paulos9gr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Γεια χαρά σε όλους, έχω ένα θέμα και θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να ανακαλύψω ποιος ανέβασε φωτό μου σε ένα site στο internet. Δεν ξέρω καν αν μπορώ αλλά θέλω να προσπαθήσω. Έχω ακούσει για την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά σκέφτομαι ότι σιγά μην ασχοληθούν με την περίπτωση μου. Επίσης έχω ακούσει ότι μπορεί να πάρει πολύ καιρό μέχρι να μάθουν.Και αν μέχρι τότε τις έχει κατεβάσει? Είναι κανείς σχετικός με το θέμα?
PCharon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Έχω ακούσει για την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά σκέφτομαι ότι σιγά μην ασχοληθούν με την περίπτωση μου. Αν είναι γι ανήλικο θα ενδιαφερθούν 100%. Αν το ανέβασμα της φωτό συνοδεύεται και από κάποιο εκβιασμό κτλ τότε πάλι 100% θα σχοληθούν. Αν είναι αποκαλυπτική ή αν είναι ανεβασμένη με τέτοιο τρόπο που προσβάλλει το άτομό σου ή τέλος πάντων είναι μια φωτό σου που υπάρχει εκεί χωρίς την άδειά σου, τότε αυτό που σε ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να κατέβει από εκεί που είναι, οπότε επικοινωνείς όμορφα και ωραία με τον υπεύθυνο του site, αναφέρεις το θέμα και αν δε σε ακούσουν με το καλό ξεκινάς κινήσεις με δικηγόρο. Σε αυτή την απλή περίπτωση, το ποιός σου την "έκανε" και μπλαμπλα είναι καθαρά δικό σου θέμα και πρόβλημα, εσύ μόνος σου θα το λύσεις και θα προσέχεις πού δίνεις αφορμές.
paulos9gr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 δικές μου είναι οι φωτό (που δεν είμαι ανήλικος) και ας πούμε έιναι ανεβασμένες κάπου που με προσβάλλει Αυτόν που το έκανε δεν κατάλαβα πως μπορώ να τον βρω...?
banned_acc Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 δικές μου είναι οι φωτό (που δεν είμαι ανήλικος) και ας πούμε έιναι ανεβασμένες κάπου που με προσβάλλει Αυτόν που το έκανε δεν κατάλαβα πως μπορώ να τον βρω...? δεν μπορεις.. αν πιστευεις οτι θυγεσαι κανε μηνυση κατ αγνωστων..δεν θα καταφερεις και πολλα,υποθετω πριν τις βαλει ο αλλος πρωτα τις εβαλες εσυ(fbook) Sent from my iDevice
PCharon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Καταρχάς δε γνωρίζουμε πού και πώς ανέβηκαν οι φωτό, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να πάρεις απάντηση στο αν μπορείς να τον βρεις, αλλά οι πιθανότητες γέρνουν σχεδόν απόλυτα πως δε μπορείς να τον βρεις, πρέπει να ήταν τελείως ηλίθιος για να αφήσει στοιχεία πίσω τέτοια ώστε να οδηγούν σε αυτόν. Αν παίζει έχθρα μαζί σου, είναι μια δύσκολη κατάσταση δυστυχώς.
Luxx Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μήπως θέλεις να ανεβάσεις εσύ...;;; Εισαι πολυ κακος!! Παντως το πιο πιθανο να τις εχει ανεβασει απο καποιο internet cafe ή να μπηκε με proxy ή anonymizer, οποτε δε υπαρχει περιπτωση να τον βρεις.
kage Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 οτι βγει στο ινετ δεν μαζευετε και ας εισαι ο πλανηταρχης!!!wikileaks θα κυνηγας φωτος/βιντεο απο σιτε σε σιτε.
paulos9gr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Καταρχάς δε γνωρίζουμε πού και πώς ανέβηκαν οι φωτό, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να πάρεις απάντηση στο αν μπορείς να τον βρεις, αλλά οι πιθανότητες γέρνουν σχεδόν απόλυτα πως δε μπορείς να τον βρεις, πρέπει να ήταν τελείως ηλίθιος για να αφήσει στοιχεία πίσω τέτοια ώστε να οδηγούν σε αυτόν. Αν παίζει έχθρα μαζί σου, είναι μια δύσκολη κατάσταση δυστυχώς. Δηλαδή πρέπει να πάω σε δικηγόρο ή στην αστυνομία? Ξέρω που τις ανέβασε γιατί με ειδοποίησαν και τις είδα... Αλλά από ότι κατάλαβα ακόμη και αν μπω στα έξοδα η μόνη περίπτωση να τον βρω είναι αν τις έχει ανεβάσει από τον προσωπικό του υπολογιστή? Πράγμα που κατά πάσα πιθανότητα δεν παίζει...
