Προς το περιεχόμενο

Μπορώ να κάνω αναβάθμιση σε αυτό το σύστημα;

Djmokos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει ο παρακάτω υπολογιστής:

cpu: Athlon AMD 64 X2 4400+

MOBO: GIGABYTE GA-M56S-S3

RAM: 2 * 1 GB DDR2

GPU: 8600 GT

ΛΕΙΤ: Windows XP SP2

ΤΡΟΦ: 400 W

Οθόνη: Philips 170S4

το κουτί που έχω είναι 8 ετών και σε διαστάσεις φέρνει σε αυτές του Xigmatec Asgard

Ηλικία: 4 ετών (είναι η τελευταία αναβάθμιση που είχε γίνει πριν 4 χρόνια..)

Μέχρι τώρα η χρήση του είναι γενικής φύσεως..internet,ταινίες,παιχνίδια κλπ..

Επειδή πιστεύω οτι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή ήθελα να ρωτήσω αν το παραπάνω σύστημα πάιρνει καμιά αλλαγή για καλύτερη λειτουργία ή ήρθε η ώρα αποχαιρετισμού;;

Δημοσ.

Για επεξεργαστή μπορείς να μεταβείς σε κάτι πολύ καλύτερο όπως και κάρτα γραφικών αλλά δεν ξέρω αν αξίζει επειδή μετά θα θέλεις άλλες 2 μνήμες άλλη οθόνη άλλο τροφοδοτικό γενικά σχεδόν όλο το pc

Δημοσ.

Σε ποιο επεξεργαστή θα μπορόυσαν να μεταβώ;;

Αν αλλάξω μόνο τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών δεν θα τα αντεξει το υπόλοιπο υπάρχον σύστημα;

Δημοσ.

Σε ποιο επεξεργαστή θα μπορόυσαν να μεταβώ;;

Αν αλλάξω μόνο τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών δεν θα τα αντεξει το υπόλοιπο υπάρχον σύστημα;

Σε επεξεργαστή μπορείς να πας στον amd 955

Μαζί με την κάρτα γραφικών πάει και η οθόνη όποτε δεν γίνεται να έχεις μια κάρτα π.χ που κάνει 200Ε και να βάζεις να παίζεις σε μια οθόνη που έχει ανάλυση 1280 x 1024 είναι κρίμα

Δημοσ.

Σε επεξεργαστή μπορείς να πας στον amd 955

Μαζί με την κάρτα γραφικών πάει και η οθόνη όποτε δεν γίνεται να έχεις μια κάρτα π.χ που κάνει 200Ε και να βάζεις να παίζεις σε μια οθόνη που έχει ανάλυση 1280 x 1024 είναι κρίμα

Τι αλλαγές θα πρέπει να κάνω για να βάλω αυτόν τον επεξεργαστή;;Δηλαδή τι χρειάζεται;;

Αν αλλάξω και κάρτα γραφικών και την την οθόνη αργότερα θα υπάρχει πρόβλημα;;

Επιδη δεν ξέρω να κάνω τις αλλαγές αυτές μόνος μου μήπως να έπαιρνα κανά καινούργιο υπολογιστή;;

Δημοσ.

1)Τι αλλαγές θα πρέπει να κάνω για να βάλω αυτόν τον επεξεργαστή;;Δηλαδή τι χρειάζεται;;

2)Αν αλλάξω και κάρτα γραφικών και την την οθόνη αργότερα θα υπάρχει πρόβλημα;;

3)Επιδη δεν ξέρω να κάνω τις αλλαγές αυτές μόνος μου μήπως να έπαιρνα κανά καινούργιο υπολογιστή;;

1)Θα βγάλεις τον παλιό και θα βάλεις τον καινούριο

2)Σαν τι πρόβλημα;

3)Το καλύτερο για μένα είναι να πουλήσεις το υπάρχον σύστημα και να πάρεις καινούριο

Δημοσ.

1)Θα βγάλεις τον παλιό και θα βάλεις τον καινούριο

2)Σαν τι πρόβλημα;

3)Το καλύτερο για μένα είναι να πουλήσεις το υπάρχον σύστημα και να πάρεις καινούριο

1.Θα φωνάξω αν είναι κάποιον για να μου κάνει τις αλλαγές..

2.Επειδή είπες πως είναι κρίμα μια καινούργια κάρτα γραφικών να παίζεται σε 1024*768..Αν την αλλάξω τωρα την καρτα γραφ και την οθόνη σε κανα 2μηνο θα χαλάσει η κάρτα;

3.Ποιος αγοράζει την σήμερα ένα τέτοιο σύστημα;

Δημοσ.

Επειδή βλέπω ότι η μητρική σου σηκώνει και Phenom/Athlon II X4 (δε το περίμενα είναι η αλήθεια και αν βλέπω ότι να' ναι ας το πει κάποιος....), προτείνω το εξής: αγόρασε έναν Athlon ΙΙ X4 630 ή Χ3 445 και ακόμα 2x1GB μνήμη DDR2 και θα είσαι κομπλέ! Η κάρτα γραφικών σου για την οθόνη σου είναι τέλεια, δεν έχει νόημα να βάλεις κάτι παραπάνω.

