insomnian Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17628&cat=6 333.86 χωρίς μεταφορικά ο φτηνότερος 160gb Intel G2... και όταν βγουν οι G3 @ 25nm ο καινούριος 160gb κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κοντά στα 200 euro σύμφωνα με τις φήμες To ξανασυζητησαμε το θεμα στο thread "Η Intel μειώνει τις τιμές των SSD σκληρών δίσκων της" Στη σελιδα του skroutzυπαρχουν τιμες μεχρι 468€. Η μικροτερη τιμη ηταν 369€ για "μη διαθεσιμο προιον", μετα τη συζητηση μας βλεπω οτι προστεθηκε στη λιστα και με 336€, παραμυθι φανταζομαι, απ αυτα που παιρνεις τηλ. και σου λενε οτι ΘΑ το παραγγειλουν ΥΓ. Μονο 1 ετος εγγυηση??!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 To ξανασυζητησαμε το θεμα στο thread "Η Intel μειώνει τις τιμές των SSD σκληρών δίσκων της" Στη σελιδα του skroutzυπαρχουν τιμες μεχρι 468€. Η μικροτερη τιμη ηταν 369€ για "μη διαθεσιμο προιον", μετα τη συζητηση μας βλεπω οτι προστεθηκε στη λιστα και με 336€, παραμυθι φανταζομαι, απ αυτα που παιρνεις τηλ. και σου λενε οτι ΘΑ το παραγγειλουν ΥΓ. Μονο 1 ετος εγγυηση??! ακριβώς, το ξανασυζητήσαμε και εσύ συνεχίζεις να λες για 420-450... αν κάποιος είναι τόσο βλάκας και πληρώσει +100 euro για "άμεση διαθεσιμότητα" καλά να πάθει... 3 χρόνια εγγύηση λέει με κόκκινα γράμματα, που είδες 1 χρόνο?
Vasilis 07 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Οπως αναφερθηκε και πιο πανω, μην κοιτας την προτεινομενη τιμη του πλαισιου...Δες σε αλλα ελληνικα e-shops για την μεση τιμή πωλησης. Πχ για τον 120ρη corsair πληρωσα 214ε και στο πλαισιο εχει 269. Δεν έχεις καταλάβει το σκεπτικό μου. Δηλ. επειδή και καλά θα τον φέρουν πρώτοι πρέπει να βάζουν και τέτοιο καπέλο ? Το θέμα είναι ότι δημιουργούν κλίμα. Μάλιστα είναι τόσο "γκάο" εκεί που τον 64αρη Corsair Nova επειδή είναι μεγαλύτερος από τον 60αρη τον έχουν στα 175 ευρώ ενώ είναι ποιό αργός!!! Έχω συνθέση 4 PC από αυτούς αλλά πλέον έχω πάψει να τους τα ακουμπάω Ορίστε απο "γειτονικό" μαγαζί http://www.prokoo.com/product_info.php?products_id=5120 159 ευρώ.Αλλά φαντάζομαι ότι οι φίλοι μας οι Ιταλοί τα βγάζουν ποιό δύσκολα.
kanesaxo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Kοιταξε. Συμφωνώ με το σκεπτικό σου.Ετσι δουλευουν οι μεγαλες εταιριες του χώρου κι οχι μονο αυτου του χώρου. Το οτι θα τσιμπησουν 8 στα 10 θυματα και θα τον αγοράσουν απο το πλαισιο και καθε πλαισιο δεν φταιμε εμεις. Ελευθερη αγορά ειναι οτι θελουν χρεώνουν. Γιαυτο εσυ,εγω,ο χ,ο ψ κανει ερευνα αγοράς και ψωνιζει απο αλλου. Το πλαισιο καταφερε τοσο καιρο να δημιουργησει ενα τεραστιο πελατολογιο και επειδη στηθηκε σε μια σχεση εμπιστοσυνης,ελεω σερβις,ρμα,καλων τιμων παλιοτερα, μπορει και χρησιμοποιει πλεον αυτη τη σχεση παρολο που ανεβασε τις τιμες. Γνωριζω πολυ κοσμο που λεει "απτο πλαισιο,κι ας ειναι πιο ακριβο"... Πολυ απλα δεν ξαναγοράζεις και δεν ασχολεισαι! οπως κανουν πολλοι πλεον.
