους γιατρούς μας και με τέτοια σοβαρά θέματα να μην χρησιμοποιούμε το Internet ως μέσο επίλυσής τους. Ίσως με λάθος οδηγίες μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο κάποιος. Σε αυτο που λες εχεις απολυτο δικιο.Αλλα δεν πρεπει να φοβομαστε να ανταλλασουμε αποψεις για ιατρικα θεματα και να μαθαινουμε επειδη καποιος μπορει να ειναι ανοητος.Αυτο θα ηταν φιμωση του ελευθερου λογου. Επισης το θεωρω μεγαλη ευκαιρια να εχω την δυνατοτητα να μιλαω με εναν γιατρο που ειναι μελος του insomnia και να μορφωνομαι σε θεματα υγειας και διατροφης.Οπως ο πρωτος φιλος ο thes1os που μου απαντησε.Χαρηκα παρα πολυ για την ευκαιρια. Επιτρεψτε μου παιδια να σας πω οτι το ιντερνετ,ειναι μια πλουσια πηγη μορφωσης αλλα βεβαια προαπαιτει και διασταυρωση πληροφοριων οπως και να μην ειναι κανεις ευκολοπιστος.Τωρα να φοβομαστε να συζητησουμε επειδη καποιος μελλοντικα μπορει να παρερμηνευσει τα λεγομενα μας,πρωτα νομιζω οτι αυτο μπορουμε να το αποκλεισουμε με το να ειμαστε σαφεις και κατα δευτερο λογο,ειναι σαν να βγαζουμε το ιντερνετ αχρηστο και επικινδυνο το οποιο ειναι κινδυνολογια και ιντερνοφοβια και χρηζει ψυχιατρικης θεραπειας. Εχω μαθει πολλα χρησιμα και σωστα πραγματα απο το ιντερνετ αλλα παντοτε με κριτικο πνευμα και παντοτε απο αξιοπιστες πηγες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.