evabb Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 αρχισε να το στρωνει εδω. τοσες μερες εριχνε και ελιωνε μετα. αντε επιτελους χειμωνας.
Luxx Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Που το στρωνει;;! Παντως πιστευω οτι σε αρκετα χρονια ( χιλιαδες ), θα αντιστραφουν οι εποχες.
therock Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Ασχετο αλλα τελικα αμιαντος ειναι το asbestos? Ετσι το μετεφρασε το βιντεο. Και εψαχνα προσφατα να δω στα ελληνικα τι ειναι το asbestos, που προκελαει καρκινους αμα το αναπνευσεις. Ρε παιδια οντως καποτε βρηκε στοιχεια αμιαντου στους ψυκτες των σχολων? Κατι τετοιο θυμηθηκα τωρα και φρικαρα. Σορρυ για το οφτοπικο... (
paylidis Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Ασχετο αλλα τελικα αμιαντος ειναι το asbestos? Ετσι το μετεφρασε το βιντεο. Και εψαχνα προσφατα να δω στα ελληνικα τι ειναι το asbestos, που προκελαει καρκινους αμα το αναπνευσεις. Ρε παιδια οντως καποτε βρηκε στοιχεια αμιαντου στους ψυκτες των σχολων? Κατι τετοιο θυμηθηκα τωρα και φρικαρα. Σορρυ για το οφτοπικο... ( ναι. ναι και ναι υπήρχε αμίαντος σε ψύκτες σχολών/σχολείων/γυράδικών κλπ... είχα κάνει ανάλυση νερού απο ψύκτες κάπου πριν το 2000 και είχα θολώσει. ακόμα δεν πίνω απο ψύκτη... Ωστόσο, θέλω να ελπίζω οτι δεν υπάρχει πλέον κανένας... (τώρα για το τι εγιναν εκεινοι οι παλιοι ας μην το συζητήσουμε, πονάει...)
oneofthem Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 καλά στους παλιούς ψύκτες το καταλάβαινες αμέσως από τη γεύση ότι υπάρχει θέμα, εγώ δεν μπορούσα να πιω πάντως (αν και δεν ξέρω αν λέμε τους ίδιους έγω μιλάω για αρκετά παλιούς ψύκτες, δεν ξέρω πότε καταργήθηκαν)
zeniath Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 φημες...κανεις δεν μπορει να προβλεψει το μελλον... Προβλέπω ότι σε 2 λεπτά θα κάνω edit αυτό το post... ...κοίτα να δεις! Είμαι μάντης! (σόρρυ αλλά είχα διάθεση για trolling )
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Για Χανιά δεν είναι σπάνιο. Έχω ζήσει στα Χανιά και θυμάμαι χαρακτηριστηκά ένα 30ρι στις 17 Νοεμβρίου (κάπου στο 2000) και ουκ ολίγες φορές με 20-25°C τα χριστούγεννα. Επίσης θυμάμαι να κάνει κάποτε στην πρώτη βδομάδα του Απριλίου 30°C από τις 8 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι να έχει πέσει στους 18°C και να ρίχνει τουλούμια. Και 25 Μαρτίου θυμάμαι με 36°C. Και κάθε φορά η αιτία είναι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική. Τίποτα το ασυνήθιστο και τίποτα το σπάνιο γι' αυτή τη γεωγραφική περιοχή στο 35,5° βόρεια. Ωραια ας πουμε για Χανια δεν ειναι τοσο σπανιο μιας κ εχει δειξει ακομα και 30.4 βαθμους μεσα στον Ιανουαριο στα Χανια.Για την Αθηνα ομως?Το γνωριζεις οτι ο Νοεμβριος κλεινει ως ο θερμοτερος Νοεμβριος που εχει βιωσει ποτε η Αθηνα απο το 1860?Η μεση μηνιαια τιμη του σταθμου του Θησειου αγγιζει τους 19.2 βαθμους για τον φετινο Νοεμβριο την ιδια στιγμη που το προηγουμενο ρεκορ μεσης μηνιαιας Νοεμβριου ειχε σημειωθει το 1923 και το 1926 με 17.7 βαθμους στο σταθμο του Αστεροσκοπειου... Το αεροδρομιο της Μικρας στην Θεσσαλονικη κλεινει επισης με +2 βαθμους πανω απο το μεσο ορο 30ετιας!!
