Tenshi Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μλκ,ο θάλαμός μου κάνει γούτσου γούτσου με την παρεγκεφαλίδα και δέν ξέρω αν είναι απο το ρημαδο-theme ή τις ατάκες που πέφτουν εδω μέσα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 De@th Lord, κατούρα σε κάνα μεγάλο 2λιτρο δοχείο που συλλέγουμε ούρα ημέρας για εξετάσεις και άδειασε το όταν τον πετύχεις σε παρόμοια φάση, μην πάθεις και κάνα ατύχημα από το κράτημα
PCharon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Εγώ λέω να βρούμε καμιά συνταγή για τεχνητά ούρα (υποθέτω νερό με λίγη αμμωνία ή κάτι τέτοιο γι αντίστοιχο άρωμα) να παρασκευάσεις κανά βαρέλι και να το έχεις έτοιμο για ράντισμα κοντά στα μέρη του ιδιοκτήτη. Μερικοί νομίζουν πως τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι και το λιγοστό πράσινο της πόλης είναι "φυσικό περιβάλλον" και κατάλληλο για σκυλοτουαλέτα ή ρύπανση με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, σκουπίδια, τσίχλες ή ακόμα και φτύσιμο κάτω. Δεν έχουν καταλάβει πως θα έπρεπε να Λ-Α-Μ-Π-Ε-Ι και όχι κάθε φορά να διασχίζουμε πεζοδρόμια με σκυμμένο κεφάλι για να μη πατήσουμε καμιά βρωμιά. Άσε που ξέρω συγκεκριμένα πεζοδρόμια και μέρη πεζοδρομίων που έχουν καταντήσει χρόνιες σκυλοτουαλέτες και απλά δε τολμάς καν να τα διασχίσεις βράδυ (είναι 100% σίγουρο πως θα πας σπίτι με δώρο). Ρε μπας και παίζει καμιά εφεύρεση με δημόσιες σκυλοτουαλέτες ώστε με λίγη εκπαίδευση οι σκύλοι να τα κάνουν εκεί; Κάποιο κατάλληλο design σε ειδικούς χώρους. Απομίμηση κορμού δέντρου ή στύλου με ενσωματωμένο καζανάκι (το πατάει ο ιδιοκτήτης), κάτι τέτοιο. Κάπως θα γίνεται, δε μπορεί..
Tenshi Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Βασικά να δεχτούμε όλοι οι σκυλοκάτοχοι οτι τσίσα γιόκ στα δέντρα και έστω να δεχτούμε οτι θα πρέπει να υπάρχει ένας -fill in the blank- χώρος που δέν ενοχλεί κανέναν.Αμέσως αμέσως μπορώ να δώ δύο προβληματάκια στον συλλογισμό: α)Αυτόν τον "κοινά αποδεκτό" χώρο ο καθένας τον εκλαμβάνει όπως θέλει και σύμφωνα με το συμφέρον του.Για τον Νεκροκύρη μπορεί να είναι μια αλάνα,για τον washcloud μπορει να ειναι ένα πάρκο (γιατι θέλει να παίζει ποδόσφαιρο στην αλάνα) και ο Pcharon μπορεί να στείλει τον τελευταίο να πάει να συνουσιασθεί γιατι το παιδί του θέλει να κυλίεται σε καθαρό χορτάρι. β)Και έστω οτι γίνεται το μεγάλο breakthrough,το ανθρώπινο είδος κάνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξη και καταλήγουμε σε μια κοινή συμφωνία.Ο χώρος που θα κάνουν τα σκυλιά ότι γουστάρουν (κάτι σε χωματερή δλδ.) δέν θα είναι μια εστία μόλυνσης απο μόνη της;;;Και ποιος θα είναι υπεύθυνος για τον περιορισμό ασθενειών;;;Ο δήμος,άλλος φορέας ή μαζί με το λουρί να κουβαλάμε Χλωρίνη και Detol; Food for though μάγκες,γιατι λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα και ασχολούμαστε με κουράδια...
