freedubus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 καλα όλα αυτά, η 25η ώρα που κολλάει; Γενικότερα. Πρέπει. Στους "5 λεπτάκια το άφησα, πώς κάνετε έτσι;" τύπους. "5 μπουκετάκια σου έσκασα, πώς κάνεις έτσι;"
KaizerSoze Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Θα κανω τον δικηγορο του διαβολου χωρις καμια διαθεση να αποδειξω πως εχεις αδικο. Στην μικρη πολη των 25 χιλ. απο την οποια καταγομαι,υπαρχουν ουσιαστικα ολοι κ ολοι 2 κεντρικοι δρομοις διπλης κυκλοφοριας με μια λωριδα σε καθε ρευμα ,οι οποιοι εξυπηρετουν σχεδον ολη τη κινηση της πολης.Υπαρχουν μπολικα workarounds αλλα απ οτι φαινεται δεν μπαινει κανεις στον κοπο να τα χρησιμοποιησει,ειδικα τα πρωινα που πηγαινουν ολοι στη δουλεια τους.Καθε-μα καθε μερα λες και ειναι παραδοση -υπαρχει κοσμος που ανοιγει τα alarm και παρκαρει για να παρει τσιγαρα,καφε,πρωινο κλπ απο καταστηματα που ειναι πανω στο δρομο κ αυτο γινεται ταυτοχρονα στα δυο ρευματα.Οταν μια και μοναδικη φορα ρωτησα καποιον γνωστο γιατι διαολο πρεπει να σταματησει ακριβως σ αυτη τη θεση,ενω βλεπει οτι στο απεναντι ρευμα υπαρχει ηδη καποιος με alarm,η απαντηση ηταν "2 λεπτα θα κανω".Αποτελεσμα να γινεται πανικος με κορνες, συμφόρηση,νευρα σε μια πολη που το 90% των κατοικων μπορει ανετα να παει με τα ποδια στην δουλεια του. Το σκεπτικο του x κυριου μπορει να ηταν παρομοιο.Και τα x λεπτα ειναι σχετικος χρονος για τον καθενα πια.Εσυ μπορει να το εννοεις,αλλα κ γω δυστυχως δεν θα σε πιστευα (εσενα,τον x,τον y..) σε αντιστοιχη περιπτωση. Δεν εκλεινα κανεναν! Δεν εχει να κανει με το παρκινγκ και την κινηση, εχει να κανει με το σκεπτικο του κοσμου Να στο πω αλλιως, στο πατρικο μου ειχα ενα χωρο υπερυψωμενο μπροστα απο το φαρμακειο του θειου μου που καποιες φορες παρκαρα. Οταν παρκαρα λιγο πιο πισω υπηρχε χωρος να μπει αλλος ενας καθετα(συνηθως το αφηνε ο πατερα μου)ο οποιος με εκλεινε Καποιες φορες τυχαινε να κατεβω και εβλεπα αλλον παρκαρισμενο, μαλιστα καποιες φορες το εκανε εκεινη τη στιγμη επειδη δεν ειχε απεξω. Μου λεγανε "Αχ, φιλε, μισο να παρω ενα φαρμακο". Ποτε μου δεν τσακωθηκα με καποιον. Μπορει ο αλλος να πηγαινε και να επαιρνε ενα απλο depon ή να έπαιρνε κατι για το παιδι του που ξερνουσε ή τη γυναικα του που την ειχε πιασει η καρδια της. Το θεμα ειναι οτι με το να κανω εγω υπομονη 3'(οταν μπορουσα) εξυπηρετουσα ενα συνανθρωπο Οπως αν ερχοταν αυτος που ειχε το παρκινγκ σημερα και μου ελεγε "Μεγαλε καντην, βιαζομαι" θα το βουλωνα Θελω να ελπιζω πως δεν ειμαι ο Μαλ... της Υποθεσης