priest91 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Οποτε δεν εχουμε πιο θερμους χειμωνες καθε χρονο αν η μεγαλυτερη μεση θερμοκρασια ηταν το 1923 και η αμεσως επομενη φετος.Ενας κυκλος ειναι
tr3quart1sta Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 εδω, ελβετια μερια ηρθαν ηδη τα χιονια δλδ ενα μηνα πιο πριν σε σχεση με περσι!
insomniaK Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 scam είναι ούτως ή άλλως γιατί χρησιμοποιείται με παραπλανητικό τρόπο με σκοπό το κέρδος, ακόμη και αν περιέχει αλήθεια από τη στιγμή που συμμετέχει και η επιστημονική κοινότητα και δεν βγαίνει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αλλά συμμετέχει σε κάθε ευκαιρία προπαγάνδας επειδή αυτό φέρνει χρήματα προς τη μεριά της, μετατρέπεται όλο το θέμα σε scam εσύ μιλάς βέβαια συγκεκριμένα αν είναι εφεύρημα φαντασίας εντελώς ή αν ισχύει έστω και λίγο, το θέμα είναι να καταλήξουμε στο πόσο λίγο, δλδ στο αν έχει νόημα να μιλάμε για αλλαγή τρόπου ζωής ή αν μιλάμε για 300% σκοπιμότητες κέρδους - είχα δει μια εκπομπή που καλύπτει μόνο τη μία πλευρά και μόνο το πως ξεκίνησε η ιστορία αλλά παρουσιάζε ενδιαφέροντα στοιχεία του λείπει ο αντίλογος νομίζω και δεν καλύπτει τη σύγχρονη εκμετάλλευση της ιστορίας επειδή είναι παλιότερο όμως κάνοντας search με βάση τους συμμετέχοντες φαίνεται να είναι το The Great Global Warming Swindle αλλά δεν είμαι σίγουρος, αν βρω χρόνο όμως και το κοιτάξω θα σας πω αν είναι αυτό σίγουρα για όσους ενδιαφέρονται είναι must see Δεν είναι scam. Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ανοιχτό ερώτημα και για αυτό και προσελκύει πόρους. Υπάρχουν πολλά θέματα που μας είναι άγνωστα και σίγουρα πρέπει να μάθουμε τους μηχανισμούς του πλανήτη. Η ανάλυση των παλιότερων μετρήσεων αποδεικνύει την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας, είναι γεγονός. Οι δορυφορικές εικόνες των πόλων και των παγετώνων αποδεικνύουν ότι η αύξηση που παρατηρείται επηρεάζει δραστικά το σύστημα, κι αυτό είναι γεγονός. Ότι το Μπαγκλαντές βυθίζεται λόγω και της αύξησης της στάθμης της θάλασσας είναι γεγονός. Ότι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι (πολύ ευαίσθητα οικοσυστήματα) δεν προσαρμόζονται στην αλλαγή και αυτοκαταστρέφονται είναι γεγονός. Έχω αφήσει έξω όλες τις επιστημονικούρες και επικεντρώνομαι στα γεγονότα. Αν θεωρήσουμε το σύστημα μας σταθερό από το 1800 και δώθε, ο μοναδικός εξωγενής παράγοντας που φαίνεται να το επηρεάζει άμεσα είναι οι εκλύσεις του CO2 στην ατμόσφαιρα με άλλα λόγια τα αποτελέσματα της βιομηχανικής