thanos31 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Διάβασα αρκετά θέματα στο φόρουμ , όμως επειδή κάθε περίπτωση είναι και λίγο διαφορετική αποφάσισα να περιγράψω τι πρόβλημα έχω. Έχω ενα εξωτερικό σκληρό toshiba 1 tb. Στην αρχή δούλευε μετά άρχισε να εχει πρόβλημα η αναγνώριση του απο τα windows. Αντίθετα στα ubuntu δούλευε κανονικά , οπότε δεν έδωσα σημασία γιατί θεώρησα ότι είναι ανικανότητα των windows . Εδώ και λίγο καιρό δεν δουλεύει πουθενά. Για την ακρίβεια δεν αναγνωρίζεται. Όταν το συνδεω στα windows το λαμπάκι ανάβει , ο σκληρός φαίνεται να γυρίζει. Δηλαδή πατάω το on και φαίνεται ότι παίρνει ρεύμα. Μετά όμως φαίνεται ότι όπως πάει να πάρει μπρος κάτι βρίσκει κάπου . Ακούγεται δηλαδή ένας θόρυβος, ο οποίος μετά σταματάει. Πάντως μπορώ να διαβεβαιωσω ότι δεν τον έχω χτυπήσει. Όταν τον συνδέω στον υπολογιστή δείχνει αρχικά ότι αναγνωρίζει μια usb συσκευή που συνδέεται αλλά μετά λέι ότι η συσκεύη αυτή has malfunctioned Στον device manager το βγάζει σαν άγνωστη συσκευή. Ο δίσκος είναι εντός εγγύησης. Στα ubuntu απλώς δεν τον βλέπει. Εχω ορισμένα προσωπικά αρχεία ,που θέλω να τα ανακτήσω .Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης ύστερα απο τις πληροφορίες , που έδωσα? Και σε συνέχεια των προηγούμενων. Επειδή έχω ακούσει ότι σε αντιπροσωπείες έχουν γίνει πλάκες με προσωπικά αρχεία απο σκληρούς δίσκους και μνήμες κινητών(έχω διαβασει σχετικά περιστατικά) από προϊόντα σε εγγύηση που πήγαν για επισκευή, μάλλον είναι δύσκολο να προστατευτεί κάποιος από κάτι τέτοιο? φχαριστώ
washcloud Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Και σε συνέχεια των προηγούμενων. Επειδή έχω ακούσει ότι σε αντιπροσωπείες έχουν γίνει πλάκες με προσωπικά αρχεία απο σκληρούς δίσκους και μνήμες κινητών(έχω διαβασει σχετικά περιστατικά) από προϊόντα σε εγγύηση που πήγαν για επισκευή ...μαλακίες. Κατά τ' άλλα, αν ανοίξεις τον εξωτερικό, κατά πάσα πιθανότητα ακυρώνεις την εγγύησή του. Οπότε αποφάισε. Μ' αυτά δε που λες, η επιλογή που βλέπω να έχεις (αν τελικά σ' ενδιαφέρουν περισσότερο τ' αρχεία), είναι όντως να τον ανοίξεις, να πάρεις τον σκληρό από μέσα, και να τον συνδέσεις εσωτερικό σε πισί, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ πως το πρόβλημα είναι στο κουτί (διόλου απίθανο). Αν όμως δεν είναι, αλλά είναι στον σκληρό, θα έχεις ακυρώσει την εγγύηση για το τίποτα. Αν τελικά τον κάνεις εσωτερικό, το πρώτο βήμα είναι να τον συνδέσεις σωστά κι αν έτσι φαίνεται στο BIOS, είσαι ίσως σε καλό δρόμο. Αν παρ' ολ' αυτά δεν αναγνωρίζεται απ' τα Windows, δοκιμάζεις αρχικά πρόγραμμα ανάκτησης partition, κι αν δεν γίνεται κάτι, δοκιμάζεις πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων (θα τα πούμε αναλυτικότερα αν/όταν φτάσεις ως εκεί). Να τονίσω δε πως αν αποφασίσεις ν' αποχαιρετήσεις τ' αρχεία κάνοντας χρήση της εγγύησης αντικατάστασης, κανείς δεν πρόκειται ν' ασχοληθεί (ούτε να δύναται να το κάνει καν) με προσπάθεια ανάκτησης των αρχείων σου, διότι η υποχρέωσή τους θα είναι να επιστρέψουν τον εξωτερικό ως έχει στη μαμά εταιρία. Και δε νομίζω κάποιος στη Μαλαισία πχ, να κάτσει ν' ασχοληθεί με τα δεδομένα του Θάνου31 από Ελλάδα (άλλωστε ούτε καν οι εκεί εργασιακές συνθήκες το επιτρέπουν, καθώς δουλεύουν σαν αράπηδες, για ψίχουλα μάλιστα), ακόμα και ΑΝ τα τσεκάρουν - εκτός πια κι αν υπάρχει βίντεο που σε δείχνει να καθαρίζεις τον Κέννεντι. Οι μόνοι που μπορούν να έχουν πρόσβαση στ' αρχεία σου και να σ' απασχολεί, είναι προσωπικό ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ εταιρίας ανάκτησης δεδομένων στην οποία μπορείς ν' απευθυνθείς, οι οποίοι μια και χρεώνουν ΚΕΡΑΤΑ (μισό με ένα χιλιάρικο να υπολογίζεις μέσο όρο), εξασφαλίζουν κι εχεμύθεια. Τέλος, πάρε και το μάθημα : ΕΙΔΙΚΑ σε εξωτερικό, δεν βασιζόμαστε για ΜΟΝΑΔΙΚΑ αρχεία. Και ΓΕΝΙΚΑ, για τ' αναντικατάστατά μας αρχεία, έχουμε απ' την πρώτη στιγμή αντίγραφα.
thanos31 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Θα σκεφτω το θέμα και θα δω τι θα κάνω. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.