andy77 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 *αρχικά συγγνώμη για το ορθογραφικό λάθος του thread, μου ξέφυγε ένα "ε" στη λέξη πτυχίο. Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του insomnia. Είμαι ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης και πρόσφατα έβαλα μία επαγγελματική αγγελία για μία θέση.Ύστερα από ένα διάστημα συγκεντρώθηκαν αρκετές αιτήσεις από διαφόρους επαγγελματίες του χώρου, μερικές εκ των οποίων ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες. Παρόλαυτα αποφάσισα να αναζητήσω περισσότερα για έναν από αυτούς που έκαναν αίτηση, καθώς το πτυχίο του μου φάνηκε ιδιαίτερα "ύποπτο" και θα σας αναλύσω ακριβώς τι εννοώ: Πρόκειται για απόφοιτο της Ανώτατης βιομηχανικής σχολής Θεσ/νίκης (νυν ΠΑΜΑΚ) και μου κίνησαν την περιέργια: 1)Ο βαθμός που αποφοίτησε (στρογγυλό 5) 2)Σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο πτυχίο ίδιας περίπου χρονιάς από την ίδια σχολή έλειπαν, που έριξα μία ματιά, κάποια στοιχεία (Αριθμοί πιστοποίησης, πτυχίου και διπλότυπο) 3)Παράλληλα με όλα αυτά παρατήρησα ότι η φωτοτυπία είχε κάποια περίεργα κενά, περίεργη εκτύπωση κ.τ.λ. Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν να πάω ο ίδιος στο ΠΑΜΑΚ και να το ελένξω, αλλά αποφάσισα να διατηρήσω την ανωνυμία, τόσο τη δική μου, αλλά και αυτού που έκανε την αίτηση. Λοιπόν, θέλοντας να διατηρήσω την ανωνυμία μου γράφω εδώ για να αναζητήσω στοιχεία και αν όντως οι αριθμοί αυτοί είναι φυσιολογικό να λείπουν.Εσάς σας φαίνεται ύποπτο ή όχι; Βοηθήστε με σας παρακαλώ, και αν υπάρχουν απόφοιτοι της ανώτατης βιομηχανικής σχολής εδώ στο forum ας μου πουν αν όντως υπάρχει κάτι το περίεργο με το συγκεκριμένο πτυχίο. Σας ευχαριστώ.
yiannis2002s Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα φιλε! Με μια πρωτη ματια κατι σιγουρα δεν πάει καλα! Εχεις δικαίωμα να ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες και επίσης αναλυτική μαθημάτων που έχει παρακολουθήσει.Αν έχει παρακολουθήσει... Αν σε βάζει σε σκέψεις, σκέψου το καλά. Δεν υπάρχει χώρος για ντροπές αν είναι απάτη.
andy77 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα φιλε! Με μια πρωτη ματια κατι σιγουρα δεν πάει καλα! Εχεις δικαίωμα να ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες και επίσης αναλυτική μαθημάτων που έχει παρακολουθήσει.Αν έχει παρακολουθήσει... Αν σε βάζει σε σκέψεις, σκέψου το καλά. Δεν υπάρχει χώρος για ντροπές αν είναι απάτη. Κοίταξε να σου πω, ότι το έχω σκεφτεί, αλλά για προσωπικούς λόγους περιμένω να μαζέψω απόψεις. Έχω ήδη κινητοποιηθεί με αρκετούς γνωστούς μου, οι οποίοι γνωρίζουν και το ψάχνουν.Ελπίζω να βρεθούν και εδώ άτομα, που να γνωρίζουν τη δομή και τις πληροφορίες που πρέπει να περιλαμβάνονται σε ένα πτυχίο της συγκεκριμένης σχολής. Επίσης πώς γίνεται να έχει πάρει κάποιος ένα στρογγυλό "5";Δηλαδή σε όλα τα μαθήματα έγραψε ΑΚΡΙΒΩΣ 5;Σε όλες τις εξεταστικές έπαιρνε '5';
paylidis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Κοίταξε να σου πω, ότι το έχω σκεφτεί, αλλά για προσωπικούς λόγους περιμένω να μαζέψω απόψεις. Έχω ήδη κινητοποιηθεί με αρκετούς γνωστούς μου, οι οποίοι γνωρίζουν και το ψάχνουν.Ελπίζω να βρεθούν και εδώ άτομα, που να γνωρίζουν τη δομή και τις πληροφορίες που πρέπει να περιλαμβάνονται σε ένα πτυχίο της συγκεκριμένης σχολής. Επίσης πώς γίνεται να έχει πάρει κάποιος ένα στρογγυλό "5";Δηλαδή σε όλα τα μαθήματα έγραψε ΑΚΡΙΒΩΣ 5;Σε όλες τις εξεταστικές έπαιρνε '5'; υπάρχουν τμήματα που οι καθηγητές βαθμολογούν ανα μισό. και πάλι όμως ειναι εξωφρενικά δύσκολο γιατι θα πρέπει να τα πέρασε όλα μα όλα με 5... κάτι βρωμάει... ζητα του αναλυτικη βαθμολογία και αμα δεις κ βρισκει δικαιολογίες απλα απεκλεισε τον...
