Προς το περιεχόμενο

Καποιοι πρεπει να δουν την 25η Ωρα

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δε διάβασα όλο το θέμα αλλά για μένα είναι προφανές ότι έχεις 100% άδικο.

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΔΩ ....

Γιατί σου κάνει τόσο εντύπωση ότι σου επισήμανε κάποιος το σωστό? Το αν ενοχλείς με 3' δε μπορείς να το ξέρεις ούτε εσύ ούτε κανένας, γι αυτό άλλωστε απαγορέυεται γενικά η σταθμευση μπροστά σε πάρκινγκ και από το 1ο και όχι από το 4ο λεπτό.

Όπως και εσύ μπορείς να πιθανολογείς ότι ο τυπάκος θα πήγαινε να δει Αυτιά βασισμένος στη λιγων δευτερολέπτων συνομιλία σας επειδή και μόνο δε σε "βάλευε" η αλήθεια που σου έλεγε έτσι κι εγώ μπορώ να υποθέσω ότι μολις διαβάσεις το post αυτό θα σκεφτείς "τι λέει τώρα ρε ο μ@κ@κας" και θα επιστρέψεις στη γεμάτη με άλλες καφρότητες ζωή σου.

Δημοσ.

Γιατί σου κάνει τόσο εντύπωση ότι σου επισήμανε κάποιος το σωστό? Το αν ενοχλείς με 3' δε μπορείς να το ξέρεις ούτε εσύ ούτε κανένας, γι αυτό άλλωστε απαγορέυεται γενικά η σταθμευση μπροστά σε πάρκινγκ και από το 1ο και όχι από το 4ο λεπτό.

Όπως και εσύ μπορείς να πιθανολογείς ότι ο τυπάκος θα πήγαινε να δει Αυτιά βασισμένος στη λιγων δευτερολέπτων συνομιλία σας επειδή και μόνο δε σε "βάλευε" η αλήθεια που σου έλεγε έτσι κι εγώ μπορώ να υποθέσω ότι μολις διαβάσεις το post αυτό θα σκεφτείς "τι λέει τώρα ρε ο μ@κ@κας" και θα επιστρέψεις στη γεμάτη με άλλες καφρότητες ζωή σου.

Oυτε καν προσπαθησες ετσι?Ελα, παραδεξου το (ελπιζω δηλαδη, γιατι αν προσπαθησες και αυτο ειναι το αποτελεσμα, οκ....)

Δημοσ.

1468085-i_detect_fail_super.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Μα εγω σας καταλαβαινω.

Και καταλαβαινω και τον παππου.

Απλα δεν σας φαινεται τραγικο αυτο?

Στο ειπα πριν.Τραγικο, αλλα για μενα υπαρχει λογος που συμβαινει.

Fucked up να μην βοηθας τον συνανθρωπο και καταλαβαινω τι θελεις να πεις,αλλα δυστυχως ο ενας μ@λ@κ@ς που εκμεταλλευεται τετοιες καταστασεις,εχει κανει τους υπολοιπους, καχυποπτους και επιφυλακτικους.

Σας αρεσει αυτο?Ειναι γαματο ε? Μας περνανε τη ζωη του ρομποτ χωρις βουληση, που για να εχει σιγουρο τον κωλο του κανει "το τυπικο", και εμεις λεμε "απο το να τη φαω, ναι ρε, θα γινω σαν εσας"

Οκ, μαγκια...

Δεν νομιζω πως αρεσει σε κανενα.Απλα σε "πηραν απτα μουτρα" λογω της αντιμετωπισης που ανεφερες πως ειχες απεναντι στο κυριο του παραδειγματος.Και αυτο γιατι οι περισσοτεροι εδω μεσα δεν σε ξερουν προσωπικα, με αποτελεσμα καλως ή κακως η πρωτη αντιδραση να ειναι καχυποπτη(..αν σε πετυχαινα εγω κ ηξερα πως πχ το χεις συνηθειο να καθεσαι εξτρα ωρες στο γραφειο απλα και μονο για να βοηθησεις το ταδε στη δεινα δυσκολια του ή οτι οταν λες "σε 3 λεπτα", στα 2.30 εισαι πισω, ναι,θα σε βοηθουσα ευχαριστως).Ο καθενας μας εχει πετυχει το "μ@λ@κ@ των 2 λεπτων" και δεν του αρεσε η εμπειρια. Εγωιστικο θα μου πεις αυτο το "μονο αν βοηθας θα σε βοηθησω",αλλα thats life.

