Προς το περιεχόμενο

The Elder Scrolls V: Skyrim

DrFreeman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και γ..ω τις φασεις.

μπορω να βαλω οσα mods θελω χωρις προβλημα?

Αυτό εξαρτάται. Θεωρητικά ναι μπορείς να βάλεις άπειρα mods.

Αλλά όσα περισσότερα βάζεις έχε υπ' όψιν σου πως σιγά σιγά το παιχνίδι θα γίνεται πιο 'βαρύ' μιας και θα χρειάζεται περισσότερη ram, ή άμα είναι mod γραφικών όπως κάτι texture packs 4096x4096 και enb ρίχνουν το frame rate μιας και για να λειτουργήσουν κάνουν χρήση της κάρτας γραφικών.

Συγκεκριμένο όριο δεν υπάρχει. Απλά κατέβαζε,και αν κάποια στιγμή δεις ότι το παιχνίδι γίνεται πολύ βαρύ,σταμάτα να βάζεις βαριά mods.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μερικα θελουν και κατι ακομα να "πειραξεις", γιαυτο οτι κατεβαζεις, διαβαζε το readme ΠΑΝΤΑ.

επισης κατεβασε το BOSS (ψαχτο ετσι στο skyrimnexus) για να σου φτιαξει το load order

διαβασε αυτο εδω αν θες, θα σου ανοιξει λιγο τα ματια :D

http://skyrim.nexusmods.com/articles/287/

το συστημα σου ειναι τουμπανο μια χαρα πιστευω θα εισαι

Bγήκε η νέα έκδοση του S.T.E.P. Guide!!!

Ο απόλυτος οδήγος για το μεγιστη δυνατη οπτικη βελτιωση του vanila skyrim φροντιζοντας να ειναι σχεδον απολυτα stable και bug free.

Παραλληλα ειναι και πληρής καταλογος με οδηγιες προς newbies για ολα οσα σχετιζονται με την εγκατασταση mod κλπ

http://skyrim.nexusmods.com/mods/11

The STEP Mantra

STEP is about enhancing vanilla Skyrim

• Texture replacements at minimized performance cost and true to vanilla Skyrim
  • Continuity of all in-game textures, reducing immersion-breaking variation in texture quality (i.e., comparable resolution and style across all armors, weapons, clutter, terrain, etc.).
  • Graphical mods (ESPs) including new content that "fits" vanilla Skyrim
  • Gameplay mods that improve the consistency and the authors' perceived intent of vanilla Skyrim
  • Interface mods which improve the menus and UI for the PC interface
  • Sound mods that enhance the authors' perceived intent of vanilla Skyrim
  • Fix mods that truly "fix" malfunctioning aspects of vanilla Skyrim

• Like 1

και γ..ω τις φασεις.

μπορω να βαλω οσα mods θελω χωρις προβλημα?

Ναι μπορείς όσα θέλεις αρκεί να μην κάνει conflict το ένα με το άλλο. Επίσης υπάρχουν προγράμματα όπως το Nexus Mod Manager που κάνουν πιο εύκολη την εγκατάσταση πολλών mods. Από εκεί και πέρα διαβάζεις πάντα την περιγραφή για να δεις αν υπάρχουν αναφορές conflict με κάποιο mod (άσε που θα διαβάζεις έτσι και αλλιώς την περιγραφή για να δεις αν θέλεις το mod) και επίσης με τη λογική κρίνεις αν θα παίζει. Αν πχ ο escada έχει γράψει ένα mod με τίτλο Crafting Redone και ο imitheos έχει γράψει Crafting Overhaul πιθανότατα δεν παίζουν και τα δύο μαζί γιατί πειράζουν το ίδιο πράγμα.

το συστημα της υπογραφης μου δεν θα τα εχει ανετα?

Όπως είπε και ο gio@, άνετα θα παίζει. Δεν είναι και τόσο βαρύ παιχνίδι και αν κρίνω από το γεγονός ότι παίζει στο δικό μου :P θα πρέπει να παίζει παντού. Το σύστημά μου είναι C2D 2.3GHz με nVidia GTX460 κάρτα. Δεν έχω δοκιμάσει στην κύρια οθόνη που έχει ανάλυση 1920x1200 και λογικά εκεί θα σέρνεται αλλά σε 1280x1024 που έχει η 2η οθόνη μου παίζει τζαμένια (να φανταστείς μάλιστα ότι το τρέχω από linux στον εξομοιωτή wine οπότε θα χάνει λίγο σε απόδοση). Με το Skyrim HD 2K Lite που δοκίμασα, παίζει ικανοποιητικά σε μάχες και τέτοια και πολύ καλά σε απλή μετακίνηση στη πόλη.

Άρα στο δικό σου θα πετάει.

Αντι για το nmm θα σου προτεινα καλυτερα το Mod Organizer. Επικοινωνει κι αυτο με το nexus για αυτοματο download και ειναι απειρως καλυτερο επειδη κρατας εντελως καθαρο το directory που εχεις εγκατεστημενο το skyrim. Αυτο στην ουσια κατεβαζει τα mod καπου, μετα εσυ επιλεγεις πως θελεις να εγκατασταθουν, και τα βαζει σε ενα αλλο φακελο, οπου ειναι το καθενα χωριστα χωρις να κανουν overwrite το ενα το αλλο. Τελος επιλεγεις με ενα κλικ ποια θελεις να ειναι ενεργα οταν θα τρεχεις το skyrim (ξεκινωνοντας το μονο απο το mod organizer) και αυτο φαντασου οτι κανει ενα virtual directory για το skyrim οπου περνει το φακελο data απο το αυθεντικο, + το φακελο data απο ολα τα mods που επελεξες. Σου δειχνει κι ολας, ποια αρχεια υπαρχουν σε παραπανω απο ενα mod και κανουν conflict. Εσυ μπορεις να καθορισεις και την προτεραιοτητα, αν θες συνειδητα ενα mod να καπακωσει αλλο.

