Toufas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Πως θα συνδεσω πανω usb δισκο που ειναι ntfs? Θα μπορω να γραφω/σβηνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisAce Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Για γράψε/σβήσε θέλεις πρόγραμμα σαν το paragon ntfs ή NTFS-3G με πιο γρήγορο το πρώτο. Υπάρχουν βέβαια και άλλα προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά απλά εγώ αυτά τα 2 έχω δοκιμάσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iznodur Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Paragon ntfs το άλλο που ανέφερε ο φίλος από προσωπική εμπειρία αλλά και από οτο εχω διαβάσει είναι πιο αργό αλλά είναι free c.k. by HTC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Το Paragon NTFS νομίζω είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε mac γι'αυτή την δουλειά. Επίσης είναι κατά πολύ γρηγορότερο και σταθερότερο από το αντίστοιχο shareware ntfs-3g. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannisrethymno Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά,έχω πρόβλημα με τους εξωτερικούς μου δίσκους που είναι όλοι σε NTFS. Πάω από το finder και σβήνω αρχεία δικά τους και μου πηγαίνουν στο κάδο του mac.Είτε με Secure empty είτε με απλό empty trash δε μου σβήνονται τα αρχεία. Για την επικοινωνία mac με ntfs δίσκους έχω το NTFS for MacosX. The Finder can’t complete the operation because some data in “” can’t be read or written. (Error code -36) Αυτό είναι και το μήνυμα.. Έχετε καμμιά ιδέα?Με έχει ταλαιπωρήσει πολύ αυτό το θέμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά,έχω πρόβλημα με τους εξωτερικούς μου δίσκους που είναι όλοι σε NTFS. Πάω από το finder και σβήνω αρχεία δικά τους και μου πηγαίνουν στο κάδο του mac.Είτε με Secure empty είτε με απλό empty trash δε μου σβήνονται τα αρχεία. Για την επικοινωνία mac με ntfs δίσκους έχω το NTFS for MacosX. The Finder can’t complete the operation because some data in “” can’t be read or written. (Error code -36) Αυτό είναι και το μήνυμα.. Έχετε καμμιά ιδέα?Με έχει ταλαιπωρήσει πολύ αυτό το θέμα... Αρχικά δες αν έχεις εγκαταστήσει σωστά το paragon ntfs και οτι δεν τρέχει παράλληλα κάποιο άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα (πχ. ntfs-3g). Από εκεί και πέρα το πρόβλημα που περιγράφεις λύνεται στο 99% με repair του Macbook HD μέσα από το disk utility. Έχε υπόψη σου ότι μπορει να χρειαστούν περισσότερα από 2-3 repair στην σειρά αν δεν αδειάσει εντελώς ο κάδος σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannisrethymno Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Αρχικά δες αν έχεις εγκαταστήσει σωστά το paragon ntfs και οτι δεν τρέχει παράλληλα κάποιο άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα (πχ. ntfs-3g). Από εκεί και πέρα το πρόβλημα που περιγράφεις λύνεται στο 99% με repair του Macbook HD μέσα από το disk utility. Έχε υπόψη σου ότι μπορει να χρειαστούν περισσότερα από 2-3 repair στην σειρά αν δεν αδειάσει εντελώς ο κάδος σου. Φίλε μου μόνο το paragon έχω εγκαταστήσει.Μάλιστα του ξαναπέρασα την εφαρμογή σήμερα γιατί νόμιζα ότι έφταιγε αυτό. Δοκιμάζω λίγο αυτό που προτείνεις και ξαναποστάρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannisrethymno Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Σε χιλιοευχαριστώ φίλε,τα διέγραψε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Σε χιλιοευχαριστώ φίλε,τα διέγραψε. Να'σαι καλά! Καλό θα είναι όταν σβήνεις δεδομένα από εξωτερικό δίσκο, να αδειάζεις τον κάδο πρωτού τον αποσυνδέσεις. Έτσι θα αποφεύγεις τα repair. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannisrethymno Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Το προσέχω πολύ αυτό που λές αλλά καμμιά φορά κλείνει μόνος του πριν το προλάβω,μπορεί αυτό να φταίει. Νομίζεις πως είναι καλύτερο να τους μετατρέψω σε κάποιο άλλο τύπο για να συνεργάζονται καλύτερα με το Mac Os? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Το προσέχω πολύ αυτό που λές αλλά καμμιά φορά κλείνει μόνος του πριν το προλάβω,μπορεί αυτό να φταίει. Νομίζεις πως είναι καλύτερο να τους μετατρέψω σε κάποιο άλλο τύπο για να συνεργάζονται καλύτερα με το Mac Os? Αν ανταλλάζεις συχνά αρχεία με το υπόλοιπο 90% του πληθυσμού (βλ. windows users) καλό θα είναι να τους αφήσεις σε NTFS. Τα MAC έχουν δυνατότητα για native read/write και σε FAT-32 αλλά υπάρχει δυστυχώς ο περιορισμός των 4GB ανά αρχείο σε αυτό το file sytem. Από εκεί και πέρα μπορείς να χρησιμοποιείς και το filesystem του MACOS και να τρέχεις το Macdrive για να διαβάζουν τον δίσκο σου οι υπόλοιποι υπολογιστές με windows. Στην ουσία το macdrive κάνει την αντίστροφη δουλειά με το paragon ntfs. Προσωπικά χρησιμοποιώ το NTFS και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα (πλην του κάδου ανακύκλωσης που λύνεται εύκολα όμως). Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο MACOS θα φροντίσει να λύσει αυτή την σημαντική ασυμβατότητα. Στο Snow leopard υπάρχει η δυνατότητα για ntfs read/write , αλλά είναι απενεργοποιημένη by default από την Apple. Μπορείς να την ενεργοποιήσεις αν θέλεις αλλά θεωρώ ότι το paragon ntfs είναι πιο σίγουρη επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannisrethymno Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη για τις πληροφορίες σου.Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wiimaniac Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Παίδες έχω WD passport 1Τ όταν το έχω συνδεμένο με το imac δεν μπορώ να αδειάσω τον κάδο. Κατεβάζει μια γρι κουρτινα... (!) και μου βγάζει ένα μμήνυμα οτι πρέπει να κλείσω το mac κρατώντας πατημένο το κουμπί εκκίνησης. Τον δίσκο τον έχω σε NTFS και γράφω σε αυτόν με paragon. Διάβασα πιο πάνω για disk utility και repair, το έκανα στο passport, αλλά τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Παίδες έχω WD passport 1Τ όταν το έχω συνδεμένο με το imac δεν μπορώ να αδειάσω τον κάδο. Κατεβάζει μια γρι κουρτινα... (!) και μου βγάζει ένα μμήνυμα οτι πρέπει να κλείσω το mac κρατώντας πατημένο το κουμπί εκκίνησης. Τον δίσκο τον έχω σε NTFS και γράφω σε αυτόν με paragon. Διάβασα πιο πάνω για disk utility και repair, το έκανα στο passport, αλλά τίποτα. Καλού κακού κάνε ένα backup τα αρχεία του, γιατί ο εξωτερικός σκληρός ίσως σε αφήσει... Sent from my iPad using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Παίδες έχω WD passport 1Τ όταν το έχω συνδεμένο με το imac δεν μπορώ να αδειάσω τον κάδο. Κατεβάζει μια γρι κουρτινα... (!) και μου βγάζει ένα μμήνυμα οτι πρέπει να κλείσω το mac κρατώντας πατημένο το κουμπί εκκίνησης. Τον δίσκο τον έχω σε NTFS και γράφω σε αυτόν με paragon. Διάβασα πιο πάνω για disk utility και repair, το έκανα στο passport, αλλά τίποτα. Εχεις την τελευταια εκδοση του Paragon?? θυμαμαι στην προηγουμενη εκδοση μου το κανε αυτο οταν πηγαινα να αδειασω τον δισκο απο κανα αρχειο ή εκανα καποια μεγαλη μεταφορα αρχειου. Τωρα με την εκδοση 8 ειμαι οκ.. αν θυμαμαι καλα εφταιγε το οτι δεν ηταν ο Driver σε 64-bit και κολλουσε ολο το συστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.