KaizerSoze Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 καλα όλα αυτά, η 25η ώρα που κολλάει; Για τη σκηνη με τον καθρεφτη. @all Ολοι μου εχετε ριξει αδικο. Αλλοι πολυ αλλοι λιγο. Και ο λογος ειναι οτι "δεν ειχες δικαιωμα" και "ολοι ετσι λενε" και "σου ειπε το αυτονοητο" Πραγματικα με κανει να στεναχωριεμαι. Δεν κανουμε καθολου πισω, ετσι? Δεν εχουμε καμια ορεξη να "χαρισουμε" λιγο απο το "δικαιωμα μας" προσωρινα,ε? Μεσα, οπως θελετε. Εγω θα παραμεινω ο βλακας της υποθεσης, αυτος που δεχεται να παρκαρουν για λιγο μπροστα στο παρκινγκ του, αυτος που θα κατσει 1 ωριτσα στο γραφειο για να βοηθησει ενα συναδελφο χωρις προσωπικο οφελος, που δεν θα φωναξει την αστυνομια οταν ο απο πανω έχει γιορτή στις 4 το πρωι επειδή αρραβωνιαζει το παιδι του Ελπιζω να μην γκρινιαξετε οταν μαθετε πχ για παχυλα year end bonus σε τιποτα στελεχη Τραπεζων ή για τον Φετφατζιδη που θα παρει 2 εκατομμυρια το χρονο "μα δεν ντρεπονται, ο κοσμος πειναει"
Ntinaras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 καποια νομικα δεδομενα για τα παρκινγκ 1.απαγορευεται η σταθμευση μπροστα τους(ακομα και απο τον ιδιοκτητη) αλλα επιτρεπεται η σταση δηλαδη να σταματησεις μεσα για λιγο αλλα να εισαι μεσα στο αυτοκινητο. 2.η διαμετρος της γκαραζοπορτας δε μπορει να ξεπερναει το 50% του φαρδους της ολικης προσοψης του κτιριου,δηλαδη δε μπορεις να φτιαξεις ολο το σπιτι γκαραζ. 3.απ οσα γκαραζ υπαρχουν με κολλημενο σηματακι No parking Ουτε το 5% δεν ειναι νομιμα.τα περισσοτερα παρανομα,δηλαδη καρφωμενο σηματακι στο δεντρο για να παρκαρω στο πεζοδρομιο,η να το βαζω μεσα στο σπιτι. ακομα και οσα φαινονται νομιμα δεν ειναι,γιατι πρεπει να εχουν ειδικη αδεια απο τη πολεοδομια που κανεις δε βγαζει. θεωρητικα μπορεις να παρκαρεις μπροστα στο γκαραζ του αλλου μονο αν δεν εχει αυτοκινητο μεσα γιατι τοτε θεωρειται παρανομια επειδη τον κλεινεις αν καλεσει την αστυνομια δε μπορει να σε γραψε γιατι δεν μπορει να ξερει ο αστυνομος αν εχει νομιμο γκαραζ η οχι,γιατι ενα ταμπελακι δεν δηλωνει τιποτα. αντιθετως μπορεις να του σκισεις το κωλο ευκολα αν εχει παρανομο γκαραζ. ηθικα ομως δε παρκαρεις γιατι δεν διευκολυνεις μονο τον ιδιοκτητη,αλλα και τους αλλους που γλιτωνουν χωρο στο δρομο για να παρκαρουν αυτοι. και τελος,δεν υπαρχει γκαραζ δρομου,δηλαδη βγαζω 2 καρεκλες,τελαρα,κωνους και παρκαρω μονο εγω στο δρομο.αυτο ειναι καταληψη οδοστρωματος και τσιμπας 420 ευρω προστιμο. αυτο επιτρεπεται μονο σε περιπτωση οικοδομης που απαγορευεται το παρκαρισμα μπροστα της(αν φυσικα εχει αδεια ανεγερσης)
thes1os Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Kaizer δεν είχες καμιά ανάγκη να βρεις το δίκιο σου εδώ, αλλά μιας και το συζητάμε νομίζω ότι το "έχασες" το δίκιο σου επειδή χαρακτήρισες τον άνθρωπο μίζερο κλπ. και περισσότερο για μαθηματικούς λόγους Δηλαδή: εσύ ζητάς "συμπαράσταση" - "ανθρωπιά" που αυτό ακριβώς μπορεί να έκανε ο παππούς στον ιδιοκτήτη του parking αν το δεις απο την πλευρά του άλλου. Και μιας και το "νόμιμο" είναι απο την πλευρά του άλλου (συμπαράσταση στον ιδιοκτήτη του parking + επίκληση νομιμότητας) το δίκιο γέρνει απο την πλευρά του "παππού" που σου την είπε...
