Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις πήρα ένα Dell Inspiron και θέλω να του κάνω format και να χωρίσω τον σκληρό, αλλά δεν μου έδωσαν cd των windows. Απο το κατάστημα μου είπαν πως μπορώ να το δημιουργήσω μέσα από το laptop αλλά το μόνο που βρήκα ήταν η επιλογή δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας, και δεν μου φαίνεται για bootable cd. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μόλις πήρα ένα Dell Inspiron και θέλω να του κάνω format και να χωρίσω τον σκληρό, αλλά δεν μου έδωσαν cd των windows. Απο το κατάστημα μου είπαν πως μπορώ να το δημιουργήσω μέσα από το laptop αλλά το μόνο που βρήκα ήταν η επιλογή δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας, και δεν μου φαίνεται για bootable cd. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Ευχαριστώ.

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες.. Γιατί θέλεις να χωρίσεις τον σκληρό? Εγκατάσταση 2ου λειτουργικού ?

Δημοσ.

Για τι λειτουργικό μιλάμε;; Για XP υπάρχουν αρκετοί οδηγοί π.χ.

Αν μιλάμε για win7 πλέων έχουν ένα κρυφό partition οπότε απλά κάνεις ένα δισκάκι με το οποίο ξεκινάς το pc και βλέπεις αυτό το διαμέρισμα δες εδώ.

Το ποιο εύκολο πάντως θα ήταν να έβρισκες το λειτουργικό σου από το θείο και να βάλεις το αυθεντικό κλειδί σου.

Δημοσ.

Θέλω να τον χωρίσω και για να βαλω και linux αλλά και για να μην έχω αρχεία στο ίδιο partition με το λειτουργικό.

Μιλάμε για windows 7 (που έχει προεγκατεστημένα και το laptop). Υπάρχει δυνατότητα να φτιάξω cd εγκατάστασης των windows?(σαν αυτό που αγοράζεις, όπως σου παρέχουν με την αγορά desktop). Γιατί αυτό ρώτησα στο κατάστημα, αλλά δεν ξέρω αν εννοούσε κάτι άλλο όταν μου είπε πως μπορώ να φτιάξω back up.

Δημοσ.

Θέλω να τον χωρίσω και για να βαλω και linux αλλά και για να μην έχω αρχεία στο ίδιο partition με το λειτουργικό.

Μιλάμε για windows 7 (που έχει προεγκατεστημένα και το laptop). Υπάρχει δυνατότητα να φτιάξω cd εγκατάστασης των windows?(σαν αυτό που αγοράζεις, όπως σου παρέχουν με την αγορά desktop). Γιατί αυτό ρώτησα στο κατάστημα, αλλά δεν ξέρω αν εννοούσε κάτι άλλο όταν μου είπε πως μπορώ να φτιάξω back up.

Δεν θα σου χρειαστεί.. Μέσω του grub θα έχεις πρόσβαση στο recovery απο το λαπτοπ σου.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι είναι το grub. Δεν ξέρω με ποιόν άλλο τρόπο μπορώ να κάνω format χωρίς κάποιο cd εγαταστασης των windows. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος μπορείτε να μου δώσετε οδηγίες?. Αν και θα προτιμούσα να μπορούσα να δημιουργήσω ενα cd εγκατάστασης των windows να το έχω. Αυτή τη στιγμή όμως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το laptop γιατί δεν έχει νόημα πριν χωρίσω τον σκληρό γιατί μετά θα σβηστούν όλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για το link, όμως υπάρχουν οδηγίες για δημιουργία back up και system restore και δεν βλέπω πως κάποια απο αυτές τις μεθόδους μπορεί να μου δώσει την επιλογή δημιουργία partition. Το μόνο που κάνουν είναι να επαναφέρουν το laptop στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, έτσι δεν είναι? Εγώ θέλω να χωρήσω τον σκληρο και μετά να εγκαταστήσω τα windows.

Κάποιος μου είπε πως αν επιχειρήσω να εγκαταστήσω linux απο πάνω θα μου δώσει την επιλογή διαμερισμού του σκληρού. Θα ήταν μια λύση αφού θέλω να βάλω linux και απ' ότι κατάλαβα δημιουργία αντιγράφου των windows δεν παίζει. Ισχύει κάτι τέτοιο όμως?

Επεξ/σία από elgeo83
Δημοσ.

Καλά υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος...κατεβάζω σπασμένα και τα βάζω. Τουλάχιστον δεν 8α μου ζητήσει να κάνω ένα σωρό μανούβρες όπως στο παραπάνω site. Απλά πράγματα τα κάνουμε πολύπλοκα.

Γίνεται να κάνω bootable cd των windows απο το laptop?

Πιθανές απαντήσεις: Ναι(πως?) Όχι

Μπορώ να κάνω format με κάποιον από τους τρόπους back up Disc, System restore, ή factory image και να χωρίσω τον σκληρό?

Πιθανές απαντήσεις: Ναι(πως?) Όχι. Απ'ότι κατάλαβα Όχι.

Μπορώ να κάνω partition με κάποιον άλλο τρόπο και να μη σβηστούν τα windows, όπως πχ. με εγκατάσταση Linux?

......

Δημοσ.

Καλά υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος...κατεβάζω σπασμένα και τα βάζω. Τουλάχιστον δεν 8α μου ζητήσει να κάνω ένα σωρό μανούβρες όπως στο παραπάνω site. Απλά πράγματα τα κάνουμε πολύπλοκα.

Γίνεται να κάνω bootable cd των windows απο το laptop?

Μπορώ να κάνω format με κάποιον από τους τρόπους back up Disc, System restore, ή factory image και να χωρίσω τον σκληρό?

Πιθανές απαντήσεις: Ναι(πως?) Όχι. Απ'ότι κατάλαβα Όχι.

Μπορώ να κάνω partition με κάποιον άλλο τρόπο και να μη σβηστούν τα windows, όπως πχ. με εγκατάσταση Linux?

......

Γίνεται.. Έχεις είδη bootable εικόνα μεσω του recovery. Δεν χρειάζεται να κάνεις format.. Ο σκληρός θα χωριστει κατα την διάρκεια του install των linux.

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Όντως...μου χώρισε τον σκληρό στην εγκατάσταση των linux.

Δυστυχώς όμως, ενώ όλα λειτουργούσαν, μόλις bootαρα τα windows, όταν έκανα επανεκκίνηση δεν λειτουργεί τίποτα!

Μου δείχνει το logo της dell και αμέσως μου βγάζει μαύρη οθόνη με μια παύλα να αναβοσβήνει και να μη λειτουργεί τίποτα! Στο site της dell λέει πως πατώντας F8 στην εκκίνηση μπαίνει στη διαδικασία επαναφοράς του συστήματος στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά ούτε αυτό λειτουργεί. Μόνο στο Setup μπορώ να μπω.

Τι μπορεί να συνέβη και τι μπορώ να κάνω? Έχω μόνο το cd των Linux.

• 2 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...