PCharon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Εγώ στη θέση σου δε θα πήγαινα πουθενά, απλά θα κατέβαζα το υλικό, θα προσπαθούσα να φανταστώ ποιός μου την έκανε (αν δε ξέρεις ήδη) και στο μέλλον θα πρόσεχα τί πληροφορίες και υλικό δίνω στους άλλους για εμένα. Το να θες να ψάξεις να τον βρεις από ΙΡ είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά (+ του ότι μπορεί να έχει μπει από υπολογιστή αλλουνού, από νετκαφέ, από το ασύρματο του γείτονα και τρέχα γύρευε, οπότε ούτε στον αιώνα τον άπαντα δεν τον βρίσκεις με οποιοδήποτε τεχνικό μέσο) κι αν είναι και σε ξένο κράτος ο ιδιοκτήτης του site και ακολουθεί άλλους νόμους, χαιρετίσματα. Αλλά ξαναλέω, δεν ξέρω τί ακριβώς περίπτωση είναι για να έχεις απόλυτη απάντηση. Προσωπικά με διασταυρώσεις στοιχείων από λογαριασμούς κτλ (χωρίς ΙΡ) έχω βρει πληροφορίες γι άτομα, αλλά πρέπει να είναι πραγματικά τελείως ηλίθιος κάποιος όταν κάνει κάτι τέτοιο για να αφήσει οποιουδήποτε είδους ίχνη, οπότε πάμε στο "ξέχασέ το".
paulos9gr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Εγώ στη θέση σου δε θα πήγαινα πουθενά, απλά θα κατέβαζα το υλικό, θα προσπαθούσα να φανταστώ ποιός μου την έκανε (αν δε ξέρεις ήδη) και στο μέλλον θα πρόσεχα τί πληροφορίες και υλικό δίνω στους άλλους για εμένα. Το να θες να ψάξεις να τον βρεις από ΙΡ είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά (+ του ότι μπορεί να έχει μπει από υπολογιστή αλλουνού, από νετκαφέ, από το ασύρματο του γείτονα και τρέχα γύρευε, οπότε ούτε στον αιώνα τον άπαντα δεν τον βρίσκεις με οποιοδήποτε τεχνικό μέσο) κι αν είναι και σε ξένο κράτος ο ιδιοκτήτης του site και ακολουθεί άλλους νόμους, χαιρετίσματα. Αλλά ξαναλέω, δεν ξέρω τί ακριβώς περίπτωση είναι για να έχεις απόλυτη απάντηση. Προσωπικά με διασταυρώσεις στοιχείων από λογαριασμούς κτλ (χωρίς ΙΡ) έχω βρει πληροφορίες γι άτομα, αλλά πρέπει να είναι πραγματικά τελείως ηλίθιος κάποιος όταν κάνει κάτι τέτοιο για να αφήσει οποιουδήποτε είδους ίχνη, οπότε πάμε στο "ξέχασέ το". Βασικά δεν έχει μπει μια φορά μπαίνει επανειλημμένα Είναι σαν λογαριασμός στο facebook Eγώ δεν ξέρω να ψάξω όμως για "στοιχεία" που λες εσύ... Υπάρχει κάποιος που πρέπει να πάω? Sorry και αν σε έχω ζαλίσει...