insomnian Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 ακριβώς, το ξανασυζητήσαμε και εσύ συνεχίζεις να λες για 420-450... αν κάποιος είναι τόσο βλάκας και πληρώσει +100 euro για "άμεση διαθεσιμότητα" καλά να πάθει... 3 χρόνια εγγύηση λέει με κόκκινα γράμματα, που είδες 1 χρόνο? To ξανασυζητησαμε και σου απαντησα, παρολ αυτα επανηλθες... λεω 420-450 μεσο ορο. Αφου οι τιμες φτανουν στα 468, τι θες να πω? Οι χαμηλες τιμες προφανως ειναι για μη διαθεσιμο προιον. 1 χρονο λεει εγγυηση, διαβασε το πιο προσεκτικα.
Xorxhs! Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 εχω αυτη τη mobo http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=cPrufUGXUlY9OsYv&templete=2 JMicron® PATA and SATA controller Οι ssd αξιοποιουνται πληρως απο την παραπανω mobo, σωστα?
phanispal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Οι περισσότεροι ναι. Αυτοί που έχουν ταχύτητες μεγαλύτερες από ~300ΜΒ/s, όχι, αλλά μιλάμε για πολύ μικρές διαφορές προς το παρόν. Ποιον έχεις κατά νου;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 To ξανασυζητησαμε και σου απαντησα, παρολ αυτα επανηλθες... λεω 420-450 μεσο ορο. Αφου οι τιμες φτανουν στα 468, τι θες να πω? Οι χαμηλες τιμες προφανως ειναι για μη διαθεσιμο προιον. 1 χρονο λεει εγγυηση, διαβασε το πιο προσεκτικα. δεν νοιάζει κανέναν ο μέσος όρος, η χαμηλότερη τιμή είναι που μετράει και είναι από αξιόλογο κατάστημα... To ότι δεν είναι άμεσα διαθέσιμο δεν με απασχολεί αν γλυτώσω πάνω από 100 euro περιμένοντας μια βδομάδα, όποιος θέλει να τα σκάσει προβλημά του 3 χρόνια εγγύηση λέει το Visiostudio που έχει την χαμηλότερη τιμή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17628&cat=6 Αν δεν το βλέπεις δεν φταίω εγώ...
Xorxhs! Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Οι περισσότεροι ναι. Αυτοί που έχουν ταχύτητες μεγαλύτερες από ~300ΜΒ/s, όχι, αλλά μιλάμε για πολύ μικρές διαφορές προς το παρόν. Ποιον έχεις κατά νου; οποιονδηποτε value for money αλλα μονο απο το πλαισιο, ελεγα μάλλον για αυτον αλλα δεν εχω καταληξει... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Corsair-Force-Series-120GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-CSSD-F120GB2-BRKT.htm
million_voices Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 ρε συς να αγορασω τωρα τον ocz vertex 2 η να περιμενω λιγο να σκασουν οι g3 μηπως και πεσουν οι τιμες ολων δεν καιγομαι αλλα αν δεν περιμενουμε μειωση τιμων στους ηδη υπαρχοντες θα τον ηθελα
Vasilis 07 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 ρε συς να αγορασω τωρα τον ocz vertex 2 η να περιμενω λιγο να σκασουν οι g3 μηπως και πεσουν οι τιμες ολων δεν καιγομαι αλλα αν δεν περιμενουμε μειωση τιμων στους ηδη υπαρχοντες θα τον ηθελα Αν τον χρειάζεσαι χτύπα τον.Μέγεθος ? Εγώ θα περιμένω λίγο ακόμα να έρθουν οι νέοι Corsair και θα χτυπήσω ή τον 80αρη ή τον νέο 90αρη.Δεν πιστεύω να υπάρξη άμεση πτώση τιμών με το που έρθουν οι G3.Απλά τότε θα λέμε ας κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή (1-2) μήνες για να πέσουν και έτσι θα φτάσει καλοκαίρι
