Tenshi Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Παράλογο το θεωρώ απο την στιγμή που δεν μιλάμε για φθορά περιουσίας.Είτε το θέλουμε είτε όχι,η ρυμοτομία της περιοχής είναι τέτοια που υπάρχει ένα δέντρο έξω απο κάθε παράθυρο,πόρτα,είσοδο,whatever.Επίσης δέν είναι προς τιμή μου η αποκομιδή των περιττωμάτων του σκύλου μου,είναι υποχρέωσή μου βάση νόμου.Προς τιμή μου θα ήταν να πιάσω το χεράκι της γιαγιάς για να την περάσω απέναντι στον δρόμο. Αμφιβάλλω αν το συγκεκριμένο δέντρο έχει λάβει ρόλο δημόσιου ουρητηρίου.Εξ'άλλου η μυρωδιά θα ήταν χαρακτηριστική. Αν πιστεύεις οτι είναι ανεύθυνοι όσοι αφήνουν τα ζωντανά τους να αφοδεύουν έξω απο το σπίτι σου,μπορώ να υποστηρίξω οτι είναι εξίσου ανεύθυνοι όσοι οικειοποιούνται δημόσια περιουσία για το προσωπικό τους συμφέρον.Αν μή τι άλλο είναι υποκριτικό. Οσο για το θειάφι,μήν κάνεις αστεία εκτός και αν είσαι απόλυτα έτοιμος να αναλάβεις δεχτεις τις όποιες συνέπειες της πράξης σου. υγ. Πόσο καριόλη θα με έκανε η κατάληψη Χ μέτρων δρόμου έξω απο το σπίτι μου,μόνο και μόνο για να έχω την ευκολία να πλένω το όχημα όταν γουστάρω;
lary7 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ναι πιστευω πως ειναι ανευθυνοτητα να αφηνει καποιος το σκυλο του να κατουραει οπου νομιζει, και ιδιαιτερα εκει που οι κατοικοι εχουν εκφρασει την δικαιολογημενη αντιθεση τους. Αυτο που για εσενα ειναι βγαζω βολτα το σκυλακι μου (προκειμενου να κατουρηση σε αλουνου την πορτα και οχι στην δικια σου)για καποιον αλλον ειναι εκνευριστικο, οχι γιατι δεν ειναι ζωοφιλος αλλα γιατι οι εκρισεις των ζωων δεν ειναι το ποιο ευχαριστο πραγμα. Εκανες μια επιλογη να παρεις σκυλο,αν δεν θες να κατουραει στο σπιτι σου τοτε ωφειλεις να τον πηγαινεις καπου που δεν ενοχλει, αν δεν μπορεις να βρεις πουθενα τετοιο μερος τοτε κακος εκανες (αν και δεν πιστευω να μην υπαρχουν δεντρακια σε σημεια που δεν εχοχλουν, απλα ο σταρχιδισμος του ελληνα παντα υπερισχυει καθε αλλου ενστικτου) τοτε κακος πηρες σκυλο η κακος δεν πηγες σε αλλη περιοχη. Και δεν ειναι το ιδιο αυτο που λες καταληψη δημοσια περιουσια δεν ισχυει αν απλως οι ανθρωποι εβαλαν κατι προκειμενου το πρωτο πραγμα που μυριζουν το πρωι να μην ειναι τα ουρα του σκυλου σου. Τωρα για την καταληψη δρομου δεν καταλαβα τι σχεση εχει με το κατουρημα σκυλου. Υγρ. Δεν το ειπα για αστειο το θειαφι, αστεια κανει αυτος που αφηνει τον σκυλο του να χεζει 60εκ απο την εισοδο μας ή να κατουραει πανω στο μηχανακι μου, λες και δεν μπορει να τον παει 20-30 μετρα ποιο εκει οπου εχει μερος που δεν ενοχλει. Και να βαλω μια μη βλαβερη ουσια οπως το θειαφι προκειμενου απο την μυρωδια του να μην χεζει ενας σκυλος στην εισοδο μας δεν μπορω να βρω που ειναι κακο. Καλυτερα αυτο γιατι αμα τον-την πιασω οι αντιδρασεις μου θα ειναι χειροτερες...
