Tenshi Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα στο φόρουμ. Μια ερώτηση νομικής φύσεως,σχετικά με τα δέντρα που βρίσκονται στα πεζοδρόμια (ανα μερικά μέτρα). Τις προάλλες είχε ένα θερμό "επεισόδιο" με μια θείτσα.Ενώ έκανα βόλτα με τον σκύλο μου,το ζωντανό αποφάσισε να ουρίσει στην ρίζα ενός τέτοιου δέντρου.Η εν λόγω θείτσα λοιπόν,κρεμάμενη σάν (πολύ πολύ πολύ ώριμο) τσαμπί μπανάνες μου ζήτησε έντονα τον λόγο.Ματαίως προσπάθησα να της εξηγήσω οτι το σκυλί δέν έκανε κάτι κακό και εν πάση περιπτώσει σάν ιδιοκτήτης κατοικίδιου είμαι υπεύθυνος για την απομάκρυνση των κοπράνων,αφού πάντα κουβαλάω και μια πλαστική σακούλα. Προφανώς δέν τρόμαξα στις κούφιες απειλές,ούτε στη δήλωση οτι ο Δ/κτης του τμήματος είναι "γνωστός" της. Με την σειρά μου ζήτησα και εγώ τον λόγο ύπαρξης εμποδίων (σσ.μπάζα) γύρω απο τις ρίζες του δέντρου.Είναι μια μέθοδος προστασίας φαντάζομαι,που χρησιμοποιήται αυθαίρετα απο τότε που θυμάμαι,έτσι ώστε να μήν αφοδεύσουν αδέσποτα/κατοικίδια κοντά στον κορμό. Αποφάσισα λοιπόν την ταχύτατη μεταφορά τους σε κάποιο άλλο σημείο,γιατι (α) μπορεί κάποιος να χτυπήσει και γιατι (β) μπορεί κάποιος να χτυπήσει.Ανταλλάξαμε ευχές και απομακρύνθηκα ζητώντας της πολύ ευγενικά να πάει να βάλει τα adult κανάλια της Nova. Σήμερα λοιπόν,την θέση της πλάκας πεζοδρόμησης που απομάκρυνα τις προάλλες (που ήταν σπασμένη σε τριγωνικά κομμάτια),έχουν πάρει θρυμματισμένα πλακάκια μπάνιου,τα οποία καλλιστα μπορεί να καταπιεί ένα μικρό παιδί!Εννοείται οτι σε ανύποπτο χρόνο θα τα στείλω να κάνουν παρέα με τα μάζα παρακείμενης οικοδομής... Οπότε η ερώτησή μου είναι: Εχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να δηλώνει "ιδιοκτήτης" δέντρου (όντας έξω απο το σπίτι του/παράθυρό του) και να παρεμβαίνει πάνω του/γύρω του εικαστικά.τοποθετώντας τούβλα,πέτρες,πλέγματα;Σε περίπτωση που θελήσω να κάνω μήνυση,είμαι καλυμμένος νομικά;
Ntinaras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 οτιδηποτε ειναι φυτεμενο σε δημοσιο χωρο ειναι δημοσιο και απαγορευεται η κοπη του απο τη στιγμη που μαζευεις τα σκατα του σκυλου εισαι νομιμος
zanzavar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Τα πράγματα δεν είναι και πάντα τόσο σαφή... Γνωρίζω περίπτωση όπου δέντρα (συγκεκριμένα ελαιόδεντρα) ενώ βρίσκονται στο πεζοδρόμιο είναι ιδιόκτητα και μάλιστα με υποχρέωση ως προς τον ιδιοκτήτη την συλλογή του καρπού! Μιλάω για συγκεκριμένο παράδειγμα στο Ν. Ψυχικό. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα του φίλου μάλλον η κυρία δε θέλει να μυρίζουν τα κόπρανα (γιατί δε τα μαζεύουν όλοι) και έτσι αποφάσισε να.... μπαζώσει τον κορμό του εν λόγω δέντρου προς αποφυγή αφόδευσης!
pournaras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δεν ξερουμε βεβαια αν ειναι πεζοδρομιο, η καμμια πρασσια της πολυκατοικιας η οποια αφηνεται σαν κομματι του πεζοδρομιου (θυμαμαι θεμα εδω με καποιο φιλο που ενω ηταν χωρος της πολυκατοικιας, και παρκαρε το αυτοκινητο του, τον εγραψαν γιατι στην πραξη φαινοταν σαν συνεχεια του πεζοδρομιου ως προς το πλατος). Εντιτ, το βρηκα http://www.insomnia.gr/topic/139759-%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-deja-vu-%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CE%B1/page__hl__%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%B1
zanzavar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Εγώ αναφέρομαι σε πεζοδρόμιο κανονικό, θα έλεγα και την διεύθυνση αλλά δεν είναι σωστό να δώσω τον άνθρωπο... (την διεύθυνση κατοικίας του εννοώ) Η ιστορία είναι ότι: πολύ πριν εγκριθεί το σχέδιο πόλης, το συγκεκριμένο μέρος ήταν στην ιδιοκτησία του παππού του μαζί με τα ελαιόδεντρα. Στην εφαρμογή του σχεδίου, ναι μεν έγινε μερική απαλλοτρίωση για τον δρόμο, αλλά αποφασίστηκε η διατήρηση των ελαιόδεντρων (που είσαι Κακλαμάνη να τρελαθείς) με αποτέλεσμα να ισχύει το συμβόλαιο (από τον παππού) για τα ελαιόδεντρα και να έχει αποδοθεί αντίτιμο για το μέρος του οικοπέδου. Αυτά είναι παράδοξα! Και έλα τώρα εσύ με το σκυλί σου στην ελιά μου, εγώ να σου φωνάζω, εσύ να είσαι σε δημόσιο χώρο(πεζοδρόμιο) και να φωνάξουμε και την αστυνομία! Άντε να βγει άκρη! Πάντως το μόνο καλό που βλέπω είναι η απόφαση για την διατήρηση των ελαιόδεντρων, φαινόμενο για στην Αθήνα του σήμερα!