PCharon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Ρε συ Tenshi, εγώ δεν είπα να συμφωνήσουμε σε κανένα χώρο, έδωσα ιδέα για κάτι ανώτερο, τουαλέτα σκύλων, όπως υπάρχει και για μένα τουαλέτα και δεν έρχομαι να τα κάνω στο δέντρο μπροστά από το σπίτι σου. ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ εντός πόλης δεν είναι σκυλοτουαλέτα, τί στο καλό, θα το διαπραγματευτούμε αυτό τώρα; Δε νοιώθετε μερικοί, έτσι; Τώρα αν εσύ θες να υποβιβάσεις την αναγκαιότητα για μία καλύτερη λύση (καλύτερη για όλους, όχι μόνο για εμένα ή μόνο για εσένα), για να ηθικοποιήσεις το γεγονός πως κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων μας χαρίζουν όμορφες γωνιές, προσωπικά όχι, δεν το δέχομαι. Sorry αλλά δεν είμαι κοπρολάγνος και με ενδιαφέρει και με καίει σε κάθε μου βήμα στα κολοπεζοδρόμια το αν θα πετύχω κουράδι ολόκληρο ή αν θα καταφέρω να αποφύγω να πατήσω κάποια εναπομείνουσα επάλειψη και να τη μεταφέρω στο σπίτι μου. Συγνώμη κιόλας που με ενδιαφέρει δηλαδή, θα έπρεπε να περπατάω σα βούρλο και να τα γουστάρω όλα αυτά για να χαίρονται 5-6. Sorry που γίνομαι κάπως επιθετικός, αλλά έχω την εντύπωση πως δε πάτε καλά μερικοί σε κάποιες απαιτήσεις. Δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε αυτονόητα πράγματα.
De@th L0rd Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Βασικά να δεχτούμε όλοι οι σκυλοκάτοχοι οτι τσίσα γιόκ στα δέντρα και έστω να δεχτούμε οτι θα πρέπει να υπάρχει ένας -fill in the blank- χώρος που δέν ενοχλεί κανέναν.Αμέσως αμέσως μπορώ να δώ δύο προβληματάκια στον συλλογισμό: α)Αυτόν τον "κοινά αποδεκτό" χώρο ο καθένας τον εκλαμβάνει όπως θέλει και σύμφωνα με το συμφέρον του.Για τον Νεκροκύρη μπορεί να είναι μια αλάνα,για τον washcloud μπορει να ειναι ένα πάρκο (γιατι θέλει να παίζει ποδόσφαιρο στην αλάνα) και ο Pcharon μπορεί να στείλει τον τελευταίο να πάει να συνουσιασθεί γιατι το παιδί του θέλει να κυλίεται σε καθαρό χορτάρι. β)Και έστω οτι γίνεται το μεγάλο breakthrough,το ανθρώπινο είδος κάνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξη και καταλήγουμε σε μια κοινή συμφωνία.Ο χώρος που θα κάνουν τα σκυλιά ότι γουστάρουν (κάτι σε χωματερή δλδ.) δέν θα είναι μια εστία μόλυνσης απο μόνη της;;;Και ποιος θα είναι υπεύθυνος για τον περιορισμό ασθενειών;;;Ο δήμος,άλλος φορέας ή μαζί με το λουρί να κουβαλάμε Χλωρίνη και Detol; Food for though μάγκες,γιατι λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα και ασχολούμαστε με κουράδια... Ρε άνθρωπέ μου το πρόβλημά μου δεν είναι ο σκύλος που κατουράει κ χέζει. Το πρόβλημά μου είναι η δυσωδία,η κοπρική ύλη και η ασυδοσία του ιδιοκτήτη. Σου θυμίζω ξανά πως μένω σε επαρχία,και υπάρχουν άπειροι χώροι εκτός από τα δέντρα του πεζοδρομίου μου και ειδικά της εισόδου μου. Τώρα στη πόλη δε ξέρω τι λύση μπορεί να βρεθεί. Θα τον μάθεις να κατουράει στα ώμβρια ύδατα παίζει;
Tenshi Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Βλέπω ορισμένοι δυσανασχετούν για το συγκεκριμένο θέμα,ίσως και με το δίκιο τους.Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που πρέπει να τσουβαλοποιούνται σταρχιδιστές άλλα και όσοι προσπαθούν (άλλα δέν μπορούν) να κρατήσουν την ποιότητα ζωής σας (μας) σε ένα Α επίπεδο.Το θέμα θα μπορούσε να έχει κοινά στοιχεία με το καπνιστές vs. μή καπνιστές,όπου οι μέν προσπαθούν να ικανοποιήσουν μια ανάγκη τους,οι δέ να προστατεύσουν την υγεία τους.Οι δύο πλευρές,βολικά,αρνούνται κατηγορηματικά να μιλήσουν για τις ανάγκες και τους προβληματισμούς σε κλίμα αλληλοκατανόησης.Απο την στιγμή όμως που υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο,καλώς ή κακώς,βαδίζουμε βάση αυτού. Κατανοώ το πρόβλημα της δυσωδίας,νιώθω την ίδια σιχαμάρα όταν συναντάω κόπρανα στον δρόμο μου,γιατι κοπρολάγνος δέν είμαι,αλλα εφικτή λύση που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές δέν υπάρχει και αυτό όχι γιατι δέν ανταποκρίνεται στην Ελληνική πραγματικότητα.Ο καταχρεωμένος Έλληνας μπορεί να χαίρεται που αντιμετωπίζει προβλήματα ανεπτυγμένων Ευρωπαικών -και όχι μόνον- χωρών.Να ληφθούν αυστηρά μέτρα για να περιοριστεί το φαινόμενο;Ναι,μακάρι,μαζί σας! Τώρα,αν κάποιοι πιστεύουν οτι το ίδιο το σύστημα και τα μέτρα που προτείνει είναι ελλειπή,σαφώς και έχουν δίκιο.Δέν θα δεχτώ όμως να απολογηθώ σε κανέναν,πολύ περισσότερο να δεχτώ απειλές επειδή έτσι βολεύει.Σε τελευταία ανάλυση,όσοι νομίζουν οτι έχουν "χέρια" για να επιβάλλουν την γνώμη τους,ας προετοιμαστούν για τα όποια επακόλουθα.