Tenshi Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δεν καταλαβαίνω αγαπητέ,τι εννοείς οταν ο Χ-Ψ εκφράζει την "δικαιολογημένη" αντίθεσή του;Με την ίδια λογική που εκφράζω την αντίθεσή μου στο αυθαίρετο parking πάνω σε πεζοδρόμια ή την τραμπούκικη κατάληψη δρόμου με καρέκλες,κώνους;Με την ίδια λογική που οι διανομείς spamma-ρουν ασύστολα κάθε πρωί στην εξώπορτα μου και πέριξ της;Είναι εξίσου εκνευριστικό φαντάζομαι με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Το ίδιο μπαλάκι που μου πετάς ,οχι σε προσωπικό επίπεδο ελπίζω, σχετικά με την ύπαρξη ενός σκύλου στο σπίτι μου χωρίς να εχω λάβει κατα νού κάποιες μεταβλητές που ο καθένας μπορεί να τις φέρει στα μέτρα του,όπως και όποτε τον βολεύουν,μπορώ κάλλιστα να το μαζέψω και να στο πετάξω πίσω με νάζι περτικαλί πεταλουδίτσας."Γιατι αγόρασες μηχανάκι απο την στιγμή που δέν έχεις χώρο να το σταθμεύσεις με ασφάλεια;","Γιατι δέν αλλάζεις εσύ περιοχή,για να μήν σε απασχολούν τα αδέσποτα και οι απαίδευτοι ιδιοκτήτες τους;" Τι σκέψεις περνάνε απο το μυαλό σου;.....ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ! Ο μόνος δήμος που έχει προνοήσει και έχει κάνει κάποιες ενέργειες για την σωστή απομάκρυνση των περιττωμάτων είναι το Μαρούσι,με τοποθέτηση κάδων σε κεντρικά σημεία (άρθρο).Με την λογική αυτή,μάλλον θα πρέπει να μετακομίσω Μαρούσι ή έστω να μεταφέρω τον σκύλο μου εκεί,απο την στιγμή που υπάρχουν certified κάδοι αποκομιδής. Ο νόμος 3170/2003 έχει μια ασάφεια στο άρθρο2,παρ. 1ε.Με τον όρο περιττώματα μπορεί να εννοηθεί ούρα άλλα και κόπρανα,ενώ σε γενικές γραμμές οι υποχρεώσεις μου όταν βγάζω τον σκύλο βόλτα είναι να τον έχω δεμένο με λουρί και να έχω στην κατοχή μου μια σακούλα. Απο την στιγμή λοιπόν που δέν υπάρχει τρόπος για την απομάκρυνση τον ούρων απο οποιοδήποτε χώρο (νοώντας περιβάλλον όχι μόνο την εξώπορτα σου,άλλα και τα δέντρα του πάρκου),περιορίζομαι στην χρήση της σακούλας. Το τηλέφωνο της αστυνομίας είναι τριψήφιο,θα χαρούν να σου δώσουν αυτό του τμήματος της περιοχής σου και να σου λύσουν όποια απορία.Κράτα αποδεικτικά στοιχεία αν χρειαστεί,κάνε μήνυση κατα αγνώστων αν σε βολεύει,άλλα μήν δοκιμάσεις να βρείς το δίκιο σου κάνοντας τον τραμπούκο.Ενδεχομένως να χάσεις και την αξιοπρέπειά σου,περνώντας μερικά λεπτά ημιλιπόθυμος αγκαλιά με τα περιττώματα που τόσο δέν θές να βλέπεις.Ο νοών νοήτω. Και για να υπενθυμίσω σε όσους επιλεκτικά ξεχνάνε τον λόγο που άνοιξα το θέμα:Με τα μπάζα τι γίνεται;
lary7 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Καταρχας δεν εχω κατι προσωπικο μαζι σου, πως θα μπορουσα αλλωστε.Αλλα μη μου συγκρινεις 2-3 διαφορετικα πραγματα. Ναι και αυτος που κλεινει το πεζοδρομιο ειναι εξισου καφρος και απαραδεκτος ή και αυτος που βαζει καρεκλα ωστε μετα απο 2 ωρες να βρει την θεση αδεια. Αλλα το οτι υπαρχουν και αυτοι δεν δικαιωνει την δικια σου συμπεριφορα ''αγωνιζομαι προκειμενου ο σκυλος μου να κατουραει οπου του γουσταρει-εκτος απο το σπιτι μου-).Ουτε το μηχανακι μου αποτελει επιχειρημα γιατι απλουστατα δεν ενοχλει κανενα, ποτε δεν μου εκαναν παρατηρηση για αυτο και αν μου εκαναν θα το πηγαινα αλλου. Εγω δεν εχω επιλογη, το βαζω στο σπιτι μου, αλλα το 2ποδο ζωω εχει επιλογη να παει το σκυλο του 20 μετρα ποιο κατω, αλλα βλεπεις μερικες νοοτροπιες δεν αλλαζουν με τιποτα στον ελληνα. Οσο για το τελευταιο που ανεφερες , μην ανησυχεις , εχουν γνωση οι φιλακες, τοσα χρονια στο κεντρο της πολης δεν φαγαμε ξυλο ποτε, τωρα θα το φαμε....