liquid9 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Για τη σκηνη με τον καθρεφτη. @all Ολοι μου εχετε ριξει αδικο. Αλλοι πολυ αλλοι λιγο. Και ο λογος ειναι οτι "δεν ειχες δικαιωμα" και "ολοι ετσι λενε" και "σου ειπε το αυτονοητο" Πραγματικα με κανει να στεναχωριεμαι. Δεν κανουμε καθολου πισω, ετσι? Δεν εχουμε καμια ορεξη να "χαρισουμε" λιγο απο το "δικαιωμα μας" προσωρινα,ε? Μεσα, οπως θελετε. Εγω θα παραμεινω ο βλακας της υποθεσης, αυτος που δεχεται να παρκαρουν για λιγο μπροστα στο παρκινγκ του, αυτος που θα κατσει 1 ωριτσα στο γραφειο για να βοηθησει ενα συναδελφο χωρις προσωπικο οφελος, που δεν θα φωναξει την αστυνομια οταν ο απο πανω έχει γιορτή στις 4 το πρωι επειδή αρραβωνιαζει το παιδι του Ελπιζω να μην γκρινιαξετε οταν μαθετε πχ για παχυλα year end bonus σε τιποτα στελεχη Τραπεζων ή για τον Φετφατζιδη που θα παρει 2 εκατομμυρια το χρονο "μα δεν ντρεπονται, ο κοσμος πειναει" εγώ σου δίνω δίκιο,πάρε τα πάνω σου
thanocaster Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 καποια νομικα δεδομενα για τα παρκινγκ [...] 2.η διαμετρος της γκαραζοπορτας δε μπορει να ξεπερναει το 50% του φαρδους της ολικης προσοψης του κτιριου,δηλαδη δε μπορεις να φτιαξεις ολο το σπιτι γκαραζ. [...] Με επιφύλαξη για τυχούσα πρόσφατη αλλαγή, αυτό δεν είναι έτσι. Ο ΓΟΚ υποστηρίζει ότι δικαιούσαι μέχρι μία (εισόδου-εξόδου) ή δύο (μία εισόδου και μία εξόδου) ράμπες ανά όψη σε δρόμο (δεν θυμάμαι μέγιστη διάσταση). Κατά τ' άλλα, kudos. @Κάιζερ: Κανείς δεν σου έδωσε άδικο (οκ, οι περισσότεροι δεν σου έδωσαν άδικο) που το άφησες 3'. Ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι το έχουμε κάνει/κάνουμε. Όπως ειπώθηκε όμως, η απαξίωση της ήπιας απάντησης του ηλικιωμένου σε έκανε να δείχνεις σαν "κακός" της υπόθεσης.
ClouD Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 αλληλεγγύη; δίκιο - άδικο; τι να πω, αφού όταν έβλεπα την 25η ώρα στην TV έπεσε μια διαφήμιση της Wind από Ράδιο Αρβύλα στη μέση και δεν την είδα ως το τέλος...
panagos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Νομίζω εκεί που δίνεται βάση είναι στον τρόπο έκφρασης του συγκεκριμένου ατόμου (του μπάρμπα εννοώ). Κανείς μας, εκτός του kaizer, δεν είδε τους μορφασμούς του ούτε άκουσε τον τόνο της φωνής του. Κρίνουμε έναν άνθρωπο σύμφωνα με πόσο τον ξέρουμε - έστω κιαν αυτό το "πόσο" είχε διάρκεια μερικά δευτερόλεπτα. Είναι η λεγόμενη "πρώτη εντύπωση". Το αν η κρίση μας είναι τελικά σωστή, έχει να κάνει με το πώς αφουγκραζόμαστε το περιβάλλον μας, πώς λαμβάνουμε και κατανοούμε τα μηνύματα που δεχόμαστε καθώς και στην διαίσθησή μας. Το λάθος, κατ'εμέ, του kaizer είναι που εξέφρασε μια τέτοια άποψη, σε ένα forum όπου λίγοι τον ξέρουν για να κατανοήσουν αυτό που πραγματικά ήθελε να πει, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι -δικαιολογημένα- να κρίνουν την κατάσταση εντελώς ψυχρά. Αφήνεις-αμάξι-μπροστά-σε-ξένο-παρκινγκ;-έχεις-άδικο-τέλος. Αυτό που θίγεται όμως είναι η άγρια-επιθετική-ζωώδης συμπεριφορά πολλών κατοίκων του κέντρου και ειδικά της ζούγκλας των Εξαρχείων, η οποία συμπεριφορά διαμορφώνεται από το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ..
