kostas5579 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Γεια σας παιδιά. Έχω έναν IBM Netvista M42 με μητρική IBM, Chipset Intel i845G. Πρέπει να είναι μοντέλο 2003, εγώ τον πήρα πριν από κανά χρόνο μεταχειρισμένο. Έχει βέβαια on board κάρτα αλλά θέλω να βάλω κάποια καλύτερη. Το θέμα είναι ποιά είναι συμβατή και πού θα τη βρω? Είμαι Θεσσαλονίκη by the way. Η μητρική διαθέτει 3 PCI Sockets(όχι express) και 1 AGP. Πίστευα πως οποιαδήποτε παλιά PCI θα ήταν συμβατή, μετά από κάτι τηλέφωνα που έκανα όμως σε καταστήματα κατάλαβα πως δεν είναι έτσι. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Υπάρχει κάποιο site που μπορώ να δω με βάση τη μητρική μου ποιές κάρτες γραφικών είναι συμβατές? Ευχαριστώ πολύ.
kostas5579 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Σε PCI εννοείς ή σε AGP; Ναι σωστά, σε PCI.
phanispal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Εδώ δεν είναι εύκολο να βρεις σε AGP δίαυλο, για PCI συζητάμε; Εν τω μεταξύ για ποιο λόγο θες να προβείς σε αναβάθμιση σε τέτοιο σύστημα;
kostas5579 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Εδώ δεν είναι εύκολο να βρεις σε AGP δίαυλο, για PCI συζητάμε; Εν τω μεταξύ για ποιο λόγο θες να προβείς σε αναβάθμιση σε τέτοιο σύστημα; Καλά αναβάθμιση είναι μεγάλη κουβέντα. Θέλω η κάρτα γραφικών να έχει οπωσδήποτε DVI για να την συνδέσω σε HDMI της TV.
phanispal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Με απώτερο σκοπό τι; Multimedia ή απλά να έχεις μια μεγαλύτερη οθόνη; Γιατί το σύστημά σου είναι 8 ετών με Ρ4 και 256ΜΒ μνήμης, άντε 512ΜΒ. Εν τω μεταξύ δεν είναι σίγουρο ότι θα περνάει ήχος με τον αντάπτορα που θα χρησιμοποιήσεις, εκτός κι αν δε σ' ενδιαφέρει ο ήχος κ.λπ..
cabdik Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 AGP καρτα θες.. και δε νομιζω να βρεις καλυτερη απο αυτη http://www.getitnow.gr/prod/pliroforiki/anabathmisi/kartes-grafikon-vga/gigabyte-gv-r465d2-1gi-karta-grafikon-ati-radeon-hd-4650-1-gb/prod251844pp/
kostas5579 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Ο ήχος βγαίνει απ'την κάρτα ήχου σε home cinema, οπότε δε με απασχολεί αυτό. Έχω ήδη καλώδιο DVI σε HDMI, το μόνο που μένει είναι κάρτα γραφικών με DVI OUT. Παιδιά μόλις ξαναμίλησα με το κατάστημα. Η συμβατότητα αφορούσε την AGP. Αν βρώ δηλαδή κάποια παλιά PCI, θα δουλέψει λογικά.
kostas5579 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Ο ήχος βγαίνει απ'την κάρτα ήχου σε home cinema, οπότε δε με απασχολεί αυτό. Έχω ήδη καλώδιο DVI σε HDMI, το μόνο που μένει είναι κάρτα γραφικών με DVI OUT. Παιδιά μόλις ξαναμίλησα με το κατάστημα. Η συμβατότητα αφορούσε την AGP. Αν βρώ δηλαδή κάποια παλιά PCI, θα δουλέψει λογικά.
phanispal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 PCI VGA και μάλιστα με DVI δεν παίζει να βρεις. Σε κανα eBay, όλο και κάτι θα βρεις. http://shop.ebay.co.uk/i.html?Interface=PCI&rt=nc&Connectors=DVI&_nkw=pci%20vga&_dmpt=UK_Computing_Computer_Components_Graphics_Video_TV_Cards_TW&_fln=1&_ssov=1&_trksid=p3286.c0.m282 Για ελλαδιστάν, δεν ξέρω πού μπορεί να βρεις.
kostas5579 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 PCI VGA και μάλιστα με DVI (σχεδόν) το αποκλείω ότι βγήκαν ποτέ. Ναι ίσως να έχεις δίκιο. Δε ξέρω γι'αυτό άνοιξα thread. Θα το ψάξω.
phanispal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Βγήκαν τελικά, εγώ δε θυμόμουν καλά, το θέμα είναι άντε βρες τες. Ωπ!, Βρήκα μία. Να είναι συμβατή όμως άραγε;
kostas5579 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Βγήκαν τελικά, εγώ δε θυμόμουν καλά, το θέμα είναι άντε βρες τες. Θα βάλω αγγελία ζήτησης. Κάποιος θα έχει κρατήσει κάποιο παλιό PC στο σπίτι του, δε μπορεί.
phanispal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Έκανα edit το προηγούμενο post μου, δες μπας και, αν και δε νομίζω πως αξίζει να δώσεις τόσα (αν είναι διαθέσιμη). Τώρα αν δώσεις ~10-15€ για καμια μετάχειρη από eBay, πάσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.