Προς το περιεχόμενο

Rampage700 2GB vs GTX 460 1GB

Lagoudisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα minimum 650W που αναφέρεις.

Δεν βρίσκεις εμένα υπερβολικό τότε αλλά την ιδια την Gainward, εγω πάντως αυτα τα προσέχω για να εχω το κεφάλι μου ήσυχο !!

post-97830-015595800 1290820842_thumb.jpg

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι ΟΚ, εγώ πάλι δεν τα προσέχω καθώς παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο και πολλά παιχνίδια στη μέση.

Εμένα με απασχολούν περισσότερο actual μετρήσεις από έγκυρα sites (όσο μπορεί να είναι), από μια πρόταση που αναγράφεται πάνω στο κουτί.

Εξάλλου έχουμε πει ότι δε μας απασχολούν τα Watts, αλλά τα Amperes. Και αυτό δε θα στο πει η συσκευασία της εταιρείας. Θα το βρεις μόνος σου.

Πάνω στο ss που παρέθεσες: Όπως βλέπεις, αναφέρει 1 6πινο και ένα 8πινο, δηλαδή 75W από την PCIe slot, 75W από το 6πινο και 150W από το 8πινο.

Σκέψου τώρα ότι υπήρχε περίπτωση να αγγίζει τα 300W η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών και να την είχαν οριακά, αντί να τις έχουν 2 8πινα για άπλα.

Αυτό σημαίνει ότι ούτε τα 300W τα φτάνει, γιατί αλλιώς θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα τροφοδότησης της κάρτας από οποιοδήποτε τροφοδοτικό, δεν πα' να 'χες 1.5KW.

Υπολογίζεις και το υπόλοιπο σύστημα, θεωρείς πως ο επεξεργαστής με το ζόρι θα τραβήξει 150W αν είναι high end και αυτό με την προϋπόθεση ότι παίζει κι αυτός σε full load παράλληλα με το full load της κάρτας γραφικών (κάτι που στην πράξη δε βρίσκει σχεδόν ποτέ ισχύ), κάνεις τους υπολογισμούς σου και βλέπεις ότι τα 650W είναι εκτός από άκυρη τοποθέτηση, υπερβολικό νούμερο για ποιοτικό τροφοδοτικό.

Δεν αμφιβάλω πως ένα σάπιο 700άρι θα μπορούσε να έχει κάλλιστα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη GPU.

Δημοσ.

750 ειναι το τροφοδοτικο μου. Συγνωμη που δεν ανεφερα οτι ειναι η 4870 x2.

Παντως ρε παιδια, δεν μπορω να καταλαβω πως καποιες καρτες ειναι κατα πολυ πιο ακριβες απο αλλες που ειναι και πιο καινουργιες. Ασπουμε η GTX 295 γιατι κανει 200+ παραπανω ευρο απο την 460? Συγνωμη αλλα δεν το κατεχω και πολυ το τεχνικο θεμα και μου φενεται περιεργο...

Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας!

Δημοσ.

Γιατί δε μπορείς να το καταλάβεις;

Σκέψου ότι η μία αποτελεί τη high end σειρά και η άλλη τη mid end.

Επίσης νομίζω πως η GTX295 είναι ταχύτερη της GTX460.

Και μην ξεχνάμε και το κόστος παραγωγής.

Δημοσ.

Ναι ΟΚ, εγώ πάλι δεν τα προσέχω καθώς παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο και πολλά παιχνίδια στη μέση.

Εμένα με απασχολούν περισσότερο actual μετρήσεις από έγκυρα sites (όσο μπορεί να είναι), από μια πρόταση που αναγράφεται πάνω στο κουτί.

Εξάλλου έχουμε πει ότι δε μας απασχολούν τα Watts, αλλά τα Amperes. Και αυτό δε θα στο πει η συσκευασία της εταιρείας. Θα το βρεις μόνος σου.

Πάνω στο ss που παρέθεσες: Όπως βλέπεις, αναφέρει 1 6πινο και ένα 8πινο, δηλαδή 75W από την PCIe slot, 75W από το 6πινο και 150W από το 8πινο.

Σκέψου τώρα ότι υπήρχε περίπτωση να αγγίζει τα 300W η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών και να την είχαν οριακά, αντί να τις έχουν 2 8πινα για άπλα.

Αυτό σημαίνει ότι ούτε τα 300W τα φτάνει, γιατί αλλιώς θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα τροφοδότησης της κάρτας από οποιοδήποτε τροφοδοτικό, δεν πα' να 'χες 1.5KW.

Υπολογίζεις και το υπόλοιπο σύστημα, θεωρείς πως ο επεξεργαστής με το ζόρι θα τραβήξει 150W αν είναι high end και αυτό με την προϋπόθεση ότι παίζει κι αυτός σε full load παράλληλα με το full load της κάρτας γραφικών (κάτι που στην πράξη δε βρίσκει σχεδόν ποτέ ισχύ), κάνεις τους υπολογισμούς σου και βλέπεις ότι τα 650W είναι εκτός από άκυρη τοποθέτηση, υπερβολικό νούμερο για ποιοτικό τροφοδοτικό.

Δεν αμφιβάλω πως ένα σάπιο 700άρι θα μπορούσε να έχει κάλλιστα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη GPU.

