Προς το περιεχόμενο

Windows Socket Programming με C

PhlegethoN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

Εχω αποφασισει να κανω τα πρωτα μου βηματα στο προγραμματισμο δικτυακων εφαρμογων. Δυστυχως δεν κατεχω απο linux οποτε λεω να αρκεστω στις γνωσεις μου σε C και στο Visual Studio 2010. Η αληθεια ομως ειναι οτι εχω χασει λιγο το μπουσουλα και χρειαζομαι help απο καποιον εμπειρο ως προς το πως να αρχισω.

Εχω βρει αρκετα tutorials αλλα πολλα απο αυτα αναφερονται σε linux και πιο πολυ με εχουν μπερδεψει παρα με εχουν βοηθησει. Ψαχνω κατι που να με καθοδηγησει βημα βημα απο εντελως βασικα πραγματα, οπως το πως να setαρω οτι βιβλιοθηκες χρειαζομαι (οπως το winsock απο οτι διαβαζω) μεχρι και το πρωτο μου απλο προγραμμα client/server. Μεχρι να καταλαβω δηλαδη το τι παιζει. Μετα θα βρω το δρομο μου απο το google πιστευω... :)

Μπορει καποιος να με βοηθησει ή να μου προτεινει κατι? ενα ebook ή tutorial?

Ευχαριστω οποιον μπει στο κοπο ;)

PS:Απο βιασυνη νομιζω ανοιξα το θεμα σε λαθος section. Αν ταιριαζει περισσοτερο στο Programming ας γινει ενα move.

Δημοσ.

Για winsock, παλαιότερα που είχα ασχοληθεί λίγο, είχα ακολουθήσει το tutorial από το msdn. Είναι αρκετά καλό για να ξεκινήσεις και να μάθεις τα βασικά. Έχει ένα πολύ απλό παράδειγμα που εξηγεί όλα όσα ζήτησες.

Δημοσ.

Beej's Guide to Network Programming: είναι ο καλύτερος οδηγός -απ'όσο ξέρω- για εισαγωγή στον προγραμματισμό sockets.

στα ελληνικά υπάρχει το βιβλίο: Δικτυακός Προγραμματισμός στο TCP/IP των Douglas και Stevens, εκδόσεις ΙΩΝ.

και τα 2 περιέχουν πληροφορίες για windows sockets.

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

Εχω αποφασισει να κανω τα πρωτα μου βηματα στο προγραμματισμο δικτυακων εφαρμογων. Δυστυχως δεν κατεχω απο linux οποτε λεω να αρκεστω στις γνωσεις μου σε C και στο Visual Studio 2010. Η αληθεια ομως ειναι οτι εχω χασει λιγο το μπουσουλα και χρειαζομαι help απο καποιον εμπειρο ως προς το πως να αρχισω.

Εχω βρει αρκετα tutorials αλλα πολλα απο αυτα αναφερονται σε linux και πιο πολυ με εχουν μπερδεψει παρα με εχουν βοηθησει. Ψαχνω κατι που να με καθοδηγησει βημα βημα απο εντελως βασικα πραγματα, οπως το πως να setαρω οτι βιβλιοθηκες χρειαζομαι (οπως το winsock απο οτι διαβαζω) μεχρι και το πρωτο μου απλο προγραμμα client/server. Μεχρι να καταλαβω δηλαδη το τι παιζει. Μετα θα βρω το δρομο μου απο το google πιστευω... :)

Μπορει καποιος να με βοηθησει ή να μου προτεινει κατι? ενα ebook ή tutorial?

Ευχαριστω οποιον μπει στο κοπο ;)

PS:Απο βιασυνη νομιζω ανοιξα το θεμα σε λαθος section. Αν ταιριαζει περισσοτερο στο Programming ας γινει ενα move.

Μιλας για C# ή C++ του Visual Studio 2010 ??

Δημοσ.

MitsakosGR και εμενα εκει ειχε πεσει το ματι μου και το διαβαζα εχτες. Thx.

twiner πολυ καλο το guide και το βιβλιο θα τσεκαρω μπας και το βρω στη βιβλιοθηκη της σχολης. Να'σαι καλα ;)

Μιλας για C# ή C++ του Visual Studio 2010 ??

Μεσω C++ απο το VS2010. Το οποιο ομως με ζοριζει ακομη και στο πως θα του περασω τις βιβλιοθηκες που βρηκα... μπερδεμα

Το ματι μου επισης επεσε και στο CNAI API απο ενα βιβλιο του Comer που ειχα για τα δικτυα. Ελπιζω κατι απο ολα να με ξελασπωσει...

Δημοσ.

Λίγο άσχετο, αλλά θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με java αυτού του είδους τις εφαρμογές... τώρα έχω και εγώ μια εργασία πανω στο θέμα και έχω την εντύπωση οτι είναι πιο εύκολο σε java για αρχή παρόλο που κατέχω περισότερο τη c.

και μετά συνεχίζεις σε c!!!

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

η προταση του twiner ειναι πολυ καλη για αρχη. Μπορεις να ψαξεις και να βρεις και αλλα στο ιντερνετ. εγω προτεινω να ξεκινησεις με c γιατι σε java αν και πιο ευκολη η υλοποιηση δεν βλεπεις τι γινεται χαμηλοτερα. επισης αν θες ψαξε το "tcp/ip sockets in c" για διαβασμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...