Προς το περιεχόμενο

Δίλημα για καινούριο αυτοκίνητο (Astra vs Auris)

sleepless_paul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον, πηγα και εκανα και τα 2 Test Drive!

Πρωτα εκανα το ΑΥΡΙΣ. μιση ωρα εγω και αλλο ενα ατομο δικο μου χωρις κανεναν υπευθυνο μεσα...

απο αποψη μηχανης το αυτοκινητο σερνοτανε!! σκετη σαυρα! δεν ειχε καμια αμεση αποκριση στο γκαζι ουτε για πλακα!

το τιμονι του ηταν τελειως αδιαφορο με καμια αισθηση του τι γινεται, το δε ηλεκτρογκαζο ηταν παναλαφρο και χωρις καμια πληροφοριση (εγω οδηγαω κλασσικο γκαζακι με ντιζα).

αν θα μπορουσε να πει κανεις κατι καλο αυτο ειναι για τη σταθεροτητα του: πραγματικα το αυτοκινητο δεν κουνουσε ουτε γι αστεια και ο οδηγος δεν γερνει σε στροφες με τιποτε!

ομως το αμαξι το νιωθεις θεοβαρυ και οτι ΔΕΝ τραβαει! γενικα το αυτοκινητο ειναι της υπομονης! :unsure:

Πηγαινω αμεσως μετα λοιπον και στην Οπελ για το Αστρα περιμενοντας μια απο τα ιδια συμφωνα με τα λεγομενα πολλων και τερμα ξενερωμενος! :(

Μπαινουμε στ αμαξι 3 ατομα γιατι ηταν μαζι και ο υπευθυνος και ξεκιναμε.

Η διαφορα ηταν αισθητη απο την πρωτη στιγμη! το αυτοκινητο κατ αρχας ηταν πολυ βολικο και ειχε τελεια θεση οδηγου και εδινε μια αισθηση σπορ εμφανισιακα.

Το γκαζι ειχε πολυ καλυτερη ασθηση και καταλαβαινες αμεσως τι θελει τ αμαξι, η αποκριση του φοβερη και με 3 ατομα πανω στις 3000 στροφες εδινε μια πολυ καλη ανταποκριση και με ευκολια εφτασα τα 140χμ/ω χωρις να παρω χαμπαρι απο αποψη αμαξωματος και κυλισης (παντα με αλλαγες στις 3200 το πολυ) Το Αουρις σε κουραζε απιστευτα μεχρι να φτασει τα 120-140 αντιθετα(ειπαμε της υπομονης!)

Οσο για την κυληση/σταθεροτητα ηταν αρτια με καλυτερη στιγμη οταν δεν ειδα την στροφη που επρεπε να κανω και πατησα αποτομα το φρενο σε γλιστερο δρομο με 80χμ και σταματησε τελεια.

Εν κατακλειδι δεν βρηκα κατι που να με αποτρεπει απο το Αστρα 1.4 ατμοσφαιρικο B)

*σημειωση στο Αστρα δουλεψα τη μιση διαδρομη με κλιμα αναμενο, στο Αουρις ουτε καν μπηκα στον κοπο γιατι ουτως η αλλως δεν τραβουσε

*σημειωση2 σε περιπτωση που δεν επιτρεπονται αυτα που γραφω λογω πιθανους δυσφημησης/διαφημισης πειτε μου να διαγραψω το ποστ

Ευχαριστω :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το Astra να είναι πιο γρήγορο από το Auris.

Μήπως σου έδωσαν κανένα turbo και οδήγησες; :P

κι ομως το Αουρις ηταν τελειως αδιαφορο και ανιωθο σε σχεση με το Αστρα το οποιο οδηγησα 10 λεπτα μετα και στο οποιω ενιωθα οτι οδηγαω και οχι οτι παιζω Playstation...

Eσυ πως το συμπεραινεις αυτο; τα εχεις οδηγησει και τα δυο;

Επειδη εχω οδηγησει το Auris (αλλα οχι το Αστρα) θα ελεγα οτι ειναι απο τα ποιο νωχελικα αυτικινητα που εχω μπει, ακομα και ο φιλος μου (δικο του ειναι) που οδηγαει σχετικα αργα του φαινεται τραγικα αδυναμο.

Πρωτου καταληξεις πηγαινε μια βολτα και οδηγα ενα Leon ή Golf TSI 122PS, ειναι μικρο τουρμπο και πραγματικα αυτη η μηχανη πεταει αν και οικονομικη στην καταναλώση. Μετα πιστευω πως το Astra θα σου φανει αργο οπως το Auris(ακομα και το golf 1.2 TSI θα πηγαινει καλυτερα απο το Astra). Και μην ξεχνας, αυτοκινητο δεν αγοραζεις καθε μερα οποτε δοκιμασε και αλλα για να εισαι σιγουρος.