PCharon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δε νομίζω να συμφωνεί κανένας μαζί σου όταν επιλέγεις να υποβιβάσεις το θέμα - κι έμμεσα τους συμπολίτες σου - με υποννοούμενα του τύπου "έλα μωρέ τώρα δε βλέπετε τη φτώχια σας που μου θέλετε και καθαρά πεζοδρόμια". Περί "χεριών" δε μίλησα προσωπικά, εκτός αν πήρες στα σοβαρά τις απειλές της θείτσας. Το δέντρο είπαμε, δεν της ανήκει, αλλά ταυτόχρονα κι εσύ δεν επιτρέπεται να το μολύνεις. Επίσης δεν απαγορεύεται να προστατεύεις το χώμα του δέντρου. Για το δικό μου Δήμο σου έδειξα και το σχετικό κανονισμό που αφορά λόφους, άλση, πάρκα, δασύλλια, νησίδες, δενδροστοιχίες, παιδικές χαρές, πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια αλλά και το ιδιωτικό πράσινο. Απλά να έχετε υπόψη σας οι συντροφευόμενοι από αγαπητά τετράποδα πως ο νόμος επιτρέπει μεν τα "ατυχήματα" (και λογικό είναι, αυτό έλειπε) υπό ένα ελαφρό όρο, όμως το λέρωμα της πόλης γίνεται με την ανοχή και την υπομονή των συμπολιτών σας και αυτό πρέπει να το σεβόσαστε και να μη διεκδικείτε σκυλοτουαλέτες εκεί που δεν υπάρχουν. Μάθετε τα τετράποδα να τα κάνουν στο μπαλκόνι σας και να κατουράνε τα δικά σας δέντρα, τα δικά σας μαρμαράκια στη πόρτα, τα δικά σας αυτοκίνητα. Διότι υποθέτω όταν συμβεί αυτό μετά θα τραβήξετε και το λάστιχο να πλύνετε τη ζημιά, όμως αν συμβεί στο πεζοδρόμιο ή στη πόρτα αλλουνού φεύγουμε και μη μας είδαν. Όλα δικά μας δε γίνεται, πώς να το κάνουμε. Υ.Γ. Ελπίζω να μη θεωρείς πως έγινες στόχος γιατί προσωπικά αναφέρομαι μόνο στους "κακούς" ιδιοκτήτες που προκαλούν μόνιμες καταστάσεις.
De@th L0rd Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Προβλέπω άλλο ένα "Απαγόρευση του καπνίσματος από 1/7/2009" με ατελείωτα loops.
bluesattack Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 http://www.youtube.com/watch?v=qJtvlXJWH1c
bluesattack Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Kαι γιατι δεν το περιφραζουν το δεντρο τους/της/του (οποιανου ειναι ) με ενα ωραιο καλαισθητο ξυλινο φρακτουλη ? Να λυθει το προβλημα (και απο τα αδεσποτα ) αν εχουν τοση καουρα, προβλημα ? wait,γιατι στην Ελλαδα ειναι πιο ευκολο να ριξουμε μπαζα και θρυμματισμενα πλακακια μπανιου Αυτα...
