Προς το περιεχόμενο

αναβαθμιση στα πλασια ΔΝΤ

mousteris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρααα

Να ρωτησω και κατι αλλο ρε παιδια; Παρατηρησα τωρα που ερχεται η ωρα για την "επεμβαση" οτι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης

AMD Athlon II X3 445 3.1 GHz Triple Core

εχει Cache L2 1.5MB -εψαξα κι εμαθα που παιζει ρολο και γιατι..αμε!!-

ο δικός μου, που ειναι του 05', εχει λανθανουσα μνημη(ψσσσ ε?) 2MB..

τι παιζει; ειναι κατι που θα μου φανει στο ματι;

κοιτα, οτι θα σου φανει η διαφορα, θα σου φανει, αλλα αντιθετα απο οτι πιθανον νομιζεις......!!!!!! ο athlon II εχει πολυυυυ καλυτερη αποκρισιμοτητα απο αυτον που εχεις τωρα. κι αυτο ειναι θεμα αρχιτεκτονικης του επεξεργαστη, και οχι θεμα μεγεθους L2 cache!

οι AMD εχουν ενσωματωμενο IMC (memory controller) και αυτο κανει τη διαφορα στην αποκριση. εξαλλου ο αλλος ειναι και 5ετιας..!!!

Γενικοτερα παντως, μην συγκρινεις ανομοια πραματα, δεν εχει νοημα η συγκριση..!!

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προκειται για ενα μηχανημα που το εχω για δουλεια, Internet, κατεβασμα(εεε σημειωσεις κατεβαζω) και ταινιες!

Δε μπορω να πω οτι δε τα παει καλα στις περισσοτερες εργασιες μου, αλλα στο θεμα "ταινιες" αρχιζει και μου κανει νερα!

Δηλαδη δε μπορω να δω ουτε 720p αρχειο.. μονο κατω των 2gb μεγεθους και αν!

λοιπον..

CPU: INTEL P4 640 στα 3.2

MBOARD: MSI 945P NEOF

RAM: 2GB (1+1 DDR2)

VGA: MSI NX6600LE

χρησιμοποιω 2 οθονες, μια 16:9 fhd και μια 4:3 για ταινιες και εργασια αντιστοιχα

ΥΓ: και επειδη βαρεθηκα τα XP να σηκωνει τα 7

Πριν τον σουταρεις, δοκιμασε αυτο:

http://www.insomnia.gr/topic/383712-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b7-hd-mkv-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-dxva/

http://www.insomnia.gr/topic/383712-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b7-hd-mkv-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-dxva/page__view__findpost__p__3726767

(Αν ολα πανε καλα) ισως δεις ακομη και 1080p με την 6600 (!)

γιατι με μεταγενεστερες vga, ειναι 100% σιγουρο οτι μπορει B)

Επισης οπως εισαι τωρα σηκωνει & Windows 7, ανετα κιολας.

Δημοσ.

η 6600 δε νομιζω οτι υποστηριζαν Hardware Acceleration. νομιζω οτι οι Nvidia απο τη σειρα 8*** και μετα εχουν αυτη τη δυνατοτητα...!

Δημοσ.

Πριν τον σουταρεις, δοκιμασε αυτο:

http://www.insomnia.gr/topic/383712-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b7-hd-mkv-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-dxva/

http://www.insomnia.gr/topic/383712-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b7-hd-mkv-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-dxva/page__view__findpost__p__3726767

(Αν ολα πανε καλα) ισως δεις ακομη και 1080p με την 6600 (!)

γιατι με μεταγενεστερες vga, ειναι 100% σιγουρο οτι μπορει B)

Επισης οπως εισαι τωρα σηκωνει & Windows 7, ανετα κιολας.

μπαααααα! ετσι το χω το ΜP Classic καιρο τωρα αλλα ποτε! δηλαδη 720p ταινια, με κολληματα βλεπω.

Ειναι γιαγιακα η καρτα μου μωρε...

ευχαριστω παντως

Δημοσ.

Δοκιμασες και ακριβως, οσα & οπως περιγραφονται, στον οδηγο?

Παραξενο: ειδα 1080p, σε παππου Dual Pentium 3 @ 1109 MHz,

με 1 GB sdram και Ati 9600 (no DXVA/HD, επισης και με 9800)

Δηλαδη με Ati vga, παλιοτερες απο Nvidia 6600, κι ηταν εφικτο...

[Βεβαια 2 επεξεργαστες (ακομη και τοσο παλιοι) πιθανονοτατα

ζυγιζουν καλυτερα φορτο εργασιας, απο μονοπυρηνους με HT..]

Δημοσ.