Tenshi Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Αλλα το οτι υπαρχουν και αυτοι δεν δικαιωνει την δικια σου συμπεριφορα ''αγωνιζομαι προκειμενου ο σκυλος μου να κατουραει οπου του γουσταρει-εκτος απο το σπιτι μου-). Tσου.Αγωνίζομαι για το δικαίωμά μου να περπατάω στον δρόμο χωρίς να δίνω λόγο σε κανένα τυχάρπαστο σερίφη. Για την ιστορία ο σκύλος κατουράει και στα δέντρα έξω απο την πόρτα του σπιτιού μου.Κλαίν. Ουτε το μηχανακι μου αποτελει επιχειρημα γιατι απλουστατα δεν ενοχλει κανενα, ποτε δεν μου εκαναν παρατηρηση για αυτο και αν μου εκαναν θα το πηγαινα αλλου. Το γεγονός οτι δέν σου έχει γίνει σύσταση δέν σημαίνει οτι δέν ενοχλείς/έχεις ενοχλήσει στο παρελθόν.Το να δηλώνεις άγνοια για κάποιο θέμα δέν σημαίνει οτι είσαι και politically correct. Εγω δεν εχω επιλογη, το βαζω στο σπιτι μου, αλλα το 2ποδο ζωω εχει επιλογη να παει το σκυλο του 20 μετρα ποιο κατω, αλλα βλεπεις μερικες νοοτροπιες δεν αλλαζουν με τιποτα στον ελληνα. Άρα το πρόβλημα δέν είναι που την αμολάει ο σκύλος,αρκεί να μήν είναι στο συγκεκριμένο σημείο (το οποίο μπορεί να είναι το σπίτι σου/το σπίτι του γείτονα/το σπίτι οποιουδήποτε).Καταλαβαίνεις φυσικά οτι με την λογική αυτή,αν η Συγγρού είχε σπίτια και δέντρα,θα έπρεπε να φτάσω απο την Αθήνα στο Π.Φάληρο.Οχι εδώ ,20μέτρα ποιο κάτω...
mdr21 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Το να ενοχλουν καποιους οπτικα ή για να μην τα πατησουν τα σκατα των σκυλων ειναι κατανοητο και λογικο. Γιατι ξαναλεω δεν μυριζουν... Αλλα να ακουγονται δικαιολογιες του στυλ να οριζουν συγκεκριμενα οι ιδιοκτητες που θα κατουρουν τα σκυλια τους ή οτι μυριζουν τα παρκα απο τα σκατα και τα κατουρα λες και κυκλοφορουμε σε διαφορετικη χωρα οι υπολοιποι και δεν συνανταμε καθημερινα σκατα για να ξερουμε , ειναι προσωπικες παραξενιες και παθη , χωρις καμια διαθεση προσβολης/αντιπαραθεσης. Στο θεμα τωρα αν ενοχλουν και στα δεντρακια οπου κανεις δεν περπατα πανω τους , αλλα κανουν και για λιπασμα και ΔΕΝ μυριζουν , τοτε δεν μενει τιποτα και απλα σταματα η λογικη. Τenshi να προσεχεις για φολα απο δω και περα ιδιως οταν περνας απο την περιοχη της. Και απο την στιγμη που εισαι 100% νομιμος που τα μαζευεις και το χεις με λουρι ,σε περιπτωση φολας , θειαφιου , χειροδικιας κλπ απλα διατηρεις ψυχραιμια και καλεις αστυνομια για τις μηνυσεις και τα περαιτερω. Αυτα με τις αποζημειωσεις ειναι ευκαιριες για εξτρα εισοδημα.
