Προς το περιεχόμενο

Value for money SSD για windows 7 και gaming

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κανονικά ήταν να βγουν Q4 2010 γμτ και το άλλαξαν σε Q1 2011 όπως είπε και ο JIMBOAthens

Έτσι ακριβώς. Αλλά πιστεύω αυτό έγινε για να προηγηθεί γενικότερο ξεστοκάρισμα της σημερινής γενιάς των SSD...

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

thresh εισαι και εσυ στο καρτερι για ssd?

ναι αν και λιγουρεύομαι τρελά του Corsair Force Series

Δημοσ.

Επειδή και εγώ σκέφτομαι να πάρω τα χριστούγεννα έναν 60 gb ssd για windows και 1 παιχνίδι που συνήθως έχω εγκατεστημένο. Αξίζει μια τέτοια αγορά? Θέλω να πω ότι θα δω μεγάλη βελτίωση στην ταχύτητα, 'η απλώς θα μπένει στα windows πιο γρήγορα. Διαφορά στα frames σε παιχνίδια θα δω? Σιγουρα θα έχει διαφορά στο θόρυβο, αυτό ειναι το μόνο σίγουρο!

Δημοσ.

Το έχω ξαναγράψει.Μην περιμένετε να βγουν οι Intel G3 και να υπάρχουν και οι G2.Ήδη ελάχιστα καταστήματα έχουν ετοιμοπαράδοτο τον G2.Προσωπικά επειδή περίμενα τόσο, θα περιμένω λίγο ακόμα όχι για να πάρω Intel G3 ή "φτηνό" Intel G2, αλλά μπάς και πέσουν οι τιμές λόγο νέων μοντέλων και πάρω μεγαλύτερη χωρητικότητα 80-90GB.

Δημοσ.

Παιδες,οπως με ολες τις νεες τεχνολογίες κι αναλόγως το προιον κάποια στιγμή οποιος θελει κατι κοντα σε hi end ή το hi end θα αναγκαστει να πληρωσει.

Το αν αξιζει ή οχι? σιγουρα δεικτη τιμής/απόδοσης θα χει κακο...

Ετσι κι ο ssd που ειναι στη μόδα,ειναι μεν ακριβός (αναλογως την επιλογή) αλλα ειναι σιγουρα φθηνος γιαυτο που προσφερει.Ας μην ξεχνάμε πως τα νεα πισι ειναι υπεργρηγορα,αλλα οι δισκοι ειναι υπεραργοι.

Δεν εχει νοημα να χεις το τουμπανο πισι με τους 10πυρηνους,τα 12γκιγκα μνημα,τα κροσφαιρ,σλι και να χεις ενα δισκο της "σειρας".

Οποτε ζυγιζουμε τι θελουμε και αν αντεχει η τσεπη μας το πληρωνουμε.

Θυμαμαι πως χρυσοπληρωσα την 1η 15ρα οθονη μου CRT,μια σονυ, τον 1ο δισκο στις 7200, τα 1α 128ραμ και παει λεγοντας...

Το παν ειναι να ειμαστε ευχαριστημένοι απο αυτο που αγοράζουμε καινα μην κλαιγομαστε λεγοντας "πωωω αγορασα την 5870 450ε και σε ενα χρονο επεσε στα 200" κτλ...

Δημοσ.

πάντως από ότι έχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια η αναβάθμιση που προσφέρει μακράν καλύτερες επιδόσεις δεν είναι ούτε οι εξαπύρηνοι,ούτε οι ταχύτατες μνήμες αλλά ένας ssd.

το pc κυριολεκτικά μεταμορφώνεται σε όλα και όχι μόνο στο χρόνο έναρξης.

κάνεις 30 δουλειές μαζί και δεν καταλαβαίνει τίποτα,φανταστείτε 70-80IOPS των μηχανικών δίσκων από τη μία και συγκρίνετε τα με τα 14000-20000 IOPS των ssd..

o 80αρης τς intel μου φτάνει για λειτουργικό επειδή έχω σε άλλον το pagefile,φροντίζω να αδειάζω συχνά τa temporary και γενικά τον αδειάζω συχνά από τα περιττά,παρ όλα αυτά με win 7 64bit έχει γεμάτα σχεδόν 50gb,αρα προτιμότερος θα ήταν κάποιος λίγο μεγαλύτερος.

Δημοσ.

ναι αν και λιγουρεύομαι τρελά του Corsair Force Series

ψαχνεις για 60αρη η 80αρη?

γιατι τον corsair και οχι τον ocz vertex2 που ειναι στα ιδια λ7 περιπου και γρηγοροτερος?

Δημοσ.

γιατι τον corsair και οχι τον ocz vertex2 που ειναι στα ιδια λ7 περιπου και γρηγοροτερος?