yiannis_1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Ασχέτως πάντος σκρουτζαρίσματος και χαμηλότερων τιμών κτήσης ενα πράγμα διαφαίνεται στον ορίζοντα. Οι HDD σαν μέσo μαζικής αποθήκευσης δεν θα αντικατασταθούν. Τουλάχιστον όχι με την υπάρχουσα τεχνολογία των ssd χωρίς να υπάρξουν δραματικές αλλαγές προς υβριδικα μοντέλα ή προς κάποιον άλλο τρόπο που θα αυξήσει δραματικά την χωρητικότητα των chip. Τόσο καιρό περιμένουμε και ακόμα το κόστος είναι πάνω απο 2 ευρό το giga. Με την νέα τεχνολογία 25nm η intel άφησε να εννοηθεί μείωση του κόστους κατασκευής στο μισό δηλαδή κοντά στο 1 ευρό το giga. Αυτό το ποσοστό ακόμα και αν αυτούσιο μεταφερερθεί στο κόστος κτήσης αντιστοιχεί σε 2000 ευρό για εναν ssd 2Tb που θα μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και σαν αποθηκευτικό μέσο. Τα nm μπορεί προς ώρας να πέφτουν αλλά η διαδικασία σμίκρυνσης όσο περνάει ο καιρός δυσκολεύει ακριβαίνει και συναντά τα προσκόματα της φυσικής επιστήμης. Εντομεταξύ η τεχνολογία των μαγνητικών δίσκων δε σταματά να εξελλίσεται και όλα μεγαλύτεροι δίσκοι κάνουν την εμφάνισή τους. Μάλλον το μέλλον θα μας βρεί με δυο δίσκους εναν για boot και εναν για data ακριβώς οπως ήδη γίνεται. Value SSD δηλαδή δεν υπάρχει με την έννοια που πολλοί περιμένουν...
Vasilis 07 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Ασχέτως πάντος σκρουτζαρίσματος και χαμηλότερων τιμών κτήσης ενα πράγμα διαφαίνεται στον ορίζοντα. Οι HDD σαν μέσω μαζικής αποθήκευσης δεν θα αντικατασταθούν. Τουλάχιστον όχι με την υπάρχουσα τεχνολογία των ssd χωρίς να υπάρξουν δραματικές αλλαγές προς υβριδικα μοντέλα ή προς κάποιον άλλο τρόπο που θα αυξήσει δραματικά την χωρητικότητα των chip. Τόσο καιρό περιμένουμε και ακόμα το κόστος είναι πάνω απο 2 ευρό το giga. Με την νέα τεχνολογία 25nm η intel άφησε να εννοηθεί μείωση του κόστους κατασκευής στο μισό δηλαδή κοντά στο 1 ευρό το giga. Αυτό το ποσοστό ακόμα και αν αυτούσιο μεταφερερθεί στο κόστος κτήσης αντιστοιχεί σε 2000 ευρό για εναν ssd 2Tb που θα μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και σαν αποθηκευτικό μέσο. Τα nm μπορεί προς ώρας να πέφτουν αλλά η διαδικασία σμίκρυνσης όσο περνάει ο καιρός δυσκολεύει ακριβαίνει και συναντά τα προσκόματα της φυσικής επιστήμης. Εντομεταξύ η τεχνολογία των μαγνητικών δίσκων δε σταματά να εξελλίσεται και όλα μεγαλύτεροι δίσκοι κάνουν την εμφάνισή τους. Μάλλον το μέλλον θα μας βρεί με δυο δίσκους εναν για boot και εναν για data ακριβώς οπως ήδη γίνεται. Value SSD δηλαδή δεν υπάρχει με την έννοια που πολλοί περιμένουν... Θα ξεκινήσω από το τέλος.