Δημοσ.

Μα εγω σας καταλαβαινω.

Και καταλαβαινω και τον παππου.

Απλα δεν σας φαινεται τραγικο αυτο?

Ειλικρινα πιστευω οτι μιας και ηταν κατοικος, τον εχουν κλεισει και την εχει πατησει. Αλλα δεν μιλησα για το συγκεκριμενο περιστατικο.΄Εξαλλου δεν επαθα τιποτα, μετα απο 3΄ παρκαρα

Προσπαθησα να δειξω ενα περιστατικο οπου η ζωη μας έχει γινει τοσο ζουγκλα οπου ολοι κορδωνουμε τα ποδια να περιφρουρησουμε με το κατανα στο χερι τα "δικαιωματα μας"

Και αν δεις απο τις απαντησεις πολλοι λενε "Αφου δεν γινεται με το καλο, θα γινεται με το τυπικο"

Σας αρεσει αυτο?Ειναι γαματο ε? Μας περνανε τη ζωη του ρομποτ χωρις βουληση, που για να εχει σιγουρο τον κωλο του κανει "το τυπικο", και εμεις λεμε "απο το να τη φαω, ναι ρε, θα γινω σαν εσας"

Οκ, μαγκια...

Καταλαβαίνεις ότι αυτοαναιρείσαι;

Γκρινιάζεις πως η ζωη μας έχει γίνει ζουγκλα (προφανως και λόγω της έλλειψης κανόνων και πολιτισμένης συμπεριφοράς) και ταυτόχρονα κατηγορείς κάποιον που προσπάθησε να τηρηθούν οι νόμοι και κυρίως ο σεβασμός προς τον συνανθρωπό μας, χωρίς όφελος για τον ίδιο.

Δηλαδή επικροτείς μια εγωιστική, τελείως ατομιστική συμπεριφορά - να βολευτώ εγώ κι ας δημιουργήσω πιθανό πρόβλημα στον άλλο (τα 5' μπορεί να γίνουν 45' αν σκαλώσει κάτι στη δουλεια που είχες) και κατηγορείς κάποιον που υπερασπίστηκε χωρίς ίδιο όφελος τα δικαιώματα κάποιου τρίτου.

ps. Και αν θέλεις να παρακάμπτουμε λίγο τους κανόνες όταν μας εξυπηρετεί μετά μη γκρινιάζεις που τρωνε δις ευρώ, θα σου πουν, μα δεν έκανα κατι τρομερό, μια μικρή ρπομηθειούλα πήρα, τη κόρη μου βοήθησα να διοριστεί, άνθρωπος είναι κι αυτή κι έχει ανάγκη για δουλεια, ρομποτ γίναμε και κολλήσαμε στα τυπικά;

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτός είναι ο τρόπους που σκέφτονται οι περισσότεροι,από άγνοια συνήθως, γι αυτό σε αυτή τη χώρα δε πρόκειται να υπάρξει ξανά πολιτισμός με την ευρύτερη έννοια. Μια ζωή βαλκανιόβλακες κ ραγιαδομαλάκες. ΤΟ τελευταίο δεν ήταν προσωπικό.Πάει στην πλειοψηφία. Βέβαια λόγω των καταστάσεων έχω γίνει κι εγώ αμείλικτα τυπικός στην καθημερινότητά μου, όχι λόγω ρομπότ, αλλά επειδή δε μου χαρίστηκε κανα κάστανο μέχρι τώρα. Κάνεις καφρίλα, στην ανταποδίδω στο διπλάσιο. Κάνεις καλό στο ανταποδίδω. Γιατί μόνο αν κράζεις συνεχώς έξω στον πραγματικό κόσμο τον κάθε μαλάκα θα έρθει η αλλάγή. Με γκρουπάκια στο φέις, κατοχυρώνεις μόνο το πόσο μλκς και άβουλο όν είσαι, και φοβάσαι τον διαπληκτισμό κ την αντιμετώπιση καταστάσεων.