kgkatzi Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Το να ενοχλουν καποιους οπτικα ή για να μην τα πατησουν τα σκατα των σκυλων ειναι κατανοητο και λογικο. Γιατι ξαναλεω δεν μυριζουν... Αλλα να ακουγονται δικαιολογιες του στυλ να οριζουν συγκεκριμενα οι ιδιοκτητες που θα κατουρουν τα σκυλια τους ή οτι μυριζουν τα παρκα απο τα σκατα και τα κατουρα λες και κυκλοφορουμε σε διαφορετικη χωρα οι υπολοιποι και δεν συνανταμε καθημερινα σκατα για να ξερουμε , ειναι προσωπικες παραξενιες και παθη , χωρις καμια διαθεση προσβολης/αντιπαραθεσης. Στο θεμα τωρα αν ενοχλουν και στα δεντρακια οπου κανεις δεν περπατα πανω τους , αλλα κανουν και για λιπασμα και ΔΕΝ μυριζουν , τοτε δεν μενει τιποτα και απλα σταματα η λογικη. Τenshi να προσεχεις για φολα απο δω και περα ιδιως οταν περνας απο την περιοχη της. Και απο την στιγμη που εισαι 100% νομιμος που τα μαζευεις και το χεις με λουρι ,σε περιπτωση φολας , θειαφιου , χειροδικιας κλπ απλα διατηρεις ψυχραιμια και καλεις αστυνομια για τις μηνυσεις και τα περαιτερω. Αυτα με τις αποζημειωσεις ειναι ευκαιριες για εξτρα εισοδημα. Τα τσισάκια όμως δε μυρίζουν; Μη λέμε και ότι θέλουμε...Κι εγώ σκυλί έχω, με τη σακούλα στο χέρι είμαι, αλλά δεν το αφήνω τα κατουράει στα δέντρα. Μην ξεχνάμε ότι τα ούρα περιέχουν οξύ, σε μικρή συγκέντρωση βέβαια αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και το καλύτερο για τα φυτά. Επίσης για να κάνεις μηνύσεις κτλ πρέπει να έχεις και μάρτυρες, οπότε δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
lary7 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Το οτι οι εγκρισεις ζωων και μαλιστα σαρκοβορων δεν μυριζουν πρωτη φορα το ακουω και δεν θα το σχολιασω. Και τα τσισακια μια χαρα μυριζουν κυριως αμα καποιος αφηνει τον σκυλο του να τα κανει 1 μετρο απο την εισοδο μιας πολυκατοικιας. Και δεν ειναι δυσκολο απο τα 100 δεντρακια που μπορει να εχει μια γειτονια, να πας τον σκυλο σου στα 30-40 που δεν ειναι σε εισοδο η σε αλλο σημειο που να ενοχλουν. Και εγω εχω μηχανακι αλλα αμα κοψω την εξατμιση και κανει 100db θορυβο λογικα θα μου πει καποιος ''ρε φιλε καλα κανεις που εχεις μηχανακι αλλα ειναι τοσο δυσκολο να βαλεις μια εξατμιση και να μην ενοχλει?''. Και για να μην παρεξηγηθω, το θειαφι δεν ειναι τοξικο στους σκυλους και στα θηλαστικα γενικα και δεν προκαλει βλαβες. Απλα η εντονη μυρωδια του τα απωθει και πανε σε αλλο σημειο. Αμα φροντιζαν οι ιδιοκτητες τα σκυλια τους να μην αφηνοουν αποτυπωμα (να μην χεζουν-κατουρανε δηλαδη ολοκληρη την πολη και τα πεζοδρομια) τοτε η συνυπαρξη τους με τους υπολοιπους κατοικους θα ηταν εξαιρετικα ομαλη, οπως γινεται στο εξωτερικο οπου κανεις δεν εχει προβλημα με τα σκυλια.Μονο εδω ο αιωνιος σταρχιδισμος του ελληνα προκαλει συγκρουσεις αλλα ειναι αναμενομενο οσο υπαρχει η λογικη ''ελα μωρε, τα κουραδια που εκανε ο σκυλος μου μπροστα απο την εισοδο σου δεν ενοχλουν....''