Ο τίτλος Value SSD έχει να κάνει με την αγορά SSD για χρήση OS.Απο αυτό προκύπτει πώς εγώ χρειάζομαι 60GB για τις δουλειές που κάνω.Άλλος καλύπτεται με 30 και υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν 120 το πολύ 160GB.Το θέμα που θέτεις εσύ δεν έχει να κάνει ούτε με το να αντικαταστήσουν οι SSD τους μηχανικούς, ούτε με το να χρησιμοποιούμαι τους SSD σαν αποθήκες.Ποιός ο λόγος δηλ. να θέλω αυτή τη στιγμή να έχω SSD για να ανοίγω ποιό γρήγορα ταινίες,φωτό,pdf κτλ, κάτι που το κάνω μερικές φορές την ημέρα και δεν είναι και κάτι τραγικό.Δηλ. τώρα με ο PC που έχω ένα mkv ανοίγει σε 1,5 sec δηλ. αν με ο SSD ανοίγει σε 0,1sec θα κερδίσω κάτι ? Σίγουρα μετά από 5-10 xρόνια θα παίρνουμε και SSD για αποθήκη αλλά τώρα τον παίρνεις σε μικρό μέγεθος για να σου δώσει άλλο αέρα στο σύστημα και να σε διευκολύνει στην καθημερινή χρήση.Γι αυτό και η έννοια του Value for money
yiannis_1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Ποιός ο λόγος δηλ. να θέλω αυτή τη στιγμή να έχω SSD για να ανοίγω ποιό γρήγορα ταινίες,φωτό,pdf κτλ, κάτι που το κάνω μερικές φορές την ημέρα και δεν είναι και κάτι τραγικό.Δηλ. τώρα με ο PC που έχω ένα mkv ανοίγει σε 1,5 sec δηλ. αν με ο SSD ανοίγει σε 0,1sec θα κερδίσω κάτι ? Σίγουρα μετά από 5-10 xρόνια θα παίρνουμε και SSD για αποθήκη αλλά τώρα τον παίρνεις σε μικρό μέγεθος για να σου δώσει άλλο αέρα στο σύστημα και να σε διευκολύνει στην καθημερινή χρήση.Γι αυτό και η έννοια του Value for money Το χαμηλό access time των ssd είναι ότι πρέπει για αναζητήσεις αρχείων (documents, συμπιεσμένα αρχεία, ηχος, εικόνα)που είναι ατάκτος ερημένα σε μεγάλο βαθμό σε σημερινους δίσκους. Επίσης ειναί ότι πρέπει για γρήγορο άνοιγμα ασυμπίεστου content - βίντεο, φωτογραφίες ασυμπίεστος ήχος κτλ. Για διαχείρηση media libraries με φορτωμένο εναν κάρo πράγματα εκτος απο τα ίδια τα media τίτλους comments, κριτικές, βαθμολογίες, cast ηθοποιών κτλ. Ακόμα και στο loading σε games κάνει διαφορά ενας ssd και στα minimum frames που παίρνεις όταν η cpu αντί να επεξεργάζεται τα graphics χρονοτριβεί κάνοντας utilazation με τις ώρες τον δίσκο για να φορτώσει κάτι. Οι χρήσεις γενικά ενος δίσκου με γρήγορο access οπως είναι οι ssd είναι χιλιάδες. Δεν σε εκνευρίζει το αργό virus scaning στο D:. To search των windows 7 με την μπάρα που γεμίζει αργά αργά όταν ψάχνεις κάτι που δεν θυμάσε που το ακριβώς το εχεις πετάξει στο D: Δηλαδή δεν θα ήθελες και δεν θα ήθελα ταχύτητα και σε όλα αυτά τα tasks. Ταχύτητα που αντικειμενικά δεν εχουμε σε αυτή την μεταβατική περίοδο. Απλά δεν μπορούν να δώσουν χωρητικότητες σε λογικές τιμές και για αυτό τα αφήνουμε όλα αυτά στην απέξω. Κατά τα άλλα και εγω μαζί σου 2 boot drives εχω, αλλά και 2 program files στο κάθε pc, ενα στο C: και ενα στο D: ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.