Δοκιμασες και ακριβως, οσα & οπως περιγραφονται, στον οδηγο?

Παραξενο: ειδα 1080p, σε παππου Dual Pentium 3 @ 1109 MHz,

με 1 GB sdram και Ati 9600 (no DXVA/HD, επισης και με 9800)

Δηλαδη με Ati vga, παλιοτερες απο Nvidia 6600, κι ηταν εφικτο...

[Βεβαια 2 επεξεργαστες (ακομη και τοσο παλιοι) πιθανονοτατα

ζυγιζουν καλυτερα φορτο εργασιας, απο μονοπυρηνους με HT..]

nai nai!!! καμια τύχη! στις 720p μεγαλου μεγεθους (6gb Και) κολλαει αστα να πανε...αλλου ο ηχος αλλου τα pixels! Καμια μικρη m-HD 720p ναι! την παλευει μια χαρα!

αλλα 1080p.... ουτε το σημα της ταινιας δε προλαβαινει να το δειξει ομορφα(κανονικα)

ΥΓ: Σε καμια βδομαδα (σας το λεω απο τωρα) ετοιμαστειτε να σας πρηξω με ερωτησεις "που μπαινει τι" και τετοιες ασχετο-αποριες...

θα παω για αγορες!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πέρασε η βδομάδα.. :Ρ

μ αρεσεις! να σου δωσω και το τηλεφωνο του αφεντικου μου να του το πεις;

"το παιδι ουτε μια ταινια δε μπορει να δει κ.Δημητρη" πες του..

ειχα δυο επιλογες λοιπον με τα λεφτα που μου εμειναν, να παρω τα ηλεκτρονικα καλουδια μου ή να ανανεωσω την ασφαλεια της μηχανης..

χρονια πολλα παιδια και αμα βρειτε τον αι βασιλη, να του πειτε να τσακιστει να περασει απ το σπιτι μου

Δημοσ.

μ αρεσεις! να σου δωσω και το τηλεφωνο του αφεντικου μου να του το πεις;

"το παιδι ουτε μια ταινια δε μπορει να δει κ.Δημητρη" πες του..

ειχα δυο επιλογες λοιπον με τα λεφτα που μου εμειναν, να παρω τα ηλεκτρονικα καλουδια μου ή να ανανεωσω την ασφαλεια της μηχανης..

χρονια πολλα παιδια και αμα βρειτε τον αι βασιλη, να του πειτε να τσακιστει να περασει απ το σπιτι μου

Χαχα,ωραιος.Αμα τον δω θα του το πω. :P

Χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

μετά από κάποια καθυστέριση... τα κατάφερα!!!

μάλιστα δεν έκανα αναβάθμιση, αγόρασα ολόκληρο μηχάνημα(αμέέέ)!

το έχω 2 μέρες τώρα και παλεύω με τα drivers κ.α.

έβαλα ο,τι είχαμε πει πάνω κάτω δλδ 3πύρηνο, μέτρια κάρτα γραφικών για hd ταινίες(βέβαια αφού πήρα ολόκληρο κουτί έβαλα και μνήμες ddr3 και άλλα μέτρια καλούδια)

Εκει που την πάτησα είναι στον θόρυβο.... αυτοί οι ανεμηστήρες θα με τρελάνουν! όποιος έχει τέτοια κολλήματα με συγκεκριμενους ήχους με νοιώθει πιστεύω! -βέβαια είναι ένα θέμα που θα το λύσω κάποια στιγμή με αλλαγές-

Αν και με 300 ευρώ που έδωσα τι περίμενα... 30 ευρω έκανε το τροφοδοτικό και έχω τον μαμά ανεμηστήρα του amd...

Επίσης έχω ένα θέμα με τις οθόνες μου! όπως έχω προαναφέρει(μάλλον..) έχω μια fullhd 23αρα και μια 5ετίας 19 4:3.

Στον προηγούμενο υπολογιστή όταν χρησιμοποιούσα την fullhd τα κείμενα ήταν κάπως θολά, ενώ στην παλιά μου(τη μικρή) μια χαρά όλα!

Τ'ωρα στον καινούριο έχουν και οι δυο το ίδιο θολό πρόβλημα στα κείμενα!

ΥΓ: ευχαριστώ για τις προτάσεις σας παιδιά

Δημοσ.

κουτί ένα φθηνό, το SUPERCASE SKP 503

και τις οθόνες όπως και στον προηγούμεο ΗΥ. τη μικρη με vga και την μεγάλη(fullhd) με ψηφιακή dvi.

και τα drivers των οθονών που βάζω τίποτα, θολά τα γράμματα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...