PCharon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Ορέ, τί άκυρο θυμήθηκα (είναι λίγο παλιό, αλλά για όσους δεν το έχουν δει)
Tenshi Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 PCharon παρεξήγησες κάτι.Σε καμία περίπτωση δέν υποστήριξα οτι θα πρέπει να γίνουμε Ινδία (που είμαστε) με βιολογικές νάρκες να χάσκουν πάνω και πέριξ του δρόμου.Αναφέρω την ύπαρξη του ίδιου ακριβώς προβλήματος σε χώρες που έχουν σαφή πολιτική για το συγκεκριμένο ζήτημα και,κάτι που δέν συναντάμε στην Ελλάδα μας,μέριμνα.Πόσα πάρκα της Βέρνης και της Στοκχόλμης διαθέτουν κουτιά με πλαστικές σακούλες (αντίστοιχα του Αμαρουσίου) και πόσα η Γλυφάδα και η Ηλιούπολη;Παρ'όλα αυτά και το κουράδι θα συναντήσεις και η αμμωνία θα σε πάρει(μέχρι να αναλάβουν οι οδοκαθαριστές).Θέλω να πώ με λίγα λόγια ότι μιλάμε για μια κατάσταση η οποία χρήζει πάντα μερικής αντιμετώπισης,οπότε το θεωρώ άτοπο όποιος υποστηρίξει οτι κάτι τέτοιο ειναι εφικτό σε απόλυτο βαθμό στην Ελλάδα. Φυσικά,αν είχαμε τις ίδιες υπηρεσίες με τις αντίστοιχες πόλεις,αυτη η συζήτηση δέν θα γινόταν,ο De@th L0rd δεν θα ζόριζε την φούσκα του για να εκδικηθεί τον κόπανο γείτονα και η κωλόγρια δέν θα έσπαγε πλακάκια μπάνιου για να τα κάνει αντιπλημμυρικά έργα πάνω στο πεζοδρόμιο. Στην περιοχή μου (Άλσος Αιγάλεω συγκεκριμένα),φιλοτιμήθηκαν να βάλουν 3-4 κυτία με ειδικά γάντια-σακούλες,κουτιά τα οποία άδειασαν μέσα σε μέρες και κανένας δέν φιλοτιμήθηκε να αναπληρώσει.Φυσικά η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε απο ιδιώτη για διαφημιστικούς σκοπούς (pet shop),οπότε... Παρεμπιπτόντως, δέν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να κατουράει το σκυλί στο μπαλκόνι-ταράτσα μου,κανένα απολύτως.Οταν καθαρίσω όμως δέν χρειάζεται να υπενθυμίσω που πέφτουν τα νερά...
washcloud Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Εκτός κι αν σου τη λέει και για τα παρακάτω δέντρα. Εκτός κι αν είσαι πια τόσο του γαμώτου. Εάν απαντήσω ευθαρσώς ναί και στα δύο, τι κερδίζω; Κοίτα. Αν είσαι απλά ενός ξερού γαμώτου (γνώμη μου), να το χαίρεσαι κι ακολούθα το, και καλή διασκέδαση. Αν όμως όπως είπα σε "κυνηγάει" που "εσύ κι ο σκύλος σου βρωμίζετε τα πάντα γύρω", οκ αλλάζει. Αυτό το τελευταίο βέβαια, εξαρτάται, ψιλό. Πχ, αν ΜΕΤΑ την αντιπαράθεσή σας για το δέντρο "της", άρχισε να λέει και για τα υπόλοιπα κτλ κτλ, ε μέχρι και τα "θα πάω αστυνομία όπου ο διευθυντής στα γόνατά μου μεγάλωσε", παίρνει άλλη αξία. Η διαφορά έγγειται στο εξής : Έχω παράδειγμα του ίδιου του γέρου μου, ο οποίος τραβάει παρόμοιες καταστάσεις απ' τα μαλλιά (ρίχνει ενίοτε ένα ΤΣΣ ένα μικροσκοπικότατο σαμιαμίδι που για σκυλί δεν qualifies καν, συνοδεία της ιδιοκτήτριάς του σε δέντρο έξω απ' το σπίτι, κι αυτός τουρκοποιείται. Απαράδεκτο, παράλογο. Το ίδιο όμως γίνεται και με με όποιον σκύλο μεθ' αφεντικού κάνει κατρουλοστάση στην απέναντι μεριά του δρόμου όπου παίζει κάτι σαν ψιλοαλάνα δημιουργημένη από εγκαταλελειμένο/μισογκρεμισμένο σπίτι). Η εξήγησή του σε κουβέντες μας είναι "βρωμάει από απέναντι". Πράγμα που φυσικά δεν παίζει. Άρα αυτό που τον πειράζει είναι