Οταν πρόκειται για δική σου αγορά είναι δικαίωμα σου να μην τα προσέχεις, οταν πρόκειται για αγορά κάποιου άλλου που δεν θα πάρεις και την ευθύνη εσυ καλό είναι να είσαι πιο τυπικός..

Ξέρω τι τροφοδοτεί το 6πινο κτλ οπως ξέρω απο πρώτο χέρι επειδή είχα στην κατοχή μου μια μονή HD4870 1Gb οτι τα 500watt είναι λίγα..

Δημοσ.

Το 400άρι της Corsair την έχει για πλάκα την 4870 1GB, όσο κι αν δε θες να το πιστέψεις.

Αν το 500άρι σου ήταν κανα CoolerMaster ή ακόμα χειρότερα, κανα Premier/Deer, ενδέχεται να ήταν λίγο.

Φυσικά μιλάμε και για ένα μέσο σύστημα, έτσι; Όχι για υδρόψυξη που τραβάει τα κέρατά της κ.λπ..

Δημοσ.

Βασικα δεν ξερω ποια τεχνικα χαρακτηριστικα ειναι πιο σημαντικα απο τα αλλα και δεν μπορω να κανω σωστη συγκρηση. Ασπουμε η 295 εχει 1.8GB DDR3 και ειναι 896bit ενω η 460 εχει 1GB DDR5 και ειναι 256bit. Δεν ξερω ποση ειναι η διαφορα μεταξυ DDR3 και DDR5, ουτε 896bit με 256bit. Γι'αυτο μου φενεται παραξενη η τρελλη διαφορα στην τιμη και γι'αυτο ρωταω... :(

Δημοσ.

Βασικά η GTX295 είναι dual-gpu, με 448bit memory interface για κάθε πυρήνα, οπότε συγκρίνεις μονοπύρηνη με διπύρηνη.

Άρα δε μπορείς να τις συγκρίνεις.

Δημοσ.

Βασικά η GTX295 είναι dual-gpu, με 448bit memory interface για κάθε πυρήνα, οπότε συγκρίνεις μονοπύρηνη με διπύρηνη.

Άρα δε μπορείς να τις συγκρίνεις.

Μαλιστα. Αρα να φανταστω οτι η 295 ειναι πολυ πιο γρηγορη και ισχυρη απο την 460, αλλα η 460 ειναι πιο συμβατη και εχει τα τελευταια OpenGL κτλ. Καλα τα λεω η ειπα μπαρουφα παλι? Εσυ ποια απο τις δυο θα επαιρνες? Για gaming φυσικα.

Δημοσ.

Φίλε μου δεν χωράει συζήτηση οτι η 295 είναι ιστορικά απο τις πιο ασύμφορες κάρτες οσο αφορά την κατανάλωση.. Και 70€ να την έβρισκες θα πλήρωνες πολλά περισσότερα κάθε χρόνο στην ΔΕΗ !

Οσο αφορά την προηγούμενη ερώτηση σου γιατί κάρτες υψηλής δυναμικότητας παλιότερης γενιάς είναι πιο φτηνές απο μεσαίας κατηγορίας κάρτες η απάντηση είναι απλή..

Μιλάμε για κάρτες που πλέον τις βρίσκεις στην αγορά μόνο σε κάποια καταστήματα σαν στοκ, οι άνθρωποι ρίχνουν τις τιμές (ακόμα και σε τιμές κόστους κάποιοι) για να μην τους μείνουν στο ράφι..Οι κάρτες γραφικών εξελίσσονται με πολύ ταχύς ρυθμούς και βλέπεις οτι νεότερες κάρτες οι οποίες είναι ακόμα και μεσαίας δυναμικότητας να είναι ισοδύναμες ακόμα και πιο γρήγορες απο παλιότερης γενιάς κάρτες υψηλής δυναμικότητας, επίσης διαθέτουν πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά και πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές..

Δημοσ.

Οταν πρόκειται για δική σου αγορά είναι δικαίωμα σου να μην τα προσέχεις, οταν πρόκειται για αγορά κάποιου άλλου που δεν θα πάρεις και την ευθύνη εσυ καλό είναι να είσαι πιο τυπικός..

Ξέρω τι τροφοδοτεί το 6πινο κτλ οπως ξέρω απο πρώτο χέρι επειδή είχα στην κατοχή μου μια μονή HD4870 1Gb οτι τα 500watt είναι λίγα..

Φίλε μου χωρίς παρεξήγηση νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός.Αυτή την περίοδο παίζω black ops σε e8400@3960 και με μία gtx275 που τα τροφοδοτεί ένα enermax 420w +80

Δημοσ.

Ειχες δλδ 500αρι τροφοδοτικο και ειχες προβλημα με μια 4870?Δεν σε αμφισβητω,απλα ρωταω.

Δημοσ.

Μαλιστα. Αρα να φανταστω οτι η 295 ειναι πολυ πιο γρηγορη και ισχυρη απο την 460, αλλα η 460 ειναι πιο συμβατη και εχει τα τελευταια OpenGL κτλ. Καλα τα λεω η ειπα μπαρουφα παλι? Εσυ ποια απο τις δυο θα επαιρνες? Για gaming φυσικα.

Ακυρη συγκριση εντελως.Η 460 ειναι καλυτερη επιλογη χωρις σκεψη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...