Προς το περιεχόμενο

Δεν ανοίγει το laptop

farfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα hp pavilion και σήμερα που πήγα να μπω στο ιντερνετ κόλλησε και μου έβγαλε ενα μήνυμα σφάλματος το οποίο δεν θυμάμαι τι έγγραφε.Από εκείνη τη στιγμή μαύρισε η οθόνη και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Δοκίμασα να το κλείσω από πάνω και να το ανοίξω ξανά αλλά η οθόνη μαυρίζει και πάλι πριν γίνει εκκίνηση(αμέσως μετά τα μηνύματα που βγάζει στην αρχή να πατήσω F2 για setup κτλ).

Τι μπορώ να κάνω εκτός από φορμάτ που το έχω σαν τελευταία λύση;

Δημοσ.

Η μαύρη οθόνη είναι αυτή;

BlinkingCursor.jpg

με την γραμμούλα να αναβοσβήνει;;

1.βήμα μπες στο bios να δεις αν ο σκληρός είναι ακόμα πρώτη συσκευή εκκίνησις

Δημοσ.

Όχι δεν έχει αυτή τη γραμμή.Είναι σαν να μπαίνει σε αδρανοποίηση.

Για το bios επειδή είμαι ψιλοάσχετος δες τι κάνω και πες μου τι να αλλάξω.Μπαίνω με F10 στις ρυθμίσεις, πάω στο system configuration και στη συνέχεια μπαίνω στο boot options.Από εκεί και πέρα τι κάνω;Μου έχει τα παρακάτω:

• F10 and F12 Dekay (sec) [0]
  • CD-ROM Boot [Enabled]
  • Floppy Boot [Enabled]
  • Internal Network Adapter Boot [Disabled]
  • Boot Order (Εδώ η σειρά είναι η εξής:Notebook hard drive, usb floppy, atapi cd/dvd rom, usb diskette on key, usb hard drive, network adapter)

Δημοσ.

Είναι ρυθμισμένο να ξεκινάει από τον σκληρό είναι εν τάξη έτσι,αν είναι σαν να σβήνει ενδέχεται να υπερθερμαίνεται,από πότε έχεις να τον καθαρίσεις;;;

Δημοσ.

Είναι ρυθμισμένο να ξεκινάει από τον σκληρό είναι εν τάξη έτσι,αν είναι σαν να σβήνει ενδέχεται να υπερθερμαίνεται,από πότε έχεις να τον καθαρίσεις;;;

Αν κατάλαβα καλά και εννοείς άνοιγμα και κυριολεκτικό καθάρισμα για την υπερθέρμανση, δεν το έχω κάνει ποτέ.Πάντως δεν νομίζω να είναι πρόβλημα υπερθέρμανσης αφού με το χέρι που το πιάνω είναι κρύο αλλά και πάλι σε αυτή την περίπτωση δεν θα έσβηνε εντελώς;Σε εμένα ούτε εκκίνηση δεν κάνει και μένει κολλημένο σε μια μαύρη οθόνη.Ωστόσο το λάπτοπ φαίνεται να δουλεύει αφού και τα λαμπάκια του είναι αναμένα και τα ανεμιστηράκια δουλεύουν.

Δημοσ.

Αν το προβλημα με την μαυρη οθονη ξεκινα λιγο πριν μπεις στα windows,απλα μπορεις να δοκιμασει να ενεργοποισεις ενα προηγουμενο restore point με F8 απο το bios.

Δημοσ.

Αν το προβλημα με την μαυρη οθονη ξεκινα λιγο πριν μπεις στα windows,απλα μπορεις να δοκιμασει να ενεργοποισεις ενα προηγουμενο restore point με F8 απο το bios.

Δεν το ήξερα αυτό με το F8.

Προς το παρόν περιμένω γιατί φαίνεται να προχωράει.Μετά από ένα τέταρτο που τον είχα αφήσει κολλημένο στη μαύρη οθόνη προχώρησε και τώρα μου έβγαλε ένα παραθυράκι που λέει ότι κάνει επιδιόρθωση κατά την εκκίνηση.Τον αφήνω και ελπίζω να ανοίξει γιατί δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το φορμάτ.

Δημοσ.

αν ειναι αυτο που ρωτησα,μου ετυχε 2-3 φορες.

και το ελυσα με το να κανω system restore απο bios,διπλο μαλιστα.