επανάστασης. Αυτό αποδεικνύει πως οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες επηρεάζουν το κλίμα. Στην περίοδο των 300 ετών που γίνεται η κουβέντα 1800-2100, το σύστημα γη θεωρείται γραμμικό (όπως μαθαίνουν και οι πρωτοετείς γεωλόγοι), επομένως τα μοντέλα με κάποιες κοινά αποδεχτές φυσικές παραδοχές προβλέπουν κάτι σαν κι αυτά: Αυτό που απλά πρέπει να κρατήσουμε είναι πως αν το σύστημα παραμείνει ως έχει ανεξάρτητα του μοντέλου, παρατηρείται μία σημαντική αύξηση. Το πρόβλημα σε αυτήν την ιστορία είναι πως δεν ξέρουμε τους μηχανισμούς ανάδρασης (πχ αύξηση της θερμοκρασίας μεγαλύτερη διαλυτότητα της θάλασσας περισσότερο CO2 στο νερό) και όσους γνωρίζουμε, οι μηχανισμοί αλληλοσυσχέτισης τους είναι τόσο περίπλοκοι που δε διαθέτουμε την υπολογιστική δύναμη και την τεχνογνωσία να το καταφέρουμε. Επομένως οι επιστήμονες ζητούν χρηματοδότηση, η οποία είναι πολιτική απόφαση. Με την απλούστερη ερώτηση: Γιατί να σας χρηματοδοτήσουμε; Πως θα επωφεληθεί η κοινωνία; (Μέχρι αυτό το σημείο όλα όσα αναφέρονται είναι γεγονότα, διαβάστε το ριπορτ του IPCC, είναι ελάχιστα τα στοιχεία που μπορούν να αμφισβητηθούν με επιστημονικό τρόπο) Το οποίο είναι ένα δύσκολο ερώτημα για κάποιον επιστήμονα. Και εδώ αρχίζουν οι ακροβασίες. Όπως θα είδατε παραπάνω στα links από το MPI, το θέμα είναι τεράστιος με πάρα πολλές συνιστώσες από βιολογία, φυσική, χημεία, γεωλογία, και ο καθείς τραβάει το σκοινί από την πλευρά του, αυτό δεν τους κάνει scammers. Όλοι (από πολιτικούς μέχρι επιστήμονες) βολευτηκαν όμως από το γνωστό περιοδικό που προμόταρε το global warming ως κίνδυνο για το σήμερα και αν επιζήσουμε για το αύριο. Ο κάθε επιστήμονας όμως έγραφε τα δικά του συμπεράσματα, τα συμπεράσματα από τον τομέα του, τη μεθοδολογία του, τα αποτελέσματα του και προσπαθούσε να τα βάλει στο γενικότερο πλαίσιο. Το αποδεχόμαστε ή όχι, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει άλματα τα τελευταία 20 χρόνια από τη Συνθήκη του Ρίο και δώθε και υπάρχει κέρδος για την κοινωνία. Για το climate gate αυτό που συνέβη είναι πως το πρώτο paper στο αντικείμενο, είχε σημαντικά μεθοδολογικά κενά και ότι κάποιες (δεν ξέρω πόσες μπορεί και πολλές) κόπηκαν επειδή δε συντηρούσαν το θέμα σε επίπεδα υστερίας. Για να γίνω κατανοητός, στο παραπάνω γράφημα υπάρχει η πορτοκαλή γραμμή αλλά υπάρχει και η μπλε.... Οποτε δεν εχουμε πιο θερμους χειμωνες καθε χρονο αν η μεγαλυτερη μεση θερμοκρασια ηταν το 1923 και η αμεσως επομενη φετος.Ενας κυκλος ειναι Ο κύκλος που ορίζεται από δύο σημεία ονομάζεται ευθεία. Γεωμετρία Γ γυμνασίου.