yiannis2002s Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 ...Ενα 6αρι να πηρε αυτοματα βγαζει 5 και κατι.... (Μιας και δεν περνας μαθημα με 4 ή 4,5 ωστε να βγει Μ.Ο. 5) Στη σχολη που τελειωσα, ενας μονο τελείωσε με 5 σκετο, και αυτος ηταν πρόεδρος φοιτητικής οργάνωσης.
andy77 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Η έλλειψη κάποιων βασικών στοιχείων στο πιστοποιητικό μπορεί να σημαίνει ότι είναι πλαστό; Στα υπόλοιπα πτυχία όλα ήταν συμπληρωμένα με τους ακριβείς αριθμούς.
paylidis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Η έλλειψη κάποιων βασικών στοιχείων στο πιστοποιητικό μπορεί να σημαίνει ότι είναι πλαστό; Στα υπόλοιπα πτυχία όλα ήταν συμπληρωμένα με τους ακριβείς αριθμούς. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑΙ...
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Αν δεν κάνω λάθος, πολύ παλιά οι βαθμοί των πτυχίων ήταν στρογγυλοποιημένοι. Δηλαδή το 5.45 γινόταν 5 και το 5,62 γινόταν 6. Για δες ποια χρονιά είναι το πτυχίο και τι ίσχυε τότε... Επίσης ζήτα του αναλυτική βαθμολογία και βεβαίωση την οποία θα πάρει ΣΗΜΕΡΑ από το πανεπιστήμιο. Μπορείς βέβαια να κάνεις τις αρχικές σου ερωτήσεις και στη γραμματεία του τμήματος, χωρίς να δώσεις τα στοιχεία του ή τα δικά σου. Λογικά θα έχει και άδεια άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος από το οικονομικό επιμελητήριο. Μπορείς να το διασταυρώσεις και από κει με τον αριθμό μητρώου του. Με την περιγραφή που έκανες για πλαστό μου μυρίζει κι εμένα.
arxaggelos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Αυτά έχει η παντελής έλλειψη μηχανοργάνωσης στο κωλοχανείο που ζούμε. Μακάρι να ξέραμε πόσοι είναι διορισμένοι με πλαστά πτυχία, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να διασταυρωθεί αυτό. Ό,τι δηλώσεις είσαι. Βρες τον και αν πράγματι έχει κάνει λαδιά ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΣΑΝ ΑΥΓΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ και κάνε τον και ρόμπα μπας και αποφασίσουν και τα πανεπιστήμια να οργανωθούν λίγο σε αυτόν τον τομέα. Και στην τελική, φαντάσου πόσο μπετόστοκος είναι να προσκομίσει πλαστό που φωνάζει από μακριά. Χάρη θα μας κάνεις που θα τον βγάλεις από την αγορά.