την προτη φορα εκανε το restore αλλα παλι ειχα μαυρη οθονη και οταν επαναλαμβανα την διαδικασια το προβλημα λυνοταν!

Δημοσ.

αν ειναι αυτο που ρωτησα,μου ετυχε 2-3 φορες.

και το ελυσα με το να κανω system restore απο bios,διπλο μαλιστα.

την προτη φορα εκανε το restore αλλα παλι ειχα μαυρη οθονη και οταν επαναλαμβανα την διαδικασια το προβλημα λυνοταν!

Επειδή μετά το βήμα με την επιδιόρθωση που έκανε έμεινε μέχρι τώρα και πάλι κολλημένος όπως πάντα σε μαύρη οθόνη δοκίμασα αυτό με το F8 που είπες.

Εδώ μου βγάζει 2 επιλογές, εκκίνηση της επιδιόρθωσης και κανονική εκκίνηση.Στην πρώτη επιλογή με πάει πάλι στο παραπάνω βήμα που έκανε επιδιόρθωση.Στην κανονική εκκίνηση την πρώτη φορά έσβησε λόγω σφάλματος μνήμης αν είδα καλά και την δεύτερη μετά από ένα scan στον δίσκο φόρτωσε επιτέλους τα windows.Αλλά και πάλι δεν πρόλαβα να χαρώ για πολύ γιατί εδώ και 15 λεπτά είναι κολλημένο στη φάση ακριβώς πριν μπει στα windows(εκεί που λέει καλώς ορίσατε) και φορτώνει.Τι σκατά έχει πάθει και δεν ανοίγει με τίποτα σήμερα; :angry:

edit.Και τι περίεργο μετά από τόση ώρα που περίμενα στο "Καλώς ορίσατε" μαύρισε και πάλι η οθόνη και δεν γίνεται τίποτα.

Δημοσ.

http://www.ehow.com/how_6886445_system-restore-bios.html

Στο 3το σταδιο ειναι εκει που πατας f8.

Οταν κανεις την πρωτη φορα ισως να μην ανοιξουν παλι τα win.

οταν επαναλαβεις την διαδικασια,θα μπεις κανονικα!

Δεν μπορώ να καταλάβω που μου λες να πατήσω F8.

Κατά την εκκίνηση μου λέει πως για επαναφορά συστηματός να πατήσω F11 αλλά με την επαναφορά δεν θα χάσω όλα τα αρχεία μου;

Δημοσ.

ξεκινας το λαπτοπ ->πατας f8

->πατας την επιλογη "Repair your computer"

->μετα βαζεις το ονομα του pc κ τον κωδικο

->next

->μετα σου βγαζει διαφορες επιλογες και εσυ πατας στο "System Restore"

-> μετα next

->μετα σου βγαζει διαφορες ημερομηνιες και διαλεγεις μια ημερομηνια που πιστευεις οτι το pc λειτουργουσε ενταξη

->next

->Finish.

Και περιμενεις να σου επαναφερη το συστημα στην κατασταση που ηταν εκεινη την ημερομηνια(δε θα χασεις τιποτα απο τα αρχεια σου) και θα κανει αυτοματα restart μολις τελειωσει!

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλά και πάλι δεν κατάφερα τίποτα.Μπήκα στο system restore αλλά δεν μπορώ να πατήσω next γιατί μου λέει πως δεν έχουν δημιουργηθεί σημεία επαναφοράς στον δίσκο.

Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Δημοσ.

Πρεπει να απενεργοποιησες το system recovery απο τα win.Eχεις vista ή 7?

Το μονο που σου μενει ειναι να επαναφερεις το συστημα απο την αρχη μεσο του f11,αλλα θα χασεις ολα τα αρχεια σου.Εκτος αν εχεις καποιον εξωτερικο δισκο και θα σου δωσει την επιλογη πριν ξεκινησεις την επαναφορα του συστηματος στην αρχηκη μορφη(που μολις το ανοιξες πρωτη φορα) να τα μεταφερεις στον εξωτερικο!

Ελπιζω μονο να μην εχεις διαγραψει το recovery partition της hp!

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλά και πάλι δεν κατάφερα τίποτα.Μπήκα στο system restore αλλά δεν μπορώ να πατήσω next γιατί μου λέει πως δεν έχουν δημιουργηθεί σημεία επαναφοράς στον δίσκο.

Eτσι την πατησα και εγω με τα vista στο pavilion μου!

Και στο τελος εκανα πληρης επαναφορα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...