paokmaniak Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Πρεπει να δημιουργησω μια συνδεση με τη βαση δεδομενων kegg και συμφωνα με οσα εχω διαβασει πρεπει να χρησιμοποιησω το database connection string πως το βρισκω? Επισης εαν θελω να κατεβασω ολη τη βαση δεδομενων ωστε να κανω standalone εφαρμογη ποια αρχεια πρεπει να κατεβασω? www.genome.jp/kegg/kegg2.html
nspyrou Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Πρεπει να δημιουργησω μια συνδεση με τη βαση δεδομενων kegg και συμφωνα με οσα εχω διαβασει πρεπει να χρησιμοποιησω το database connection string πως το βρισκω? Επισης εαν θελω να κατεβασω ολη τη βαση δεδομενων ωστε να κανω standalone εφαρμογη ποια αρχεια πρεπει να κατεβασω? www.genome.jp/kegg/kegg2.html Ανάλογα με το τρόπο που επιλέγεις να συνδεθείς σε μιά βάση δεδομένων και τον τύπο της βάσης έχεις και τις ανάλογες διαφοροποιήσεις στο Connection String ... δες εδώ για συγκεντρωμένους τους διάφορους τρόπους σύνδεσης με βάσεις ... Τώρα για το να κατεβάσεις τη βάση δεδομένων, σε Visual Studio με SQL Server, μπορείς να κάνεις detach τη βάση από τον SQL Server, και να πάρεις το mdf & ldf της βάσης, και να το εισάγεις στο project. Έτσι έχεις άμεση προσθήκη της βάσης στο project, καθώς αναλαμβάνει το hosting το Visual Studio (με τη βοήθεια βέβαια του SQL Server Express). Έτσι σου δίνεται ένας ευκολότερος τρόπος να κάνεις πιο .... "Portable" την εφαρμογή σου.
paokmaniak Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Ανάλογα με το τρόπο που επιλέγεις να συνδεθείς σε μιά βάση δεδομένων και τον τύπο της βάσης έχεις και τις ανάλογες διαφοροποιήσεις στο Connection String ... δες εδώ για συγκεντρωμένους τους διάφορους τρόπους σύνδεσης με βάσεις ... Τώρα για το να κατεβάσεις τη βάση δεδομένων, σε Visual Studio με SQL Server, μπορείς να κάνεις detach τη βάση από τον SQL Server, και να πάρεις το mdf & ldf της βάσης, και να το εισάγεις στο project. Έτσι έχεις άμεση προσθήκη της βάσης στο project, καθώς αναλαμβάνει το hosting το Visual Studio (με τη βοήθεια βέβαια του SQL Server Express). Έτσι σου δίνεται ένας ευκολότερος τρόπος να κάνεις πιο .... "Portable" την εφαρμογή σου. Ξερω πως εισαγεται το ldf της βασης αλλα πως το κατεβαζω?? Μονο τα αρχεια api και msdn ειναι σε download μορφη. Επισης πως καταλαβαινω τη μορφη της βασης που θελω
nspyrou Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Ξερω πως εισαγεται το ldf της βασης αλλα πως το κατεβαζω?? Μονο τα αρχεια api και msdn ειναι σε download μορφη. Επισης πως καταλαβαινω τη μορφη της βασης που θελω Μισό λεπτάκι,, μιλώντας για LDF & MDF μιλάμε για μία βάση σε SQL Server. Άρα η βάση που θες για να την εισάγεις στο Visual Studio είναι SQL Server.. Η βάση δεδομένων τώρα, βρίσκεται (αν την έχεις φτιάξει φυσικά και υπάρχει) σε κάποιον sql server (προφανώς της Microsoft εφόσων μιλάμε για mdf & ldf). Φαντάζομαι SQL Server Express (που είναι η free έκδοση αν είσαι ιδιώτης). Θα πρέπει να πάς στο μηχάνημα που έχεις εγκατεστημένο τον SQL Server, λοιπόν, να κάνεις detach τη βάση δεδομένων, και στο folder του SQL Server "C:\Program Files\Microsoft SQL Server\<Όνομα SQL Server>\Data" κάνε copy το mdb & ldf σε κάποιο άλλο location. Μετά ξανακάνε attach τη βάση στον SQL Server (για να μπορείς να την ξαναδιαχειριστείς). Μετά πρόσθεσε το mdf που έκανες copy στο Visual Studio και έχεις stand alone τη βάση σου.
paokmaniak Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα. Γενικα ξερω πως εισαγεις το ldf μιας βασης που εχεις φτιαξει σε υπολογιστη που εχεις προσβαση αλλα η βαση δεδομενων που θελω εγω να διαχειριστω ειναι η kegg και δεν εχω προσβαση στο server της για αυτο ρωταω αν γινεται να κατεβασω το ldf μιας τετοιας βασης. Εαν δε γινεται μεσω του API αρχειου της πως μπορω να τη διαχειριστω?? Σου εστειλα και ενα πμ. Ευχαριστω πολυ
nspyrou Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα. Γενικα ξερω πως εισαγεις το ldf μιας βασης που εχεις φτιαξει σε υπολογιστη που εχεις προσβαση αλλα η βαση δεδομενων που θελω εγω να διαχειριστω ειναι η kegg και δεν εχω προσβαση στο server της για αυτο ρωταω αν γινεται να κατεβασω το ldf μιας τετοιας βασης. Εαν δε γινεται μεσω του API αρχειου της πως μπορω να τη διαχειριστω?? Σου εστειλα και ενα πμ. Ευχαριστω πολυ Kegg?? Υποψιάζομαι πως κλασσικό connection string δεν μπορείς να έχεις με τους embedded drivers του visual studio. Προφανώς πρέπει να πας μέσω ODBC.. Οπότε μπορείς να συνδεθείς έτσι επάνω της αφού βέβαια έχεις εγκαταστήσει τα εφάμιλλα client tools του DBMS.. Στο http://www.connectionstrings.com θα βρείς το αντίστοιχο connection string για ODBC. Περισσότερα δεν γνωρίζω για την Kegg, για να σου πω, εκτός των εξορισμού πραγμάτων που βοηθάνε ώστε να συνδεθείς σε μια non supported βάση δεδομένων. Μπορείς να κατεβάσεις το schema της βάσης σε κάποιο dataset του Visual Studio ώστε να έχεις κάποιο snapshot της βάσης (αν θες reference επάνω του), αφού όμως συνδεθείς με ODBC όπως είπαμε παραπάνω ...
paokmaniak Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δε νοιωθω απο ODBC με το API δε γινεται τπτ ε?
nspyrou Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δε νοιωθω απο ODBC με το API δε γινεται τπτ ε? Αν το υποστηριζόμενο API μπορεί να σου δώσει τις διασυνδέσεις εκείνες ώστε να μπορείς να έχεις τον έλεγχο που χρειάζεσαι πάνω στο DBMS προφανώς θα βγάλεις άκρη μέσα από το documentation του API. Τώρα,, το πώς θα μπορέσεις να έχεις snapshot της βάσης σου, πάνω σε Dataset του Visual Studio ώστε να μπορείς να έχεις και τοπικά δεδομένα,,,, χλωμό το κόβω (για να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου, όπως κατάλαβα τουλάχιστον οτι θες να τη κάνεις) ... Νομίζω οτι θα πρέπει να συμβουλευτείς για περισσότερες πληροφορίες το documentation της Kegg και του API της.. Αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο forum νομίζω οτι θα ήταν χρήσιμο να το επισκευτείς... Καλό διάβασμα, και καλή τύχη!! (Kegg??? Πού το ξέθαψες?!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.