parsifal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Hardware Γενικά. Παρακαλώ να ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στον κεντρικό κατάλογο του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας. Ευχαριστώ.
profi Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 http://www.insomnia.gr/topic/320319-athlon-ii-x3-425-unlocking/page__st__480 δες το πρώτο ποστ (οχι πως είμαι αυθεντία όλοι τα ίδια θα σου πουν) κ γενικότερα στο θέμα εκείνο θα βρείς όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι!
STORM1978 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Θα ήθελα να ρωτήσω άμα πάρω Αυτήν την μητρική, θα μπορέσω να ξεκλειδώσω τους 2 πυρήνες απο Αυτόν τον επεξεργαστή; οπως λεει και στο site η μητρικη δεν εχει το καταλληλο software για να ξεκλειδωσει τον οποιο επεξεργαστη.
phanispal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Στο link που παρέθεσε ο profi, θα δει ένα σωρό μοντέλα μητρικών που ξεκλειδώνουν πυρήνες.
cabdik Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 λοιπον, ενα ενα. η μητρικη για να μπορει να ξεκλειδωσει σιγουρα καποιον επεξεργαστη, πρεπει να εχει SB 710-750 ή το νεοτερο SB 850. αλλα εκτος απο αυτο, πρεπει να δινει και το BIOS την αντιστοιχη ρυθμιση. μια φθηνη μητρικη που σιγουρα εχει αυτη τη δυνατοτητα ειναι http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=15780&cat=3&sub=329&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined. παμε στον επεξεργαστη. υπαρχουν καποια μοντελα επεξεργαστων, οπως ο Phenom II x2 555, που εχουν μεγαλη πιθανοτητα να ξεκλειδωσουν, αλλα δεν υπαρχει καμμια βεβαιοτητα!! αρα οποιαδηποτε αγορα ενος τετοιου CPU, με στοχο το ξεκλειδωμα, ενεχει ρισκο, γιατι μπορει μεν να ξεκλειδωσουν αλλα να ειναι ασταθεις!! επομενως μην περιμενεις σιγουρη απαντηση επ'αυτου, διοτι δεν υπαρχει. εσυ πρεπει να αγορασεις εναν επεξεργαστη που να σε καλυπτει κατάρχην, ως ειναι. ειτε 2πυρηνος, ειτε 3πυρηνος, ειτε 4πυρηνος. κι αν ξεκλειδωσει, θα το παρεις σαν bonus..!!
Jimosss Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 οπως λεει και στο site η μητρικη δεν εχει το καταλληλο software για να ξεκλειδωσει τον οποιο επεξεργαστη. http://www.overclock.net/amd-cpus/844080-sempron-asus-m4a78lt-m-le-unlock.html ================================================================================== http://www.overclock.net/amd-cpus/535501-official-amd-k10-5-core-cache.html και σε αυτό τον ιστοτοπο λέει ποια chipset κάνουν unlocking, η παραπάνω μητρική που έδωσε το παιδί έχει ακριβώς τα ιδια chipset με τα παραπάνω στο site... κάνω κάποιο λάθος;
STORM1978 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 http://www.overclock.net/amd-cpus/844080-sempron-asus-m4a78lt-m-le-unlock.html ================================================================================== http://www.overclock.net/amd-cpus/535501-official-amd-k10-5-core-cache.html και σε αυτό τον ιστοτοπο λέει ποια chipset κάνουν unlocking, η παραπάνω μητρική που έδωσε το παιδί έχει ακριβώς τα ιδια chipset με τα παραπάνω στο site... κάνω κάποιο λάθος; λες να μην το εγραφε η ιδια η εταιρεια αν το εκανε? ισα ισα που ειναι και διαφιμιστικο τρικ για να πουλησουν και περισσοτερα προϊοντα.