andy77 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Αυτά έχει η παντελής έλλειψη μηχανοργάνωσης στο κωλοχανείο που ζούμε. Μακάρι να ξέραμε πόσοι είναι διορισμένοι με πλαστά πτυχία, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να διασταυρωθεί αυτό. Ό,τι δηλώσεις είσαι. Βρες τον και αν πράγματι έχει κάνει λαδιά ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΣΑΝ ΑΥΓΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ και κάνε τον και ρόμπα μπας και αποφασίσουν και τα πανεπιστήμια να οργανωθούν λίγο σε αυτόν τον τομέα. Και στην τελική, φαντάσου πόσο μπετόστοκος είναι να προσκομίσει πλαστό που φωνάζει από μακριά. Χάρη θα μας κάνεις που θα τον βγάλεις από την αγορά. Δυστυχώς έτσι είναι. Σε ερώτηση που τέθηκε παραπάνω όσον αφορά τη παλιά μέθοδο στρογγυλοποίησης των αριθμών, δεν πιστεύω τα έτη 1985-1990 να είναι πια τόσο μακρινα (γιατί ανάμεσα σε αυτά τα έτη εκδόθηκε το πτυχίο του συγκεκριμένου). Θεωρώ ότι είναι ζωτικής σημασίας το να μπει και να γράψει κάποιος κάτοχος πτυχίου από τη συγκεκριμένη σχολή, ώστε να βγάλουμε κάποια πιο εύλογα συμπεράσματα. Αλλά θα το καταγγείλω σε περίπτωση που όντως είναι έτσι.Μαζεύω απόψεις και γνώμεις προς το παρόν. Keep them coming!
jpaokx Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Φιλε, ζητα του αναλυτική βαθμολογία. Και στην τελική, μεγάλη φασαρία κανεις για έναν που έβγαλε γενικό....5!!!!!!!!!!!!! Δεν έβγαλε δα και 10, οπότε οκ...να το ψάξεις. Εγώ τουλάχιστον είτε είναι γνήσια είτε πλαστά τα πτυχία, θα τον απέκλεια
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Εξήγησε την ευαίσθητη θέση σου στη Γραμματεία, και ρώτα τους τι και πως και αν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
andy77 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Μπορεί να μου δώσει στοιχεία η γραμματεία;Και μάλιστα ελεύθερα;
traganeus Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Φιλε, ζητα του αναλυτική βαθμολογία. Και στην τελική, μεγάλη φασαρία κανεις για έναν που έβγαλε γενικό....5!!!!!!!!!!!!! Δεν έβγαλε δα και 10, οπότε οκ...να το ψάξεις. Εγώ τουλάχιστον είτε είναι γνήσια είτε πλαστά τα πτυχία, θα τον απέκλεια Δεν είναι θέμα να μην τον προσλάβει φίλε μου... Αν είναι ψεύτικο το πτυχίο θα πρέπει να τον καταγγείλει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 ...Ενα 6αρι να πηρε αυτοματα βγαζει 5 και κατι.... (Μιας και δεν περνας μαθημα με 4 ή 4,5 ωστε να βγει Μ.Ο. 5) Στη σχολη που τελειωσα, ενας μονο τελείωσε με 5 σκετο, και αυτος ηταν πρόεδρος φοιτητικής οργάνωσης. Αν δεν κάνω λάθος, πολύ παλιά οι βαθμοί των πτυχίων ήταν στρογγυλοποιημένοι. Δηλαδή το 5.45 γινόταν 5 και το 5,62 γινόταν 6. Για δες ποια χρονιά είναι το πτυχίο και τι ίσχυε τότε... Επίσης ζήτα του αναλυτική βαθμολογία και βεβαίωση την οποία θα πάρει ΣΗΜΕΡΑ από το πανεπιστήμιο. Μπορείς βέβαια να κάνεις τις αρχικές σου ερωτήσεις και στη γραμματεία του τμήματος, χωρίς να δώσεις τα στοιχεία του ή τα δικά σου. Λογικά θα έχει και άδεια άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος από το οικονομικό επιμελητήριο. Μπορείς να το διασταυρώσεις και από κει με τον αριθμό μητρώου του. Με την περιγραφή που έκανες για πλαστό μου μυρίζει κι εμένα. Ειμαι παλιος αποφοιτης της ΑΒΣΘ σημερινο ΠΑΜΑΚ και το αντιγραφο πτυχιου που ζητησα καποια στιγμη απο το ΠΑΜΑΚ γραφει ΚΑΛΩΣ 5 Φυσικα ειχα και κατι...ψιλα αλλα κατω απο 0.5 βαθμο και χανοντε.Αν θελει ο φιλος το σκανιαρω και του το στελνω με pm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.