bluesattack Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Eλλας το μεγαλειο σου. Η ελια μου.. :lol:
zanzavar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Συμφωνώ, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι από τα όμορφα "μεγαλεία" να σώζονται δέντρα και να περνάει και ο δρόμος. Άσε που και ο φίλος μου έχει ακόμα το λαδάκι του και την ελίτσα του για τη χωριάτικη!
bluesattack Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Αν αναφερεσαι στο δικο μου ποστ φιλε zanzavar συμφωνω. Συμπαθω τις ελιες , αντιπαθω αυτους που βαζουν τα αψυχα πραγματα πανω απο εμψυχα .Τα μαζευει ο ανθρωπος τα κοπρανα σε ειδικη συσκευασια (..τοσο πολυ ενοχουν τα ουρα ? ), τι θρυμματισμενα πλακακια ? Να σκοτωθει το σκυλι, η να κοπει κανα παιδι για την ''ελια μου''.ΓΤΠ.. (και επειδη δεν τρεφω ελπιδες για ανθρωπινη συνεννοηση,ξαναλεω ελλας το μεγαλειο σου, πολυ περισσοτερο των αρμοδιων αρχων )
mdr21 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Στο συγκεκριμένο παράδειγμα του φίλου μάλλον η κυρία δε θέλει να μυρίζουν τα κόπρανα (γιατί δε τα μαζεύουν όλοι) και έτσι αποφάσισε να.... μπαζώσει τον κορμό του εν λόγω δέντρου προς αποφυγή αφόδευσης! τα σκατα των σκυλων δεν μυριζουν , μονο των ανθρωπων. (το πολυ κανα 5λεπτο οσο ειναι φρεσκα)
zanzavar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Θες να μου πεις ότι όσα πάρκα μυρίζουν, είναι έτσι από ανθρώπινα κόπρανα και ούρα? Μάλιστα... τι να πω? δεν έχω δώσει βάση! δεν έχω και σκύλο για να δοκιμάσω! Ε ρε θέμα που ανοίγουμε τώρα! :D
paylidis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Θες να μου πεις ότι όσα πάρκα μυρίζουν, είναι έτσι από ανθρώπινα κόπρανα και ούρα? Μάλιστα... τι να πω? δεν έχω δώσει βάση! δεν έχω και σκύλο για να δοκιμάσω! Ε ρε θέμα που ανοίγουμε τώρα! :D του κ*λου... νομίζω πάντως οτι μυρίζουν και όχι για 5λεπτο... Η θειτσα πάλι δεν είχε κανένα δικαίωμα να απειλει... Ίσως να το αποκτούσε αν της τα πέταγες στο μπαλκόνι ή την αυλή αλλα για εκει όχι. υ.γ.: γιατι την πείραζαν να ειναι στο χώμα... λιπασματακι και μάλιστα τσαμπα ειναι
Tenshi Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Φύγανε και τα πλακάκια...σήμερα.Αύριο όμως; Κάτι μου λέει οτι άνοιξα κάποιον αέναο κύκλο.
kage Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 με ποιον τροπο τα πλακακια αποθουν τα σκυλια? δεν μπορει να κανει την αναγκη του απο πανω?
lary7 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Και γιατι τι θεωρεις τοσο παραλογο να μην θελουν καποιο να κατουρανε διαφορα σκυλια μπροστα στην εισοδο τους ωστε το πρωτο πραγμα που μυριζουν καθε μερα να ειναι τα ουρα του σκυλου σου? Το οτι μαζευεις τα κοπρανα ειναι προς τιμη σου (αν και ακομα σε αυτην την χωρα δεν εχω δει ουτε εναν!!! να το κανει)αλλα καλο ειναι να βλεπεις και την αλλη οψη του νομισματος, αυτος που λερωνει εισαι εσυ και εσυ πρεπει να βρεις μια λυση (ασ κατουραει στο σπιτι σου, η σε κανενα δεντρο που δεν εχει κτιρια γυρω, γιατι εχεις κολλημα να λερωνεις συγκεκριμενο μερος?). Τα λεω γιατι εχω και εγω προβλημμα και δεν ξερω ποσο ακομα υπομονη θα κανω, μερα παρα μερα κοπρανα ακριβως εξω απο την εισοδο +συστηματικο κατουρημα στην ροδα απο το μηχανακι. Καποιος θα την πληρωσει και δεν θα ειναι το σκυλακι αυτο αλλα ο ιδιοκτητης του (ευτυχως εχω και το θειαφι απο τα σκοινακια, με βλεπω να γεμιζω ολα τα δεντρα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.