oneofthem Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 φιλικά, δεν ξέρω αν δεν καταλαβαίνεις ή αν πραγματικά δεν καταλαβαίνεις αλλά χρειάζονται πολλές σελίδες για να απαντήσω σε αυτά που γράφεις γιατί έχω την εντύπωση πως αγνοείς βασικά στοιχεία για το θέμα αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να ψάξεις τα παρακάτω για να καταλάβεις μόνος σου τι εννοώ: την πρώτη φορά που αναφέρθηκε η σύνδεση μεταξύ διοξειδίου του άνθρακα και κλιματικής αλλαγής και σε τι πλαίσιο πότε, σε ποια χώρα, από ποιον και γιατί ξεκίνησε η χρηματοδότηση για αυτό θέμα για τον ήλιο και πως επηρρεάζει τη θερμοκρασία της γης για τις αλλαγές του κλίματος σε μεγαλύτερη κλίμακα χρόνου από αυτή που αναφέρεις για το ποιος κερδίζει από την σχετική προπαγάνδα το πρόβλημα της ανισορροπίας μεταξύ ανεπτυγμένου και μη κόσμου και τη σχέση σου με την οικολογία κάποια από αυτά που έγραψες τα αφήνω ασχολίαστα, πχ για 'το μοναδικό εξωγενή παράγοντα' ή ότι η χρηματοδότηση γίνεται επειδή 'είναι ανοιχτό ερώτημα', μη γράψω και τπτ και το πάρεις προσωπικά το μίγμα της προπαγάνδας είναι μισή αλήθεια + μισή ψέμα δεν είπε κανείς ότι το λιώσιμο των πάγων ή ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι scam μπορείς από το πρωι μέχρι το βράδυ να λες ότι αυτά είναι φυσιολογικά ή μπορεί να λες από το πρωί μέχρι το βράδυ πως έρχεται η καταστροφή και πως αν ο καταναλωτής κάνει αυτά που του λέμε τότε θα λυθεί το πρόβλημα την ώρα που αυτοί ακριβώς που σου το λένε αυτό ρυπαίνουν όλο και περισσότερο 'ίσα δικαιώματα στη ρύπανση για όλους' λένε τελευταία (επιτέλους), έχεις αναρωτηθεί από που πηγάζει αυτό? γιατί σου λένε μείωσε τη δική σου κατανάλωση για να έχουμε εμείς περισσότερο χώρο οι βιομηχανίες οι ίδιες κερδίζουν από αυτήν την ιστορία, από που νομίζεις ότι προέρχεται η χρηματοδότηση αν πάρω ένα σφυρί και γκρεμίσω ένα σπίτι μπορώ να κρύψω το σφυρί και να πω ότι συνετέλεσε και ο άνεμος είναι πολύ εύκολο να περάσεις ότι μήνυμα θέλεις αν αυτό σε εξυπηρετεί και μετά όλοι να νομίζουν πως ο άνεμος ρίχνει σπίτια το θέμα της κλιματικής αλλαγής δεν είναι αυτό καθαυτό αλλά η σύνδεσή του με τον καταναλωτή μέσω της οικολογικής προπαγάνδας, αλλιώς δεν θα το συζητούσαμε καν εδώ πέρα γιατί δεν θα ήταν θέμα δεν μπορείς να παίρνεις το ένα κομμάτι για να δικαιολογήσεις το άλλο και να λες πως είναι μεμονωμένες περιπτώσεις οι απάτες από τη στιγμή που η επιστημονική κοινότητα στηρίζει σε κάθε ευκαιρία την προπαγάνδα (αφού από εκεί προέρχεται η χρηματοδότησή της για αυτό λέω ψάξε λίγο το θέμα)
