rafail1994 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Αυτές με τα 7άρια είναι ελαφρώς πιο γρήγορες. Προσωπικά θα πήγαινα στις φθηνότερες. Συμφωνώ και εγώ στο να πάει στης φθηνότερες μιας και δεν θα δει τρέλες διαφορές.
Orifiel Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 δεν μπορώ να πω ότι με εκπλήσσει η 6870, ίσος γιατί έρχονται καινούργιες. .. αλλα δεν έχω και καμια εμπειρία "γιαυτο" και δεν εκφέρω γνώμη.. Αν ήμουν ο αγοραστής θα καθυστερούσα 15 μέρες. Σε 15 μέρες θα καθαρίσει το τοπίο με κάρτες γραφικών και θα αγόραζα την 560. Πολύ καλύτερη από 6870 και η 570, ισότιμη και λίγο καλύτερη από 5870. αλλα θα έρθουν και οι ati.. Πια προγράμματα θα χρησιμοποιείς? λέγοντας "προγράμματα FULL" αν πας για σχέδιο και γραφικά, πάρε nvidia. Αν πας για video να πας ATI. αν πας για προγραμματισμό, ότι και να πάρεις το ίδιο είναι. παιχνίδια παίζουν και οι 2 σύνολο μέχρι τέλη δεκεμβρίου θα έρθουν 4 καινούργια μοντέλα που θα αντικαταστήσουν τα παλιά.. η 6870 θα πάει στο πάτο τις κατηγορίας τον καινούργιων(- τα παλιότερα). "γιαυτο" σου λένε όλοι να περιμένεις λίγο. Ότι θες πάρε. ποιο συγκεκριμένα θα έρθουν τα 560-570 και 6950-6970 τα οποια θα αντικαταστήσουν τα 460-470 και 5850-5870. το 6870 είναι καλύτερο από το 5850 αλλα χειρότερο από 5870 με τα ρουμόρ που κυκλοφορούν, οι ati ίσος έρθουν λίγο γρηγορότερα από τα nvidia. Άρα ίσος πετύχεις καλύτερη κάρτα από 6870 στα ίδια λεφτά.
k_dinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Bλεπω οτι ολες οι προτασεις εχουν AMD επεξεργαστη και οχι i7. Υπαρχει μεγαλη διαφορα σε επιδοσεις? Και επισης θα ηθελα να μαθω τη διαφορα σε αποδοση αναμεσα σε dual και triple chanel στη μνημη RAM
Navu Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 H πλατφοόρμα i7 και triple channel είναι γενικά ταχύτερη από την AM3 και dual channel. Το πόσο ταχύτερη και σε ποιές εφαρμογές είναι άλλο καπέλο, πιθανότατα κατά περίπτωση το ΑΜ3 να βρίσκεται και μπροστά σε επιδόσεις. Η ουσία είναι μάλλον τεχνοκρατικής φύσεως: αξίζει να δαπανήσεις ένα 35-40% παραπάνω για να έχεις ίσως ένα 10-15% καλύτερες επιδόσεις (και μάλιστα χωρίς να είναι απολύτως βέβαιο ότι θα είσαι σε κάθε περίπτωση μπροστά παντού)? Αν και φανατικός AMDάκιας, αναγνωρίζω ότι η Ιntel με τους i7 κυρίως έχει την τεχνολογική υπεροχη, η οποία μεταφράζεται και σε υπεροχή επιδόσεων. Όμως, για τις δουλειές που θέλω τον υπολογιστή (αρκετό σοβαρό gaming και λίγο απ'όλα τ'άλλα), η AMD/dual channel με κάλυπταν ανετότατα και (μάλλον)πάμφτηνα. Για τις δουλειές που θέλεις το μηχανάκι, θεωρώ (όπως και σχεδόν το σύνολο όσων εκφράστηκαν πριν από μένα) ότι είσαι μια χαρά με AMD, τα ρέστα δώστα σε καλύτερη κάρτα ή κάναν SSD ή καλύτερο τροφοδοτικό ή φάτα σουβλάκια σε τελική ανάλυση. Επίσης, αν θέλεις μηχανάκι τώρα, φτιάξτο τώρα! Δύο εβδομάδες αναμονή για τα καινούργια έχουν νόημα μόνο αν τα επόμενα "καινούργια" έρθουν ξανά σε δύο χρόνια. Όταν, όμως κάθε λίγο και λιγάκι όλα και κάτι νέο εμφανίζεται, πρέπει να είναι συγκλονιστικό σε πειδόσεις και τιμή για να σε ωθήσει να αλλάξεις/αναβαθμίσεις ένα φρέσκο μηχανάκι.
phanispal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Navu σε γενικές γραμμές δεν έχεις άδικο, γιατί πιστεύεις όμως ότι οι Intel/nVidia έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο τόσα χρόνια;
Navu Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Το μεγαλύτερο μερίδιο δε με απασχολεί καθόλου (το οποίο σαφώς και κατέχει, δεν υπάρχει καμία αμβιβολία επ'αυτού), εγώ δίνω λεφτά μέχρις του σημείου να κάνω αξιοπρεπώς τη δουλειά μου*. Το θεωρώ τελείως άκυρο και ματαιόδοξο να ξοδέψω έστω και δραχμή παραπάνω για συστήματα κατ'εξοχήν αναλώσιμα όπως αυτά των PC. Κάθε 3, άντε 4 το πολύ χρόνια η κορυφαία επιλογή του παρελθόντος θεωρείται ξοφλημένη και πας αναγκαστικά σε αναβάθμιση προκειμένου να παραμείνεις μέσα στα πράγματα. *πέρυσι το χειμώνα, με με 520€ σε καθαρή πλατφόρμα AMD/ATI (modo/ram/graca/cpu)έπαιζα το notorious Warhead τέζα στο enthousiast, για Intel/vNidia είχα υπολογίσει τουλάχιστον 800€ (χώρια που μία GTX285 έκαιγε από μόνη της όσο όλο το AMD/ATI σε idle ).
phanispal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Τα πράγματα είναι απλά: εσύ προτιμάς να ξέρεις, άλλοι προτιμούν να νομίζουν ότι ξέρουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.