LouCi4er Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Θα ήθελα να ρωτήσω άμα πάρω Αυτήν την μητρική, θα μπορέσω να ξεκλειδώσω τους 2 πυρήνες απο Αυτόν τον επεξεργαστή; Βαλε κανα 20ευρω παραπανω και παρε καμια της προκοπης.Δεν κανει αυτη.Τωρα για τον επεξεργαστη,απο εναν 555 ξεκλειδωτο γραφω αυτη τη στιγμη.Η εμπειρια μου στο θεμα ξεκλειδωματος (3 εχω ξεκλειδωσει,εναν 425,εναν 550 και τον 555 που εχω τωρα) λεει οτι αν ο επεξεργαστης ειναι απολυτα λειτουργικος ως τετραπυρηνος δεν χρειαζεται ουτε αυξηση ρευματος ουτε τπτ.Μονο το ACC auto και ετοιμος.Εμενα ο Β55 παει 3,8 με στοκ ρευμα.Εννοειτε οτι υπαρχει ρισκο αλλα ο 555 μαζι με τον 550 εχουν παρα πολλλες πιθανοτητες + οτι εχουν και L3 cache ενω οι Athlon δεν ειναι σιγουρο οτι θα σου ξεκλειδωσει η L3.Ασε που τα τελευταια μοντελα Athlon εχουν αλλαξει stepping,απο CACYC που ηταν το θαυματουργο σε NADHC,και δεν υπαρχει L3.
ahristos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Θα ήθελα να ρωτήσω άμα πάρω Αυτήν την μητρική, θα μπορέσω να ξεκλειδώσω τους 2 πυρήνες απο Αυτόν τον επεξεργαστή; Η μητρική έχει επιλογή ACC στο BIOS, οπότε μπορεί να ξεκλειδώσει τον επεξεργαστή. Δεν συνίσταται όμως... Έχει πολύ ασθενή μονάδα τροφοδοσίας και άμα δώσεις και λίγη παραπάνω τάση, εύκολα θα βρεθεί εκτός των ορίων των 95W που υποστηρίζει. Καλύτερα πάρε αυτήν που λέει ο cabdik. Την έχει και το e-shop λίγο ακριβότερα αν θέλεις να ψωνίσεις από εκεί.
phanispal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Η εμπειρια μου στο θεμα ξεκλειδωματος (3 εχω ξεκλειδωσει,εναν 425,εναν 550 και τον 555 που εχω τωρα) λεει οτι αν ο επεξεργαστης ειναι απολυτα λειτουργικος ως τετραπυρηνος δεν χρειαζεται ουτε αυξηση ρευματος ουτε τπτ.Μονο το ACC auto και ετοιμος.Εμενα ο Β55 παει 3,8 με στοκ ρευμα. Το ότι έχεις το Vcore στο auto (αυτό κατάλαβα), δε σημαίνει ότι παίζει με stock Vcore. Μπορεί με stock clocks να έπαιζε και με 1.1V, αν δεν το ψάξεις δε θα το μάθεις.
xApithanos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 ΆΜα κάνω ξεκλείδωμα με την στοκ ψύκτρα, θα έχω πρόβλημα;
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Όχι, απλά δε θα μπορέσεις να τον ανεβάσεις και πολύ. Επίσης λογικά θα σ' ενοχλεί ο θόρυβος, περισσότερο το καλοκαίρι.
xApithanos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Τι εννοείς; Δεν κατάλαβα τίποτα, τι δεν θα μπορέσω να ανεβάσω πολύ; Ο θόρυβος π κολάει;
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μιλάω για overclocking, σε περίπτωση που σε ενδιέφερε. Η stock ψύκτρα όσο να 'ναι δεν είναι και ό,τι πιο αθόρυβο, ειδικά το καλοκαίρι που θα ανέβουν οι θερμοκρασίες, άρα και οι στροφές του ανεμιστήρα της, θα τον παράγει το θόρυβό της (το ανεμιστήρι δηλαδή).
xApithanos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ά αυτό το ήξερα, ρώτησα για επιβαιβέωση, ευχαριστώ για της πληροφορίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.