Οπως καταλαβες, εχεις τον απολυτο ελεγχο, δεν χαλας το directory του skyrim ωστε να μη χρειαζεσαι clean install μετα και τετοια και μπορεις να βαζεις-βγαζεις mod πανευκολα μετα.

links:

http://skyrim.nexusmods.com/mods/1334

guide που εχουν γραψει οι δημιουργοι του step:

http://wiki.step-project.com/Guide:Mod_Organizer

• Like 2

Πάνω που θα σου απαντούσα μάλλον έμαθες για τον θείο. :P

Φυσικά και παίζει ρόλο.

Το nexus mod manager το χρησιμοποιώ κανονικά στην έκδοση του θείου αλλά δεν είναι όλα ίδια.

Εμένα για παράδειγμα το unofficial skyrim patch μου έκανε corrupt τα saves και το κατάλαβα μετά από 3 ώρες παιχνιδιού.

Επίσης μερικά Mods θέλουν expansion ή συγκεκριμένο patch για να δουλέψουν.

Επιπλέον το παιχνίδι είναι τόσο μεγάλο που αν το παρακάνεις με τα mods σίγουρα κάτι θα γίνει σαλάτα και μπορεί να το καταλάβεις μετά από μέρες παιχνιδιού.

Διάβασε τα στοιχεία από κάθε mod για να δεις τι δουλεύει με τι και μπορείς να βάλεις άνετα.

Επιπλέον νομίζω ότι η δουλεία που έχουν ρίξει οι προγραμματιστές και οι modders το κάνουν να αξίζει την αγορά και ήδη το παρήγγειλα.

Τα έχουμε πει αυτά... για τις ώρες gameplay που δίνει το παιχνίδι αξίζει τα λεφτά του με χίλια

+1

Εκτός από τις άπειρες ώρες παιχνιδιού έχει και πολύ καλό replayability λόγω ότι μπορείς να φτιάξεις ένα κάρο διαφορετικούς χαρακτήρες.

δεν παιζει κανενα ρολο που το skyrim ειναι απο τν θειο.... σωστα?

Και εγώ την έκδοση του θείου τρέχω (με το τελευταίο update περασμένο φυσικά) και όλα παίζουν τζάμι. Όταν πήρα το κανονικό δεν μου έπαιζε το steam και από τότε δεν ξαναδοκίμασα.

Μια και είπα steam, υπάρχει ανθρώπινος τρόπος να κατεβάσουμε mod από το steam workshop ? Δοκίμασα να κάνω subscribe αλλά δεν μπορώ από το steam client να βγάλω άκρη πως κατεβαίνει.

Αν δεν υπάρχει, μπορεί όποιος δεν του είναι κόπος να κατεβάσει αυτό το mod ?

Μια και είπα steam, υπάρχει ανθρώπινος τρόπος να κατεβάσουμε mod από το steam workshop ? Δοκίμασα να κάνω subscribe αλλά δεν μπορώ από το steam client να βγάλω άκρη πως κατεβαίνει.

Αν δεν υπάρχει, μπορεί όποιος δεν του είναι κόπος να κατεβάσει αυτό το mod ?

Κανονικά, κάνεις Subscribe σε όποια mod θες και την επόμενη φορά που ξεκινάς το παιχνίδι θα δεις κάτω δεξιά στο launcher να λέει "Updating [mod name] 1 of X" όπου Χ όσα mod έχεις κάνει ήδη subscribe -- όταν τελειώσει το updating τα mod έχουν κατεβεί και είσαι OK να παίξεις.

Κανονικά, κάνεις Subscribe σε όποια mod θες και την επόμενη φορά που ξεκινάς το παιχνίδι θα δεις κάτω δεξιά στο launcher να λέει "Updating [mod name] 1 of X" όπου Χ όσα mod έχεις κάνει ήδη subscribe -- όταν τελειώσει το updating τα mod έχουν κατεβεί και είσαι OK να παίξεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το φαντάστηκα ότι το steam client θα θέλει εγκατεστημένο το παιχνίδι αλλά είπα μήπως μπορεί να κατεβάσει και μόνο του το mod όπως κατεβάζουμε χύμα από το nexusmods.

Βασικά ήθελα να δω πως έλυσε ο δημιουργός του το θέμα με την race.

Και το mod που έκανα με το Creation Kit εγώ και το mod του Squizzo που υπάρχει στο nexusmods έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Σε κάποιους διαλόγους τρέχει η συνάρτηση GetPcIsRace και ανάλογα με την φυλή βγαίνει αντίστοιχος διάλογος όπως πχ στην αρχική σκηνή που πάνε να σου κόψουν το κεφάλι και λέει "Τα πράγματά σου θα επιστραφούν στο τάδε μέρος". Εδώ πρέπει κανονικά να εμφανιστεί ο διάλογος για τους Argonian αλλά δεν παίζει ούτε στο δικό μου mod ούτε σε αυτό του nexusmods επειδή το Id της φυλής μας είναι διαφορετικό.

Οι λύσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι να προστεθεί η φυλή σε όλους τους διαλόγους που χρειάζεται, πράγμα το οποίο είναι μανούρα ή με κάποιο τρόπο να κάνουμε fake επιστροφή Argonian ως φυλή το οποίο δεν ξέρω πως (και αν) γίνεται.

Ελπίζω να μη σε κούρασα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...