Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μετα την αγορά DELL U2311H ULTRASHARP την επόμενη ημέρα διαπιστώθηκε πρόβλημα με Backlight Bleeding στην αριστερή γωνία. Γινεται εστιτό {σε μαύρη εικόνα}>>> >>> http://img832.imageshack.us/i/img036h.jpg/ >>> http://img41.imageshack.us/i/img038nr.jpg/ Την πάω την επόμενη μέρα στα e-shop και ζητάω αλλαγή λόγου Bleeding.Για να μην πλατιάζουμε την στέλνουν στα κεντρικά και μου λενε οτι θα επικοινωνήσει τεχνικός μαζι μου. Μετά απο μια εβδομάδα με πέρνουν λέγοντας οτι η οθόνη λειτουργεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα και οτι το panel δεν εχει Backlight Bleeding καθόλου.Λέω στον τεχνικό το πρόγραμμα το οποίο εκανα test και οτι οσοι το είδανε την οθόνη είπανε οτι έχει πρόβλημα.Η απάντηση ηταν ΟΚ θα την ελέγξουμε ξανά και τα σε πάρουμε τηλ. Μετά απο 3 μέρες λαμβάνω μήνυμα οτι η U2311H ειναι στα e-shop,οχι και τοσο σίγουρος παίρνω τηλ για να μάθω το serial number του monitor.Η απάντηση στο τηλ ηταν, μισο να κοιτάξω...η οθόνη δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα και εγω απαντώνα την ξαναστέιλουμε γιατι κάποιο λάθος έχει γίνει.Απαντ:Πρέπει να επικοινωνήσετε ο ιδιος με τον τεχνικό του e-shop και να λαβετε επανέλενχο του προιόντος. Την επόμενη παίρνω τηλ στο service και μιλάω με έναν όπου σημειώνει το κιν. μου και λέει οτι ο τεχνικός θα σε πάρει τηλ. για να σου απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα που έχεις.Ακόμα περιμένω τον τεχνικό,έχουν περάσει 3 μέρες.ΤΗ ΣΤΑ $@%# ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣEI? Αγωρά monitor: 16/11/10 Επιστροφή στο e-shop points: 17/11/10 SMS επιστροφή απο service: 22/11/10 Τηλ. στο service: 23/11/10 Τώρα τι λέτε να κάνω να περιμένω τηλ/να πάω τα την πάρω σαν χαλασμένη που είναι ή να ξαναεπικοινωνήσω με το service?
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Καλά ρε μάστορη, πήρες Dell και κάθεσαι και ασχολείσαι με το e-shop; Επικοινώνησε με τη Dell απευθείας αγόρι μου, αν και για backlight bleeding δε νομίζω ότι θα στην αντικαταστήσουν. Κι αν στην αντικαταστήσουν, μην περιμένεις καινούρια, κατά πάσα πιθανότητα refurbished θα πάρεις. Επίσης, το πιθανότερο είναι να έχει backlight bleeding και αυτή που θα σου δώσουν (ΑΝ στην αντικαταστήσουν, είτε με καινούρια, είτε με refurbished). Γι' αυτό πήγαινε πάρε το monitor σου απ' το e-shop και μην ξανασχοληθείς μαζί τους, παρά μόνο με την ίδια τη Dell. Και θα πρότεινα να το σκεφτείς καλά πριν ζητήσεις αντικατάσταση. Κι η δική μου έχει πάνω αριστερά αλλά δεν κάνω έτσι, οι περισσότερες έτσι είναι. Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Η DELL U2311H ULTRASHARP έχει DOA 7 ημερών + οτι η Dell θα μου δώσει μεταχειρισμένη...Με αυτό το σκεπτικό πήγα στα e-shop. BTW 255E σε monitor δεν είναι λίγα και σε εποχή κρίσης.
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Γιατί, το e-shop νόμιζες ότι θα σου έβγαζε καινούρια απ' την αποθήκη; Δεν παίζει για κανένα λόγο αυτό..
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Γιατί, το e-shop νόμιζες ότι θα σου έβγαζε καινούρια απ' την αποθήκη; Δεν παίζει για κανένα λόγο αυτό.. Γιατί οχι? Πλήρωσα για οκ monitor οχι για καμένα pixel και bleeding...