Θα χρειαστεί να κάνεις BIOS update σε F6H (beta) για να τους αναγνωρίσει η μητρική.

Δημοσ.

Επειδή βλέπω ότι η μητρική σου σηκώνει και Phenom/Athlon II X4 (δε το περίμενα είναι η αλήθεια και αν βλέπω ότι να' ναι ας το πει κάποιος....), προτείνω το εξής: αγόρασε έναν Athlon ΙΙ X4 630 ή Χ3 445 και ακόμα 2x1GB μνήμη DDR2 και θα είσαι κομπλέ! Η κάρτα γραφικών σου για την οθόνη σου είναι τέλεια, δεν έχει νόημα να βάλεις κάτι παραπάνω.

Θα χρειαστεί να κάνεις BIOS update σε F6H (beta) για να τους αναγνωρίσει η μητρική.

Που να ψάξω για να δώ ποιους επεξεργαστές δέχεται;;;

Επίσης δεν ξέρω πώς να κάνω BIOS update...Αρα θα παώ σε κάποιον για να μου τα φτιάξει...

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών σου για την οθόνη σου είναι τέλεια, δεν έχει νόημα να βάλεις κάτι παραπάνω.

Για την οθόνη του καλή είναι αλλά το θέλει και για gaming το pc ;)

Δημοσ.

Που να ψάξω για να δώ ποιους επεξεργαστές δέχεται;;;

Επίσης δεν ξέρω πώς να κάνω BIOS update...Αρα θα παώ σε κάποιον για να μου τα φτιάξει...

Στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή λεει

Δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά για να είσαι σίγουρος πάντων

Δημοσ.

Στο site της Gigabyte, αν βρεις την μητρική σου, τα έχει όλα αναλυτικά, κοιτάς και αποφασίζεις. Έχει και το manual της μητρικής, τα πάντα! Την διαδικασία για bios update την περιγράφει μια χαρά, τους επεξεργαστές που υποστηρίζει επίσης, τι άλλο θες??

100-120€ τώρα έχεις μια χαρά αναβάθμιση, αλλά βάλε σε επόμενη προτεραιότητα την αλλαγή οθόνης και της κάρτας γραφικών.

(όχι δε θα πάθει τίποτε η κάρτα γραφικών, αλλά πρόσεξε τι θα αγοράσεις, αν αγοράσεις, γιατί για την σειρά 5χχχ της ati πρέπει να κάνεις update bios στο τελευταίο, τα έχει όλα στο site).

Δημοσ.

Για την οθόνη του καλή είναι αλλά το θέλει και για gaming το pc ;)

Όπως νομίζω ότι συμφωνείς, υπάρχουν δύο λύσεις: ή αγοράζει νέο υπολογιστή, ή κάνει μία αναβάθμιση. Δε γνωρίζω αν μπορεί/θέλει να πάρει νέο υπολογιστή, αλλά αναρωτιέμαι ότι αφού η μητρική του υποστηρίζει όλους τους 4-core της AMD γιατί να μην κάνει τέτοιο?

Εξ' άλλου gaming μπορεί να κάνει και με 19" οθόνη (ξέρω ξέρω, άλλο πράγμα οι 24") άρα μπορεί να την αγοράσει πιο μετά!

Δημοσ.

Όπως νομίζω ότι συμφωνείς, υπάρχουν δύο λύσεις: ή αγοράζει νέο υπολογιστή, ή κάνει μία αναβάθμιση. Δε γνωρίζω αν μπορεί/θέλει να πάρει νέο υπολογιστή, αλλά αναρωτιέμαι ότι αφού η μητρική του υποστηρίζει όλους τους 4-core της AMD γιατί να μην κάνει τέτοιο?

Εξ' άλλου gaming μπορεί να κάνει και με 19" οθόνη (ξέρω ξέρω, άλλο πράγμα οι 24") άρα μπορεί να την αγοράσει πιο μετά!

Όποτε αν συμφωνεί και το Djmokos να κάνει αναβάθμιση ας αφήσει την κάρτα γραφικών και την οθόνη για μετά.Μπορει να κάνει και με 19'' αλλά με μια αξιοπρεπές ανάλυση όμως ;)

Δημοσ.

Όποτε αν συμφωνεί και το Djmokos να κάνει αναβάθμιση ας αφήσει την κάρτα γραφικών και την οθόνη για μετά.Μπορει να κάνει και με 19'' αλλά με μια αξιοπρεπές ανάλυση όμως ;)

Αν κάνω την αναβάθμιση μετά δεν θα πρέπει να ξαναπεράσω πχ drivers για το dvdrw που έχω,πάλι τα windows και ούτω καθεξής;;;

Επίσης σίγουρα δεν θα χρειάζεται να κάνω αλλαγή σε άλλα κομμάτια όπως τροφοδοτικό;(είναι 5 ετών αυτό που έχω!) ή να αλλάξω σκληρό δίσκο;;(Αυτός που έχω είναι 8 ετών sataI 80gb)κλπ κλπ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...