Χρειάζεται να έχω οδηγήσει και τα 2 για να το καταλάβω;

Έχουν ίδια άλογα και ροπή και το Auris είναι 150 κιλά ελαφρύτερο.

ιδια μεγιστη ροπη και μεγιστα αλογα

ιδια μεγιστη ροπη και μεγιστα αλογα

Τα οποία άλογα τα βγάζουν στις ίδιες στροφές και τη ροπή(που είναι λίγο υψηλότερη για το Auris) το Auris τη βγάζει λίγο χαμηλότερα(άρα περισσότερα άλογα σε χαμηλότερες στροφές). :rolleyes:

Όπως ήδη είπα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι πιο γρήγορο το ατμοσφαιρικό Astra από το Auris.

Μάλλον σού έδωσαν καί δοκίμασες τό τούρμπο μέ τούς 120 ίππους.Δέν εξηγήται αλλιώς.Οι επιδόσεις Auris & ατμοσφαιρικού Astra είναι παρόμοιες.Νά οδηγήσεις καί άλλα αυτοκίνητα όπως λένε καί οί συμφορουμίτες,αλλά καί νά σιγουρευτείς πιό Astra σού έδωσαν καί οδήγησες.

Μάλλον σού έδωσαν καί δοκίμασες τό τούρμπο μέ τούς 120 ίππους.Δέν εξηγήται αλλιώς.Οι επιδόσεις Auris & ατμοσφαιρικού Astra είναι παρόμοιες.Νά οδηγήσεις καί άλλα αυτοκίνητα όπως λένε καί οί συμφορουμίτες,αλλά καί νά σιγουρευτείς πιό Astra σού έδωσαν καί οδήγησες.

κι ομως ειδα διαφορα μ εταξυ των δυο! οσο για το Αστρα δεν μου δωσαν το τουρμπο! οδηγησα και το τουρμπο και ειχε μεγαλη διαφορα...τραβουσε με τη μια και πανευκολα!

Εγω παλι πιστευω οτι εισαι απλα προκατηλημενος με το Auris γι αυτο και σου φανηκε οτι εχει "διαφορα" απο το Astra. Δεν μπορω να πιστεψω με τιποτα οτι το Auris 1.33 ειναι ποιο αργο απο το σκετο 1.4 Astra. Απλα δεν γινεται.

οδηγησα και το τουρμπο και ειχε μεγαλη διαφορα...τραβουσε με τη μια και πανευκολα!

ελα, τι το σκεφτεσαι... πανε κλεισε το τουρμπο λεμε και μην το παιδευεις αλλο!!

Εγω παλι πιστευω οτι εισαι απλα προκατηλημενος με το Auris γι αυτο και σου φανηκε οτι εχει "διαφορα" απο το Astra. Δεν μπορω να πιστεψω με τιποτα οτι το Auris 1.33 ειναι ποιο αργο απο το σκετο 1.4 Astra. Απλα δεν γινεται.

ενταξει φιλε μου ο καθενας μποριε να εχει τους ενδιασμους του φυσικα! προκαταληψη δεν ειχα καποιο λογο να χω γιατι αγαπαω και τις 2 τις μαρκες! απλα το Αστρα εχει και παρα πολλα + στον προσωποκεντρικο τομεα τα οποια δεν ειναι τοσο προσεγμενα στο Αουρις, πραγματα που μ εκαναν να νιωσω σαν στο αμαξι μου ειτε οσον αφορα τις αντιδρασεις του κινητηρα(εστω και στον μετριο βαθμο πο ηταν), το κιβωτιο, η θεση οδηγου, η ορατοτητα και παει λεγοντας...

πραγματικα αν πας και συ να τα οδηγησεις θα δεις τις διαφορες που σου λεω...παντα οτι λεμε ειναι καλοπροαιρετα!

απλως οι αριθμοι δεν λενε παντα το σωστο! γιατι επι της ουσιας το Αουρις τουλαχιστον το 1.33 Unique που οδηγησα εγω ειναι για μαμαδες με παιδια και το Αστρα αρκετα πιο σπορ σχεδον σε ολα ;)

Παντως επειδη προσφατα εκανα τη μεταβαση απο ατμοσφαιρα σε τουρμπο (με +40 αλογα βεβαια), λεω οτι το τουρμπο δε συγκρινεται με τιποτα. Η δυναμη απο χαμηλα ειναι απιστευτη ευκολια τοσο στη σβελτη οδηγηση, οσο και στην καθημερινη μετακινηση. Μονο τουρμπο απο δω και περα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...