Νομίζω Force series και vertex2 έχουν τις ίδιες ταχύτητες.

Δημοσ.

Επειδή μιλάμε για νέα μοντέλα και πτώση τιμών πρίν από λίγο είδα αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Corsair-Force-Series-90GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-CSSD-F90GBP2-BRKT.htm

239 ευρώ όταν η Corsair έχει προτεινόμενη τιμή $199=153,33 ευρώ.Χαλαρά 85 ευρώπουλα πάνω για τον Έλληνα του ΔΝΤ :angry:

Δημοσ.

Επειδή μιλάμε για νέα μοντέλα και πτώση τιμών πρίν από λίγο είδα αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Corsair-Force-Series-90GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-CSSD-F90GBP2-BRKT.htm

239 ευρώ όταν η Corsair έχει προτεινόμενη τιμή $199=153,33 ευρώ.Χαλαρά 85 ευρώπουλα πάνω για τον Έλληνα του ΔΝΤ :angry:

μη τρελενεσαι αδικως...

Προτεινομενη τιμη στην αλλη μερια του ατλαντικου.Βαλε τελωνειο,ελληνικο φπα και τελος.

Δες κανα ζιζανιο,κανα βιζιον στουντιο για τις νορμαλ τιμες.

Δημοσ.

E δεν νομιζω οτι ειναι πανακριβοι πλεον οι ραπτορς.

Ισως συγκριτικά ακριβοί σε σχεση πλεον με εναν ssd,τοτε συμφωνω.

Εγω ειχα παρει τον 74ρη 230-250ε, δεν θυμάμαι ακριβώς.(θα μου πεις καλα να παθεις,μολις ειχε "βγει")

Κοντά εκει και τον 150ρη βελοσι, ο οποιος τωρα κανει 140-150ε. (που παλι συμφερει περισσοτερο να παρεις σσδ).

Κι αναγκαστικα τωρα θα τους πουλησω φτηνά και ειναι πραγματικά το μονο ανταλλακτικο που με "πονεσε".

Επειδη λοιπον ειχα θεμα χωρου, ο σσδ που πηρα τωρα φροντισα να ειναι 120ρης, μιας και με τα 74gb του ραπτορ, που θεωρουσα οτι μου φτανουν, καπου το "χανα".

Αν πια εισαι πανω απτο δισκο διαρκως,παρε εναν 80ρη σσδ και τελος.Αλλιως κατι μεγαλύτερο.

Δεν μιλησα για συγκριση των raptors με τους ssd γιατι οπως καταλαβαινεις ειναι ακυρη.Ειπα οτι ειναι πανακριβοι για μηχανικοι δισκοι γιατι αυτο ειναι και αυτο θα παραμεινουν,μηχανικοι δισκοι.150 Giga με 150 ευρω για μηχανικο δισκο δεν υπαρχει περιπτωση.Απλως ειπα οτι δεν πιστευω να δουμε ποτε τα GB των ssd να κοστιζουν οσο των μηχανικων δισκων.Οτι καποια στιγμη θα βγουνε ssd οι οποιοι θα ειναι χαμηλων ταχυτητων,αναλογων των μηχανικων,και θα προοριζονται μονο για αποθηκη θα βγουν.Αλλα σιγουρα οχι στις τιμες που κοστιζουν σημερα οι απλοι μηχανικοι δισκοι.

• Super Moderators
Δημοσ.

η προτεινόμενη τιμή όμως είναι χωρίς μεταφορικά και ΦΠΑ...

επίσης τον δίσκο τον έχει μόνο το Πλαίσιο που δεν είναι γνωστό για τις φτηνότερες τιμές στην ελληνική αγορά, άσε που SSD μπορούμε να παίρνουμε από εξωτερικό

Δημοσ.

H προτεινόμενη τιμή είναι η τιμή στα ράφια.Φαντάζομαι το Πλαίσιο θα πάρει από την Corsair κατευθείαν κάποιες 100ντάδες κομμάτια σε τιμές χονδρικής και όχι από ράφια καταστημάτων που θα το έχουν $199 :unsure: .Θέλω να καταλήξω ότι τελωνεία,φπα κτλ δεν δικαιολογούν 85 ευρώ καπέλο.Και δυστυχώς επειδή έκαναν την αρχή και όλοι οι υπόλοιποι τουλ. τον πρώτο μήνα αυτή την τιμή θα έχουν.

Δημοσ.

Οπως αναφερθηκε και πιο πανω, μην κοιτας την προτεινομενη τιμη του πλαισιου...Δες σε αλλα ελληνικα e-shops για την μεση τιμή πωλησης.

Πχ για τον 120ρη corsair πληρωσα 214ε και στο πλαισιο εχει 269.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...