Προς το περιεχόμενο

αναβαθμιση στα πλασια ΔΝΤ

mousteris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια! Εχω ενα μηχανημα 5ετιας αλλα τα νεα μετρα της κυβερνισης και των φιλων μας απ το ΔΝΤ, δε μ αφηνουν να τον βαψω μπλε(και οχι να τον πεταξω στη θαλασσα-θα με κυνηγαει το σκαι!)

Και επειδη χριστουγεννα ερχονται... πραγματικα ρε παιδια ή PS3 θα παρεις ή υπολογιστη!

Στο θεμα μας!

Προκειται για ενα μηχανημα που το εχω για δουλεια, Internet, κατεβασμα(εεε σημειωσεις κατεβαζω) και ταινιες!

Δε μπορω να πω οτι δε τα παει καλα στις περισσοτερες εργασιες μου, αλλα στο θεμα "ταινιες" αρχιζει και μου κανει νερα!

Δηλαδη δε μπορω να δω ουτε 720p αρχειο.. μονο κατω των 2gb μεγεθους και αν!

λοιπον..

CPU: INTEL P4 640 στα 3.2

MBOARD: MSI 945P NEOF

RAM: 2GB (1+1 DDR2)

VGA: MSI NX6600LE

χρησιμοποιω 2 οθονες, μια 16:9 fhd και μια 4:3 για ταινιες και εργασια αντιστοιχα

και σκεφτομαι να παρω εναν διπυρηνο και...αντε αλλα 2gb Ram! ΑΑΑΑντε και για χαβαλε καμια καρτα γραφικων. αλλα οτι κανω να μη ξεπερνα τα 200 ευρω. Με τα ρευματα δε ξερω τι πρεπει να προσεξω...

ευχαριστω ρε παιδια για τον χρονο σας.

ΥΓ: και επειδη βαρεθηκα τα XP να σηκωνει τα 7

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δυστυχώς η μηρική σου δεν αφήνει σοβαρά περιθώρια αναβάθμισης όσο αφορά τον επεξεργαστή.

Ευτυχώς οι απαιτήσεις σου (windows 7 - hd playback) μπορούν να καλυφθούν από τα χρήματα που διαθέτεις.

Π.χ:

AMD Athlon II X2 240 Dual Core Socket AM3

Gigabyte Socket AM2+ GA-M68M-S2P (αξιόπιστη - φθηνή με ddr2 για να αξιοποιήσεις τις μνήμες που έχεις).

GIGABYTE RADEON HD4550

= ~120€

Προαιρετικά μετά, όσα μένουν μπορείς να το δώσεις για ένα case - psu - hdd - ή κάποιο 2χ2GB kit ram*.

Πάντως και τα παραπάνω καλύπτουν εύκολα τις απαιτήσεις σου.

*Αν αποφασίσεις να πας σε 2x2kit σηκώνει κουβέντα το θέμα γιατί προφανώς θα αξίζει να πας σε άλλη DDR3 μητρική.

Δημοσ.

και απο τροφοδοτικο ολα καλα; δε πειραζω κατι;

Να σου πω την αληθεια το φοβομουν αυτο με την μητρικη..Οχι για οικονομικους μα για εργασιακους λογους! δεν εχω ξανακολλησει κατι πιο σοβαρο περα απο μνημες κι εναν επεξεργαστη.. με αγχωνει μη κανω καμια παατατα.

Αλλα και σημερα μου ελεγαν πως θελει απλα ενα κατσαβιδ, υπομονη και ολα θα ρθουν μονα τους!

-ποναει παντα η πρωτη φορα-

σ ευχαριστω για την προταση, κατι παραπανω απο αξιολογη θα ελεγα..

Δημοσ.

και απο τροφοδοτικο ολα καλα; δε πειραζω κατι;

Να σου πω την αληθεια το φοβομουν αυτο με την μητρικη..Οχι για οικονομικους μα για εργασιακους λογους! δεν εχω ξανακολλησει κατι πιο σοβαρο περα απο μνημες κι εναν επεξεργαστη.. με αγχωνει μη κανω καμια παατατα.