bluesattack Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Αμα φροντιζαν οι ιδιοκτητες τα σκυλια τους να μην αφηνοουν αποτυπωμα (να μην χεζουν-κατουρανε δηλαδη ολοκληρη την πολη και τα πεζοδρομια) τοτε η συνυπαρξη τους με τους υπολοιπους κατοικους θα ηταν εξαιρετικα ομαλη, οπως γινεται στο εξωτερικο οπου κανεις δεν εχει προβλημα με τα σκυλια. (απο ενδιαφερον).Και καλα με τα κοπρανα (τα μαζευεις ), με την ουρηση τι γινεται ? Θα επρεπε (υπαρχει στο εξωτερικο ? )ειδικος χωρος ?.. ειδικη διαδικασια, ειδικη εκπαιδευση του σκυλου ?
lary7 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Κοινη λογικη θελει, αμα ουρει το ζωο εξω απο μια πορτα καταστηματος[πολυκατοικιας ή στη ροδα απο ενα μηχανακι λογικο ειναι να ενοχλει. Απο τα 500μ που διασχιζει ενας σκυλος με τον ιδιοκτητη του σιγουρα υπαρχουν σημεια που μπορει να κρινει οτι δεν θα ενοχλουν, αρκει να ενδιαφερθει. Τωρα πως μαθαινεις σε εναν σκυλο να μην ουρει οπου του καπνισει, δεν γνωριζω,σκυλο δεν ειχα ποτε (αλλα πολλες γατες ...)
PCharon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Αφού κουβαλούσες και σακούλα για να τα μαζέψεις από το χώμα του δέντρου, τότε ήσουν ΟΚ. Ακολουθούν κάποια γενικά σχόλια. αφόδευση: - Μάλλον είναι η προτιμότερη λύση το να τα κάνει το ζώο στο χώμα ενός δέντρου από το πεζοδρόμιο. Όμως το να μένουν εκεί αμάζευτα ούτε νόμιμο είναι, ούτε υγιεινό, ούτε καλαίσθητο, ούτε λίπασμα. - Το να τα κάνει ο σκύλος στο πεζοδρόμιο, ακόμα κι αν τα μαζεύει ο ιδιοκτήτης, είναι απαράδεκτο υγεινομικά κι αισθητικά διότι μένει αποτύπωμα που το πατάνε οι περαστικοί και προσθέτουν το σχετικό οργανικό φορτίο στις σόλες των παπουτσιών τους, που θα μεταφέρουν μετά από λίγο στο σπίτι τους ή σε όποιο άλλο χώρο βρεθούν (που μπορεί μάλιστα να έχει κάτω και μοκέτα κτλ, οπότε ο νοών νοείτω). Εκτός αν ο ιδιοκτήτης κουβαλάει κι ένα πανάκι μιας χρήσης με χλωρίνη και το καθαρίζει (υπάρχουν αν ενδιαφέρεστε), τότε τα σέβη μας. - Για ΚΛΩΤΣΙΕΣ είναι το πολύ συνηθισμένο που βλέπω να πηγαίνει ο σκύλος βόλτα κι εκεί που του ήρθε στο ξαφνικό να κοντοστέκεται και να χέζει, με επακόλουθη απομάκρυνση σκύλου-ιδιοκτήτη και ευχαριστούμε πολύ που μας επισκεφτήκατε. ούρηση: - Γι άλλη μια φορά να πω πως τα δέντρα ούτε με κόπρανα λιπαίνονται, ούτε με ούρα ποτίζονται. - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το να βλέπω σκύλους να κοντοστέκονται και να κατουράνε μεσ' τη μέση του πεζοδρομίου (ο επόμενος περαστικός, που μπορεί να είναι και μικρό παιδάκι και να γλυστρήσει, θα νομίζει πως είναι νερό και θα πατήσει άφοβα). Όπως επίσης απαράδεκτο και το να κατουράνε εισόδους σπιτιών/ρόδες αυτοκινήτων/φράχτες (βάλτε τα να κατουρήσουν τη δική σας είσοδο/ρόδα/φράχτη). Έχω δει και το τραγικό να κατουράνε δεμένο ποδήλατο. δέντρο: - Τα δέντρα αν είναι εντός