η κίνηση, και η επιλογή των σκυλοκτητών. [Προσωπικά δεν βλέπω κανένα πρόβλημα τα ενίοτε ζωντανά, με ιδιοκτήτη ή άνευ, να χαιρετάνε το "του σπιτιού" δέντρο, κι εννοείται ούτε την απέναντι αλάνα. Κι αν τυχόν δημιουργηθεί "πραγματικό πρόβλημα", δε θα πάω εννοείται να πιάσω κανέναν και να του πω "να φύγετε, να πάτε να χέσετ' αλλού", αλλά όμορφα κι ωραία θα προσπαθήσω να συνεννοηθώ και να του δείξω ότι ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλημα, και να το κοιτάξει - για να μην έχω ούτε ανταπαντήσεις τύπου "δεν είναι δικό σου το δέντρο ρε, αλλά του Δήμου", και γαμώτα, και βεντέτες, κι αστυνομίες, και πολύ κακό για λίγα κακά.] Αν λοιπόν η θείτσα είναι όντως δυσκοίλια και δεν παίρνει από λόγια, καλώς, και κάνε ό,τι νομίζεις. Αλλά πολύ αμφιβάλλω, γιατί με βάση αυτά που έγραψες-όπως τα έγραψες, πιο πιθανό κόβω να πηγαίνεις "με τον ξερό νόμο στο χέρι", και κάτι τέτοιο είναι λογικό να "προκαλέσει" τον άλλον, να το παρατραβήξει, να σου λέει "έχεις βρωμίσει όλη τη γειτονια" (προσπαθώντας να γενικεύσει, ενώ το ουσιαστικότ ου πρόβλημα είναι το "δικό του" δέντρο) και "α είσαι και ζόρικος - ε θα πάω κι εγώ στον Γιωργάκη, που τον ξέρω από τόσο δα Αμερικανάκι". Το πρόβλημα βέβαια ξεκινάει αν εσύ θεωρείς ότι "βάσει νόμου" πρέπει να βγάλουν απ' το μυαλό τους ότι τους πέφτει λόγος για το δέντρο. Μ' αυτή όμως τη λογική, σημαίνει ότι ΟΥΤΕ εσύ έχεις κατουρητικά δικαιώματα πάνω του. Ολίγος πάντως συμβιβασμός (με δική σου κίνηση πρώτη) νομίζω ότι είναι ο προσήκων στην περίπτωση. Με λιγότερα λόγια, το ναι μεν δέντρο μπροεί να μην είναι ιδιοκτησία της, αλλά κάπου σκέψου κι εσύ ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο το δημόσιο κόπρισμα του αγαπημένου σου τετράποδου. Σαν ιδέα πιο πολύ, σαν εικόνα, σαν "πρόκληση" - απ' τη στιγμή που όπως λες έχεις τις σακκούλες σου και τα σχετικά σου (και φυσικά σιγά ένα ευκαιριακό ΤΣΣΣΣΣΣΣΣ να μην βρωμάει τόσο τον τόπο πια). Φιλική συμβουλή : αν θες κι είναι δυνατόν, φρόντισε απαρέγκλιτα να αποφεύγεις το δέντρο της εν λόγω (μερικές δεκάδες μέτρα πριν απ' το σπίτι της, και άλλες τόσες μετά). Και για την ακρίβεια, άσε λίγο να ξεθυμάνει η ένταση, με το να μην αφήνεις τον δικό σου να κάνει τα δικά του στο τετράγωνο για 1-2 βδομάδες. Από 'κει κι έπειτα, άφηνέ τον να πηγαίνει σε όποια άλλα δέντρα, αλλά ποτέ στο δικό της. Ε αν μετά απ' ΟΛ' αύτα. συνεχίζει να σου την μπαίνει, τότε ναι είσαι δικιολογημένος να "εκδικηθείς".
haris_216 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 για ενημέρωση να πω ότι εμείς εδώ στη νέα σμύρνη έχουμε βρει τη λύση στο θέμα "καθαρά πεζοδρόμια". ακόμα και στα πολύ φαρδιά από αυτά (και έχουμε σε πολλά σημεία φαρδιά πεζοδρόμια) παρκάρουμε τα αυτοκίνητα κάθετα κι έτσι το πεζοδρόμιο παραμένει καθαρό αφού όχι άνθρωπος ή σκύλος αλλά ούτε γατί δεν χωράει να περάσει. όλοι πάνε στον δρόμο (sorry για το off topic αλλά είδα ότι έτσι κι αλλιώς το μεγαλύτερο μέρος του θέματος είναι off topic. τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που ζήτησε αυτός που το ξεκίνησε)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.