Προς το περιεχόμενο

Απόδειξη μέσω internet! Γίνεται;

katina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να εκδόσει απόδειξη ή τιμολόγιο μέσω internet (email)? Γίνεται και ισχύει ή πρέπει να στείλει την απόδειξη ταχυδρομικά;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

έχω την εντύπωση πως ναι. Ειδικά αν έχει πάρει τη σήμανση απο το taxbox.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου και μια κορυφαία προσπάθεια των παιδιών απο το πολυτεχνείο αν θυμάμαι καλά, μιας web υπηρεσίας που επιτρέπει στην επιχείρηση να 'κόβει' αποδείξεις μέσω του συστήματος τους και ο πελάτης θα παίρνει ενα αντίγραφο απο κει (προϋπόθεση λογικά να είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία αυτή).

--

δε βρίσκω αυτό του πολυτεχνείου αλλα με ενα γρήγορο ψάξιμο είδα πως υπάρχουν πλέον αρκετές εταιρίες που το προσφέρουν αυτό.

εδώ βρήκα και κάτι σχετικό http://www.go-online.gr/ebusiness/specials/article.html?article_id=1355

Δημοσ.

Ναι γίνεται αυτό. Αρκεί να έχει εκδοθεί με φορολογικό μηχανισμό όπου σε κάποιο σημείο του τιμολογίου να αναγράφεται η ψηφιακή υπογραφή. Στο στέλνει η επιχείρηση σε μορφή PDF και εσύ το εκτυπώνεις και το χρησιμοποιείς κανονικά στην εφορία.

Δημοσ.

Στο στέλνει η επιχείρηση σε μορφή PDF και εσύ το εκτυπώνεις και το χρησιμοποιείς κανονικά στην εφορία.

Οπως οι αποδειξεις που εκτπυωνεις της eurobank Μεσω web banking για παραδειγμα?

Δημοσ.

Δες την παρακάτω εικόνα. Έχω σβήσει τα στοιχεία του πελάτη, τα στοιχεία της επιχειρησής μου και μέρος της ψηφιακής υπογραφής. Την ψηφιακή υπογραφή την βλέπεις στο κάτω κάτω μέρος και προκύπτει από το MD5 όλων των χαρακτήρων που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παραστατικό ώστε να μπορεί να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα των δεδομένων του. Η ψηφιακή υπογραφή δημιουργείται από ένα άλλο μηχάνημα που συνδέεται στον υπολογιστή και λέγεται φορολογικός μηχανισμός.

post-44602-024656000 1290844108_thumb.png

Δημοσ.

Δες την παρακάτω εικόνα. Έχω σβήσει τα στοιχεία του πελάτη, τα στοιχεία της επιχειρησής μου και μέρος της ψηφιακής υπογραφής. Την ψηφιακή υπογραφή την βλέπεις στο κάτω κάτω μέρος και προκύπτει από το MD5 όλων των χαρακτήρων που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παραστατικό ώστε να μπορεί να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα των δεδομένων του. Η ψηφιακή υπογραφή δημιουργείται από ένα άλλο μηχάνημα που συνδέεται στον υπολογιστή και λέγεται φορολογικός μηχανισμός.

post-44602-024656000 1290844108_thumb.png

Με software το σημιουργησες αυτο το εγγραφο?

Δημοσ.

Το background το φτιάχνεις όπως θέλεις εσύ. Θα μπορούσε ακόμη και να μην υπήρχε background. Τα γράμματα που θα εμφανίσει δημιουργούνται από κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Δημοσ.

Οκ με το πρόγραμμα. Κατάλαβα και ευχαριστώ πολύ! Πρέπει να κάνω κινήσεις με την εφορία για να γίνονται δεκτές αυτές οι αποδείξεις; Γιατί μέχρις στιγμής έχω το απλό μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία εάν τα παραστατικά τα κόβεις για πελάτες εντός ή εκτός Ελλάδας. Απλά εάν θέλεις να κόβεις εντός Ευρωπαϊκής ένωσης τότε απλά δηλώνεις στην εφορία ότι θα κάνεις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Επίσης για όσους κόβεις τιμολόγια εντός ευρωπαϊκής ένωσης τους τα κόβεις με μηδενικό ΦΠΑ. Η διαδικασία για να δηλώσεις τον φορολογικό μηχανισμό στην εφορία είναι η ίδια που θα έκανες για να δηλώσεις μια ταμειακή μηχανή. Χρειάζεσαι τιμολόγιο αγοράς του προγράμματος, τιμολόγιο αγοράς του φορολογικού μηχανισμού και επίσης χρειάζεσαι και ένα έγγραφο που βεβαιώνει ότι το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από το υπουργείο. Σε 1-2 ώρες έχεις τελειώσει με αυτό το θέμα στην εφορία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...