Προς το περιεχόμενο

Απομακρυσμένη πρόσβαση σε router

leonidasgr2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

**τ εχω ανεβάσει κ στο στο software ....δεν ειμαι απολυτα σίγουρος που ανήκει το θέμα μου

Γεια σας ,

μένω Αθήνα και θέλω να συνδεθώ με το ρούτερ που έχω τοποθετήσει στην Πάτρα και να περάσω καποιες mac adress...

αυτό γίνεται απευθείας απο το λαπτοπ μ μέσω ίντερνετ ή πρεπει να κανω χρήση απομακρυσμενης προσβασης σε 1 λαπτοπ (που βρίσκεται στην πατρα) και συνδέεται στο ιντερνετ μεσω του ρουτερ που θελω να αποκτησω πρόσβαση?

δηλαδή θα χρειαστώ μαλλον 1 προγραμμα που θα μ δώσει πληρη προσβαση στο αλλο λαπτοπ ώστε να μπορεσω να ανοιξω τον internet explorer,να γραψω στη διευθυνση url το 192.168.1.1 και να κανω τις ρυθμίσεις.....

γίνεται ???

ευχαριστώ

Δημοσ.

αυτό γίνεται απευθείας απο το λαπτοπ μ μέσω ίντερνετ ή πρεπει να κανω χρήση απομακρυσμενης προσβασης σε 1 λαπτοπ (που βρίσκεται στην πατρα) και συνδέεται στο ιντερνετ μεσω του ρουτερ που θελω να αποκτησω πρόσβαση?

Σε ορισμένους routers, ενδέχεται να γίνεται απευθείας. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς, για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπουν από default την πρόσβαση στο web interface τους μέσω Internet, οπότε θέλουν λίγο σκάλισμα-ψάξιμο για το πώς θα ενεργοποιήσεις αυτήν τη δυνατότητα.

Δημοσ.

Όχι, παιρνάς κανένα dyndns και ΑΝ το ρούτερ σου υποστιρίζει διαχείριση απ' το ίντερνετ τότε ΝΑΙ θα μπορείς να το πειράζεις από όπου θες.

Επίσης: βάζεις και ένα βαρβάτο κωδικό πρόσβασης στο ρούτερ για παν ενδεχόμενο.

Δημοσ.

ok βρήκα αυτο το προγραμματακι team viewer , δεν χρειαζεται εγκατάσταση και πιστεύω πως ειναι απλό στη χρήση του! το εγκατεστησα στο λαπτοπ στο αλλο δωματιο, συνδεθηκα κ μπηκα στο ρουτερ μου (αθηνα)

τώρα η συνδεση με το απομακρυσμένο λαπτοπ εξαρταται φαντάζομαι κ απο την ταχυτητα του ιντερνετ , ping κλπ ....

Δημοσ.

ΕΛΕΟΣ!!!! η δουλεια έγινε αλλα εκανα 3,5 ώρες μεχρι να τελειωσω <_< ποιο αργα κ απο την καθυστέρηση .... πως θα το κάνω για να μπαινω μέσω ιντερνετ? αν μπορειτε να μου τα λετε λιγο απλα γιατι δεν τα καταλαβαινω τοσο καλα

post-208976-020013800 1290809305_thumb.jpg

Δημοσ.

Έτσι όπως βλέπω το μενού, υποθέτω ότι αν βάλεις τικ στο κουτάκι "Enable Remote Management", μετά από κάτω στη λίστα με τα πρωτόκολλα που έχει τίτλο "Remote Access Control", το πρωτόκολλο HTTP για WAN πρόσβαση θα μπορείς να το ενεργοποιήσεις και αυτό. Είναι όντως έτσι;

Δημοσ.

Στο remote management setting όμως όλα είναι οκ ? το port 80, remote admin inbound filter και details τι θα πατησω ?

και το ποιο βασικό ... τι διεύθυνση θα παταω στο url για να συνδέομαι?

Δημοσ.

έφτιαξα host name dyndns> πέρασα τα username k psw , κλικαρα το remote access klp ...ενεργοποιησα to remote Access,remote admin inbound filter = accept all , details =alow everyone , firwall off , kai δεν εκανα port farwarding .....

δεν εχω καταλαβει ομως πως θα συνδεθώ ... στο url θα πατησω το host name π εφτιαξα κ το port 80? πως γινεται ?

το ρούτερ με αυτες τις ρυθμίσεις κινδυνεύει ?

Δημοσ.

Έτσι όπως βλέπω το μενού, υποθέτω ότι αν βάλεις τικ στο κουτάκι "Enable Remote Management", μετά από κάτω στη λίστα με τα πρωτόκολλα που έχει τίτλο "Remote Access Control", το πρωτόκολλο HTTP για WAN πρόσβαση θα μπορείς να το ενεργοποιήσεις και αυτό. Είναι όντως έτσι;

πραγματι το WAN ενεργοποιήθηκε! τωρα τι κανω ?

Δημοσ.

πραγματι το WAN ενεργοποιήθηκε! τωρα τι κανω ?

Το ενεργοποιείς και αυτό κι επίσης, καλό θα είναι να ορίσεις λίγο πιο πάνω αντί για το port 80 κάποιο πιο μεγάλο, π.χ. 50080. Λογικά, θα μπορείς πλέον να μπαίνεις στο web interface του router σου απομακρυσμένα, βάζοντας στον browser τη διεύθυνση:

>
[to_dyndns_hostname_soy].dyndns.org:50080

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Όχι, παιρνάς κανένα dyndns και ΑΝ το ρούτερ σου υποστιρίζει διαχείριση απ' το ίντερνετ τότε ΝΑΙ θα μπορείς να το πειράζεις από όπου θες.

Επίσης: βάζεις και ένα βαρβάτο κωδικό πρόσβασης στο ρούτερ για παν ενδεχόμενο.

Το ενεργοποιείς και αυτό κι επίσης, καλό θα είναι να ορίσεις λίγο πιο πάνω αντί για το port 80 κάποιο πιο μεγάλο, π.χ. 50080. Λογικά, θα μπορείς πλέον να μπαίνεις στο web interface του router σου απομακρυσμένα, βάζοντας στον browser τη διεύθυνση:

>
[to_dyndns_hostname_soy].dyndns.org:50080

συνδεθηκα στο ρουτερ (πηγα πατρα), κ δοκιμασα να συνδεθω με dyndns , λειτούργησε ! έβαλα ονομα χρηστη κ κωδικό

admin- admin όπως το δίνει στο αυτοκόλλητο κατω απο τ ρουτερ κ μπήκα !

στο καπάκι συνδεθηκα σε αλλο ρουτερ στο ίδιο κτήριο κ προσπάθησα να συνδεθώ στο ρουτερ μου μεσω dyndns κ έγραφε,

ο chrome ''δεν βρεθηκε ο εξυπηρετητής, προσπαθηστε ξανα κλπ

απο αθηνα αρχικα δεν φορτωνε τη σελιδα (δεν βρεθηκε ο εξυπηρετητής κλπ)μετα φόρτωσε μου ζηταγε κωδικο κ ονομα χρηστη , εβαζα admin - admin αλλα τίποτα .... καμια ιδέα για το τι γίνεται ?

thnx : )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...