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 1. Δεν ανέφερες πουθενά καμμένο/α pixel(s). 2. Το backlight bleeding είναι κλασικό φαινόμενο που το έχουν σχεδόν όλες, απλά πολλές με ΤΝ το έχουν γύρω-γύρω όλοι και δεν το παίρνουν χαμπάρι όλοι. Προσωπικά δεν το θεωρώ ελάττωμα του monitor, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που το θεωρείς εσύ. Και ξαναλέω, η δική μου έχει μπόλικο tinting, κάτι που «μ' ενοχλεί» πολύ περισσότερο από το ελάχιστο backlight bleeding που είναι ορατό μόνο σε κατάμαυρο φόντο και που πρέπει να έχω εστιάσει εκεί για να μου αποσπάσει την προσοχή. Αν ήθελες τέλειο monitor, ας έδινες τετραψήφιο αριθμό € για PVA και τα σχετικά, γιατί απ' όσα έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες, είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις IPS χωρίς κανένα πρόβλημα. Και ειδικά όταν μιλάμε για το οικονομικό eIPS που φοράει η δική μας οθόνη. Γιατί πιστεύεις πως η U2411 κοστίζει τα διπλάσια και γιατί δεν πήγαινες σε εκείνη;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Φταίει η εταιρεία που αφήνει ενα προιόν με bugs να βγεί στην αγωρά γι'αυτό είναι και φτηνό το monitor. BTW:Ποια version έχεις?(Καμένο pixel δεν υπάρχει παράδειγμα ηταν).ΚΑΙ τετραψήφιος Αριθμός δεν υπάρχει!Τι είναι αυτα που λες!Θα σε ακούσει ο Γιωργάκης και η εφορία και θα τρέχουμε!!!
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Κοίταξε man, κι εγώ καταναλωτής είμαι και με το μέρος σου. Απλά απ' τη στιγμή που κατά πώς φαίνεται το υπολογίζεις το χρήμα που δίνεις, θα έπρεπε να το ψάξεις καλύτερα το πράγμα, όπως έκανα κι εγώ διαβάζοντας για αρκετό καιρό πριν την πάρω. Την πήρα εν γνώσει μου όμως, ήξερα τι θα δω μπροστά μου, δεν πήγα ξυπόλητος στ' αγκάθια. Και να στο πω αλλιώς: το monitor είναι τόσο μπροστά από τα φτηνιάρικα ΤΝ που έχουν backlight bleeding σε όλη την «περίμετρο» και χρώματα αλλού γι' αλλού που σύμφωνα με τη λογική σου (όχι ότι έχεις άδικο) θα έπρεπε να πωλούνται πολύ φθηνότερα από το U2311H. Και ευτυχώς βλέπεις 23άρια με ΤΝ από 130€ περίπου. Εκείνα που κοστίζουν ~200€+ δε θα 'θελα να τα σχολιάσω. Αν δεν έχεις καμμένο pixel και tinting, κακώς «κλαίγεσαι» imho πάντως, έχεις το απόλυτο vfm της αγοράς εδώ και πολλούς μήνες, με ένα από τα καλύτερα support εκεί έξω. Εγώ που έχω tinting τι να πω δηλαδή; Αλλά και πάλι, αν υπολογίσεις τα προτερήματα του συγκεκριμένου monitor σε σχέση με τα άλλα, και πάλι ικανοποιημένος είμαι. Δε θα με χαλούσε να την αντικαταστήσω με μια όσο το δυνατόν άψογη, αλλά απ' όσα έχω διαβάσει, θέλει τρέξιμο (ευτυχώς όχι του καταναλωτή), τύχη και κουράγιο.
deschri Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Συμφωνω με τον phanispal, η οθονη εχει τα θεματακια της με λιγο backlight bleeding και tinting αλλα σε αποζημιωνει και με το παραπανω σε πολλους άλλους τομεις, έχει πολυ καλα χρωματα κι είναι ξεκουραστη. Δε θα εμπαινα σε διαδικασια αντικαταστασης εκτος είναι κατι πολυ ενοχλητικο.
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Εν τω μεταξύ μιας και το ανέφερε ο deschri, εγώ δεν έχω κουραστεί καθόλου δύο μέρες τώρα, τη στιγμή που οι περισσότεροι κλαίγονται για το άσπρο φόντο. Και είμαι εδώ μέσα τουλάχιστον τη μισή μέρα και το άσπρο της Dell δεν είναι ζαχαρί όπως είναι στα περισσότερα ΤΝ, αλλά λευκό. Άρα κάτι παίζει, ενδέχεται να τα αξίζει το monitor τα χρήματά του τελικά :Ρ
kazantzidis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Μολις την έβαλα. Πρεπει να κανω calibration ? το icc profiles χρειαζονται ή μονο calibration?
phanispal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737 Έχεις calibration tool; Αν όχι, πώς να κάνεις;
kazantzidis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 οχι δεν εχω tool. Το μόνο που κατέβασα είναι η φωτεινότητα στο 65. Εαν πειράξω τα άλλα δεν μ'αρεσει το αποτελεσμα και ειναι πιο σκοτεινο με φωτεινοτητα 30!
phanispal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Συνήθεια είναι man, τι 65 λες; Θα σου πρηστούν τα μάτια και μετά θα κράζεις ότι είναι πολύ άσπρο το forum όπως κάποιοι άλλοι.
kazantzidis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά τα σπάει η οθόνη! Ποτέ ξανά TN Panel !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.