localy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 αποφασισα να αλλαξω την μανισια ψυκτρα που ειναι πολλη απλη εκανε θορυβο αρκετο και εβαλα μια αλλη μαρκας manhatan και ηθελα να ρωτησω το εξης,η μανισια ψυκτρα ειχε ενα καλωδιακι με 4 πινακια και τωρα που εβαλα την αλλη εχει 3 πινακια και συνδεετε πανω στην μιτρικη σστο 4πινο βυσμα.πειραζει που ητανε 4 πινο και τωρα η νεα ψυκτρα ειναι 3πινι?
panchociv Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 αποφασισα να αλλαξω την μανισια ψυκτρα που ειναι πολλη απλη εκανε θορυβο αρκετο και εβαλα μια αλλη μαρκας manhatan και ηθελα να ρωτησω το εξης,η μανισια ψυκτρα ειχε ενα καλωδιακι με 4 πινακια και τωρα που εβαλα την αλλη εχει 3 πινακια και συνδεετε πανω στην μιτρικη σστο 4πινο βυσμα.πειραζει που ητανε 4 πινο και τωρα η νεα ψυκτρα ειναι 3πινι? Η διαφορά είναι, πως στην παλιά υπήρχε αυξομείωση των στροφών του ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, ενώ τώρα θα περιστρέφεται μονίμως σε σταθερές στροφές.
rafail1994 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Ακριβός αυτό που είπε ο από πάνω ^^ και αν αλλάξεις την ψήκτρα για λιγότερο θόρυβο μάλλον αυτή θα σου σπάσει περισσότερο τα νευρά
zanzavar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Τι λέτε ρε παιδιά? Εγώ τότε που έχω σε ένα pc την MUGEN και έχει 3 pin βύσμα για την μητρική πως αλλάζει στροφές? Μη λέμε ανακρίβειες παρακαλώ. Παράδειγμα σε εμένα στο bios της μητρικής δηλώνεις αν το cpu fan είναι σε 4 ή 3 pin, και έτσι δουλεύει μία χαρά! Υποθέτω ότι και σε άλλες μητρικές θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο.
Navu Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Τι λέτε ρε παιδιά? Εγώ τότε που έχω σε ένα pc την MUGEN και έχει 3 pin βύσμα για την μητρική πως αλλάζει στροφές? Μη λέμε ανακρίβειες παρακαλώ. Παράδειγμα σε εμένα στο bios της μητρικής δηλώνεις αν το cpu fan είναι σε 4 ή 3 pin, και έτσι δουλεύει μία χαρά! Υποθέτω ότι και σε άλλες μητρικές θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Relaoua-Halaoua... Δε λένε ανακρίβειες, το 4pin παραπέμπει σε PWM (pulse width modulator)που σημαίνει συνεχή και αυτόματη αυξομείωση των στροφών του ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία. Το 3pin και η ρύθμιση μέσω BIOS είναι άλλο πραγματάκι, δίνει μία πάγια εντολή μείωσης των στροφών, συνήθως στο 50% ή 75% του δυναμικού του (εκτός από την περίπτωση που ξεπεραστεί μία προκαθορισμένη από το χρήστη θερμοκρασία οπότε ο ανεμιστήρα παίρνει εντολή να ανεβάσει ξανά στροφές για να ψύξει ισχυρότερα). Και οι δύο προσεγγίσεις είναι δόκιμες, μακάρι όλες οι μητρικές και όλοι οι ανεμιστήρες να είχαν τόσα καλούδια για να έχουμε την ευκολία επιλογής και πειραματισμού.
zanzavar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Τώρα θα με τρελάνεις και εσύ! Έχω συνεχόμενη αλλαγή στροφών ανάλογα με την θερμοκρασία! άλλο πράγμα ο ορισμός στο BIOS της ανώτατης θερμοκρασίας (δλδ στόχος) και άλλο πράγμα αυτό που λες με τα ποσοστά. Λέω πάλι από την αρχή: στο BIOS έχει ρύθμιση για τον ανεμιστήρα αν είναι κουμπωμένος σε 3-pin ή 4-pin. Σε άλλο section είναι οι επιλογές για target temp και άλλα τέτοια, και είναι άσχετα μεταξύ τους. Και φυσικά και επιμένω, διότι το έχω μπροστά μου. Εσύ από την παρακάτω εικόνα τι βλέπεις και τι καταλαβαίνεις?
rafail1994 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Γίνεται αυτήν την στιγμή η στροφές του ανεμιστήρα να είναι 1%;
phanispal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Το 1% μπορεί να είναι σχετικό, αλλά όντως μπορεί να περιστρέφεται στη χαμηλότερη ταχύτητα.
zanzavar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Αυτή τη στιγμή οι στροφές είναι 0. Δεν γυρίζει καν! Κάτω από το Fans PWM έχει τον ακριβή ρυθμό περιστροφής, και τώρα είναι 0 (μηδέν). Αν δεν μπορούσα να το δω δε θα επέμενα! spoil Έχω ένα midle case με μόνο fan επάνω αυτόν της mugen και του τροφοδοτικού! Επόμενο βήμα είναι να αλλάξω τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού για να μην ακούγετε (σχεδόν) καθόλου. end of spoil PS. Δεν έχει spoiler μετά την αλλαγή πλατφόρμας εδώ? Ή εγώ είμαι γκαβός???
zanzavar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Καλά το φαντάστηκα... @@ Και για του λόγου το αληθές ορίστε και φωτογραφία του υπολογιστή πριν 1 λεπτό με 41 βαθμούς.
zanzavar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Που? Δεν έχω κάνει τίποτα! Αθώος!!!!! :blink:
phanispal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Ποια Scythe έχεις και πώς έχεις βάλει έτσι το ανεμιστήρι;
zanzavar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Scythe Mugen (first rev) και επειδή στην μητρική μου δεν μπαίνει μόνο με αυτόν το τρόπο (κατεύθυνση) δε γνωρίζω αν είναι όλες οι AM2+ με αυτό τον προσανατολισμό στο socket αναγκαστικά έχω βάλει τον ανεμιστήρα στη μικρή πλευρά. Γιατί? Βλέπεις κάτι το τόσο παράλογο/παράξενο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.