insomniaK Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Συζήτηση κάνουμε και πραγματικά θα εκτιμούσα να έγραφες την άποψη σου αντί να με παραπέμπεις σε γενικότητες. Νομίζω ότι έδειξα τον τρόπο αναφέροντας περίπου 10 διαφορετικές πηγές στα προηγούμενα μηνύματα μου. Για να μην κουράζεσαι, συμφωνώ πως καλλιεργείται ο τρόμος, αλλά διαφωνώ πως η έρευνα για το κλίμα είναι scam. Στην έρευνα (και για αυτήν μιλάω και μόνο, όχι για πολιτική, όχι για NGOs, όχι για βιομηχανίες) ο καθένας έχει την οπτική του γωνία, εφόσον ακολουθεί τεκμηριωμένη μεθοδολογία, έχει κάποια αποτελέσματα τα οποία και συζητάει για να φτάσει σε κάποια συμπεράσματα, είναι σωστή επιστημονική έρευνα. Δε σημαίνει ότι τα συμπεράσματα του είναι καθολική αλήθεια, αλλά σημαίνει πως πλησιάζει την αλήθεια. Άλλωστε, τα ίδια αποτελέσματα πολλές φορές έχουν πολλά διαφορετικά και κάποιες φορές ακόμα και αντικρουόμενα συμπεράσματα ανάλογα με τον συγγραφέα. Δε νομίζω ότι έχω να συμπληρώσω κάτι. Κι αν κάποιος θέλει να κρατήσει κάτι από αυτά που έχω αναφέρει είναι πως κάτι συμβαίνει στο κλίμα, το οποίο δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ πριν, αλλά ο πλανήτης είναι ένα περίπλοκο σύστημα με υπερβολικά πολλές ανεξάρτητες μεταβλητές που δε γνωρίζουμε και οι οποίες είναι υπό έρευνα.
oneofthem Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 καλά στη λέω και αντί να με αρχίσεις στα μπινελίκια ζητάς ευγενικά την άποψή μου? τι ξενέρωτος είσαι ρε παίδι μου - εξήγησα γιατί δεν κάθισα να τα γράψω (βασικά το προσπάθησα αρχικά αλλά το παράτησα) μόνο και μόνο για να καταλάβεις γιατί το κομμάτι που προσπαθείς δήθεν να διαχωρίσεις (την έρευνα με την πολιτική) δεν διαχωρίζεται, θα πρέπει να πάμε σε αναδρομή για τα τσιγάρα, τα κινητά, τα φάρμακα και τα φυτοφάρμακα προκειμένου να μη μου ζητάς φωτογραφίες με τους διαπλεκόμενους για να πειστείς είναι αδύνατον να τα πάρουμε όλα σβάρνα και για αυτό και σε παρέπεμψα σε συγκεκριμένα πράγματα που καλό είναι να κοιτάξεις μιας και δεν το κανες, ξεκίνα από το πρώτο και θα βρεις που κολλάνε τα υπόλοιπα, δεν μιλάω να διαβάσεις στην τύχη ότι πέσει μπροστά σου, διάβασε από που ξεκίνησε δεν σημαίνει πως θα αλλάξεις άποψη αλλά τουλάχιστον θα έχεις στο μυαλό σου ότι υπάρχουν διαγράμματα και διαγράμματα που έχουν διαψευστεί νομίζεις τώρα πως είναι θέμα δύο διαγραμμάτων αλλά δεν είναι έτσι, δυο πηγές δεν σου δίνουν ολοκληρωμένη εικόνα εγώ έχω έτοιμο διάγραμμα που σε βγάζει knock out (ήλιου-δ.α.-ατμ.θερμοκρασίας), αλλά ξέρω αποδεδειγμένα πως είναι στρεβλωμένο σκόπιμα, και όμως κυκλοφορεί και οπλοφορεί κατάλαβες
therock Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 καλά στους παλιούς ψύκτες το καταλάβαινες αμέσως από τη γεύση ότι υπάρχει θέμα, εγώ δεν μπορούσα να πιω πάντως (αν και δεν ξέρω αν λέμε τους ίδιους έγω μιλάω για αρκετά παλιούς ψύκτες, δεν ξέρω πότε καταργήθηκαν) Οσοι ηπιαν τι μπορει να παθουνε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.