του οικοπέδου ανήκουν στους ενοίκους (ιδιωτικό πράσινο), αν όχι τότε έχει την ευθύνη ο εκάστοτε Δήμος και η κοπή/καταστροφή/μόλυνση εδάφους/κτλ αφορά τον κανονισμό του Δήμου πρωτίστως (η κοπή είναι πιο αυστηρό θέμα και αφορά και τη πολεοδομία). - ΟΜΩΣ, έχετε υπόψη σας πως πολλές φορές δέντρα που υπάρχουν μπροστά από πολυκατοικίες/σπίτια/καταστήματα, φροντίζονται ιδιαίτερα και από τους ενοίκους αυτών. Πόσο μάλλον όταν ένα δέντρο είναι φυτεμένο ακριβώς μπροστά από μία είσοδο, δε χρειάζεται πολύ αι-κιου και διαπραγμάτευση για να καταλάβουμε πως οι ιδιοκτήτες δε γίνονται χαρούμενοι όταν αντιλαμβάνονται πως μπροστά από την πόρτα τους υπάρχει σκυλοτουαλέτα. Συνεπώς, αν κάποιος θέλει να προστατέψει το χώμα στο δεντράκι του, μπορεί να το κάνει (με το σωστό τρόπο εννοείται), μάλιστα πχ ο κανονισμός του Δήμου Αθηναίων όπου μένω εγώ επιβάλλει την προστασία του εδάφους από μολύνσεις και ρύπανση κάθε είδους κι επιπλέον υπάρχουν και ωραία πρόστιμα γι αυτά και άλλα. Απλά πράγματα. ενδεικτικά: κανονισμοί για το πράσινο στο Δ.Αθηναίων
washcloud Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Οπότε η ερώτησή μου είναι: Εχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να δηλώνει "ιδιοκτήτης" δέντρου (όντας έξω απο το σπίτι του/παράθυρό του) και να παρεμβαίνει πάνω του/γύρω του εικαστικά.τοποθετώντας τούβλα,πέτρες,πλέγματα;Σε περίπτωση που θελήσω να κάνω μήνυση,είμαι καλυμμένος νομικά; Νομικά είσαι (φαντάζομαι) καλυμμένος, τουλάχιστον "να φωνάξεις αστυνομία". Η οποία θα κάνει επιτόπιο νταραβέρι (ψιλοανακρισούλα στον ένοικο του εν λόγω σπιτιού, παραεκείμενου του εν λόγω δέντρου, που φαντάζομαι θα είναι η εν λόγω θείτσα. Σα να ακούω το όργανο : "γειά σας, έιχαμε παράπονο για τη μπάζωση της ρίζας αυτού του δέντρου, είναι τα μπάζα συγγενείς σας...; Θα σας παρακαλούσα να τα απομακρύνετε και να μην τα ξαναφέρετε"). Από 'κει και πέρα είσαι επίσης φαντάζομαι καλυμμένος να ειδοποιήσεις δήμους και υγειονομικές υπηρεσίες/"να κάνεις καταγγελία". Το να "κάνεις μήνυση" μου ακούγεται σόρι από ηλίθιο έως άκυρο (από τη στιγμή που δεν αφορά περιουσιακό σου στοιχείο/ιδιωτικό σου ζήτημα κτλκτλ). ...Αλλά ρε Τένσι. Οκ, η μπανανοθείτσα σου την έσπασε. Το ζωντανό σου δεν έκανε κάτι τραγικό - δεκτόν. Εσύ ήσουν κύριος χωρίς γραββάτα (υποθέτω), αλλά με σακκούλα. Ωραία. Το δέντρο δεν της ανήκει, το 'παμε. Η γλώσσα της παραμάκρυνε όταν άρχισε να απαριθμεί τα κονέ της, σύμφωνοι. ...Τί θες όμως και το τραβάς τόσο...; Μη ξαναπείς για τα μπάζα, έλεος. Πιο πριν δεν σου έκοβε τον ύπνο η προοπτική δυσπεψίας των τυχόν περιφερόμενων πιτσιρικάδων; Ήμαρτον δηλαδή. (...