KilliK Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 καλα αυτο δεν ειναι τιποτα. διαβαστε επεισοδιο που εγινε με εμενα και τον αδερφο μου. ειμασταν Ραφηνα στο εξοχικο μας,και πηγαμε σε ενα βιντεοκλαμπ να αφησουμε κατι DVD μεσα στην πολη. ψαχναμε για παρκαρισμα και μπηκαμε μεσα σε ενα στενο που ηταν στο τετραγωνο διπλα απο το κλαμπ. οπως εμπαινες στο στενο στην δεξια πλευρα,ειχε μια μεγαλη πολυκατοικια υπο ανεργεση και διπλα απο αυτην μια μονοκατοικια. οπως ξεκιναγε το στενο,στην υπο ανεργεση πολυκατοικια ειχε απλετο χωρο για παρκαρισμα,ενα αυτοκινητο παρκαρισμενο λιγο πιο μπροστα και μετα απο αυτο υπηρχε παλι χωρος για παρκαρισμενα ο οποιος βρισκοταν μπροστα απο την μονοκατοικια. τυχαινει και το βαζει το αυτοκινητο ο αδερφος μου μπροστα απο το ηδη παρκαρισμενο αυτοκινητο,δηλαδη το τοποθετησε μπροστα απο την μονοκατοικια.να ξεκαθαρισω οτι δεν υπηρχε γκαραζ στην μονοκατοικια,καποια πιναδικα,καποιο σημα η χρωμα στον δρομο κατι οτιδηποτε που να υποδυκνειει οτι δεν επρεπε να βαλουμε εκει το αμαξι.ηταν ενας κανονικος ελευθερος χωρος για παρκαρισμα,με τους συνηθισμενους πεζοδρομους και στις δυο πλευρες του δρομου και ολα τα τυπικα. παμε να βγουμε απο το αυτοκινητο,οποτε ερχεται ενα αλλο αμαξι με ενα γερο οδηγο,σταματει στον δρομο πιο πισω απο μας και αρχιζει να κορναρει μανιωδως. στην αρχη νομιζαμε οτι περιμενε καποιον αλλο και κορναρε να κατεβει κατω και δεν δωσαμε σημασια,και ξεκινησαμε να παμε στο κλαμπ περπατωντας.Τοτε βγαινει ο γερος απο το αμαξι και ξεκιναει ενας νεοελληνικος διαλογος καθημερινης τρελλας : -Δεν ακουτε που σας κορναρω; -Σε μας κορναρετε; Τι θελετε; -Παρτε το αμαξι σας. -Για ποιο λογο να παρουμε το αμαξι; -Γιατι θελω να παρκαρω. -Ακριβως διπλα σας εχει ολοκληρο χωρο για παρκαρισμα.Γιατ δεν το βαζετε εκει;. -Οχι εγω μενω εκει. και μας δειχνει την μονοκατοικια.Στιγμιαια κοιταζομαστε εγω και ο αδερφος μου και ξανακοιταμε το σπιτι να δουμε μηπως ειχαμε κλεισει καποιο γκαραζ που δεν ειχαμε δει και ηθελε να μπει αλλα περα απο την αυλοπορτα της μονοκατοικιας που εβγαζε στο πεζοδρομιο δεν υπηρχε τιποτα αλλο.Καταλαβαμε οτι ειχαμε πεσει σε περιπτωση οποτε του απανταμε: -Εσυ μπορει να μενεις εκει,αλλα ο δρομος δεν σου ανηκει.Δεν υπαρχει λογος να το παρουμε το αμαξι αφου δεν ενοχλει. -Οχι να το παρετε.Ερχομαι καθε μερα και το βαζω μπροστα απο το σπιτι μου. -Ε σημερα δεν ειναι η τυχερη σου μερα,θα το βαλεις αλλου. Οποτε τον πιανει η τρελα για τα καλα και αρχιζει να φωναζει υστερικα: -Εσεις δεν ειστε ντοπιοι,δεν ειστε απο δω.Ειστε ξενοι. -Ε ναι Αθηναιοι βλεπεις,μολις πηραμε το διαβατηριο και ηρθαμε ενα ταξιδακι στην Ραφηνα. -Τις ταυτοτητες σας,θελω τα στοιχεια σας.Θα φωναξω την αστυνομια. -Ξεχνα το φιλε.και το αμαξι θα μεινει. τον αγνοουμε και αρχιζουμε να περπαταμε προς το κλαμπ.