PCharon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Κατάλαβα. Κοίτα αν προσβάλλεται σοβαρά η προσωπικότητά σου κι αν σου δημιουργεί πρόβλημα στην πραγματική ζωή (πχ αν δίνει τηλέφωνο / διεύθυνσή σου) τότε είναι αρκετά σοβαρό για να ασχοληθεί η ειδική ομάδα της δίωξης http://www.dart.gov.gr/NewsInner.aspx?new_id=130&nwc_id=22 όπως είπες αρχικά. Πάντως αν έχει καλύψει τα νώτα του και μπαίνει από ξένο υπολογιστή, τότε δε πρόκειται να τον βρουν ούτε αυτοί. Αν υπάρχουν ευαίσθητα προσ.δεδομ. και δε μπορείς να περιγράψεις την κατάσταση στον οποιοδήποτε, τότε η δίωξη είναι η πιο κατάλληλη για να εξομολογηθείς και να σε βοηθήσουν, είναι η δουλειά τους. Το τί κινήσεις θα κάνεις εξαρτάται απολύτως από την περίπτωση και τί ακριβώς συμβαίνει, δε μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό, μόνο εσύ. (Πλάκα πλάκα, τόσους πολλούς εχθρούς έχεις αφήσει πίσω και δε μπορείς να φανταστείς ποιός και γιατί; Κάτι πρόσφατο θα είναι πιστεύω.) Δυστυχώς το διαδίκτυο προσφέρεται για τέτοιες μλκς, είναι ου μπλέξεις. Υ.Γ. Αν η φάση συνοδεύεται από εκβιασμό, να πας στη δίωξη χωρίς δεύτερη σκέψη.
paulos9gr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Κατάλαβα. Κοίτα αν προσβάλλεται σοβαρά η προσωπικότητά σου κι αν σου δημιουργεί πρόβλημα στην πραγματική ζωή (πχ αν δίνει τηλέφωνο / διεύθυνσή σου) τότε είναι αρκετά σοβαρό για να ασχοληθεί η ειδική ομάδα της δίωξης http://www.dart.gov.gr/NewsInner.aspx?new_id=130&nwc_id=22 όπως είπες αρχικά. Πάντως αν έχει καλύψει τα νώτα του και μπαίνει από ξένο υπολογιστή, τότε δε πρόκειται να τον βρουν ούτε αυτοί. Αν υπάρχουν ευαίσθητα προσ.δεδομ. και δε μπορείς να περιγράψεις την κατάσταση στον οποιοδήποτε, τότε η δίωξη είναι η πιο κατάλληλη για να εξομολογηθείς και να σε βοηθήσουν, είναι η δουλειά τους. Το τί κινήσεις θα κάνεις εξαρτάται απολύτως από την περίπτωση και τί ακριβώς συμβαίνει, δε μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό, μόνο εσύ. (Πλάκα πλάκα, τόσους πολλούς εχθρούς έχεις αφήσει πίσω και δε μπορείς να φανταστείς ποιός και γιατί; Κάτι πρόσφατο θα είναι πιστεύω.) Δυστυχώς το διαδίκτυο προσφέρεται για τέτοιες μλκς, είναι ου μπλέξεις. Υ.Γ. Αν η φάση συνοδεύεται από εκβιασμό, να πας στη δίωξη χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν έχω τόσους πολλούς εχθρούς ρε φίλε.Απλώς το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον με υποθέσεις αν δεν έχω κάποιες αποδείξεις. Αυτό που κατάλαβα πάντως είναι ότι αν μπήκε έστω και μια φορά από το προσωπικό του pc στο λογαριασμό θα μπορούσα να τον βρω... Μπήκα στη σελίδα της δίωξης αλλά δε νομίζω ότι θα ασχοληθούν μαζί μου γιατί ούτε ερωτικού περιεχομένου ήταν οι φωτό μου,ούτε και προσωπικά μου στοιχεία έχει βάλει. Έχει δημιουργήσει ένα λογαριασμό με δικές μου φωτό και κάποια ψεύτικα στοιχεία... Ήθελα όμως να μάθω ποιος το έκανε για να τον κάνω να ντραπεί και να τον καταργήσει... Όπως και να χει πάντως σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες.
PCharon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Ε, αυτό που σου συνέβη δεν είναι δα και τίποτα τρομερό. Εγώ έτσι που επέμενες ψιλοτρόμαξα. Αν επικοινωνήσεις με τον υπεύθυνο του site ο λογαριασμός και οι φωτό θα κατέβουν λείαν συντόμως. Φυσικά μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα, πχ να κάνεις κι εσύ ένα λογαριασμό εκεί, να παρακολουθείς πώς χρησιμοποιεί το όποιο ψευτοπροφίλ σου ή ακόμα και να προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις με τον... εαυτό σου, για τον όποιο δήθεν λόγο και παριστάνοντας κάποιον/κάποια. Αν καταφέρεις και του αποσπάσεις κουβέντες, ακόμα καλύτερα κανά email/msn, τον έχεις. Με ΙΡ και τέτοια το ξεχνάς. Μπορείς όμως να το διασκεδάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.