Αλλα και σημερα μου ελεγαν πως θελει απλα ενα κατσαβιδ, υπομονη και ολα θα ρθουν μονα τους!

-ποναει παντα η πρωτη φορα-

σ ευχαριστω για την προταση, κατι παραπανω απο αξιολογη θα ελεγα..

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, δώσε προσοχή στο manual και όλα θα παν καλά. :P

Τροφοδοτικό πιθανόν να μη χρειαστείς μιας και το παραπάνω σύστημα δεν είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρο, αλλά αν το παλιό έχει φάει τα ψωμιά του καλή θα είναι μια αλλαγή.

Δημοσ.

Έτσι θέλω να πιστεύω :)

Εντάξει, με το πέρας του χρόνου πέφτει η απόδοση (ή χωρητικότητα) των πυκνωτών και του τροφοδοτικού γενικότερα, αλλά δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, είναι καλό το τροφοδοτικό σου.

Δημοσ.

ωραια! οποτε το μονο που μου μενει ειναι να βρω κουραγιο και χρονο να τ αγορασω και να τα στησω, ευχαριστω ρε παιδια.

Για ο,τι αλλο θα σας ξαναενοχλησω, ευχαριστω

Δημοσ.

θα πρότεινα να ρίξεις κάτι παραπάνω για μνήμη ή ακόμα καλύτερα να πας σε ddr3 :)

Μία ιδέα θα ήταν να πουλήσεις και το τωρινό συστημα σου για να πάρεις κάτι ανώτερο.

Καλή αγορά!

Δημοσ.

θα πρότεινα να ρίξεις κάτι παραπάνω για μνήμη ή ακόμα καλύτερα να πας σε ddr3 :)

Μία ιδέα θα ήταν να πουλήσεις και το τωρινό συστημα σου για να πάρεις κάτι ανώτερο.

Καλή αγορά!

δηλαδη αξιζει να δωσω κατι παραπανω; θα δω διαφορα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ; γιατι εχω τις γλυκιτατες ddr2 μου. Δε το λεω απο οικονομικης πλευρας, αλλα ξερεις.... θα τις χρειαστω? αν οντως εχει διαφορα, τοτε ναι!

να παρω κατι ανωτερο οκ! θα ηθελα, αλλα πρακτικα δε το χρειαζομαι! οπως γραφω και πανω στο θεμα, ΔΝΤ αναβαθμιση θελω να κανω! Δηλαδη καμονα τα χαιλικια που ειχα στο μυαλο μου για Η/Υ.

Ασε που το σκεφτηκα καλυτερα πλεον και δε ξερω τι παραπανω θα εχει να μου δωσει ΕΜΕΝΑ για τη χρηση μου ενας i5 πχ..

Δημοσ.

Ουσιαστικά διαφορά δε θα δεις βασικά.

Απλά, αν δώσεις το σύστημά σου και πας αλλού, μπορεί να πας και σε 2*2GB, που όσο να 'ναι θα βοηθήσει περισσότερο απ' ότι αν πας από 2GB DDR2 σε 2GB DDR3.

Δημοσ.

Ουσιαστικά διαφορά δε θα δεις βασικά.

Απλά, αν δώσεις το σύστημά σου και πας αλλού, μπορεί να πας και σε 2*2GB, που όσο να 'ναι θα βοηθήσει περισσότερο απ' ότι αν πας από 2GB DDR2 σε 2GB DDR3.

πρωτα απ ολα δε καταλαβαινω τι εννοεις να δωσω καπου το συστημα μου!(ποιος θα το παρει????) και δευτερον πιστευεις πως αυτο του liopyr δε μπορει να αναπαραγει αξια μια 1080 ταινια πχ(που μαλλον ειναι η δυσκολοτερη απαιτιση μου); Θα "τραβαει" καλυτερα με DDr3 ram;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...