Προς το περιεχόμενο

Νέο PC με κληρονομιά παλιού!


alka

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

 

Δώστε μου τα φώτα σας...

 

Έχω στην διάθεση μου έναν 640άρη WD black, έναν 1500αρη WD green (με όλα τα αρχεία μου) και μια ATI4850 /512mb. Η οθόνη μου είναι 22'.

Επίσης έχω στην διάθεση μου 350-400 ευρώ για έναν νέο υπολογιστή, ο οποίος θέλω να αποδίδει καλά στα παιχνίδια τύπου cod, moh κλπ.

 

Νομίζω ότι οι δίσκοι μου είναι ok για ένα νέο σύστημα. Νομίζω σωστά;

Η vga μου είναι κατάλληλη για ένα νέο σύστημα; Ή θα χρειαστώ νέα κάρτα;

 

Προσανατολίζομαι προς AMD πλατφόρμα. Να πάρω Phenom x2, η Athlon x3,x4 και να ελπίζω στο ξεκλείδωμα πυρήνων – cache;

 

Τι προτείνετε;

Δημοσ.

Το αν θ' αλλάξεις κάρτα γραφικών, εξαρτάται απ' τις απαιτήσεις σου στο gaming.

Πάντως η 4850 αποτελεί τίμια λύση ακόμα και μετά από τόσο καιρό.

 

Οπότε ψάχνεις για μητρική, μνήμη και επεξεργαστή; Δεν έχεις τίποτα από αυτά, έστω και παλιά;

Δημοσ.

Το αν θ' αλλάξεις κάρτα γραφικών, εξαρτάται απ' τις απαιτήσεις σου στο gaming.

Πάντως η 4850 αποτελεί τίμια λύση ακόμα και μετά από τόσο καιρό.

 

Οπότε ψάχνεις για μητρική, μνήμη και επεξεργαστή; Δεν έχεις τίποτα από αυτά, έστω και παλιά;

[/quote

 

Το pc μου είναι είναι Α64 x2 3800+, 2gb ddr400 και έχει τους δίσκους και την VGA που αναφέρω παραπάνω. Θα το πάω στο γραφείο (όπου έχω spare δίσκο) και με την onboard vga θα είναι μια χαρά. Συνεπώς δεν έχω άλλα κομμάτια.

 

Αν με 350-400 ευρώ αγοτάσω case,psu,m/b,ram,cpu και βάλω τους δίσκους μου και την 4850, πόσο καλύτερο θα είναι το pc στα παιχνίδια; Ή μήπως πρέπει να πάρω και νέα vga (πάντα στο όριο των 400 ευρώ) για να αποδώσει καλύτερα, αγοράζοντας όμως χειρότερη cpu;

Δημοσ.

Μέχρι τώρα τρώει αρκετό bottleneck η 4850 απ' το Athlonι σου, οπότε με έναν 3πύρηνο ή και 4πύρηνο επεξεργαστή θα πάρει τα πάνω της και θα αποδώσει τα μέγιστα.

Και θα δεις σεβαστή διαφορά στα παιχνίδια, ειδικά απ' τη στιγμή που (φαντάζομαι ότι) παίζεις σε 1680*1050.

Δημοσ.

Με τη 4850 και i7 980 να βάλεις πάνω, gaming αξιώσεων δε θα έχεις. Ναι μεν τίμια καρτούλα, αλλά όχι για πολλά πολλά. Βέβαια, όλα εξαρτώνται από το ποιά/τι παιχνίδια παίζεις, σε ποιά ανάλυση και τι απαιτήσεις έχεις στα γραφικά.

 

..........Κυκλοφορούν ήδη αρκετές 5850 (εντός εγγύησης) σε τιμές ακόμη και 150-160€. Αν συμβιβαστείς με τα απολύτως συμφερότερα κομμάτια στο υπόλοιπο σύστημα (mobo/cpu/ram/psu/case) τον προϋπολογισμό σου ίσως να τον ξεπερνάς ελαφρώς, αλλά θα έχεις και μηχανάκι σουζάτο...!

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια αν ήταν να πήγαινα σε μετάχειρη 5850 στα 160€ θα προτιμούσα μια καινούρια 6850 που με overclocking πλησιάζω την 5850.

Και σε 1680*1050 (αν όντως παίζει εκεί) θα τον κάλυπτε άνετα.

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να ανεφέρεις και την ανάλυση της οθόνης όπως γράφει και ο phanispal αν και αφού έχεις τη 4850 θα μπορούσες έτσι κι αλλιώς να τη δοκιμάσεις μετά την αναβάθμιση πριν προβείς σε αγορά κάρτας γραφικών. Προς το παρόν τουλάχιστον και ο τριπύρηνος Athlon θα σε καλύψει γενικά για παιχνίδια. Από την άλλη είναι και περίεργη εποχή τώρα με δεδομένη την κυκλοφορία νέων επεξεργαστών και ίσως σε κανα δύο μήνες να μπορείς να αγοράσεις κάτι καλύτερο παλιότερης γενιάς με τα χρήματά σου.

Δημοσ.

Πράγματι, η 6850 είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις σε μία 5850 και πιθανότατα καλύτερη επιλογή όσον αφορά εγγύηση κτλ. 5850 δεν είναι βέβαια...

 

Επίσης, συμφωνώ με την τακτική "πρώτα δοκιμάζω με αυτά που έχω και αν δε μου κάνει αναβαθμίζω".

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Η ανάλυση που παίζω συνήθως είναι 1680 x 1050. Τώρα όμως που έβαλα το ΜοΗ αναγκάστηκα να ρίξω ανάλυση.

 

Τι cpu προτείνετε? Phenom x2, Athlon x3 ή Athlon x4? Και τι είναι προτιμότερο αυτή την στιγμή, μια δυνατή cpu μαζί με την 4850 ή μια λιγότερο δυνατή μαζί με μια νέα VGA?

Δημοσ.

φιλε μου, ασε την καρτα που εχεις και αλλαξε το υπολοιπο συστημα. η 4850 εχει ψωμακι ακομα...!!!

ειδικα σε 1680*1050. θα σου πω ενδεικτικα οτι φιλος μου με E8400-2gb ram-4850 σε ιδια αναλυση με σενα, επαιζε NFS Hot Pursuit με 60fps full settings...!!! αυτο για μετρο συγκρισης..!! εγω στο δικο μου παιζω ακομα με την 4850 σε 1920*1080, με καποιες παραχωρησεις βεβαια σε φιλτρα, αλλα δεν με πειραζει καθολου!

Δημοσ.

Θα πάρω case, m/b, ram, psu, cpu και θα βάλω την 4850 και τους δίσκους μου. Στο μέλλον αν δω τα σκούρα μπορεί να πάρω άλλη κάρτα γραφικών. Το δύσκολο είναι να διαλέξω cpu. Ο Phenom x2 με πιθανότητα ξεκλειδώματος είναι υποψήφιος αλλά και οι Athlon x3,x4 είναι επίσης καλές επιλογές και με σίγουρους τους παραπάνω πυρήνες.

 

Κάθε άποψη για το θέμα cpu είναι ευπρόσδεκτη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...