Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για ξεκλείδωμα πυρήνων

xApithanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ότι έχεις το Vcore στο auto (αυτό κατάλαβα), δε σημαίνει ότι παίζει με stock Vcore.

Μπορεί με stock clocks να έπαιζε και με 1.1V, αν δεν το ψάξεις δε θα το μάθεις.

Λαθος καταλαβες.Το οτι μπορει στα στοκ ρολογια να παιξει και με πολυ χαμηλοτερο ρευμα απο αυτο που δινει η μητρικη(αυτο που εγω ξερω ως στοκ ρευμα) ειναι αυτονοητο.Αλλα που κολλαει αυτο δεν καταλαβα.Καπου πιο πριν ειπες οτι με το που θα ξεκλειδωσει αν δεν ειναι σταθερος μπορει να χρειαστει λιγο ρευμα.Σου λεω 10000000000000% οτι αν ο επεξεργαστης εχει 100% λειτουργικους και τους 4 πυρηνες δεν θα χρειαστει τπτ απολυτως.Αν ο επεξεργαστης δεν ειναι σταθερος δεν τον σωζει τπτ.Δεν πα να δωσεις και 2V(που λεει ο λογος),δεν θα παιξει.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι, εννοούσα ποιου επεξεργαστή θεωρείς πως ξεκλειδώνει μόνο ο πυρήνας και όχι η Cache.

Herculess, ποιος είναι ο επεξεργαστής σου;

εγώ έχω τον athlon II x3 430 2,9ghz αλλά η "σειρά" που πήρα δεν είχε L3 cache, οπότε ξεκλέιδωσα μόνο τον 4ο πυρήνα.

Δημοσ.

Η μητρική έχει επιλογή ACC στο BIOS, οπότε μπορεί να ξεκλειδώσει τον επεξεργαστή. Δεν συνίσταται όμως...

Έχει πολύ ασθενή μονάδα τροφοδοσίας και άμα δώσεις και λίγη παραπάνω τάση, εύκολα θα βρεθεί εκτός των ορίων των 95W που υποστηρίζει.

Καλύτερα πάρε αυτήν που λέει ο cabdik. Την έχει και το e-shop λίγο ακριβότερα αν θέλεις να ψωνίσεις από εκεί.

δεν υπαρχει οριο 95W σε αυτη τη μητρικη, αν δεις στο cpu support list παιρνει μεχρι και τον 6πυρηνο 1075T των 125W.

http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=exJL00uovTJaDqxR&content=specifications

και by the way, το TDP δεν σημαινει καταναλωση σε W....!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power

Δημοσ.

δεν υπαρχει οριο 95W σε αυτη τη μητρικη, αν δεις στο cpu support list παιρνει μεχρι και τον 6πυρηνο 1075T των 125W.

http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=exJL00uovTJaDqxR&content=specifications

και by the way, το TDP δεν σημαινει καταναλωση σε W....!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power

Δεν παίρνει "μέχρι και τον 6πύρηνο 1075Τ των 125W", παίρνει μόνο αυτόν από τους 125άρηδες. Το TDP ορίζεται χονδρικά για μια ομάδα επεξεργαστών και στην ASUS φαίνεται ότι τον μέτρησαν και βρήκαν ότι δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ αυτό το όριο. Γιατί δεν έβαλαν ας πούμε και τον C2 955 που έχει TDP 125W;

Η AMD πάντως έγινε πιο αυστηρή τελευταία και απαγορεύει μητρικές με τροφοδοσία 3+1 να υποστηρίζουν 125W TDP.

Το TDP είναι πονεμένη ιστορία... Όταν η AMD έβγαζε κρύους επεξεργαστές, το όριζε σαν την μέγιστη κατανάλωση κάτω από τις χειρότερες συνθήκες (power virus).

Την ίδια εποχή η Intel με τους καυτούς Prescott στον πανικό της σχεδίαζε το πρότυπο BTX για τα κουτιά και όριζε το TDP σαν τη μέγιστη κατανάλωση (και κατά συνέπεια θερμική απαγωγή του ψυκτικού συστήματος) κάτω από ένα σύνολο "λογικών εργασιών που ποτέ δεν θα φτάσουν το σύστημα στη μέγιστη κατανάλωση για παρατεταμένο διάστημα".

Τώρα αντιστράφηκαν κάπως τα πράγματα, αλλά σταμάτησε πλέον να έχει σημασία για μένα. Θεωρώ ότι το TDP συμπίπτει με τη μέγιστη κατανάλωση εκτός από τα κορυφαία μοντέλα κάθε σειράς που σε κατάσταση power virus ξεπερνάνε λίγο τα Watts του TDP, ή όταν δώσουμε παραπάνω τάση, που τα ξεπερνάν πολύ.

Το TDP δεν είναι επιστημονικός όρος αφού έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Όσο δικαιούται η Intel και η AMD να δίνουν τους δικούς τους ορισμούς, άλλο τόσο δικαιούμαι κι εγώ.

Ο δικός μου ορισμός είναι πιο τίμιος νομίζω... :rolleyes:

Δημοσ.
Το TDP είναι πονεμένη ιστορία... Όταν η AMD έβγαζε κρύους επεξεργαστές, το όριζε σαν την μέγιστη κατανάλωση κάτω από τις χειρότερες συνθήκες (power virus).

Την ίδια εποχή η Intel με τους καυτούς Prescott στον πανικό της σχεδίαζε το πρότυπο BTX για τα κουτιά και όριζε το TDP σαν τη μέγιστη κατανάλωση (και κατά συνέπεια θερμική απαγωγή του ψυκτικού συστήματος) κάτω από ένα σύνολο "λογικών εργασιών που ποτέ δεν θα φτάσουν το σύστημα στη μέγιστη κατανάλωση για παρατεταμένο διάστημα".

Τώρα αντιστράφηκαν κάπως τα πράγματα, αλλά σταμάτησε πλέον να έχει σημασία για μένα. Θεωρώ ότι το TDP συμπίπτει με τη μέγιστη κατανάλωση εκτός από τα κορυφαία μοντέλα κάθε σειράς που σε κατάσταση power virus ξεπερνάνε λίγο τα Watts του TDP, ή όταν δώσουμε παραπάνω τάση, που τα ξεπερνάν πολύ.

Το TDP δεν είναι επιστημονικός όρος αφού έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Όσο δικαιούται η Intel και η AMD να δίνουν τους δικούς τους ορισμούς, άλλο τόσο δικαιούμαι κι εγώ.

Ο δικός μου ορισμός είναι πιο τίμιος νομίζω... :rolleyes:

κι εγω πιστευω -αποψη μου- οτι εισαι λαθος σε αυτη σου τη θεωρια (την συγκεκριμενη), γιατι τοτε, με πολυ απλα μαθηματικα, τα συστηματα που εχουν cpu με tdp 125w + μητρικη + καρτα γραφικων + + +, θα επρεπε να καταναλωνουν καμια 500αρα W..! πραγμα που δεν ισχυει! μετρα ενα πολυ δυνατο συστημα με wattομετρο στην πριζα και δες ποσο καταναλωνει......!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...