ήμαρτον δηλαδή για πολλαπλούς λόγους, διότι τόσο μικρά μωρά δεν αμολιόνται έτσι αβέρτα, διότι υπάρχει ο φόβος τα νεφρά τους να καταλήξουν στη Μαλαισία, και τα σκώτια τους στις Φιλιππίνες, και γενικά αν είναι πια τόσο σουισάινταλ, σιγά μην περιμένουν απ' τα πλακάκια της γριάς...). Προς τί τόσο μίσος και τόσος αλληλοσπαραγμός; Προς τί τόση αλληλοεξόντωση; Να πω ότι σε κυνηγάει η γριά, πάει στο διάλο. Μεγάλος άνθρωπος είναι στο κάτω-κάτω, ασ' την να χαρεί τις (για 'σένα) "παραξενιές" της, όσο της μένει. Και μπορεί "με τον νόμο" να της βάλεις τα πόδια σ' ένα τσόκαρο, διότι δεν της ανήκει κάτι, αλλά έλα λίγο στη θέση της, που στο μυαλό της "της ανήκει" το δέντρο που είναι όξω απ' το σπίτι της (και μη ζητάς να μπει στη θέση σου που δε δίνεις δεκάρα για τα δέντρα έξω απ' το δικό σου σπίτι). Ένα "ηθικό" δίκιο, το 'χει, αναγνώρισέ το... Εκτός κι αν σου τη λέει και για τα παρακάτω δέντρα. Εκτός κι αν τα περίφημα μπάζα είναι όντως τόσο πια επικίνδυνα όχι για να τα κάνει σνακ η πιτσιρικαρία της γειτονιάς, αλλά να σκοντάψει πάνω τους να σκοτωθεί (δεν το κόβω, αλλά) κι η μπάμπω να μη καταλαβαίνει Χριστό. Νομίζω ότι αν απλά αποφεύγεις το εν λόγω δέντρο, κι εσύ κι ο σκύλος σου, θα μπορείτε να συνεχίσετε να είστε και οι τρεις ευτυχισμένοι. Εκτός κι αν είσαι πια τόσο του γαμώτου.
Tenshi Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Εκτός κι αν σου τη λέει και για τα παρακάτω δέντρα. Εκτός κι αν είσαι πια τόσο του γαμώτου. Εάν απαντήσω ευθαρσώς ναί και στα δύο, τι κερδίζω;
De@th L0rd Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Είχα κι εγώ εδω πέρα ένα γείτονα στην επαρχία, ο οποίος ήταν ο κλασικός δήθεν "πρωτευουσιάνος" με το κακομαθημένο σκυλάκι του, που μου κατουρούσε κι έχεζε ΟΛΑ τα δέντρα στο πεζοδρόμιο. Όχι ένα-δύο. Όσα έχει το οικόπεδο 6-7 δηλαδή. Σε κάποια φάση τον πετυχαίνω τον φιλόζωο να είναι στο δεντράκι ακριβώς στην είσοδο του σπιτιού και ο σκύλος του να επιδίδεται σε χρυσή βροχή. του λέω: -Καλά δε ντρέπεσαι λίγο, είναι δυνατόν να το βγάζεις βόλτα και να το αφήνεις να κατουράει παντού; (Κάθε βδομάδα έριχνα αβέρτα νερό στα δέντρα για να ξυμυρίσει η κατουρλίλα) - Ο δρόμος είναι δημόσιος, και θα κάνω ότι μου γουστάρει. - Πρόσεχε του λέω, γιατί θα βρώ που μένεις και θα κατουράω εκεί αυτοπροσώπως. Κι έτσι κι έγινε. Όποτε τον πετυχαίνω να κάνει την ίδια δουλειά με το σκύλο, πάω και του κατουράω τις ζαρντινιέρες,αφού πρώτα κοντεύω να πάθω προστατίδιδα από το κράτημα. Μέρες που είναι σκέφτομαι να του κάνω ένα δώρο,να πρωτοτυπίσω και να κάνω και χοντρό μπροστά στη πόρτα του. Ζούγκλα ζήτησε, ζούγκλα θα λάβει. Το ότι πίσω από το πεζοδρόμιο υπάρχει χωράφι με χώμα, καλύτερο από άμμο για γάτες δε τον συγκινεί. Αν πάλι δε καταλάβει με αυτή τη μέθοδο, υπάρχει και το ξύλο.
Mika Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 προσκυνω deathlord, και αν τον χεσεις κιολας θα σε ψηφισω στις επομενες εκλογες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.