Προς το περιεχόμενο

Γεννήθηκε ο μπέμπης και μαζί η ανάγκη για τρελό backup

spiounos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ok. O μπέμπης γεννήθηκε και η high definition camera γράφει συνέχεια. Για περίπου 2 ώρες video χρειάζομαι 16 GB. Προτείνετε πιθανές λύσεις backup για να κρατάω τα πρωτότυπα m2ts αρχεία, τα οποία αρχίζουν και πλημμυρίζουν τους δίσκους μου...

Να αγοράσω δίσκους 1ΤΒ σε συστοιχία RAID1 (1tb / 16GB = (περίπου) 64 αδειάσματα των 16GB από την κάμερα) ? Δεκάδες dvd-r? Τι θα βολέψει περισσότερο? Προτάσεις βασισμένες σε εμπειρίες please, με αρνητικά και θετικά.

Δημοσ.

Καλά σίριαλ θα τον γυρίσετε τον μπέμπη; :blink:

Βασικά γιατί δεν κοιτάς τον πιο φτηνό σε ευρώ ανά γίγα; Γιατί με τα dvd και τους ρυθμούς σου, σε λίγο δεν θα χωράτε στο σπίτι! :P

Δημοσ.

Να σας ζήσει!! Καλότυχος να ναι!! :D

Όσον αφορά αυτό που ρωτάς,μια λύση θα ήταν να τα γράφεις και σε δισκάκια blue-ray (αν έχεις writer) αλλά είναι οικονομικά ασύμφορο γι αυτό η λύση με σκληρό (1,5Τb και πάνω) μάλλον είναι η καλύτερη (Για δες πόσο χρόνο θα κάνεις να γεμίσεις έναν σκληρό....και παίρνεις κ άλλους).

Τα dvd εγώ δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου...επειδή από εμπειρία έχω χάσει αρχεία με το πέρασμα του χρόνου.....

Δημοσ.

Οικονομικά δίσκους σε συμφέρει φυσικά είναι και πιο εύκολο να οργανώσεις και να βρίσκειςτα αρχεία και δεν έχεις το χάος με τα δισκάκια.

Εφόσον πρόκειται για σημαντικά αρχεία πρέπει να χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον 2 ίσως ένα εσωτερικό και έναν εξωτερικό στον οποίο

θα κάνεις μόνο backup και μετά θα τον αφήνεις κλειστό στην ησυχία του.

Α και ευχές κι από μένα.

Δημοσ.

...Να το χαίρεσαι βεβαίως-βεβαίως το σπιουνάκι, αλλά  αναρωτιέμαι:

Πότε θα βρεις τον χρόνο να το δεις όλο αυτό το φίμλινγκ-τάιμ;

Δε θα πρέπει να τον αφιερώνεις αυτόν τον χρόνο στο να βγάζεις ψωμάκι για το μωράκι;

...Απ' την άλλη όλοι έχουν δικαίωμα στην χαζομπαμπαδίαση.

Όσο για το ερώτημά σου, τα DVD είναι ασύμφορα απ΄την άποψη χρόνου δημιουργίας, κι όπως προαναφέρθηκε δεν μπορείς να τα πολυβασιστείς.

Απ' την άλλη, μπορείς να βασιστείς σε δίσκους;

Γνώμη μου είναι να χαλαλίσεις δυο 2άρηδες (Τέρα) δίσκους, σ' ένα RAID-1 (θα σου βγουν γύρω στο διακοσάρι, ΔΕΝ είναι αστείο...Είναι; ), και μετά,,,να χαλαρώσεις με την κάμερα. Να μην τραβάς το σύμπαν δλδ, αλλά επιλεγμένα.

Και να διαθέσεις περισσότερο χρόνο στο να ασχολείσαι πιο έμπρακτα με το μωράκι (παιχνίδι/φροντίδα κτλ)

Αν το συνεχίσεις μάλιστα έτσι, θα το κάνεις και ψώνιο (θα μάθει στην κάμερα και θα σου βγει σελέμπριτι-γουάναμπι :Ρ) 

Δημοσ.
Πότε θα βρεις τον χρόνο να το δεις όλο αυτό το φίμλινγκ-τάιμ;

Για αμοντάριστο υλικό μιλάμε που έχει τραβηχτεί με την κάμερα. Λόγω HD υλικου, μιλάμε για 16GB / 2ωρο

Δε θα πρέπει να τον αφιερώνεις αυτόν τον χρόνο στο να βγάζεις ψωμάκι για το μωράκι;

Εγώ από το πρωί μέχρι το βράδυ δουλεύω. Απλά τραβάει και η μαμά :-). Και επειδή δεν έχω χρόνο για επεξεργασία / μοντάζ / παραγωγή dvd, γι' αυτό το λόγο θέλω να αποθηκεύω το αμοντάριστο υλικό χωρίς απώλειες , ώστε στο μέλλον ή το καλοκαίρι να κάνω ξεκαθάρισμα / μοντάζ / παραγωγή ταινιών.

...Απ' την άλλη όλοι έχουν δικαίωμα στην χαζομπαμπαδίαση.

Είπαμε, δουλεύω από το πρωί μεχρι το βράδυ. Μακάρι να είχα το χρόνο για χαζομπαμπαδίαση.

Και να διαθέσεις περισσότερο χρόνο στο να ασχολείσαι πιο έμπρακτα με το μωράκι (παιχνίδι/φροντίδα κτλ)

Εντάξει παιδιά, μην ξεφεύγουμε. Ευχαριστώ για τις συμβουλές, αλλά δεν τις χρειάζομαι σε αυτό το επίπεδο. Έκανα συγκεκριμένο ερώτημα. 2 ώρες footage ανά μήνα δεν είναι υπερβολή και μου κοστίζει 16GB HD υλικού. Προτάσεις ζήτησα για το backup και όχι συμβουλές πατρότητας.

Ευχαριστώ.

Τελικά μάλλον σε 2 δίσκους προσανατολιζόμαστε ?

Δημοσ.

...αμάν εύθικτος μπαμπάς μας βγήκες...

Λίγο αστεία-λίγο σοβαρά τα έγραψα τα προηγούμενα.

Και στεγνο-σοβαρά, έγραψα ΚΑΙ την άποψή μου περί του τί να κάνεις, μετά από αυτά. Και νομίζω ότι είναι η "απόλυτη".

(btw, στο αρχικό ποστ, είχες μιλήσει ΑΠΛΑ για 2 ώρες βίντεο. Δεν είχες διευκρινήσει ότι έγιναν μέσα σ' ένα μήνα όμως.....)

(..καλύτερα βέβαια, γιατί αλλιώς δε θα μου ερχόταν να σε πειράξω :ρ)

Δημοσ.

2 δισκους τους πιο φθηνους που θα βρεις (και γιατι οχι μεταχειρισμενους αν το γεμισμα συνεχιστει με αυτον τον ρυθμο ).Ενα στο pc η στο οποιο μεσο προβολης, εναν στο συρταρι (οταν γεμισουν)..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...