Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα. Θα ηθελα να αγορασω ενα μεταχειρισμενο iphone το πολυ 250 ευρω. Επειδη δεν ειχα στο παρελθον και δεν γνωριζω τι πρεπει να προσεξω πριν την αγορα του;

Δημοσ.

Πριν δώσεις τα λεφτα να του ζητήσεις να το λειτουργήσει μπροστά σου, να δεις ότι όλα ( Κάμερα, gps κ.λπ) δουλεύουν κανονικά, και Τέλος να πας Ρυθμισεις-Γενικα-Πληροφοριες και μετα πήγαινε στο ΜΟΝΤΕΛΟ και θα πρέπει αυτο που γράφει να τελειώνει σε GR. Με το τελευταίο σιγουρευεις ότι είναι ελληνικό και ότι δεν θα έχεις πρόβλημα αργότερα με κάποια αναβάθμιση. Τέλος, να αποφύγεις όσους λένε ότι στο στέλνουν ταχυδρομικά γιατί μπορεί να σου έρθει είτε ένα άδειο κουτί, είτε ένα ρημαγμενο iPhone, και μετα να ρίχνει την ευθύνη σε Εσένα( έχω δει τέτοια περίπτωση). Αυτά εγώ τα κρίνω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πριν το πληρώσεις.

Δημοσ.

Για εμένα, βάλε αλά 50 ευρώ και πάρε το 3GS, αλλιώς μη παίρνεις καθόλου iPhone, παρε κανά φθηνό android σε αυτά τα λεφτά καλύτερα...

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

Ναι φίλε ή 3Gs ή καθόλου.

Απλά βάλε την Sim κάνε κανά τηλέφωνο για να τεστάρεις μικρόφωνο + ακουστικό

και να μην έχει κανά σπάσιμο (ενδεικτικό του ότι έχει φάει τούμπα)

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνει λίγο πιο προσεκτικός έλεγχος.

Κατ' αρχήν κάλο θα ήταν να σου δώσει ο πωλητής την απόδειξη αγοράς για να διασφαλίσεις ότι η συσκευή δεν είναι κλεμμένη.

Μετά, προτιμότερο είναι η συσκευή να είναι ελληνική (vodafone, cosmote) ή ιταλική (Wind). [Ρυθμίσεις->Γενικά->Πληροφορίες->Μοντέλο] Θα πρέπει να τελειώνει σε "GR" (Vodafone, Cosmote) ή σε "Τ" (Wind). Για παράδειγμα MC131GR ή MC131T κλπ

Στη συνέχεια, θα πρέπει να γίνει ένας οπτικός έλεγχος για εμφανή προβλήματα. Στην εταιρία που εργάζομαι ελέγχουμε όλα τα παρακάτω κατά την παραλαβή και παράδοση της συσκευής: Οθόνη LCD, Οθόνη αφής, περιμετρικά πλήκτρα, κεντρικό πλήκτρο, βάση φόρτισης, υποδοχή ακουστικών, κατάσταση πίσω όψης, υποδοχή SIM. Κοίτα κι αν έχουν κοκκινίσει οι αισθητήρες υγρασίας στην υποδοχή φόρτισης και στην υποδοχή των ακουστικών. Αν είναι έτσι, μην το αγοράσεις. Η υγρασία μπορεί να έχει προκαλέσει σοβαρές οξειδώσεις.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος λειτουργιών: Λειτουργία αφής σε όλα τα σημεία, σύνδεση με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, WiFi, bluetooth, GPS, δόνηση, λειτουργία πλήκτρων, λειτουργία φόρτισης, κάμερα. Γράψε ένα ηχητικό μήνυμα με την εφαρμογή "Voice Recorder" (Μαγνητόφωνο) και έλεγξε την ποιότητα εγγραφής από τα ακουστικά (hands free), το κεντρικό ηχείο (για το αφτί), το ηχείο ανοικτής ακρόασης και το proximity sensor.

Η όλη διαδικασία θα σου πάρει περίπου 5-10 λεπτά αλλά νομίζω πως αξίζει τον κόπο.

Φιλικά,

iphonelab.gr

Δημοσ.

πολυ σωστα ολα αυτα που ειπαν τα παιδια πιο πανω.

ημουν κατοχος ενος 3gs για καποιο διαστημα και μπορω να πω οτι το κινητο ειναι super.

εγω θα σου ελεγα να δεις τι γινεται με την μπαταρια του κινητου. βεβαια δεν ξερω πως μπορεις να την τεσταρεις αλλα ειναι σημαντικο να μην εχει παθει καποια ζημια και δεν κραταει πολυ. γιατι θα την χρειαστεις πιστεψε με.

απο την αλλη βεβαια βλεπω το κινητο του αδερφου μου με android και σου λεω οτι δεν εχει να ζηλεψει τπτ απολυτως απο το iphone.

οπτε ριξε μια ματια και σε android κινητα αν θελεις.

• 1 μήνα μετά...
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το 3G έχει αρκετά αδύναμο επεξεργαστή, θα δυσκολεύεται με τις τελευταίες εκδόσεις του iOS. Πέραν αυτού, σε κάθε νέα έκδοση του iOS η Apple κρατάει υποστήριξη για μέχρι και δύο (ή τρεις, δε θυμάμαι στα σίγουρα) γενιές συσκευών πίσω. Συνεπώς το δικό σου θα έχει... «ημερομηνία λήξης». Μη σου πω ότι είναι ήδη ληγμένο. Και φυσικά το 3G κυκλοφόρησε πριν 2.5 χρόνια... αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία του θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πεσμένη.

Και από εμένα τα ίδια λοιπόν: πάρε το 3GS ή μην πάρεις τίποτα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το έχω πει σε Πολλα πόστ κ θα το ξαναπώ ακόμη μια φορά, το τελευταίο firmware το οποίο μπορει να τρέξει ένα iPhone 3G είναι το 3.1.3

Δεν βάζουμε iOS σε 3G

1) Καταναλώνει πολυ μπαταρία

2) Δεν το αντέχει ο επεξεργαστης ούτε η μνήμη

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Πριν δώσεις τα λεφτα να του ζητήσεις να το λειτουργήσει μπροστά σου, να δεις ότι όλα ( Κάμερα, gps κ.λπ) δουλεύουν κανονικά, και Τέλος να πας Ρυθμισεις-Γενικα-Πληροφοριες και μετα πήγαινε στο ΜΟΝΤΕΛΟ και θα πρέπει αυτο που γράφει να τελειώνει σε GR. Με το τελευταίο σιγουρευεις ότι είναι ελληνικό και ότι δεν θα έχεις πρόβλημα αργότερα με κάποια αναβάθμιση. Τέλος, να αποφύγεις όσους λένε ότι στο στέλνουν ταχυδρομικά γιατί μπορεί να σου έρθει είτε ένα άδειο κουτί, είτε ένα ρημαγμενο iPhone, και μετα να ρίχνει την ευθύνη σε Εσένα( έχω δει τέτοια περίπτωση). Αυτά εγώ τα κρίνω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πριν το πληρώσεις.

μεγαλε τωρα ειδα το topic γιατι και γω σκοπευω να παρω μεταχειρισμενο iphone. το παλιο που εχω αγορασμενο απο την vodafone τελειωνει σε GB και οχι σε GR......

• Moderators
Δημοσ.

μεγαλε τωρα ειδα το topic γιατι και γω σκοπευω να παρω μεταχειρισμενο iphone. το παλιο που εχω αγορασμενο απο την vodafone τελειωνει σε GB και οχι σε GR......

Ε μετα απο 3 χρονια θα εχει βγαλει ακρη..

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...