εντωμεταξυ ειχε μαζευτει κοσμος απο τις φωνες του,ενω αυτος συνεχιζε το βιολι του: -Θα φωναξω την αστυνομια,θα σας παω μεσα. Γυρναμε και του λεμε: -Κοιτα να δεις.Αν νομιζεις οτι παρανομουμε,φωναξε την. Και φυγαμε.Οταν γυρισαμε μετα απο κανα 10λεπτο,ειχε βαλει το αμαξι στον ελευθερο χωρο που υπηρχε πισω απο μας και του ειχαμε πει να το βαλει εκει.Πηραμε το δικο μας και φυγαμε. Αθανατη Ελλαδα.Εντωμεταξυ το ολο σκηνικο μου θυμισε εκεινη την διαφημιση με τα παγωτα της ΔΕΛΤΑ και εναν γερο που φωναζε σε κατι παιδια που παιζανε μουσικη: Να φυγετε απο εδω,να πατε αλλου.
The_Judas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Έχει και δίκιο και άδικο ταυτόχρονα ο Καιζερ. Όλοι όσοι έχουν οδηγήσει, έχουν κλειστεί εκατοντάδες φορές από κάποιον, που είτε έφυγε για 2 λεπτά είτε για 2 ώρες. Δυστυχώς αυτός που έχει κλειστεί δεν γνωρίζει για πόση ώρα θα λείπει αυτός που τον έχει κλείσει έτσι δεν είναι; Συμφωνώ βέβαια και με το άλλο σκέλος που περιγράφει ο Καιζερ, για τους εκατομμύρια αργόσχολους συνταξιούχους από τα 50, οι οποίοι για να γεμίσουν την μίζερη ζωή τους ψάχνουν να βρούνε κάτι να σχολιάσουν χωρίς να έχουν κατανόηση για τον εργαζόμενο. Αλλά και αυτό βέβαια, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Γι' αυτό και χρειάζεται να έχουμε τουλάχιστον ένα χαρτί στο αυτοκίνητο που να λέει επιστρέφω αμέσως+τηλέφωνο.
bluesattack Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Τι να κατανοησουμε ? Η ''συμπαρασταση'' , ''αλληλεγγυη'', ''φιλοτιμο'' και τα υπολοιπα απο τετοια εχουν μετατραπει εδω και καιρο σε ασυδοσια, παρτακισμο, ωχαδελφισμο.Εκτος αν καποιος διαφωνει... Καλυτερα λοιπον η νομιμοτητα και η ψυχρη ''τυπικη'' συμπεριφορα (οπως πολυ μπορει να την θεωρουν ) παρα τα βολευτικα ''ελα ρε πατριωτη ,πως κανεις ετσι, σιγα '' , ''ενταξει μωρε,Ελλαδα ειναι εδω '' κλπ (γενικα κρινουμε , καταστασεις , δεν θα περασουμε κανα ''δικαστηριο'' καποιο φορουμιτη, αλλα αφου ζητηθηκε η γνωμη μας..) Παραδειγμα : Mεγαλος ανθρωπος (δηλαδη 65 + ) γκρινιαζε - με γκριματσες , επειδη μιλαγαν δυο παιδια στην ακρουλα του πεζοδρομιου και δεν μπορουσε να παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο.Δεν ηταν ο μονος,καμμια 10αρια αυτοκινητα στη σειρα ειχαν παρακαρει μισα στο πεζοδρομιο .Γιατι ειχε μια δουλεια στα γρηγορα ειπε .Οταν λοιπον τον αρχισαν και οι αλλοι στα ψιλογαλλικα εμφανιστηκε και η γυναικα του απο ενα μαγαζι (αυτη ηταν η δουλεια που ειχε )λεγοντας του 'μη τους δινεις σημασια, δεν τους βλεπεις πως ειναι ? 'Εννοωντας φυσικα το κλασσικο 'ελα μωρε , πρεζονια θα ειναι '..αλλιως γιατι να κανουν ετσι .. Ελληνκο ''φιλοτιμο'' μαι ας ... (και δυστυχως πολλες φορες με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα..)