Δημοσ.

"Γρήγορη Απάντηση" μιας και έχει καλυφθεί το θέμα πιστεύω.

2 θέματα προκύπτουν ουσιαστικά από την συζήτηση.

Κατά πόσο πρέπει να τηρούνται οι νόμοι/κανόνες.

Κατά πόσο πρέπει να είμαστε ελλαστικοί σε αυτούς. (έστω και αν μιλάμε για "ανθρωπιά" όπως το αναφέρει ο Kaizer)

Είμαι της άποψης ότι οι νόμοι/κανόνες είναι για να τηρούνται. Αλλιώς τι τους θέτουμε. (Το θέμα ερμηνείας του νόμου το έχουν αναλάβει οι δικαστικοί) Από εκεί και πέρα εφόσον οι εμπλεκόμενοι* με τον νόμο/κανόνα συναινετικά είναι ελαστικοί τότε έχει καλώς.

Όταν αποφασίζεις να παρκάρεις μπροστά από Parking προφασιζόμενος την "ανθρωπιά" που περιμένεις να δείξει ο άλλος τίνεις στα όρια του "ωχ αδερφισμού". Αυτό γιατί αφενώς ΕΣΥ πήρες την απόφαση (δεν ρώτησες τον ιδιοκτήτη) να μην τηρήσεις ένα νόμο (και τι έγινε?) αφεταίρου δεν σκέφτηκες ότι ενδέχεται να ενοχληθούν και άλλοι.

Δε θέλω να το πάω μακριά απλά να τονίσω πως το παραπάνω είναι ένα δείγμα του πως λειτουργεί εδώ και χρόνια αυτή η χώρα με άπειρα παραδείγματα. Νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος, Νόμος περί ευθύνης υπουργών, Οικονομικά σκάνδαλα κτλ.

*σε μία κοινωνία προφανώς οι εμπλεκόμενοι δεν περιορίζονται στους άμεσα συμβαλόμενους.

Δημοσ.

Καταλαβαίνεις ότι αυτοαναιρείσαι;

Γκρινιάζεις πως η ζωη μας έχει γίνει ζουγκλα

Μεχρι εδω διαβασα.

Προφανως δεν καταλαβες γιατι γκρινιαζω γιατι ΔΕΝ γκρινιαζω οτι "η ζωη μας εχει γινει ζουγκλα", οποτε δεν εχει νοημα να το συνεχισουμε

edit: Aντε, διαβασα λιγο ακομα

τα 5' μπορεί να γίνουν 45' αν σκαλώσει κάτι στη δουλεια που είχες
Το ενδεχομενο να το επαιρνα αν επρεπε να καθυστερησω το εχουμε σκεφτει?

Κανεις πια δεν πιστευει τους αλλους?Ολοι ειναι οι κακοι ε?Αυτοι που θελουν να μας φανε το παρκινγκ, να βιασουν τη γυναικα και να κλεψουν τα λεφτα μας, ε?

Δημοσ.

Eγώ το είπα και το ξαναλέω:

Υπάρχουν άνθρωποι που ούτε καν το διανοούνται να σταματήσουν έστω και για 5 λεπτά κάπου, αν υπάρχει έστω και το παραμικρό ενδεχόμενο να ενοχλήσουν. Εγώ για να πάρω κάτι από περίπτερο (μισό λεπτό), ψάχνω να παρκάρω. Δεν μπορώ, δεν είναι στη φιλοσοφία μου, δε μου βγαίνει να σταματήσω για λίγο κάπου όπου ενδεχομένως ενοχλώ, έστω και ελάχιστα.