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Ολοι μου εχετε ριξει αδικο. Αλλοι πολυ αλλοι λιγο.Και ο λογος ειναι οτι "δεν ειχες δικαιωμα" και "ολοι ετσι λενε" και "σου ειπε το αυτονοητο" Πραγματικα με κανει να στεναχωριεμαι. Δεν κανουμε καθολου πισω, ετσι? Δεν εχουμε καμια ορεξη να "χαρισουμε" λιγο απο το "δικαιωμα μας" προσωρινα,ε? Μεσα, οπως θελετε. Εγω θα παραμεινω ο βλακας της υποθεσης, αυτος που δεχεται να παρκαρουν για λιγο μπροστα στο παρκινγκ του, αυτος που θα κατσει 1 ωριτσα στο γραφειο για να βοηθησει ενα συναδελφο χωρις προσωπικο οφελος, που δεν θα φωναξει την αστυνομια οταν ο απο πανω έχει γιορτή στις 4 το πρωι επειδή αρραβωνιαζει το παιδι του Ελπιζω να μην γκρινιαξετε οταν μαθετε πχ για παχυλα year end bonus σε τιποτα στελεχη Τραπεζων ή για τον Φετφατζιδη που θα παρει 2 εκατομμυρια το χρονο "μα δεν ντρεπονται, ο κοσμος πειναει" Κοίτα, υπάρχει και ένας άλλος "βλάκας της υπόθεσης". Είναι αυτός που δε θα παρκάρει ποτέ σε χώρο που ενοχλεί, έστω και αν η δουλειά που έχει να κάνει είναι για 3 λεπτά και αντ' αυτού θα παρκάρει στο καλύτερο ελεύθερο μέρος που θα βρει, έστω κι αν αυτό τον αναγκάσει να περπατήσει 15 + 15 λεπτά για να πάει και να έρθει ή και χειρότερα. Καλή ώρα, εγώ είμαι ένας τέτοιος βλάκας. ΟΚ, εσύ έχεις μια αίσθηση για το πως θα προτιμούσες να λειτουργούν τα πράγματα και οι συνάνθρωποι σου. Το ζήτημα είναι, όμως, πως επειδή δε μπορούμε να συντονιστούμε όλοι με τον τρόπο σου, έχουμε βγάλει αυτούς τους γενικούς κανόνες που τηρούμε όλοι ώστε να μη χρειάζεται να συζητάμε τέτοια θέματα. Καλές οι προθέσεις σου και ίσως θα ήταν καλύτερο να ήταν έτσι τα πράγματα, όπως τα περιγράφεις. Διαπιστώνεις όμως και μόνος σου πως κάτι τέτοιο δε γίνεται. Και δε φταις εσύ γι' αυτό. Φταίει το γεγονός πως ο τύπος που σου έκανε την παρατήρηση, δεν μπορεί να ξέρει ότι εσένα είναι στον χαρακτήρα σου να κάνεις την ίδια ευγενική παραχώρηση από μέρους σου που θα έκανε και κάποιος άλλος για σένα. Γιατί κι εγώ, αλλά είμαι σίγουρος πως κι εσύ, γνωρίζουμε ανθρώπους που αφενός παρκάρουν όπου να 'ναι και απαιτούν απ' όλους τους άλλους να κάνουν τουμπεκί με τρομερό θράσος και αφετέρου αν τους συνέβαινε τους ίδιους κάτι αντίστοιχο θα άρχιζαν να βρίζουν την αθάνατη Ελλάδα και μπορεί να στηνόντουσαν και για καυγά ή να φωνάξουν την αστυνομία. Προσωπικά μου έχει τύχει και περίπτωση όπου κάποιος πάρκαρε ακριβώς μπροστά στο πάρκινγκ, τη στιγμή που μπροστά υπήρχε ελεύθερος χώρος! Τον βλέπω εκείνη ακριβώς την ώρα, όταν ήταν ακόμη μέσα στο αυτοκίνητο και του λέω "Συγγνώμη, αν είναι εύκολο κάντε 5 μέτρα μπροστά για να βγάλω κι εγώ το αυτοκίνητο". Οπότε ο τύπος βγαίνει από το αυτοκίνητο και μου λέει "5 λεπτά θα κάνω φίλε μου, μην ανησυχείς". Άντε τώρα εξήγησε μου τι έπρεπε να κάνω. Εννοείται πως του το είπα και δεύτερη φορά (μήπως δεν κατάλαβε) και πήρα πάλι την ίδια απάντηση. Ότι δεν έπρεπε να ανησυχώ και να κάνω φασαρία γιατί θα επέστρεφε αμέσως. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε πολλές τέτοιες ιστορίες. Για μένα μια είναι η σωστή συμπεριφορά: δεν κάνει ποτέ τέτοια πράγματα. ΥΓ. Θέλω να πάω να ζήσω στο εξωτερικό... ΥΓ2. Μια φορά φτάνοντας στο σταθμό τρένων στη Θεσσαλονίκη, ακούω καυγάδες. Ούρλιαζε ένας τύπος "Τι πράγματα είναι αυτά;! Τι παλιο-χώρα είναι αυτή;! Αμέσως φωνάζουμε την αστυνομία; Μόνο εδώ γίνονται αυτά ρε!" Τελικά αποδείχτηκε ότι ο τύπος είχε πάει και είχε κατουρήσει λίγο πιο πίσω από το κιόσκι που δίνουν πληροφορίες για τα δρομολόγια (είναι έξω από κτίριο φυσικά), γιατί όπως ισχυρίστηκε δε βρήκε τις τουαλέτες μέσα στο κτίριο (είμαι 99% σίγουρος ότι δεν τις έψαξε ποτέ). Ο τύπος λοιπόν αποκήρυξε την Ελλάδα και αφού είχε ακούσει πολλά για το εξωτερικό και τι αγγελικά πλασμένα είναι τα πράγματα εκεί, δημιούργησε για το εξωτερικό την ιδανική του εικόνα: ένα μέρος όπου μπορείς να κατουράς όπου να 'ναι και οι συνάνθρωποι σου θα δείξουν κατανόηση και δε θα καλέσουν την αστυνομία. Σου λέει "έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα εκεί, γι' αυτό λένε όλοι ότι μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά". Φαντάζομαι γνωρίζουμε όλοι εδώ μέσα ότι αυτό δε θα συνέβαινε στο εξωτερικό. Σωστά; Οι υπεύθυνοι του σταθμού πάντως ΔΕΝ φώναξαν την αστυνομία. Αντιθέτως μουρμούριζαν "εσένα έπρεπε να σε πλακώσω τώρα στο ξύλο, να μάθεις εσύ". I think I made my point.
liopyr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Αυτό που θίγεται όμως είναι η άγρια-επιθετική-ζωώδης συμπεριφορά πολλών κατοίκων του κέντρου και ειδικά της ζούγκλας των Εξαρχείων, η οποία συμπεριφορά διαμορφώνεται από το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ.. Δε διαφωνώ ως προς στο ότι το περιβάλλον είναι παράγοντας που ορίζει προσωπικότητες, αλλά για ποια ακριβώς ζούγκλα των Εξαρχείων κάνεις λόγο;
The_Judas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δεν έχουν καμία σχέση έχουν τα εξάρχεια και η οικ. κρίση. Οι Ελληνες όσο θυμάμαι πάντα κάφροι είμασταν όσον αφορά την συμπεριφορά μας οδηγική και μη. Δεν κορνάραν και δεν βρίζαν παλιότερα... ή μήπως το έκαναν μόνο στα Εξάρχεια; Εγώ μια ζωή θυμάμαι κόσμο να βγαίνει και να πλακώνεται από τα αυτοκίνητα για ηλίθιους λόγους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.