Η ελαστικότητα στους κανονισμούς βοηθάει μόνο αυτούς που μπορούν να τους σπάσουν. Δεν είναι για όλους.

Δημοσ.

Eγώ το είπα και το ξαναλέω:

Υπάρχουν άνθρωποι που ούτε καν το διανοούνται να σταματήσουν έστω και για 5 λεπτά κάπου, αν υπάρχει έστω και το παραμικρό ενδεχόμενο να ενοχλήσουν. Εγώ για να πάρω κάτι από περίπτερο (μισό λεπτό), ψάχνω να παρκάρω. Δεν μπορώ, δεν είναι στη φιλοσοφία μου, δε μου βγαίνει να σταματήσω για λίγο κάπου όπου ενδεχομένως ενοχλώ, έστω και ελάχιστα.

Η ελαστικότητα στους κανονισμούς βοηθάει μόνο αυτούς που μπορούν να τους σπάσουν. Δεν είναι για όλους.

Οκ, το θεμα ειναι: δεχεσαι να "σε ενοχλησουν" για 5' ???

Δημοσ.

Oχι χωρις σοβαρο λογο.(σοβαρος λογος δεν ειναι το βαρεθηκα να κανω μια βολτα στο τετραγωνο και να παρκαρω αλλου ) .Θα επρεπε ? :rolleyes:

Δημοσ.

Προφανώς και δέχομαι. Αλλά δεν το θεωρώ σωστό να μου κάνουν αυτό που εγώ προσπαθώ τόσο πολύ να μην τους κάνω.

Εν ολίγοις, υπάρχουν αυτοί που διεκδικούν και αυτοί που δε διεκδικούν. Η κοινωνία πρέπει να προστατέψει τους δεύτερους. Οι πρώτοι δεν έχουν ανάγκη.

Δημοσ.

Τι να κατανοησουμε ?

Η ''συμπαρασταση'' , ''αλληλεγγυη'', ''φιλοτιμο'' και τα υπολοιπα απο τετοια εχουν μετατραπει εδω και καιρο σε ασυδοσια, παρτακισμο, ωχαδελφισμο.Εκτος αν καποιος διαφωνει...

Η εποχη της αθωοτητας τελειωσε εδω και πολλα χρονια ( της υπομονης κοντευει ).Αν καποιος την αναπολει ας παρκαρει το αυτοκινητο του εκει που πρεπει (χωρις να ενοχλησει ουτε για 5 λεπτα , και δεν αναφερομαι μονο στο αυτοκινητο ;) ) και ας κοιμηθει με τα παραθυρα ανοιχτα και την πορτα ξεκλειδωτη αν θελει ... :lol:

Δημοσ.

Εγώ πάντως μετακόμισα από ιδιόκτητο χώρο και έφταιγε το parking,πριν πολλά χρόνια...

Μου βάλανε και χέρι γιατί φώναξα το 100 μια φορά (στις 100 που την έκανα γαργάρα),που ενώ υπήρχε χώρος κλείσανε ξιπιτούτ το parking.

Το καρφί στο φέρετρο του σπιτιού μου ήταν να μας την έχει στημένη η γυναίκα ενός (αδερφές του ελέους,δεν είχανε τα cojones να μου τη πέσουνε face2face) και να κοπανήσει τη κυρούλα μου έτσι στο ξαφνικό,χωρίς καμία μα καμία δικαιολογία και ενώ είχε τα χέρια της απασχολημένα στη κλειδαριά,είχε βάλει το κλειδί ήδη και ξεκλείδωνε...

Έχουν δολοφονηθεί άτομα κι έφταιγε το parking,μη γελοιώμαστε τώρα,φόνος είναι η αφαίρεση της ζωής κάποιου με οιποιαδήποτε δικαιολογία.

Καλά έκανε και στην έπεσε ο μπαρμπούλης,αυτός τουλάχιστον στηρίχτηκε στο (πρώην 114 και νυν)120 άρθρο του Συντάγματος,πορεύου και συ και ποίει ομοίως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...